- Mikor vegyek RTX-et?
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
tierbatyo
senior tag
Na akkor egy kis élménybeszámoló.
Szóval elvileg ez egy stable gép lett volna, csak nem ment a direct rendering a stable x11-drm-mel és fel kellett raknom a 7.1-es X-t. Ezután volt direct rendering, gondoltam felteszem az xgl-t, hogy villoghassak az egyetemen vele.
De az xgl-lel nem akart menni a compiz rendesen, mindig fekete képet lőtt, meg meghalt az X. Ekkor elkezdtem nézegetni az Xorg logját és ilyet találtam benne, hogy AIGLX enabled. Gondoltam, hogy akkor kipróbálom az aiglx howto-t [link]. Ebben azért kimaradt egy dolog, hogy az xorg.conf-ba kell még
Section ''Extensions''
Option ''Composite'' ''Enable''
EndSection
rész is. Ezután megcsináltam a compizrc-t, amit írnak a howto-ban, de nekem a gnome-window-decorator a scripttel nem indult el, de érdekes módon a script lefuttatása után újra indítva már jó.
Viszont a compiz indítása elé téve megint jó volt, úgyhogy nekem a compizrc így néz ki
killall metacity &
/usr/bin/gnome-window-decorator &
LIBGL_ALWAYS_INDIRECT=1 /usr/bin/compiz --replace --strict-binding gconf Ezután pedig betettem az automatikusan induló programok közé a compizrc-t és megy szépen.
Teljesen ugyanazok az effektek vannak, mint az xgl-es megoldással, csak nem kell semmit átírni a gdm.conf-ban, egyszerűen egy sima X server fut és azon a compiz. Állítgatás meg ugyanúgy mint xgl esetén, bár nem néztem meg az összes effektet, de gondolom működnek ugyanúgy. Azt nem tudom, hogy a portage-beli xorg-server is jó-e hozzá vagy nem, én az overlay-belit használom hozzá.
Kipróbáltam metacity-t is xcomposite use flaggel, hát azon van még mit javítgatni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Retro nagy ATX toronyház 2001-ből
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szóval elvileg ez egy stable gép lett volna, csak nem ment a direct rendering a stable x11-drm-mel és fel kellett raknom a 7.1-es X-t. Ezután volt direct rendering, gondoltam felteszem az xgl-t, hogy villoghassak az egyetemen vele.
De az xgl-lel nem akart menni a compiz rendesen, mindig fekete képet lőtt, meg meghalt az X. Ekkor elkezdtem nézegetni az Xorg logját és ilyet találtam benne, hogy AIGLX enabled. Gondoltam, hogy akkor kipróbálom az aiglx howto-t
Viszont a compiz indítása elé téve megint jó volt, úgyhogy nekem a compizrc így néz ki