- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ASUS notebook topic
- LG LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Rászántam magam erre: [link]
genkernel --zfs --callback="module-rebuild rebuild" --no-compress-initramfs initramfs
Bár a callback-et ki kellett hagynom (csak anélkül ment végig). Lehet, hogy ez volt a baj, de azt hittem, hogy csak azért nem tudott mit kezdeni magával, mert nincs modulom, amit újraépítsen (minden beépített).* Sourcing arch-specific config.sh from /usr/share/genkernel/arch/x86_64/config.sh ..
* Sourcing arch-specific modules_load from /usr/share/genkernel/arch/x86_64/modules_load ..
*
* ERROR: --callback failed!Annyiból működött, hogy az initramfs töltődött be, és futtathatók voltak a shell-ben a zpool és zfs parancsok, viszont nem csak automatikusan nem tudta importálni a pool-t, de kézileg is hiába mutogattam neki a /dev/disk/by-id/ mappát is (ahol ott voltak a HDD-k), nem találta a pool-t.

Csak libgcc pthread hibákat dobált, mikor próbálkoztam.
Egyszer próbáltam magamnak összerakni egy egyedi Live-USB rendszert, ahol a genkernel felelt volna a teljes kernel konfigért, alapbeállításokkal (auto-modulosan), így initramfs-el együtt, de ott is nagyjából ugyan ez volt a probléma, hogy bár elérhető volt a btrfs parancs az initramfs shell-ben, de egyszerűen meg sem lehetett találni, nem még mount-olni a btrfs root-ot az initramfs-ből (hiába adtam oda a genkernel-nek a btrfs kapcsolót kézileg és próbáltam a genkernel-next verziót is több kernel verzióval, sohasem jöttem rá mit rontok el, bár hamar feladtam).
Nem véletlenül ódzkodom tőle (initramfs), hanem nem értek hozzá. Noha inkább azért, mert nem is akarok, de épp azért nem akarok, mert eddig megvoltam nélküle...

Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Robotporszívók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- LEGO klub
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo LOQ 15AHP10 FHD GAMER notebook - Ultra7 155U 32GB DDR5 1TB SSD Intel Graphics W11
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M920s SFF / számla, garancia
- Asus VC239 23 Full HD Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest