Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Léghűtés topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- A legjobb INGYENES programok Windowsra!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
A kérdés jó, csak nem mindig értem.
Ezt a forráskódot pl... Megnéztem, igen, a kernelben van VIA Rhine driver, ha belefordítottad, az okés. Ezért nem értem, milyen forrásra és hol keresel, mert a Linux kernelben persze, hogy benne van, ha bele tudtad fordítani.
De ez most nem is fontos.
Ha rootként kiadod az ifconfig -a parancsot, annak minden egyes felismert hálózati eszközt ki kell írnia, függetlenül attól, hogy megy-e. Ha itt eth0 és eth1 is szerepel (a lo mellett), akkor a kártyákat kezeli a kernel.
Ezek után el kell készítened a net.eth0 és net.eth1 szimbolikus linkeket a megfelelő helyen, ahogy az install doksiban is van:
ln -s /etc/init.d/net.lo /etc/init.d/net.eth0
ln -s /etc/init.d/net.lo /etc/init.d/net.eth1
Hozzáadod őket a default indítási szinthez, ha azt akarod, hogy a gép indulásakor automatikusan elinduljanak:
rc-update add net.eth0 default
rc-update add net.eth1 default
Majd a /etc/conf.d/net file-ban kitöltöd, hogy az eth0 és eth1 eszközök hogyan legyenek baállítva. DHCP, ADSL, fix IP, stb.
Ja, most látom, azt írod, nincs eth1 az ifconfiggal. Akkor a driver nem jó, nem megy. Esetleg a dmesg paranccsal nézd meg, kiír-e valami hibát a VIA Rhine-nal kapcsolatban. (Mivel a kernelben van a driver, mindenképpen megpróbálja inicializálni. Ha ez sikerülne, lenne eth1 is.)
emerge --unmerge virtual/xft. Ez nem igazi csomag, csak virtuális =mint a neve is mutatja).
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 2027.09.11-ig garanciális, számlával!
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ezt a forráskódot pl... Megnéztem, igen, a kernelben van VIA Rhine driver, ha belefordítottad, az okés. Ezért nem értem, milyen forrásra és hol keresel, mert a Linux kernelben persze, hogy benne van, ha bele tudtad fordítani.