Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rimuru

    veterán

    válasz cigam #3501 üzenetére

    Azt hogy a desktop profilokba mit miert raknak/nem raknak be nem tudom, egyszeruen azert mert nem erdekel, nem hasznalom oket. Amug ez nem csomag, csak USE flag kerdes. (egyebkent lehet csinalni sajat profilt is :))

    Egyszerre tobb verzio is fent lehet a csomagokbol (gyarilag nincs olyan sok beloluk de), a python erre pont jo pelda, bovebben megtalalod Slot(ting) alatt (off: kicsit szomoru hogy 2008 ota meg mindig vannak olyan aktivan hasznalt libek amik nincsenek python3-ra portolva... legalabb a python2 tamogatasa hivatalosan is veget er 2020-ban, [link]). Nyugi fent lesz a python3 is. :DDD

    package.use - itt csomagonkent tudod allitani a flageket (make.confban globalisan + profilokban is vannak globalisak es per package flagek is).

    use flag - lenyegeben funkcionalitast tudsz vele allitani, fuggosegekhez csak annyi koze van hogy ha olyat allitasz be ami behuz mast akkor azt a csomagot is fel kell raknod fuggosegkent.
    vagyul pl a connman-t, ha nincs a gepedben(/nem akarod hasznalni/stb indok) bluetooth es wifi akkor ugy fogod fordiani hogy use flageknel -bluetooth es -wifi van igy nem fog felkerulni jo par fuggoseg (pl wpa_supplicant, bluez, stb), es connman se fogja tamogatni ezeket.
    masik pelda: van olyan use flag hogy man (ahogy a neve is utal ra, man page telepiteset tudod vele allitani), ha kihagyod egy csomagnal (tehat -man-t adsz meg) az nem fog befolyaslni semmit se a fuggosegekben viszont ahhoz a csomaghoz nem lesz man.

    Azt irom neked hogy ugorj ki az ablakon, megteszed? Ugy kell particionalni ahogy szeretnel, ahany wiki/leiras/blog/ember/helyzet/stb mas lesz mondva, a neked megfelelo modon kell eljarni. Mondtam mar hogy nem vakon kell kovetni a leirasokat.

    Vigyázat, csalok!

Új hozzászólás Aktív témák