- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
droti25
őstag
Sziasztok
Egyik napról a másikra nagyon durván elhalkult erőtlenné vált a jobb első hangfalam.
Mi lehet a probléma?
Köszi előre is -
SirKero
őstag
Üdv.
A Genius SW-HF5.1 4000 hátsó hangfalát szét lehet valahogy szedni? Nem látok rajta szétszedési lehetőséget feszegetni meg nem akarom. Az unokám bele dobott valami műanyag játék alkatrészt
-
Sikerült kijavítanom a Genius 6000-es hangrendszerem súgó/búgó/sípolós hangját, amit üresjáratban produkált. Gyanítom, hogy más hangrendszernél is működik az alábbi módszer:
Az hangrendszer hangszóró vezetékei körül nagyon sok másik (elektromos) kábel fut. A gyári hangszóró kábeleket lecseréltem ilyenekre, ráadásul a hosszuk is rövidebb lett a gyárinál ( összesen 9m volt összesen, most csak 4m ).
Ha már nem élne a link, itt vannak a keresőszavak: árnyékolt hangszóró vezeték / shielded speaker cable
Ezen kábelek kicserélésével annyira lehalkult a hangrendszer üresjárati állapotban, hogy bekapcsolás után nem voltam biztos benne, hogy működik
Meg kellett néznem a kijelzőt, hogy valóban világít-e.
És lehet csak placebo, de mintha jobban is szólna.
#tutorial
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Meg lehet oldani, hogy ha 2ch bemenetet használok, akkor csak a center, sub, és frontok szóljanak, míg a 2 surroundra 2 tejesen más bemenet menjen (TV)?
Jelenleg így működik, de AC3-ban, és elég rossz a hangminőség, olyan, mintha nem lenne összehangolva a mély a többivel.
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok
Gondolkozok egy genius 5.1-en.
A 4500 tűnik a befutónak, mert kedvező az ára.
Kb 15 m^2-es szobába lenne használva, pc-vel alap hangkarival.
Ekkora szobába elég ez, vagy inkább fizessem ki azt a pluszt amennyibe a 6000-es kerül?
Gyárilag a 4500-hoz adnak pc-hez kábeleket? -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Át lett rendezve a szoba, a mélynyomó máshova került. Jobbról, alulról, és felülről majdnem kötvetlenül bútorlapok között van.
Jóval mélyebb lett a mély ott ahol ülök, de botfülem van, nem tudom ez-e a jobb elrendezés, vagy amikor kevésbé hallom a mélyet? (persze állítani tudok rajta, azzal nincsen gond, csak kíváncsiságból kérdezem, melyik az etalon)
A 2 nagy pedig a tőlem 1 méterre van, a center sajnos asztal alatt, nem tudom rakni máshova, gondolom ki is köthetném mert ott semmit nem ér.
-
Hujikolp
őstag
Nem kell szétszedni. Elég ha multiméterrel megméred a kimenő feszültséget, pl a nyáklapon.
Ha méréssel bizonyítható, hogy megvan minden betáp, akkor utána a feszültség stabilizátorokat kell megnézni, hogy meg van e a kellő feszültség.
Ehhez támponzot ad a kapcsolási rajz, amúgy nincs túl sok rajta.
Ha minden táp jó, akkor kell cserélni a végfokozat IC-t.Az én esetemben a trafó egyik ága nem adott le feszültséget és csak a mély szólt. Bizti csere után jobb lett. (de az IC is rossz volt)
-
Hujikolp
őstag
AC Voltage állásban, 200V méréshatárral mérd meg a kimenetet. Ha 2 kék, plusz 1 fekete van, akkor a kék-fekete szálon kell lennie feszültségnek, mindkét esetben. Ugyan így kell a másik ágakon is. Egy kép sokat segíthet
Trafóban van biztosíték: [link] feszültségmentesített állapotban kilehet csipogni, hogy jó-e.
-
7om
tag
Kicseréltem a zéner diódákat, természetesen fordítva forrasztottam be őket(de előtte lefényképeztem, csak elfelejtettem megnézni a fotót) , mindegy így nem szólalt meg mikor összeraktam.Utána megfordítottam, most jó de szerintem nincs változás.Megkérdeztem az ic végfokot az 1600-1800 ft körül van.Ja és még annyi, hogy a 3 potméter a center-woofer-surround közül csak a center működik, a többi hulla.És a center potméter maxra feltekerve jó, ha letekerem elmegy a hang.
-
7om
tag
válasz
Hujikolp #6818 üzenetére
Na nem tudtam kivárni míg válaszoltok így elmentem beszerzőkörútra.De amint hazaértem már volt válasz
.Ezeket szereztem be, a kapcsolási rajzról néztük ki, viszont annyi a gond(szerintem), hogy ezek kisebbek méretre mint amik a panelon vannak.Nem tudok jók-e.
R11
D4-D5
Kondik -
Hujikolp
őstag
D4, D5 = 12V zener dióda.
A kondikat nem kell cserélni, az alján az a barna továbbra is csak ragasztó. (Ha szeretnéd akkor persze cserélheted.)
A rossz alkatrészek cserélése után, ha beindul a tápkör lehet megmérni multiméterrel, hogy mindenhol megvan-e, aminek kell lennie. Segítünk majd ebben isHa a többi panelt is letudod fotózni, sokat segít. (a potis, hangváltót nem szükséges.
-
RAiN91
őstag
Az volt. A Coax földelését megszakítottam és egy 10pF kondenzátorral megoldódott.
Lenne még kérdés:
1. Az éjjeli trafó búgást nem akarom hallgatni, a gumilap nem segített. Valahol, valaki említett egy "löttyöt", amibe beáztatják, rászilárdul, és néma lesz tőle a trafó. Ez mi?
2. Hogyan lehet megoldani, hogy egyszerre több bemenetet is tudjak használni? TV, és PC is menne, persze nem egyidejűleg, de a lényeg, hogy ne kelljen odamenni az erősítőhöz és átkapcsolni.
(Jelenleg AC3-ban működik, a 2 surroundot kapja a TV, a maradékot a PC, így majdnem jó is, csak ha PC-n nézek filmet, akkor nem a surroundból jön a hang, mivel a PC film is a TV-re van irányítva, előnyös lenne ha onnan jönne a hang)
Köszi.
-
vadkörte
addikt
A NYÁK hátoldalán látszik, hogy a kondik - az a két kék izé 16V/1000mF-os kondenzátor - alatt is van égés szerű nyom. (SZERINTEM) Szintén szerintem, azokat is cseréld ki, nem nagy mutatvány, még ónszippantó sem biztos, hogy kell, de a páka erős legyen, mert viheti a hőt rendesen a láb is meg a vezetőszál is.
A két zénert cserél, eldurrantak. A mellettük lévő két ellenállást is kicserélném.
Az végfok cseéje sem bonyolultabb, csak több lábat kell forrasztaniA tápfeszültségmérésre mell egy mezei kínaipiacos multiméter is megteszi.
De ennyi cucc ok nélkül nem pusztul meg, én körülnéznék a trafó környékén is.
-
7om
tag
válasz
Hujikolp #6811 üzenetére
Ilyen könnyen azért nem válnék meg tőle😀.10 éve jóban rosszban velem volt 😁.
Természetesen megpróbálom megjavítani csak nem tudom mi a pontos neve a D5-D6-os zener-nek meg milyen IC kell bele,ehhez a típushoz van belföldön ic végfok?Gyanakszom még az ac3 9pindin 5.1 Jack kábelre.ilen kábelt is lehet venni itthon? -
7om
tag
válasz
Hujikolp #6806 üzenetére
Úgyérted akkor annak két kéknek semmi baja, ami alattuk van az csak a ragasztó megolvadva?Azt hittem azoknak van baja.
Amit meg a negyedik mondatodtól írtál abból egy kukkot nem értek😀.Nem értek hozzá sajnos, a két zener diodát még ki tudom cserélni dehogy végfok ic,tápfeszültségmérés,doksi értelmezés, sorkapcs ezek micsodák?😀
Van a mélynyomó hátulján egy fekete csavaros fuse feliratú kivehető izé ...az a végfok ic? -
Hujikolp
őstag
Az a két zener diódát (D4, D5) is cserélni kell. Lehet, hogy a végfok IC is halott, emiatt ment tönkre a zener. A rajta lévő felirat alapján kell venni másikat.
Csere után, hangszóró és bement nélkül majd mért meg a tápfeszültségeket. (összes zener dióda, tápic). Ha valamelyik nem jó, nincs megfelelő értéken, akkor abban a körben további probléma van.
Ha minden feszültség jó, de nincs hang, akkor az ahhon tartozó hang IC-t is cserélni kell.
Doksi a korábbi linken elérhető, jó kiindulási alapnak.A mély természetesen csak akkor szól, ha bekötöd!
(külön ki van vezetve a sorkapcsa)
-
Attesz
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wise (ex-TransferWise)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest