- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ficsmix
tag
Hello Hjúzton BajVan. Vettem 1db GERICOM blockbuster laptopot. Szeretném a BIOS-át is frissiteni... csak a gyári oldalról nemtom épségben letölteni!!! Van esetleg valakinek ilyen tipusu gépe? Tudtok segiteni? Lécci!
-
FireFoxer
tag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy Gericom Blockbuster-t, a P4 es fajtát, és az lenne a gondom hogy miután ujraraktam a winxp-t azóta a lejátszott zene állandoan akad olyan 4-5 mp ként. Már ptóbáltam 2 szer rewindowst de ugyan az az eredmény. Lehet ez esetleg egy rosz audio driver vagy rosz windows teleptési hibája ? és még valami,,, láttam egy pár hozzászólással elöbb hogy ne ati mobilityt rakjunk fel, ez erre a laptopra is érvényes ? (Ati Radeon 9600)
elörre is köszi a választ -
Satu
tag
Üdv mindenkinek
Egy gericom Blockbusterrel kapcsolatos a hiba, remélem valaki tud rá mondani valamit. Apámé, de nekem is nagy csalódás a gép, mert én ajánlottam neki jó másfél éve. Garidőn túl tönkrement a modemje, most meg egész furcsa dolgokat művel. Röviden a következő:
Már az XP betöltésénél (új telepítés) a feliratban 2mm-nyi négyzetek láthatók, az ikonok vizszintesen csíkozottak (nem mind). A directx és direktdraw teszteket futtatva fuggőleges zöld pálcikák látszanak a tesztábrákban, az utolsó két teszt le sem fut. Az internetkapcsolatot váratlanul bontja stb., szóval egy csőd az egész. Érdekes, hogy pl. egy fényképet hiba nélkül kijelez és másra is használható még, de nagyon messze van a tökélytől. Hardverhibának tűnik, de annnyira nem értek hozzá. Remélem valakinek van valamilyen tippje. Előre is köszi. -
Antibazsi
aktív tag
Ha esetleg van ismerősöd akinek Fujitsu-siemens-e van akkor próbáld meg annak a töltőjével.Legalábbis nálam a két noti töltője kompatibilis.Vagy egy másik gericom töltövel.Ha tölt akkor a saját töltőddel van a gond,ha nem akkor a legjobb esetben a tápcsatlakozóval.Mellesleg a gericom notimon már nekem is volt bajom a tápcsatival.Szerencsére csak megrepedt és igy gariban újraforasztották,viszont ha törött,akkor már gariban sem megy.Kb.8000 Ft.Egy új töltő min 10000. Rosszabb esetben lehet alaplapi probléma is,bár akkor nem tudom hogy a ledek hogyan viselkednek.
[Szerkesztve] -
baliii
senior tag
sziasztok segitség kéne, Gericom notim van de mind1 hogy milyen mert a töltövel van a gond: ugyebár alapesetben ha áram alatt van világit rajta egy zöld led és ha csatlakoztatom a notihoz akkor tölti is
de most ha bedugom akkor a zöld led halványan és egyenletesen villog és nem tölti a gépet! nemtom mi lehet a baj, segitsetek mert lemerült es nemtom hasznalni -
Gismo
addikt
vmi fejlemény gericom phantom ügyben valakinél?
-
DaStorm
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám:
Ismerős vett használtan egy Gericom Hummer 2240 típusú notit.
DriverCD nem volt hozzá
Hangja nem volt. XP eszközkezelőben sárga felkiáltójel a hang mellett, valamint hibaüzenet ''Az eszköz nem indítható'', erőforrások fül alatt az látszik, hogy nem használ erőforrásokat. Ez egy VIA driver volt.
Többek között próbáltam Intel drivert is, amivel már nem volt felkiáltójeles és erőforrásokat is használt. Működött a hangerőszabályzó is, de se a notiból nem jött hang, se a fejhallgató kimenetből.
Ja egyébként Everestel néztem és a noti elvben Intel chipsetes (845GEV) és Intel AC97 van rajta. Már ha lehet bízni az everestben...
Lényeg a lényeg, hogy túl vagyok 3 XP reinstallon és 10féle driveren, mivel a gericom honlapján nem találtam supportot ehhez a típushoz.
Ha valakinek lenne ilyen laptopja vagy tudna tanácsot adni / drivert küldeni nagyon megköszönném.
Előre is köszi! -
szimcsi
senior tag
Haverom gericom hummer light laptopjának a töltője tönkrement, hol lehet ilyet kapni és mennyiért?
-
sghc_toma
senior tag
itt egy link: [link]. innen szedd le a dhmodtool-t, meg ati-tól a legújabb catalyst-et( simát, nem mobility-t ). ati drivert elkezded telepíteni( először töröld a c:\ati\support könyvtárat), kiírja a hibaüzenetet, amit te is kaptál. utána dhmodtool indít, megadod neki az ati\support mappa helyét, és már települ is a driver.
-
Andrisk@
csendes tag
Sziasztok !! Formázás és a windows újratelepítése után nem tudtam feltelepíteni a ATI videókártyám driverét..
Azt irja ki a laptopom h. az installálás előtt telepítsek egy standard vga programot.. de nemtom h. mitévő legyek .. lécci segítsetek... -
lacix@
csendes tag
SZIASZTOK: Gericom 251Sx (SiS 645DX chipset)-el rendelkező notebook kezeli a 400mhz-es memóriát????????
-
Gismo
addikt
Akkor ezexerint nemtudni, hogy mely modellek lesznek forgalomban kb 1 év múlva is, s melyek a kifutók?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Bernardo20 #27 üzenetére
Nekem is volt (Blockbuster AMD), soha semmi baja, de elég sokan szidják úgy általában, ami azért óvatosságra int.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
ArthurMiller #26 üzenetére
Biztos a felbontás? Amit így hirtelen a google kidobott, az mind 1280*800.
-
Gismo
addikt
válasz
ArthurMiller #30 üzenetére
Vizsgák után énis elmegyek megtapizom a gericom vasakat. Nekem télleg arra kell, hogy a 3 testvéremnek legyen itthon még 1 gép én meg kisajátítom az IBM notit! Nekik az jó lesz, mert nem játszanak, csak neteznek, zenét hallgatnak és videót, filmet néznek rajta.
-
ArthurMiller
senior tag
Én is második gépnek gondoltam, nem hurcolásznám sehova, csak képszerkesztésre kellene. De lehet, hogy veszek egy apple cinema display-t, most nézegetem őket.
Ahogy nézegettem a gépet, nem lett túl jó benyomásom. A kép nagyon jó, de maga az összeszerelés, a felhasznált anyagok minősége szerintem siralmas. Recsegett-ropogott ahogy megemeltem, a display nyitásnál nagyon hajlik, a bill. kemény és kopogós, az egész gép olcsó műanyag.Persze, a legutóbbi gépeimhez, illetve a mostani notimhoz hasonlítottam, ami kategóriában nem ugyanaz. Ár-érték arányban viszont nem a legrosszabb gép
-
Gismo
addikt
Nekem is tetszene ez a Phantom gép második masinának.
-
xedos
addikt
válasz
Ez nagyon durva! Nekem a MAC-en 20''-on van 1680x1050!!!!!
Képszerkesztéshez, CAD-CAM-hez grafikához szuper! De szövegnél, lehet kieseik a szemed -
Bernardo20
őstag
válasz
én is szemezgetek ezzel a gép-el(apróneten most több is van)..
nekem volt gericomom(igaz nem a phantom) és több ismerősnek is van. Nem nagyon mondtak róla rosszakat ső inkább dicsérték,de ezt a phantom szériát nem ismerem,bár nagyon tetszik.
gyakorlati tapasztalatok engem is érdekelnének. -
ArthurMiller
senior tag
Erről van valakinek véleménye, tapasztalata?: GERICOM Phantom 16680 , 1,66 Duo Centrino, 15,4 TFT 1920x1200. Engem a felbontása fogott meg, csak nem tudok semmit a márkáról, ezért kicsit tartok tőle.
Köszönöm. -
Gismo
addikt
-
Gismo
addikt
azt megtudjátok mondani, hogy mely típusok a kifutó modellek, azaz már csak a raktárkészlet van belőle s az uccsó daraboktól szabadulnak +? És meiket fogják még kb fél-1 éven keresztül forgalmazni?
köcsit hüe kérdés, de jól jönne a válasz! köszi! -
várnarancs
addikt
Elég vegyes vélemények. Ilyet sem veszek akkor
-
chikasszo
csendes tag
Sziasztok!
Nekem Gericom Bellagio notebookom van. Eddig nem találtam részletesebb tesztet róla magyarul. Ha valakit érdekel róla hosszú távú teszt ajánlom az oldalamat:
[link]
Pentium-M 725 processzor, 1600MHz, Intel 852GM + ICH4M Intel Extreme Graphics2, 2x256 MB DDR RAM, 80GB HDD, 8x Double Layer 8.5GB DVD+/-RW DVD író, 15.1'' TFT XGA
Véleményetekkel ne kíméljetek! -
_seth_
veterán
Nekem idén augusztusban lesz két éves és azon túl, hogy a strapától a burkolat 1-2 helyen megrepedt (ha nem mutatom, hogy hol észre sem lehet venni) + a pcmcia pöcök mindig kijött bár ezt fixre beragasztottam nincs vele gond pedig rendszeresen használva van és nem csak netre hanem játékra is (hl2, nfs mw stb) szal nagyon szerencse kérdése
-
zacc
csendes tag
az én történetem a következő:
Két éve vásároltam egy gerikomot akkor 360000 ft-ért elvben közel csúcs modellt.
A használat során derült ki,hogy nem tudja azt amit a leírés megadott (pl dvd író nem +/- os csak - os). Akkumulátorral használva 45 perc alatt lemerült. A 2400-as proci a tesztek szerint jó ha 1800-as tempót bírta. A nagyobb gondok 13 hónap után jelentkeztek a merevlemez elromlott garancia pedig egy év. Nincs más hátra újat vettem, nem az acompnál mert ott csak egy év garanciát vállalnak, míg máshol hármat. A dolog érdekessége, hogy a házra ragasztott garancia bélyeg mint később kiderült egy másikat takart, ami számomra azt jelentette, hogy a merevlemez sokkal öregebb volt ha jól látom két évvel.(gondosan megőriztem).Ekkor már az akku fél órát sem bírt. Két év után a gép teljesen meghalt. A szervíz szerint alaplap hibás, és dobjam el .( Két év után egy 360000 Ft-os gépet).Szerencsémre egy szerelő 30000 ft-ért megcsinálta. Hamarosan újabb csalódás az akku teljesen meghalt. Már ösztönösen a garancia bélyeget vizsgáltam meg. Igen ezt is átragasztották. Az eljárásukról csak annyit minden reklamációmnál azt kaptam, hogy ez van, de beszélnek a főnökkel és visszahívnak. Azóta nem tudom őket lerázni. Az én tanácsom csak annyi, hogy a gépen belüli garancia bélyegeket is vizsgáljátok meg, és csak olcsó eldobható jellegű gépet vegyetek. Az is lehet, hogy tényleg nekem nincs szerencsém mint mondták. Azért ha mással is történt ilyen jelezzétek. -
Gismo
addikt
válasz
szilvaspet #15 üzenetére
Énsem találtam ien Quanta-t, pedig elég sokáig kerestem
-
szilvaspet
tag
Üdv!
Voltam az Acompnál a minap, a Bellagiot szerettem volna megtapogatni, de sajna nem volt olyan. Phantom volt, de az valahogy nem tetszik annyira...
Az biztos hogy wide kijelzős, úgyhogy a specifikációknál van elírva a képarány (még a prospektusban is)... ha d900t-nek igaza van akkor ez Quanta gyártmány...de hiába kutattam utána, nem találtam sehol ilyen formájú Quantat. -
comrade
tag
Üdv!
Nos, van nekem egy Gericom ''erőművem'': Gericom Webboy
SIS 300/305/630/540/730 chipkészletű. (1 ghz cpu, 256 mb ram, 64 mb osztott videó, 14'' tft 1024*768)
Akinek van hasonló Gericoma, ahhoz lenne egy olyan kérdésem, hogy a kijelző frissítését át lehet-e valahogy állítani 60 hz.-ről valami normálisabb értékre?
Eddig nem jutottam vele sokra, gondoltam megkérdezlek Titeket!
Köszi a választ.
Comrade -
d900t
senior tag
A Clevo 2002 óta nem szállít a Gericomnak. Amikor 2004-ben a krach szélére került a Gericom, és nem tudta áruval ellátni a partnereit, az Acomp máshonnan beszerzett Clevo D400-as modelleket címkézett fel Gericomnak.
Az Albacomp 370S modell meglepő módon a Clevo 375S modellnek felel meg.
A Gericom Phantom se nem Clevo, se nem Mitac, de nem tudom megmondani, hogy micsoda, mert az acomp.hu-n található kép egy wideos notesz, mig a paraméterek szerint nem. A képen egyébként egy Quanta notesz látható. -
Gismo
addikt
a gericom melyik gyártó notijait címkézi át? a mostani (phantom,excellent) notik mienek?
-
Gismo
addikt
A gericom phantom mrlyik Clevo vagy Mitac típust takarja?
és az Albacomp 370S melyik clevo és gericom típusnak felel meg? -
LocalNerd
tag
Nos, a Gericom osztrák cég, saját gépet nem gyártanak, nagy OEM gyártók gépeit címkézik fel maguknak (pl. Mitac). A minőségre sok panasz van, saját tapasztalatom szerint típusok szerint változik. A szervíz komoly gondnak tűnik, nézz utána, ha mégis ez lenne.
Ez a konkrét típus szvsz csak akkor van tényleg jó áron, ha újonnan veszed ennyiért, garival. Amúgy a Centrino Dothan procik jobbak, főleg hordozható gépbe, és a többi paramétere sem annyira lenyűgöző már. A video speciel nagyon tisztességes benne, de kb. ezért az összegért használtan vagy gari nélkül x600-x700-assal is kapsz gépet, az pedig megeszi reggelire. A legjobban a kijelző hangzik, de látni kellene, mert sajnos a felbontás közel sem minden.
Szóval ha használt, az akku valszeg felejtős, az árat legalább egy huszassal lefelé, azt gondolom. Felteszem, játékra kell, és hosszabb távra - ha belefér, mindenképp inkább egy új(abb) gépet vennék, feltétlen Dothan CPU-val és x700-zal (gyorsabb, jobban fejleszthető, tovább bírja majd). -
parandroid
félisten
Mivel meglepetésemre nem találtam a Gericom notebookokkal általánosságban foglalkozó témát, ezért ha megengeded, ezt átneveztem, és ezentúl ide fordulhat, akinek ennek a gyártónak valamelyik modelljével kapcsolatban információra van szüksége, vagy az, aki a tapasztalatait szeretné megosztani a többiekkel.
p -
nietzsche
csendes tag
Konkrétan Blockbuster-t nem használtam, de a régebbi ''Gericom Webboy I.'' és ''Gericom Webboy II.'' modelleket igen (valamikor 2001 tavaszától őszig), utánuk volt egy DELL gépecském, amely szép volt, jó volt, csak teljesítményében kicsit gyengécske
, ezért megvettem az akkor még csúcsparaméterűnek számító P4-es 2GHz-es ''Gericom 1St Supersonic Force-t''(2002 ősz), s ezzel is elégedett voltam, de tégedet gondolom nem ez érdekel, hanem a negatívumok. Tehát: Ez a legutolsó Gericom-om néha túlmelegedett, annyira felforrósodott, hogy például video feldolgozáskor (kb.3-4 órás kemény proci meló után) magától kikapcsolt, s olyankor odaveszett az összes munkám, kezdhettem újból...
A design-en és ezen a hűtés tökéletlenségen kívül minden rendben volt vele. Ennyit az én tapasztalataimról. Csa!
U.I.: Amúgy most egy boldog HP zd7038ea tulajdonos vagyok.) 17-es képernyő, belső DVD író, numerikus billentyűrész, stb. Persze már tervezek egy brutalitást - talán egy Clevo-t, vagy egy Alienware-t, esetleg valamelyiket ezek közül:http://www.nietzsche.sk/010i.html
-
Osi222
tag
Sziasztok!
Mivel Notebook vásárlás előtt állok, több márkát és tipust is átvizsgáltam, viszont ennél komolyan leragadtam: 15,1'' SXGA (1400x1050)kijelző, Mobile AMD XP-M 2600+ prockó, 40GB HDD, 512MB DDR ram, DVD író és ATI 9600 / 64MB VGA. Mivel a költségvetésbe is pont beleférne (200e píz) nagyon jó kinálatnak tűnik, mivel a piacon hasonló kategóriás gépet nem nagyon találtam. Viszont magáról a Gericomról még sokat nem halottam, így nem tudom mire számítsak
Tudnátok segíteni? Nagyon szívesen fogadnám, ha leírnátok a véleményetek, tapasztalatokat mind a márkáról, és mind esetleg a kiválasztott modellről
Előre is köszönöm!
Osi22
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Futás, futópályák
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Kutya topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest