- A processzor tokozásán szállítja a memóriát a GMKtec legfrissebb mini PC-je
- Fél évszázados Apple jubileumot ünnepel a 8BitDo ízig-vérig fém billentyűzete
- Nem csak nagy, de gyors is az LG önerőből AI felskálázást biztosító monitora
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Szó szerint kifüstöli az AI-t a Közel-Keleten Irán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
A kérdés jó, csak nem mindig értem.
Ezt a forráskódot pl... Megnéztem, igen, a kernelben van VIA Rhine driver, ha belefordítottad, az okés. Ezért nem értem, milyen forrásra és hol keresel, mert a Linux kernelben persze, hogy benne van, ha bele tudtad fordítani.
De ez most nem is fontos.
Ha rootként kiadod az ifconfig -a parancsot, annak minden egyes felismert hálózati eszközt ki kell írnia, függetlenül attól, hogy megy-e. Ha itt eth0 és eth1 is szerepel (a lo mellett), akkor a kártyákat kezeli a kernel.
Ezek után el kell készítened a net.eth0 és net.eth1 szimbolikus linkeket a megfelelő helyen, ahogy az install doksiban is van:
ln -s /etc/init.d/net.lo /etc/init.d/net.eth0
ln -s /etc/init.d/net.lo /etc/init.d/net.eth1
Hozzáadod őket a default indítási szinthez, ha azt akarod, hogy a gép indulásakor automatikusan elinduljanak:
rc-update add net.eth0 default
rc-update add net.eth1 default
Majd a /etc/conf.d/net file-ban kitöltöd, hogy az eth0 és eth1 eszközök hogyan legyenek baállítva. DHCP, ADSL, fix IP, stb.
Ja, most látom, azt írod, nincs eth1 az ifconfiggal. Akkor a driver nem jó, nem megy. Esetleg a dmesg paranccsal nézd meg, kiír-e valami hibát a VIA Rhine-nal kapcsolatban. (Mivel a kernelben van a driver, mindenképpen megpróbálja inicializálni. Ha ez sikerülne, lenne eth1 is.)
emerge --unmerge virtual/xft. Ez nem igazi csomag, csak virtuális =mint a neve is mutatja).
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- Warhammer 40.000
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Könyvajánló
- Szó szerint kifüstöli az AI-t a Közel-Keleten Irán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- MikroTik CCR2004-16G-2S+
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- HP ZBook Firefly G9 - 14" hibás kijelző, i7 1255U, 16GB RAM, Nvidia T550 4GB VGA, hiányos bill.
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ezt a forráskódot pl... Megnéztem, igen, a kernelben van VIA Rhine driver, ha belefordítottad, az okés. Ezért nem értem, milyen forrásra és hol keresel, mert a Linux kernelben persze, hogy benne van, ha bele tudtad fordítani.