Új hozzászólás Aktív témák
-
Raaf
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, van itt valakinek Gericom Bellagio 1540 es-gépe, amin túladna esetleg?!
Főleg a kijelző és a hozzávaló CCFL kéne leginkább de a külső ház is jöl jönne.
Nem ingyen gondoltam!
Köszi a segitséget előre is!
Üdv: Raven -
fenoman78
csendes tag
Gericom Hummer masinára próbálok pendrive-ról XP-t telepíteni de nem megy.
Rufus proggival készítettem a boot pendrive-ot és másik gép szépen látja és működik.
Mindegyik usb-slotot végigpróbáltam, a boot prioritást removable drive-ra tettem, mégsem ok. CD-ről bootol rendesen.
Van valami trükkje amire nem figyeltem oda? -
Zsolto
őstag
-
pcsearch
újonc
Helló!
Notebookot akarok venni, viszonylag olcsón és (hát nem nagyon vagyok otthon a dologban) ezért segítséget kérnék hogy melyik márka vagy típust ajánlatos megvenni?
-
ildila
csendes tag
Sziasztok!GERICOM HUMMER FORCE
HUMMER 26640 XL
P4 2660 laptophoz milyen alaplapot vegyek? -
bgabee
csendes tag
Üdv. Gondoltam megosztom a Gericom notebook-al kapcsolatos véleményemet.
Nos történt, hogy vettem egy Gericom Blockbuster 30660XL típusu gépet. Kezdjük ott, hogy ezzel a típusszámot, ha Google-ba beírtam konkrétan nem talált semmit, csak olasz fórumokat. Aztán nekiindítottam egy Everestnek. Ott látom, hogy a típusszám 251s6. Na mondom f@sz@. Aztán találtam is hozzá driverek, mondom tök jó. Felraktam mindent. Na itt kezdődtek a bonyodalmak. Ugyanis! Neki álltam telepíteni a Szervízcsomag 3-as XP-t. Nagy meglepődésemre, 36 percnél a telepítés megáll. Aztán "se kép, se hang"! Jó akkor vissza sima mezei 2002 es XP, szervízcsomag nélkül. Jön a fórumozás, hibakeresés. Ilyen megoldás, olyan megoldás...persze nem működik egyik megoldás se, nagy meglepetésre. De mivel nem vagyok az a feladós típus, tovább kerestem. Olvastam is, hogy a processzor (Intel Pentium 4, 3,06 Ghz, Northwood) Nem igazán kompatibilis, az (Uniwill 251s6) alaplappal. Na mondom f@sz@, akkor miért ilyet raktak bele?Fogtam is fejem. A májkroszoft kiadott egy frissítést, ami Szervízcsomag 2 alatt megoldja a fagyásos problémát. Na persze...
A hibát nem oldja meg, viszont cserébe abba a pillanatba, megfagy a gép! Úgyhogy vettem bele, egy Intel Pentium 4 1,7 Ghz Willamette magos procit. Na mondom próba, cseresznye hátha jó lesz, ha már a Northwood a baja, na meg a Celeron D, ugyanis ott is ezt a hibát produkálja...! Aztán nagy meglepetésemre, jó volt. Tovább ment, és most már Szervízcsomag 3 van a gépen. Bővítettem a ramot is, így mostmár tökéletesen tudom a gépet használni! Persze, még szükségem van egy inverterre, mert olyan forró, hogy megolvasztotta a műanyag burkolatot
! Köszönöm, hogy elolvastátok, a tapasztalataimat.
Üdv. Gábor -
ViragL
tag
Sziasztok!
Ismerősöm hozzájutott egy Gericom Blockbuster Excellent notebookhoz. (Az alján talán 1660 szerepel, de elég kopott a matrica). Kérdésem / gondom / bajom: A gépben elvileg egy 1600-as proc van, de 600 Mhz-n megy. Ez állítólag valami energiatakarékossággal összefüggő dolog. Tudja esetleg valaki, hogyan lehet kikapcsolni?
Üdv
-
ticse67
csendes tag
A korábbi hozzászólásomhoz tenném ezt még hozzá.Olyan gondom van,hogy adott egy kicsit öregecske Gericom Supersonic laptop.Elkezdett fagyogatni.Néha már a biosba is.Gondoltam ráférne egy kis takaritáshátha melege van időnként.
Szédszedtem,kitakaritottam de utána már egyáltalán nem indult el.Mi lehet a gond szerintetek? Még annyit,hogy bekapcsolni be lehet és kikapcsolni is..A processzor melegszik,meg a többi alkatrész aminek kell,hogy melegedjen.A kijelző is jelzi,hogy be van kapcsolva a gép.De a ventillátor nem indul el.Tehát valószinűleg az 5V meg van,de a 12V nincs meg.Megköszönök minden érdemi segitséget.
Üdvözlettel: ticse -
Zoliszerel
csendes tag
Sziasztok!
Nekem a következő lenne a problémám: jóbarátom megkért, hogy telepítsem újra a laptopját. Gericom, a pontos típusát nem tudom, de ha szükséges majd megnéznem
Elég régi a masina, 2,4 GHz proci, 256 ram, 64-es videókártya.
Na szóval nem akar xp telepítő cd-ről bootolni! BIOS-ban beállítottam elsőnek a cd-t, a telepítő más gépekben működik, de mégse bootol. Jelenlegi windowsban beolvassa a meghajtó a cd-t. Felpörög az elején a dcd-rom, de nem jelenik meg, hogy "CD-ről való indításhoz nyomjon meg egy gombot,,,", hanem lép tovább más boot device-ra, amikor pedig csak a cd-rom van megadva, akkor kiírja az alaplap a saját szövegét, hogy nem talált boot-oló eszközt, "press any key to continue"...Bármilyen segítséget köszönök szépen!
-
ticse67
csendes tag
Sziasztok!
A segitségeteket szeretném kérni.Szükségem volna egy működőképes,bontott Gericom Supersonic 1200-as (A380) alaplapra.Az ebay-en találtam,de többe kerülne mintha vennék egy komplett gépet. -
Csóbi
csendes tag
Sziasztok,
Segítség kellene Van egy PC1E Gericom a családban. Beadta az unalmast. Nem bootol be. Elvitte a családtag szervizbe, HDD-t cseréltek benne, azt mondták az rossz. Majd újra beadta az unalmast, és visszaadták a HDD árát, kivették belőle az újat. (a munkadíjat 5 e azt nem adták vissza). Szóval talán nem HDD, de passzolták a kérdést.
Most jövök én, nálam kötött ki a gép mielőtt kukában végezné, vagy donornak eladva.
A szervizben mondták hogy csak külső meghajtóról tudták telepíteni az új HDD-re. Na ez fura, ilyen szerintem nincs.Előtte nem volt gond a DVD comboval. Én odáig jutottam most vele, hogy CD-ről nem indul a telepítő, pendrive-ot felismeri a BIOS, de azt írja ki, hogy nem talál boot file-t.
Valaki ismeri ennek a belvilágát, hogy mit kellene vele tenni? A bios felismeri a HDD-t is, nem jelez problémát sehol. Már azt sem értem, hogy a szervizben akkor hogyan telepítették valójában az új HDD-t.
Köszi előre is a segítséget.
A gép P4-es, 160 GB HDD, 1 MB RAM.
Bios verzio KN7 G3A63 -
Jake <¤><
csendes tag
OK!
Megpróbálom, de most kaptam le az lcd-t - mivel darabokra szedem, h megnézzem az alaplapot jumper miatt ahogy gondoltad. Habár user manuálba nem irt ilyen jumpert mivel az fsb-t tudom állítani, de annak ellenére szétkaptam. Ha össze tudom még rakni kipróbálom amit linkeltél... -
danih
veterán
OK lehet találtam neked egy lehetőséget:
SoftFSB letöltés itten-e, felrakod,
Target Clock Generator-nál: "ICS 9250xx-08" (ez a chip van benne)
Get FSB
Aztán beállítod amennyi kell... -
danih
veterán
Egyébként ezt szedted le?
Még egy kérdés: PowerStrip-et esetleg próbáltad? Abban szoftveresen lehet az FSB-t elvileg állítani... Vagy SoftFSB. -
danih
veterán
válasz
Jake <¤>< #219 üzenetére
Na akkor álljunk meg egy szóra. Biztos, hogy ismeri a 133-mhz fsb-t?
Ugye a gépben egy 1.2-es cerka volt, ami tualatin alapú és 100mhz fsb-s. Ez azt jelenti, hogy a BIOS 100mhz-s fsb-re volt állítva.
Ebbe most vettél egy tualatin P3-ast, 1.13-ast, aminek az fsb-je 133mhz.
Szerintem elég naiv dolog azt várni egy ezredfordulós notebook alaplaptól, hogy azonnal át tudjon váltani 133mhz fsb-re... Láttál bizonyítékot, hogy tudja a noti ezt a sebességet? Nem lehet, hogy egy jumper verzérli az fsb-t (mint az akkori asztali gépeken - nekem is volt ilyen)? -
Jake <¤><
csendes tag
Istenek vagytok.!!
Sikerült, hála Nektek visszatérni a kályhához és egy program segítségével megoldani a bios frissítést!!!De most yön a fekete leves.!
Annak ellenére, hogy volt a supportba bios az csak pár hónappal frissebb kiadás, mint ami az eredeti volt. Az fsb-m maradt a régi. Sajnos..
Pedig az elolvasott pdf-es kézi leírásokban nézett képeken u.a. a proci van mint most nekem, annyi különbséggel, hogy ott 4.0xy-al kezd a bios ver.. Amit most én frissítettem, ami ugyan frissebb, de 1.0d ről 1.0g re frissítettem.Tehát létezik magasabb verziószámú is elvileg... csak találd meg
Köszi ismét a segítséget.. de azért volt egy pillanat az egészben, amikor örültem... -
Jake <¤><
csendes tag
Köszönöm Zsolto a gyors reakciót!
Neked még fexik is az oldal alapozása, ahogy néztem a "munkásságod"
!
De sajnos a biost, amit adna az egy .IMG file. Próbálkoztam vele korábban, de nem tudtam belőle kihozni semmit. Phoenix flash-hez .BIN kiterjesztés kellett azt hiszem. Próbáltam kiírni, de azt mondta nero, hogy nem megfelelő image formátum, így nagyon hamar feladtam. Más, járhatatlan úton próbálkoztam...
Lehet hogy előszedem, koránt sem erős, Német nyelvi tapasztalataimat ált. iskolából és nekiesek a fórumoknak.
-
Zsolto
őstag
-
danih
veterán
Gericom - a büntetés.
Köszönöm, hogy felhoztad, nosztalgiás hangulatba is hozott -
Jake <¤><
csendes tag
Sziasztok!
Nem mai dolog, de keresnék Gericom M6-T laptophoz bios-t.
Játékszervernek használtam anno. Behalt az 1200-as Cerka benne. Vettem bele PIII 1133-ast és csak 850Mhz-esnek látja FSB100 miatt. Bios Ver: 380A0100 2001/11/15.
Bios szerint 1.0J-6002-0713A. Ennél frissebbet keresnék.
Ha valaki tudna segíteni az jó lenne.
Köszi. -
Zsolto
őstag
Az imént meghirdetett Gericom noti elkelt.
-
Zsolto
őstag
Csendes kis topic már ez, talán nem fogja bánni senki, hogy beírom ide, eladó lett a Gericom Blockbuster I-es gépem.
Fő paraméterek hirtelen, fejből:
2400+ AMD
ATI Mobile Radeon 9600
1 GB RAM
60 GB HDD
15,4" 1024x768
Mindene működik. Az oldalsó hűtőrácsok közül egy-két rúd hiányzik, van egy-két hajszálrepedés is itt-ott, de csak megy és megy. Ja, az akkuja a "pár perces" kategória. Adok hozzá Zyxel WiFi-kártyát is, driver CD-t, tápot.
Ha valakit érdekel, dobjon egy privit. -
Zsolto
őstag
válasz
apaftorm #202 üzenetére
Szia!
Csak azért reagálok, hogy lásd, van még ember ebben az üres topicban. De segíteni sajnos nem tudok, ahogy pár hsz-szel lejjebb/feljebb láttad, nekem Blockbusterem van, a lányom használja, és a videókártyáját faján megjavították sok hónappal ezelőtt, azóta is működik.
Szóval ha kell, ahhoz a szervizeshez el tudlak irányítani, nagyon lelkiismeretesen, állati sokat
germózva oldotta meg a gondomat.Az a baj ezekkel a gépekkel, hogy szinte még az "internet előtti" időkből származnak, szinte semmi topic/teszt nincs róluk a neten.
Együtt érzek veled, és sok sikert
Zsolto
-
apaftorm
csendes tag
Gericom webgine xl force 2440 P4 (N351S1 ez vmi serial num., ez alapján találtam drivereket hozzá) Tehát ez a masina. Van benne egy Toshiba DVD-ROM SD-R6012, 2400Mhz P4, Geforce4 420, 512MB RAM. A gondok: a DVD-t nem látja a windows, fel sem pörög, nem világít. Eleinte csökkentett módban még ment, most már úgy sem. Next: a kijelzője nem jó (így kaptam) egy MAG XJ810-re van kötve, viszont a képfrissítési frekit nemtudom 60Hz fölé vinni semmilyen driverrel. Az utsó: az 512 helyett csak 256MB RAM-ot lát a windowsXP(SP3). Próbáltam pontosan ehez a típushoz való telepítő csomagot keresni, egyet találtam a Gericom weboldalán. A KÉRDÉS!: Szoftveresen helyre lehet-e hozni ezeket a hibákat? Nem baj ha nem
DE AKKOR VALAKI ÁRULJA EL, HOGY A NYOMORÚSÁGBA LEHET EZT A VASAT SZÉTSZEDNI
? Csavaroztam, feszegettem, semmi
"Majd kicserélem a DVD-t, rakok bele RAM-ot..." Persze
Szervízben is voltam ott sem tudták
. Szívesen kidobnám, de sajna most is ezen írok.
Hát előre is köszönöm. -
Zolcsykaa
csendes tag
Látom nem nagyon pörög itt a téma.
-
Zolcsykaa
csendes tag
Sziasztok!
Ismerős gericom webboy 1000 xl típusú laptopja van nálam szerviz miatt.
Újra kellene húzni az xp-t mert olyan furcsaságokat csinál a gép hogy rá dugok egy pendriveot, felismeri, minden rendben. Sajátgépben is ott van de nem engedi megnyitni. Telepíteni sem lehet rá, pl total commandert, de a 2009-es msn persze lazán...stbEzen kívűl szar a meghajtó is benne, találni meg nem egy könnyű újat. Így az xp telepítés még csak menne, de az hogy usb se jó rajta........
Ráadásul nem találok hozzá drivereket se a neten.Tudnátok segíteni?
Köszönöm előre is. (y)Am szeretem a kihívásokat és csak végső esetben válna meg tőle az ismi.
-
ukibaby
csendes tag
Sziasztok aki tud segítsen nekem előre köszönöm
Gericom Blockbuster Advance 15,1 TFT AMD 2600 " 256 MBgépemben keresek eladó alap lapot(I)(/I) aki tud írjon köszönöm
-
Soproni
csendes tag
A sok filozofálás közepette vettem inkább egy TOSHIBA-t... Remélem nem lesz vele gondom! Azért köszi az infókat!
-
Zsolto
őstag
Szia Márkatársak!
Meghalt a Gericom Blockbusterem vieeóchipje (a képernyőn sormiták villódznak már a bootolás közben is). Egy szerviz hetek óta próbálkozik "visszamelegíteni" a chipet a helyére, de nem sikerül neki.
Gondolom, donoralkatrész kéne hozzá, vagy van valami egyéb ötletetek?
Üdv:
ZsoltoSoproni:
Én csak ajánlani tudom, a fenti rossz hír ellenére is, jó pár éve megvan a gép és soha semmi baj nem volt vele. Most is csak azért ment szét, mert a gyerekeim széthajtották valami xar játékkal, gondolom, nem tudott szellőzni és megfőtt.
-
Eladnám 8 éves Gericom Webboy laptopomat. Mielőtt felrakom a Vaterára, hátha érdekel itt valakit régiségek közé, vagy alkatrésznek. Alapvetően működőképes. Celeron 800 MHz, 320 MB RAM, 60 giga vinyó, 14.1"-es kijelző. Most angol billentyűzet van benne, de adok hozzá egy keveset használt németet is.
Hibái: Nem megy az USB-je (ezt garanciális javításnál a márkaszervízben követték el
), meg van pusztulva a CMOS elem, a fedlap repedezett a zsanéroknál, és úgy általában is erősen le van harcolva az egész ház.
-
Sir Gunar
aktív tag
Sziasztok!
Van 1 elég ritka darabom Gericom Cinema XXL G900 és 6. éves! Szépen működött míg el nem követtem el rosszul sikerült bios flash-tés azóta semmi nem jön be, annyit csinál, hogy bekapcsolás után mintha a dvd olvasó próbálkozna olvasni, amibe már mindenféle formátumban felírva próbáltam a bios-t ujra flashelni, de nem csinál vle sajna semmit és a helyzet nem változott! Most ott tartok, hogy kellene hozzá vmi bf formátumban levő erre való bios, hogy a chippet kivéve csak a kockát ujraírni az erre való kütyüvel! Csak nem lelek sehol ilyen fomában bios-t erre! Ha Vki tudna segíteni azt nagyon szívesen venném! köszi előre is a segítséget!
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Gericom Bellagio nbotival kapcsolatban?
Az történik, hogy a biosban nem jelez ki semmilyen feszültséget, vagy hőmérsékletet, és néha menet közben random módon leáll a gép. Sehol nem találtam beállítást, ventilátorral kapcsolatban. Nem is megy mindig, ha belépek a Windowsba, akkor kb. 2 perc múlva leáll. Van mikor elindul, de ritkán. Egyedül a winyó hőmérsékeltét látom, de az ügye nem az alaplap sikere
Várom a véleményeteket, üdv!
-
Soproni
csendes tag
Hali. Tud valaki valamit mondani a gericom blockbuster notiról? Ezt a márkát nem is ismerem. Mennyire megbízhtó?
-
laslie21
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, ha tudtok
Van egy Fujitsu Siemens laptopom.
Elromlott!
A baja az hogy amikor be szeretném kapcsolni akkor a ventillátor elindul meg a vinyó is és leáll, utána se kép se hang!
Egyik este letettem nem volt semmi baja, reggel mikor szerettem volna használni már nem bírtam be kapcsolni.
Sokat volt használva ölbe és ágyon.
A garancia lejárt ezért kérdezlek titeket hátha tudtok segíteni.
Köszönöm előre is -
Gismo
addikt
Üdv!
Az új Gericom notik, melyik gyártónál készülhetnek? Pl ez? -
npisti
csendes tag
sziasztok nekem van egy gericom webshox per4mance notim most szeretnék bele wifi kártyát tenni de nem láttam az antennát hozzá bár csak a billt szedtem le.ez az antena gyárilag benne van?ha nincs akkor hol tudok bele venni?köszke előre is
-
printmester
csendes tag
Honnan lehet leszedni
GERICOM laptopokhoz drivert? -
Ciripke
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni:
Egy Gericom Bellagio 1540 notiba szeretnék erősebb processzort, meg esetleg több memóriát pakolni, hogy elérje a használhatóság alsó szintjét.
Lavalys Everest sajnos nem ismeri fel az alaplapot.
Most 2x 256 Mb PC3200 (200 Mhz) DDR memória van benne,
és egy Mobile Intel Celeron M 340 1500 Mhz (15x100) proci.Van estleg ötletetek, h mi az a proci, és memória mennyiség meit még elvisz? Nem szeretném felvásárolni a fél használt cikk piacot, hogy ez kiderüljön.
Előre is köszi a segítséget!
üdv:
C -
Fakher
csendes tag
üdv
lenne egy gericom advent 7008 noti, problémája hogy mikor aksi nélkül hálózatról kapcsolom be , pár másodperc múlva kikapcsol, ha aksival kapcsolom be és rádugom a töltőt (tölteni) nem tölti az aksit. valami megoldás? (táppal van gondi?!) -
Sera26
aktív tag
Hozzám került egy ilyen:
Gericom X5 1630 Combo
Na most ehhez hol találok drivereket XP-hez?
A Gericom honlapján nincs is ilyen típus -
antaba
csendes tag
Sziasztok !
Nagy gondom van, kérlek ha valaki tud segítsen.
Van egy laptopom, amiben az alaplap meghalt. Típusa: GERICOM N251S5
Bármilyen megoldása a gondomnak érdekelne.
Tel:20-5885954
Kata
-
Maximama
csendes tag
Sziasztok,
Idestova 4,5éve gyűröm a gericom webshox-omat, semmi gondom vele, mondjuk az aksija elég kaka, de amúgy a 2,4-es proccal meg az 1G rammal szépen elfut rajta minden ami kell. Egyetlen gondom van vele, a hangja! A hajszárítóm sárgulna az irigységtől mellette! Mit lehet csinálni? Már azon gondolkodtam vagy eladom vagy megsüketülök. Az első perctől fogva ilyen hangos. Ötletek??????????????????
-
joe-ker
senior tag
Sziasztok!
Hozzám került egy Gericom Webboy 340S2 lapi.De kezdek a falra mászni már tőle.
Felraktam rá ez xp-t,és pár problámája van.Nem kapcsol ki és nem indul újra,csak marad az XP most leáll kép,akku töltötés jelző nem jelenik meg csak a hálózati ellátás ha kihúzom a töltőt akkor továbbra is ott marad nem vált át,az energia gazdálkodásban átvált.Vga drivert nemtudom feltlepíteni mindíg kéri hogy restartoljam de mivel nemtudom újraindítani,így nemsikerül a telepítés.Esetleg ha valakinek volna egy gyári telepítő cd-je (kicsi a valószínűsége) azt megköszönném.Ja és az USB se működik rajta,ezközkezelőben minden rendben van.
Thx a segítséget. -
monti20
tag
Helló!
Kb. 2-3 évvel ezelőtt vettem a Gericom Notebook-omat. Az eladó azt mondta, hogy a CPU órajelét lejjebb vették, mert így nem melegszik annyira és kevesebbet fogyaszt a gép. Az Intel(R) Pentium(R) M 1.60MHz CPU most 600MHz-en megy. A BIOS-ban visszaállítottam 1600MHz-re, de amikor átállítottam 1600MHz-re a Windows betöltése előtt kék halál, majd újraindul és csökkentett meg normál mod között lehet választani.
AMI BIOS Beállítás > Advanced > Geyserville Support > Enabled / Disabled. Disabled-en van, így indul. Ha átállítom előjön az említett hiba.
Visszaállítottam 600MHz-re, csak így volt hajlandó elindulni.
Intel i855GM/GME Gericom Alaplap, Intel(R) Pentium(R) M 1.60MHz CPU, mi lehet a gond??Köszi előre is a segítséget!
-
grais
csendes tag
Sziasztok. Van egy Gericom BlockBuster Notebookom ami az alabbi jelensegeket produkálja ujjonnan.
Ime a jelenseg:
[link]Valamikor frissul, valamikor hasonlo minta jelenik meg szorvanyosan a kepernyon... valamikor nem hibás bár ez ritka...
-
tico999
csendes tag
Nekem van egy ilyen G732 alaplapos valami gericom, álitólag a HT P4 procik is mennek benne valaki probála már.
Bár én szívesebben beruháznék egy Mobil P4-be ha az mükszik benne. -
Petrovszky
csendes tag
Sziasztok!
Tönkrement az alaplap a Gericom Webgine Force típusú gépemben. (elég régi volt már)
Gondolom esélyem nem igazán van már ilyet szerezni, de tud esetleg vki ilyen alaplapot? -
belphoro
csendes tag
Sziasztok segitségre lenne szükségem....Van egy Gericom Bellagio gépem...tönkre ment a dvd iró és vettem bele egy Optiarc DVD RW AD-7543A de maximum csak 1,2x sebességel ir a bios nem ismeri fel az irót a Nero, Everest felismeri leméri de , irni max annyival amit irtam...Létezik valami szoftveres megoldás de nemtudom mi lehet , már egy rakat doglot próbáltam de semmi eredmény...Ötlet??elöre is köszönöm
-
fullextra
tag
sziasztok!
Most új Notebook vásárlása előtt vagyok és gericom-ot néztem ki magamamnak!
szerintetek megbízható?tapasztalatok?
supersonic p20g-je van valakinek?
köszönöm -
kem
addikt
válasz
martin555 #162 üzenetére
Szia!
Ilyenkor általában tönkremegy az alaplap, aminek a cseréje annyiba kerül, mint ha venél egy ugyanilyen gépet. Inkább add el alkatrésznek, avval már nem tudsz mit csinálni. Jobb esetben még a procit is ki tudod belőle menteni, ami nem valami villám, úgyhogy nemsok hasznod lesz belőle.itt fehérváron tudok bontóféleséget, de kb mindenhol ugyanazt mondanák mint én,
vagy azt, hogy kicserélik az alaplapot 75+áfáért. -
martin555
aktív tag
sziasztok!
tanács kéne nekem erre:
GERICOM notebook , nem pucolták a proci ventillátor kifúvókáját, plusz sokat használták ágyban, ölben: nem tudta kifújni a forróságot, az alaplap megéghetett. meg is olvadt a műanyag picit az alján, megvetemedett.
természetesen NEM kapcsol be, de a vinyó pl jó, valszeg a ram is.
a noti:
gericom MASTERPIECE S 2240e XL DVD/CDRW 15" TFT celeron 2200-as 256 ram 40 vinyó LI ION.
kuka? valaki ismer valaki maszekot vagy szervizest vagy bontót..?
lécci aki tud segitsen.
összeraknám magamnak, vagy eladnám alkatrésznek.
kontaktom az infómban!!kösz! Marci.
-
martin555
aktív tag
sziasztok!
tanács kéne nekem erre:
GERICOM notebook , nem pucolták a proci ventillátor kifúvókáját, plusz sokat használták ágyban, ölben: nem tudta kifújni a forróságot, az alaplap megéghetett. meg is olvadt a műanyag picit az alján, megvetemedett.
természetesen NEM kapcsol be, de a vinyó pl jó, valszeg a ram is.
a noti:
gericom MASTERPIECE S 2240e XL DVD/CDRW 15" TFT celeron 2200-as 256 ram 40 vinyó LI ION.
kuka? valaki ismer valaki maszekot vagy szervizest vagy bontót..?
lécci aki tud segitsen.
összeraknám magamnak, vagy eladnám alkatrésznek.
kontaktom az infómban!!kösz! Marci.
-
Öreglyány
csendes tag
Sziasztok! Nagy bánatom van! A Gericomom 16 hónapos kora óta nem használható! Ugyanis ahol az áramforrás bigyója csatlakozik az alaplaphoz a többszöri forrasztás után már nem javítható.Szeretném használhatóvá tenni. Tudtok tanácsot adni?
Bizom az tudásotokban!
Egy szomorú Öreglyány -
kissfe
csendes tag
vettem egy gericom supersonic a380 laptopot 1.2Ghz tualatin 133FSB procival, az alaplap is támogatja a 133Mhz-et a 256 Mb memória is A probléma hogy 75 FSB-vel megy agép ezért a proci órajele 675Mhz
biosban nem lehet állítani semmit,ennyivel megy és kész, a memórián kívül minden integrált
én memóríára gondolok de az elvileg ilyet nem csinálhat?
bios, driver, újratelepítés már megvolt mi lehet a gond? -
A megváltó
tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem a Gericom 1st Supersonic 2 laptopom van és a bioszában van olyan, hogy battery Refres mit jelent ez az opció. -
tomato33
csendes tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
nemrég vettem egy Gericom Masterpiece 25340XL tipusú notebook-ot.
Kérdés a következő
1. radeon 9000 mobility 64 mb - catalyst vagy mobile driver a jobb?A fontosabb:
ha lehúzom a konnektorből tehát aksiról megy, a kijelző sokkal sötétebb lesz, hondolom energiatakarésosságból, ki lehet ezt kapcsolni vhogy? néztem biosba is de ott semmi...
tud vki erről vmit??Köszi
-
Nokiaman
csendes tag
Hali Mindenki! Sürgös segítségre lenne szükségem! Vettem egy használt Gericom overdose II laptopot, de a touch pad nem müködik és a cd olvasót még a bios sem látja! Köszi elöre a hsz-eket!
-
Vebber
tag
Üdv!
A gericom webboy easy biosába hogyan lehet belépni?
Boot közben nem írja, del, F1, F2 nem jött be.Köszönöm
-
Phoenix1986
csendes tag
Üdv
Nekem van egy Gericom Phantom 1440 G330-as notim. Mai nap szépen kitakarítottam a portól, stb, de közben találtam benne többek között egy infraportot és egy wlan egységet! De amikor megvettem ezek "elméletileg" felárért lett volna benne és sajna a windóz sem ismeri fel, hogy lenne benne valami, pedig csatlakoztatva vannak. Valaki aki hasonló szituban van tudna segíteni, hogy tudjam ezeket használni
Egyébként a szervízről annyi a véleményem.....na inkább nem írom! Elég ha annyit megemlítek, hogy amikor elromlott a DVD íróm, akkor kicserélték, meg néztük, működik, bár csak cd volt nálluk, amikor hazamegyek utánna derült ki, hogy ez csak egy combo
-
netboy
senior tag
Segítsetek már pls...
Frissíteném a biosát a notimnak mert nem megy rá a windows me és lehet az a baja.... a gericom oldalán csak egy img file van... mit csináljak vele? -
Jánó
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki tudna segíteni az nagyon megköszönném.
Van nekem egy GERICOM Bellagio laptopom amiben rossz a képernyő.
Fontos lenne mert ezzel járok suliba és és mindjárt itt az év eleje.
Ha valaki tudna bele 15''-os képernyőt a attól megvásárolnám szivesen.
Ha van rossz géped és jó benn a monitor akkor lécci írj. -
CsatiZsol
aktív tag
-
Macselek
csendes tag
Sziasztok!
Az akku nálam is tönkrement, és hátul a zsanérnál megrepedt a burkolat.. Mennyiért lehetne ezeket megjavíttatni/kicseréltetni? Csak mert pénznek eléggé szűkében vagyok.
Előre is köszi -
tomi07
tag
Ha a gépen minden működik normálisan akkor szerintem ne bántsd a biost. Ha annak a frissítése során valamit elrontasz akkor belefuthatsz egy elég húzós szervízköltségbe.
Alapból addíg amíg valami normálisan működik akármilyen régi is inkább ne piszkáld, mert a végén több kárt csinálsz mint hasznot.
Egyébként ha AMI bios, akkor a honlapjukon van a frissítő program is, csak az a kár, hogy fizetős a frissítés. -
Lejszi
senior tag
válasz
dani0907 #139 üzenetére
én se tok szinte semmit állítani biosban, ugyan ez a bajom.
az enyém is melegedik rendesen, terveztem hozzá egy hűtőpadot, ami elég faszára sikeredett és így 1700Ft-ból megoldottam a dolgot.
a boltban min 5000Ft-ért lehet venni.
nem tudna vki nekem segíteni BIOS frissitésben?
már megtaláltam a hozzáillőt, csak vmi ismeretlen kiterjesztés és fogalmam sincs, hogy hogy meg milyen progival vagy akármivel csináljam?
ebben kérem vkinek a segítségét. -
-
dani0907
csendes tag
Még egy kérdés: ugye az FN+F4 ami ki tudja kapcsolni a kijelzőt. Nekem ez nem megy
valami ötlet?
[Szerkesztve] -
dani0907
csendes tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele de szinte semmi hasznosat nem tudok állítgatni BIOS-ba, lehet hogy minden laptoppal így van ez én nem tudom nekem ez az első.
-
dani0907
csendes tag
Nekem Samsung HDD volt benne mikor vettem és hibátlan
Bár kissé zavar hogy érzem azt a finom meleget a kezem alatt mikor gépelek:S
[Szerkesztve] -
rolcsi24
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a véleményeket a Gericom gépekről és mivel nekem is egy ilyen gépem van gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat! Az én gépem egy Gericom webshox 1.8ghz pentium procis 14'' , 20gb vinyó,...stb. Én 2003-ban hozattam külföldről, akkor került átszámolva 370e-ft-ba. A gép a mai napig tökéletesen működik! Probléma egyedül a dvd-olvasóval volt! A sok használattól 1-éve sajnos tönkrement! Ekkor jött az ötlet hogy dvd-írót kellene venni bele! Elmentem egy szaküzletbe ahol 25e-ért adtak egy írót! Beépítettem a gépbe de a gép nem volt hajlanó felfutni vele! Visszavittem az üzletbe de most már a gépet is vittem magammal. 4 vagy 5 írót próbáltak ki de egyikkel sem volt jó! A pénzt visszakaptam és azzal küldtek el hogy ilyet még soha nem tapasztaltak! Elvittem egy szervízbe ahol ilyen gépekkel foglalkoznak! ott is kipróbáltak több meghajtót de nem jártak sikerrel! azt mondták hogy alaplap hibás, de mivel a gép előtte tökéletesen működött nem hagytam szétszedni! jött a gondolat hogy ugyan olyan meghajtó kellene mint ami benne volt! Ez egy panasonic meghajtó volt! 34e-ft ért hozattam hozzá egy panasonic dvd írót amivel azzonnal tökéletesen működött! Ma is ez van benne! Nincs válasz arra hogy miért csak ez jó bele,de a lényeg hogy működik! Más bajom soha nem volt a géppel, még az akku is az eredeti van benne! kb 40-50 percet bír! igaz mindig vigyáztam arra hogy ne merüljön le csutkára! Egyébként meg vagyok elégedve a szerkezettel! Szerintem nem volt rossz vétel! -
-
tibibi
őstag
sziasztok hány fokosnak kellene lenni egy 1.3 celeron procis notinak internet közben pl.55-60 fok sok?
-
Robeert
csendes tag
válasz
parandroid #131 üzenetére
Köszi!
Robert -
Robeert
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gericom Blockbuster 2 notebookom és rosszalkodik a vinyója.
Ki akarom cserélni csak nem tudom, hogy max mekkorát lehet beletenni.
Nem tudjátok véletlenül?
120 gigást felismeri az alaplap?
Mert alapból max 80-sal árulták!
Köszi!
Robert -
Scenic
tag
A hiba megoldva, azért leírom hátha segít másnak is:
Mivel a túlmelegedés problémája volt a legvalószínűbb, ezért szétkaptam a gépet és leszedtem a prociról a hűtőbordát, ami alatt a zselé keményre volt száradva, így a hőátadása nagyjából a 0-val volt egyenlő...
Mivel éppen nem volt otthon ilyen zselém, ezért átmeneti megoldásként egy kis vajjal segítettem a dolgon, persze csak pár napig, amíg szerzek trutyit, mert a vaj lebomlik gyorsan.
Nagy kő esett le a szívemről, hogy nem kell cserélni benne semmit és használhatom még egy ideig. -
tibibi
őstag
mivel látom itt mindenki csak kérdez én is gericom webgine hütöventilátor kellene nincs valakinek?
-
rage1
csendes tag
Sziasztok!
Gericom Phantom 1440-hez keresek videokártya drivert. Nincs a géphez semmi telepítő CD, a netet is bekerestem de sehol nem találok drivert.
Ha vkinek van átdobná az emilemre? passenger01@vipmail.hu
Előre is kösz! -
Scenic
tag
Gericom notim van (a típusát most nem vágom, de ha fontos akkor utánanézek) aminek sokáig nem használtam ki a hordozhatóságát és asztaliként használtam, de mióta elvittem magammal egy útra, azóta napi 3-4 alkalommal kikapcsol, de úgy mintha kirántanám a tápfeszből a vezetékét!
Nagyon idegesítő már, mert nem tudok velem komolyabb feladatot elvégezni, erősen felpörög a cooler és egyszer csak meghal az egész. Nem lefagy, kikapcsol, mintha áramtalanítanák.
Volt már valakinek ilyen tapasztalata? T-hiba vagy más lehet?
[Szerkesztve] -
Lejszi
senior tag
sziasztok!
ilyen bios-om van: [link]
es frissiteni szeretnem, de sehogyan sem akar ossze jonni, mert fizetni kene, amit persze nem akarok
tud segiteni vki? -
Lejszi
senior tag
Én vettem meg firefoxer gericom notiját. remélem nem lesz vele semmi gixer.
-
FireFoxer
tag
válasz
Behindblue #121 üzenetére
Az ilyet ha minden igaz vagy BIOS ból, vagy windowson belül ati catalyst->integrated graphics résznél lehet álíltani. gondolom nvidiánál is valahol a driver control panelében lehet
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Egyik barátomnak van egy Gericom Hummer notija ([link])
A gond az, hogy nem kapcsol be, ha pedig nagyritkán mégis, akkor ahogy melegszik a gép úgy kezd szétesni a kép.
Ez milyen hibára utalhat? Megfőtt volna a videókari vagy az alaplap mondott csődöt? Megérné javíttatni? -
CsatiZsol
aktív tag
válasz
FireFoxer #115 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm! Megtaláltam nagyjából. Az enyémnek ez van az aljára írva: N251S5 ez van is a listában csak az enyémben 9700-es ATI radeon van nem 9600-os ahogy ott írják...
Amúgy a képeken látható notikhoz képest az enyémnek pont a másik oldalán van az optikai meghajtó.
Üdv Zsolt -
FireFoxer
tag
Nem tudja véletlen valaki hogy miért melegszik annyira a Gericom Blockbusterembe (2.66 Intel_P4 ,,,HyperThreading ) a prcesszor ? vagy nem e lehet állítani a sebességen, esetleg hűtést jobbat szerezni bele vagy valamit.. csak hogy ne égjen már le :S
előre is kösz -
CsatiZsol
aktív tag
sziasztok!
Megint kérdésem lenne. Már fentebb írtam, hogy van egy Gericom Blockbusterem és meg kellene tudnom a pontos típusát, mert ebből is adtak ki több ''generációt???''. Hogyan tudnám megtudni ezt. Ahhoz kellene, hogy tudjak bele venni ramot, mert hiába próbáltam vaktában nem megy.Kellene bele Aksi is, meg megnézném, hogy mi a legnagyobb proci amit lehet bele rakni, ráadásul repedezik a műanyag a tetején ezért ahhoz is kéne, hogy oda melyik ''generáció'' tetejét vehetem meg.
Válaszotokat előre is nagyon köszönöm.
Üdv Zsolt -
rvR--
csendes tag
130 is bőven elég, tudom, a különbséget meg abszolut nem látom, csak ha nagyobb a differencia, pl 60 helyett 120, akkor az egér gyorsabb
de kb ennyi
5éves a monitor, amióta megvan játszok rajta 800x600 160hz-n; lehet hogy csökkenti az élettartamát, de szerencsére ezt én még nem tapasztaltamviszont ez a probléma zavar kicsit
ha kiveszem a rendes desktop gépemböl a vidkártyát és az integráltat használom (Abit nf-m2 nview; gef 6150) akkor ugyanugy standby ra teszi a monitort 130 hz fölött. 6600gt-vel meg viszi a 160at... nemértem... lehet nem szereti a monitor az integrált karikat
-
FireFoxer
tag
Valaki tud megoldást arra hogy miért látnak az oprendszerek 2 procit a gericom blockbusterembe ?...ráadásul az everest is :S , és a feledatkezelőben is ketté van szedve a proci terheltség rész...
Miközben csak 1 db intel pentium 4 - 2.6ghz es van benne.
jah és esetleg egy jó proci esetleg ram hűtés található valahol egy ilyen gépbe ? -
rvR--
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gericom Hummer (celeron 2800, 512ram, cd-dvd rw, 60gb, integrált intel extreme2) notebookom.
2 probléma is lenne vele: az első, hogy a cd-dvd combodrive 2 hónappal ezelőttig hibátlanul írt mindent, most már csak cd-ket tudok írni/olvasni vele, dvd-t se nem ír, se nem olvas.... nem nagyon találkoztam még ilyen problémával bevallom öszinténpedig volt már pár hírhedt LG combo-íróm az asztali gépbe, de vagy az egész meghalt, vagy ment hibátlanul a dolog. Vmi ötlet?
A másik probléma, hogy egy LG Flatron 915FT+ra rákötve, nem viszi a monitort a gyári max frissitéseken (640x480@200hz;800x600@160hz;1024x768@120hz;1280x1024@100hz;1600x1200@85hz)
Olyan, mintha 130hz lenne a ''cap'' 800x600ba és 640be, ha 130hz fölé teszem powerstrip-pel, refreshlock-kal vagy bármi ilyen progival, sárga lesz a LED és annyi, pedig ugyanaz az .inf- es monitor driver van fent, mint az asztali gépen, ahol ezeket a frissítéseket hiba nélkül viszi. Az intel extreme 2 driverében a notin a display ki van kapcsolva, csak a CRT van engedélyezve. Windows képernyő settingsnél is default on van, ottis, ha 800x600ban kiválasztom a 160hz-t besárgul a led és annyi.
Vmi elképzelés? -
Daedalus
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy 2002-es Gericom Webboy laptopom van! El kezdett a kicsike hűtöventillátora kerregni és el is romlott!!!
Tudtok szervízeket mondani ahol kaphatok alkatrészt vagy megcsinálnák? Daedalus
-
Cornel
csendes tag
hi
szeretnek venni egy Gericom phantom 31100 tud valaki valamit róla esetleg v valami!!!!
kösz előre isírjatok minnél előbb
-
CsatiZsol
aktív tag
Ha a jelenlegi notebookomban Intel P4 2400MHz-es mobil proci van akkor ebbe Centrinot lehet tenni vagy nem? Ezt hogyan lehet eldönteni?
Üdv Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- BestBuy topik
- Warhammer 40.000
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Telekom mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- War Thunder - MMO Combat Game
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Dell Vostro 15 3590 laptop, notebook i3 10gen CPU, 8GB RAM, 250GB SSD, 15,6" repedt kijelző, W11, HU
- MacBook Air 13" 2015 1.6GHz i5 8gb Ram 256Gb 50ciklus
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 3500 Ada 64GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Magyar garis Apple MacBook Pro 16 M4 Max 48 Gb/16 CPU/40 GPU/16 Neural
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest