Hirdetés
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Hobby elektronika
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Ismét új formájú Pulsar egeret köszönthetünk az ultrakönnyű halmazban
- Milyen monitort vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
niti
aktív tag
válasz
blueMerle #98 üzenetére
A tftc az egy rövidítés, Thanks for the cache, azaz köszi a rejtést! Geocoinnal még nem találkoztam, de ha jól tudom, kezelheted ajandékként, vagy tovább is költöztetheted egy másik ládába.
A .hu sok szempontból nagyon jó oldal. Ajánlom, hogy olvasd el a Faq és a cachikett részt! A jobb felső sarokban találhatókott tök jól le van írva minden, ami lényeges.
-
blueMerle
veterán
Koszi,
a .hu -ra nem, viszont a .com-ra igen, ehhez tartozik egy progi amit az iPhoneal használok, így bárhol bármikor tudom hol van hozzam kozel láda, és el is vezet hozzá, meglepoen nagyon pontosan.
Sok helyen olvastam hogy pontatlan, eddig mindkét helyen kozel 5 méteres pontossággal dolgozott és valoban ott is voltak a ládák, persze kis keresgélés után.
a .hu asszem ezt nem támogatja, ha tévedek javitson ki valaki.
Mivel eddig egy "igazi" ládát találtunk, amiben apróságok voltak, és egy microt, ugye az állapotokról nem tudok beszélni, majd csak késobb.
Sok tisztázatlan dolog viszont van.
Mi az a TFTC és a Geocoin és mit tegyek ha ilyet találok? -
niti
aktív tag
válasz
blueMerle #95 üzenetére
Lufi, kulcstartó, hajgumi, hűtőmágnes, akár mintás szalvéta, vagy zsepi. Ezek jók kezdésnek, aztán majd látjátok, érdemes- e ennyit is költeni rá.
Nem tudom, Szlovákiában milyen állapotban vannak a ládák, Magyarországon sajnos nagyon gyorsan lerabolják az ajándékkészletetaz általános tapasztalat, hogy minél hosszabb túrát igényel a megtalálás, tehát minél kevésbé megközelíthető autóval, annál gazdagabbak a ládák.
Nekünk is van már egy szlovákiai találatunk, a Burda. Nagyon jó kirándulás voltRegisztráltatok a .hu-ra is?
-
blueMerle
veterán
Elkezdtük mi is, már két láda a környéken pipa
Nagyon jó játék.
Viszont ötleteket várok mit érdemes elhelyezni a ládikákban?
Mi legutóbb egy karkötőt hagytunk ott egy smallban, a microba meg nem volt/nem fért semmi. -
szavapart
csendes tag
Na tehát a megoldás.
Technika:
IGO8 8.3.2.71348.
Blue Panther 460
gpsbabelEste nem értem rá így csak mostanra lett meg. Simán létrehoztam az Userdata és alatta a poi könyvtárat. bemásoltam és láss csodát...felismerte.
A beállításokban láthatóvá tettem, és a keresésnél már meg is jelentek.
Reboot-tal indítottam a masinát.SZVSZ ennyi.
-
retes
aktív tag
válasz
szavapart #92 üzenetére
Mikor azt mondtam, hogy mindent kipróbáltam, na akkor tévedtem, viszont félek nem nagyon fog segíteni, mert amúgy a POI-ba másolva kéne működnie. Én oda tettem, de nem ment, ha átteszem a POIkat abba a struktúrába nem hiszem, hogy menni fog... De majd nem doká kipróbálom...
Köszi a segítséget!
-
retes
aktív tag
Szia,
Felvettem saját POI-t de nem lett másképp... Esetleg más ötlet és már mindent kipróbáltam... :S
-
szavapart
csendes tag
Lehet, hogy most nagy butaságot mondok.......
A IGO-n belül kell elsőként egy saját poi-t felvenni, s csak akkor jön létre ez a könyvtár.
Amiből gondolom. Elmentettem PC-re a frissítés előtti IGO-t, és ott van ilyen könyvtár és Poi alkönyvtár. De megnéztem az új IGO-t, és ott nekem sincs ilyen. Természetesen ez a kártyára másolás előtti állapotú.
/ Csak a PC-n tudom most megnézni. A PNA nincs nálam. /Légyszíves próbáld meg. Lehet hogy ez a megoldás.....
Este megnézem a PNA-t is.
Remélem tudtam segíteni. -
retes
aktív tag
válasz
szavapart #85 üzenetére
Szavapart,
Köszönöm a linket én is ugyan így tettem, de nekem nincs az iGO8/content-ben userdata, itt csak olyan van, hogy POI. Abba belemásolva meg nem konvertál és nem is jelenik meg semmi sem... A leírásban ahogy elnézem nem nagyon lehet elrontani semmit sem. Tudnál nekem segíteni, hogy hol a hiba? Hozzáteszem, hogy rejtett fájlokat láthatóvá teszem és akkor se látom...
Előre is köszönöm!
-
niti
aktív tag
A russa nagyon- nagyon jó! Mi is azt használjuk, pda-n. Egy jó térképpel (amit letölthetsz a turistautak.hu-ról) egyenesen főnyeremény. Sok helyen nemhogy a turistautakat, de még az erdei padokat, kilátókat, vízvételi helyeket is ismeri. Sylverrat oldalán mindent megtalálsz hozzá! Hajrá, majd írj
-
szavapart
csendes tag
Üdv!
POI berakása igo8 alá:
http://sylverrat.hu/faq/index.php?page=igo8/ Míg nem volt Garminom addig egy Blue Panther PNA-t használtam Russa-val.
Az ismeri a turista utakat. Természetesen IGO8 mellett. ;) /http://sanchoblogja.blogspot.com/2007/04/gis-russa-oldalak.html
Windows mobilra is. Ingyenes, a térkép is.....és még pontos is az IGO-hoz képest.
-
retes
aktív tag
Sziasztok!
Az a baj, hogy sokszor próbáltam beírni a koordinátákat, de mivel ott nem nagyon talált utat ezért oda se navigált...
Egy barátom mondta ezt a gpsbabel dolgot, de az se nagyon megy. Esetleg akkor tudtok mondani olyan programot ami windows mobil 5.0 ra megfelel a célra?Előre is köszönöm mindenkinek!
-
raczger
őstag
Haverom mutatta be ezt a geocaching dolgot, sajnos gps-em nincs, anélkül meg picit nehéz, így csak vele mentem keresni párszor, viszont segítettem neki egy láda elrejtésében, ha kedvetek szottyan, keressétek fel
[link]
-
niti
aktív tag
Szia!
Mi is kézzel írtuk be a koordinátákat, igaz, az igo6 volt. De ez nem tartson vissza- pötyögd be mindig keresés előtt!
Azért arra készülj fel, hogy az igo nem a legjobb erre, alapból a sétetempót nem követi túl jól, és nem ismeri az erdei utakat... Mindenesetre használható, csak ki kell ismerni a buktatóit, és nem elkeseredni -
retes
aktív tag
Sziasztok!
Geoládáznék én is, de sajnos a gpsemen csak egy igo 8 van. Találtam leírást, hogy miképp tudok poikhoz betenni gps babellal ládákat, de valahogyan nekem nincs a megadott leírásban olyan könyvtáram... :-S Tudnátok segíteni, hogy az olyan igo 8 nál amiben az ig8/contentben már ott a poi és nem a iGO8/content/userdata/poi/ ben van abban mit kell csinálni hogy a gps babelel készített láda adatbázis belekerüljön a poik közé?
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.
Retes
-
niti
aktív tag
Jól lecsúszott a topic... Az az egy baj van ezzel a játékkal, hogy egyre messzebb kell hozzá utazni. A környékén mar minden ládát megtaláltunk, minimum 80 km-t kell autózni egy jó ládázós naphoz
-
caleb
aktív tag
Ma megint unatkoztam, 4 láda Dunaharaszti.
-
caleb
aktív tag
Most hétvégén újabb 2 ládikó lett meg Törökbálinton
-
caleb
aktív tag
Nem ládázik a PH-n senki???
-
caleb
aktív tag
Ma 3 láda is meglett Balatonnál
-
caleb
aktív tag
válasz
Winner_hun #68 üzenetére
Mi a neved a geocaching oldalon?
Az enyém mint itt
Kemény 19 láda van a nevem mellett
Sajna nem sok időm van erre a hobbira,de talán ebben az évben kicsit több időm lesz. -
caleb
aktív tag
válasz
Winner_hun #66 üzenetére
A jelszó álltalában a füzetke első oldalán van a ládában.
-
caleb
aktív tag
válasz
Winner_hun #64 üzenetére
Amikor egy láda adatlapján vagy,ott találsz egy olyasmit hogy : Megtalálás bejelentése.
Ott kitöltöd értelemszerűen,megadod a kódot, és örülsz -
caleb
aktív tag
válasz
Winner_hun #62 üzenetére
Itt minden le van írva
-
Winner_hun
félisten
Ma egy ládikát én is megtaláltam, csak fogalmam sincs, hogy mit kéne csinálni
(azt hogy ottjártam beírni, de valami jelszavas dolog is kéne, utána kéne olvasni
)
-
caleb
aktív tag
Ma a prédikálószéki láda levadászva
Dömös-nél leraktuk a verdát,és felmásztunk a párommal,néha négykézláb.
Kemény volt az a cirka 500m-es szintkülönbség,de a látvány frenetikus. Megérte -
kicsigeri
senior tag
Hali.
Hát itt PH-n senki se hódol eme jó időtöltésnek. Én tavaly elött kezdtem el, és eddig megtaláltam 2 kemény dobozt, bár többet nem is kerestem, egyéb elfoglatságaim miatt. De remélem idén semmi nem akadályoz meg benne, és legalább a közelembe lévőket fel tudom fedezni.
Remélem a tavasz beköszöntével, beindul a topik, és sok érdekes élményt oszthatunk meg egymással. -
niti
aktív tag
válasz
Winner_hun #57 üzenetére
Városban azért kipróbálhatod. Túrázni tényleg tavasszal, szép időben érdemes.
-
niti
aktív tag
válasz
Winner_hun #55 üzenetére
Sikerült már gyakorlatban hasznosítanod?
-
niti
aktív tag
válasz
Winner_hun #52 üzenetére
Az Aeromap térképen lehet nagyítani, de az is hol működik, hol nem. Inkább nézd meg ezt: Google maps
Jó neked, hogy mászkálsz erre- arra, nekünk már nagyon sok km-be és pénzbe telt ez a hobbi, de abszolút megéri. Legtöbbször ezzel kapcsolódunk ki, a gc.hu pedig egy igazán jó útikönyv. -
deicide
veterán
Tegnap elnéztünk asszonnyal nadap felé és megtaláltunk kettőt is, egyet a Bence hegyen, egyet pedig a nadapi szintezési ősjegy mellet...
-
Winner_hun
félisten
Addig eljutottam hogy beregisztráltam az oldalra meg néhány közeli pontot elmentettem a GPS-be
Az nagyon zavart a geocaching oldaláln hogy a térképre ahol a pontok vannak nem lehet ránagyítani. Vagy csak én nem találtam?
Amúgy külön nem hiszem hogy elmászkálok, majd ha az adott irányba lesz dolgom akkor egy kis kitérővel megnézek egy-egy pontot, szerencsére járok elég sokat erre-arra -
niti
aktív tag
válasz
Winner_hun #50 üzenetére
Már nekifogtál?
-
Winner_hun
félisten
No azt hiszem ennek én is nekifogok..
-
niti
aktív tag
válasz
Latissimus Dorsi #48 üzenetére
Szia!
Én is... Csak ez a topic nem pörög nagyon. Mi 122-nél járunk
Sajnos kecskeméti lakosként elég távolra kell utaznunk mostmár, hogy jó helyekre jussunk. A játék pedig függőséget okozott! -
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz
Latissimus Dorsi #47 üzenetére
Látom rengetegen geocachingelnek itt a fórumon
Nem baj, mi ma behúztuk a harmadikat Sirok vára mellett.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Sziasztok!
Ma meglett a 2. ládánk.
GCBALV a kódja. Szép az időben megéri megkeresni, nagyon szép a kilátás fentről! -
kovaripeti
aktív tag
Üdv. Többen írják a hozzászólásban, bejelentéskor, hogy majdnem ottmaradt az erdőbe, alig talált ki, mert PDA-val keres, és hát tudjuk az akku teljesen feltöltve is csak 4-5 órát bír ki úgy, ha erősen spórolunk vele. Ezen lehet segíteni egy külső aksival, amit csak rá kell dugni a PDA-ra, és már mehetsz is vele tovább még egyszer ennyit, így akár 10 órát is. 4 ceruzaelemmel működik, nem kell a drága tölthető akkut belerakni, akár a legolcsóbb elem is lehet. Ha valakit érdekel, nálam megrendelhető. Ezt csak egyszer kell megvenni, mindig berakod a táskádba-zsebedbe, és csak akkor veszed elő, ha szükség van rá.
Így néz ki:http://img398.imageshack.us/img398/5757/s3700176mi1.jpg
Annyi különbséggel, hogy amit adok, annak a végén nem a mini USB van, hanem, hogy jobban elérjen, (hátizsákból-nadrágzsebből) normál USB aljzat van, erre már csak rá kell dugni az otthon levő, a géphez kapott usb-mini usb dugót, amit a PC-hez használsz, és arra rá a PDA-t. Tehát semmi átalakítás neked már nem kell, csak ha lemerültél rádugod a saját kábeledet, a kütyüdet, és mehetsz tovább.
Ára:előre fizetéskor: 3.990Ft
Utánvétellel: 4.500 FtEgyszer kell megvenni, és nyugodtabban járod az erdőt.
Érd: 30/563-51-35 vagy 94/787-424 -
Volt valaki a GPSGames gánti versenyén? Nagyon jó volt! Mind a társaság, mind a verseny!
Nyertünk is egy táskát!
Az oldalon van már 31 találatom Bp és környékén!
-
niti
aktív tag
Kalandor: hogyhogy felhagytál a játékkal? Megtaláltalak a geo honlapon, 15 találat után meguntad?
Mi most találtunk rá erre a játékra, eddig 4 találatunk van, és azt hiszem, új hobbim van
Örömmel venném, ha beindulna a topic...Bár nem sok esélyt látok rá
-
HEMP
aktív tag
Balatongyörökön a kilátó mellett van egy jól elrejtett láda, kb. másfél óráig kerestük... és gyönyörű arrafelé, mindenkinek ajánlom!
A kabhegyi láda sem semmi, vadásszátok le azt is! -
Relisys
senior tag
Egyébként most tervezem új mobil vásárlást és külön GPS-re nem nagyon lesz pénzem, ezért jo lenne ha mobilon tudnék ügyködni vmit
-
HEMP
aktív tag
Mi nyomtuk a geocache-t kb. 3-4 éve, de aztán abbamaradt, ugye az ember nem túrázhatik minden hétvégén! Pár ládát raktunk is ki, amelyiket meg megtaláltuk -jó párat, főként a Balaton-felvidéken- abban megtaláljátok a bejegyzéseinket: ált. fireballs névvel szignóztunk!! Sok sikert, jó buli.igazán..
-
ngabor2
nagyúr
még nem keresgéltem, hw sincs hozzá, majd talán lesz.
igen, a TomTom a gps-szoftver, térképpel. van még más is, az aprók között is találhatsz, de gps-hez szoktak is ''adni'' persze külön pénzért. de ha belegondolsz, megéri megvenni, mivel azzal működik, és egy ilyen térkép és szoftver előállítása nem kevés idő, fáradtság és költség. -
ngabor2
nagyúr
barátom 40-50k-ból hozott ki egy komplett gps-es cuccot (azért a szoftver része hogy is mondjam... leesett a kamionról, nem tudom, honnan szerezte). symbianos, bluetooth-os telefon (pl. használt 6600), bluetooth-os gps-vevő, tomtom rá, és hajrá.
(hogy 2 éve nem írt ide senki... de most írtál te is, én is. ha lesz rá időm, lehet, hogy én is mennék keresgélni valamikor.) -
Relisys
senior tag
Most nézem, már majdnem 2éve nem irtak ide
-
Relisys
senior tag
Hehe.. Nem is gondoltam volna hogy itt is szó van a geocachingről..
Épp most gondolkozok rajta hogy milyen jó lenne ládikákat keresni.
Mennyibe van most egy GPS (a lehető legolcsobb ami azért nem a leggagyibb)? Vagy esetleg lehet mobilra letölteni vmi GPS progit vagy hogy müködik ez az egész? -
aDM|RaL^
őstag
huhu, ez izgalmas játéknak néz ki...
lehet megvan mit kérek karácsonyra. nagyon bejön ez az egész. -
andorpapa
őstag
Nos, én is erősen érdeklődöm a téma iránt, karácsonyra szeretném meglepetni magam egy PDA-val, és már most töröm a fejem, hogy milyen GPS egységet érdemes venni hozzá. Az a helyzet, hogy IPAQ-em lesz (remélem), és 40 alatt szeretnék GPS vevőt, viszont van pár dolog, amit nem értek. Ugye vannak a CF-es eszközök, amik kellemesen használhatók, mert csak bedugom őket és kész. Hátrányuk, hogy drágák. Aztán vannak a különféle külső cuccok, amikhez meg mindenféle kábel van, PDA-hoz az autóstöltő+adat kábelt ajánlják, de hát nem nekem nincs autóm és nem is akarom így használni. Van USB-s cucc is, de azt a notebookokhoz ajánják, ebből arra következtetek, hogy nem PDA-hoz való. Ezek jóval olcsóbbak, tehát szimpatikusabbak.
Segítsen valaki, mi az igazság? Nem értek a PDA-khoz (még), meg a GPS-hez sem, ezért egy szaki megmondhatná a frankót. Ja, és önálló GPS készülék nem jöhet szóba, az túl drága mulatság lenne számomra. -
guess.who
senior tag
Nem is azért aggályoskodnak, mert drogpartiktól félnének... Egyszerűen vannak szigorúan védett, nem látogatható területek, amik a turisták elől is el vannak zárva. Emellett ha például védett fajok (madarak, emlősök, vagy növények, stb.) élőhelyein zavarás van, az az állatok szaporodását gátolhatja.
De éppen ezért jó az, ha a NP-kal kiegyezve kerülnek ki a ládák oda, ahová megengedik...
(A másik nagy gondjuk egyébként éppen az, hogy onnantól, hogy nem magányos emberkékről van szó, hanem szervezett ''sportról'', már engedélyköteles is...) -
TheVeryGuest
senior tag
Nem hiszem, hogy a GPS ellen lenne kifogásuk, inkább az ellen, hogy falkában csörtető baromarcúak láda után kutatva feltúrják a fél erdőt.
Nem vágom miért nincs inkább valami hasznosabb feladat a GPS-szel kapcsolatban. Pl mikor éppen csináltuk a ''Bükk 900-as csúcsai''-t és alig találtuk meg a pecsételőhelyet kifejezetten hasznos lett volna egy GPS meg a kordináták. Szét is néztem GPS vevőt lehet venni vagy 30k-ért, de értelmes koordinátákat szinte alig találtam hozzá. Ezért le is tettem róla.
A szabályzatban ez van a geocaching.hu-n.
''Ha a geoládát magánterületen, illetve fokozottan védett természetvédelmi területen szeretnéd elhelyezni, mindenképpen vedd fel a kapcsolatot az illetékesekkel, és kérj engedélyt! Nem lenne szerencsés, ha bárki egy ilyen konfliktus miatt téves képzeteket alakítana ki a geocaching-gel kapcsolatban.'' -
guess.who
senior tag
Jelenleg a helyzet elég jó, ugyanis történt pár fontos változás: a BNP és az ANP ''kiegyezett'' a gc.-vel. Ennek értelmében:
-a gc. eltávolította az összes szigorúan védett területről a ládákat.
-a NP-ok előzetes egyeztetés után engedélyt adnak bizonyos helyeken a ládák kihelyezésére, ezzel a gc. játszására.
-az ANP éppen most adta a nevét az V. gc. találkozóhoz, amit a Lázbérci Víztározó közelében fognak megrendezni.
Emellett természetesen vannak ''lemaradt'' emberek a NP-oknál, akik még mindig ott tartanak, hogy ez az egész egy rossz dolog, és a kesselőket lehetőleg tűzzel-vassal irtani kell.
Szerencsére a NP-ok felső vezetése ezen már túllépett, és a döntéseket végső soron ők hozzák.
Amúgy érdekes, mert pont a hétvégén volt alkalmam beszélgetni egy ilyen ''lemaradt'' emberrel, aki már a kifejezés felemlegetésekor lényegében közölte, hogy sz*remberek vagyunk, és később hiába próbáltam kérdezgetni a rágalmazását nem volt hajlandó érvekkel alátámasztani.Kétlem, hogy az ilyen emberkékkel bármit lehetne kezdeni.
Megjegyzem: a gc egyébként jól használható lenne a tv egyes feladataihoz is, most például a turistautak.hu oldalt indították el a gc tulajdonosai, és igyekeznek GPS-szel felszerelve valóban pontosan felmérni a hazánkban létező turistautakat... -
TheVeryGuest
senior tag
Eccer játszottam hasonlót, fénykép és GPS koordináták alapján kellett megtalálni dolgokat az erdőben. A legtöbb kidőlt fatörzs meg kő volt, amiből egyik olyan mint a másik. Azért jó volt.
Mellesleg érdemes felhívni rá a figyelmet, hogy ha minden igaz természetvédelmi területen tiltott a geocaching. Legalábbis a Bükki Nemzeti Park területén biztos. -
guess.who
senior tag
Köztes megoldás vagyok, mert nekem nem célműszerem van, hanem egy Palm m505-re akasztható Magellan GPS Companion keret.
Ennek az az előnye is megvan, hogy egyszerre lehet fent rajta a kesselőszoftver, Magyarország-térkép, sőt még infravörös tévétávirányító is.
Amúgy ha nem titok: milyen néven szerepelsz ott?
(Már rájöttem. Nem volt túl nehéz...)
[Szerkesztve] -
divot
veterán
És ha túracipőn kívül semmilyen felszerelésed nincs, akkor kb. mennyiből lehet kihozni egy ilyen mókát?
-
hát én a juliusi pc w**ld dvd mellékletén láttam a kisfilmet rola és nagyyon megtetszett csak kár hogy drága egy ilyen gps
egyébként közelembe van agy 4-5 ilyen kis csomag -
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen autót vegyek?
- Hobby elektronika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest