Új hozzászólás Aktív témák
-
Attesz
aktív tag
-
Hujikolp
őstag
Az a két zener diódát (D4, D5) is cserélni kell. Lehet, hogy a végfok IC is halott, emiatt ment tönkre a zener. A rajta lévő felirat alapján kell venni másikat.
Csere után, hangszóró és bement nélkül majd mért meg a tápfeszültségeket. (összes zener dióda, tápic). Ha valamelyik nem jó, nincs megfelelő értéken, akkor abban a körben további probléma van.
Ha minden feszültség jó, de nincs hang, akkor az ahhon tartozó hang IC-t is cserélni kell.
Doksi a korábbi linken elérhető, jó kiindulási alapnak.A mély természetesen csak akkor szól, ha bekötöd! (külön ki van vezetve a sorkapcsa)
[ Szerkesztve ]
-
7om
tag
válasz Hujikolp #6806 üzenetére
Úgyérted akkor annak két kéknek semmi baja, ami alattuk van az csak a ragasztó megolvadva?Azt hittem azoknak van baja.
Amit meg a negyedik mondatodtól írtál abból egy kukkot nem értek😀.Nem értek hozzá sajnos, a két zener diodát még ki tudom cserélni dehogy végfok ic,tápfeszültségmérés,doksi értelmezés, sorkapcs ezek micsodák?😀
Van a mélynyomó hátulján egy fekete csavaros fuse feliratú kivehető izé ...az a végfok ic? -
-
7om
tag
válasz Hujikolp #6811 üzenetére
Ilyen könnyen azért nem válnék meg tőle😀.10 éve jóban rosszban velem volt 😁.
Természetesen megpróbálom megjavítani csak nem tudom mi a pontos neve a D5-D6-os zener-nek meg milyen IC kell bele,ehhez a típushoz van belföldön ic végfok?Gyanakszom még az ac3 9pindin 5.1 Jack kábelre.ilen kábelt is lehet venni itthon? -
vadkörte
addikt
A NYÁK hátoldalán látszik, hogy a kondik - az a két kék izé 16V/1000mF-os kondenzátor - alatt is van égés szerű nyom. (SZERINTEM) Szintén szerintem, azokat is cseréld ki, nem nagy mutatvány, még ónszippantó sem biztos, hogy kell, de a páka erős legyen, mert viheti a hőt rendesen a láb is meg a vezetőszál is.
A két zénert cserél, eldurrantak. A mellettük lévő két ellenállást is kicserélném.
Az végfok cseéje sem bonyolultabb, csak több lábat kell forrasztani A tápfeszültségmérésre mell egy mezei kínaipiacos multiméter is megteszi.De ennyi cucc ok nélkül nem pusztul meg, én körülnéznék a trafó környékén is.
Üdv. V. Körte
-
RAiN91
őstag
Az volt. A Coax földelését megszakítottam és egy 10pF kondenzátorral megoldódott.
Lenne még kérdés:
1. Az éjjeli trafó búgást nem akarom hallgatni, a gumilap nem segített. Valahol, valaki említett egy "löttyöt", amibe beáztatják, rászilárdul, és néma lesz tőle a trafó. Ez mi?
2. Hogyan lehet megoldani, hogy egyszerre több bemenetet is tudjak használni? TV, és PC is menne, persze nem egyidejűleg, de a lényeg, hogy ne kelljen odamenni az erősítőhöz és átkapcsolni.
(Jelenleg AC3-ban működik, a 2 surroundot kapja a TV, a maradékot a PC, így majdnem jó is, csak ha PC-n nézek filmet, akkor nem a surroundból jön a hang, mivel a PC film is a TV-re van irányítva, előnyös lenne ha onnan jönne a hang)
Köszi.
-
Hujikolp
őstag
D4, D5 = 12V zener dióda.
A kondikat nem kell cserélni, az alján az a barna továbbra is csak ragasztó. (Ha szeretnéd akkor persze cserélheted.)
A rossz alkatrészek cserélése után, ha beindul a tápkör lehet megmérni multiméterrel, hogy mindenhol megvan-e, aminek kell lennie. Segítünk majd ebben isHa a többi panelt is letudod fotózni, sokat segít. (a potis, hangváltót nem szükséges.
-
7om
tag
válasz Hujikolp #6818 üzenetére
Na nem tudtam kivárni míg válaszoltok így elmentem beszerzőkörútra.De amint hazaértem már volt válasz .Ezeket szereztem be, a kapcsolási rajzról néztük ki, viszont annyi a gond(szerintem), hogy ezek kisebbek méretre mint amik a panelon vannak.Nem tudok jók-e.
R11
D4-D5
Kondik -
7om
tag
Kicseréltem a zéner diódákat, természetesen fordítva forrasztottam be őket(de előtte lefényképeztem, csak elfelejtettem megnézni a fotót) , mindegy így nem szólalt meg mikor összeraktam.Utána megfordítottam, most jó de szerintem nincs változás.Megkérdeztem az ic végfokot az 1600-1800 ft körül van.Ja és még annyi, hogy a 3 potméter a center-woofer-surround közül csak a center működik, a többi hulla.És a center potméter maxra feltekerve jó, ha letekerem elmegy a hang.
[ Szerkesztve ]
-
Hujikolp
őstag
AC Voltage állásban, 200V méréshatárral mérd meg a kimenetet. Ha 2 kék, plusz 1 fekete van, akkor a kék-fekete szálon kell lennie feszültségnek, mindkét esetben. Ugyan így kell a másik ágakon is. Egy kép sokat segíthet
Trafóban van biztosíték: [link] feszültségmentesített állapotban kilehet csipogni, hogy jó-e.
[ Szerkesztve ]
-
Hujikolp
őstag
Nem kell szétszedni. Elég ha multiméterrel megméred a kimenő feszültséget, pl a nyáklapon.
Ha méréssel bizonyítható, hogy megvan minden betáp, akkor utána a feszültség stabilizátorokat kell megnézni, hogy meg van e a kellő feszültség.
Ehhez támponzot ad a kapcsolási rajz, amúgy nincs túl sok rajta.
Ha minden táp jó, akkor kell cserélni a végfokozat IC-t.Az én esetemben a trafó egyik ága nem adott le feszültséget és csak a mély szólt. Bizti csere után jobb lett. (de az IC is rossz volt)
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Át lett rendezve a szoba, a mélynyomó máshova került. Jobbról, alulról, és felülről majdnem kötvetlenül bútorlapok között van.
Jóval mélyebb lett a mély ott ahol ülök, de botfülem van, nem tudom ez-e a jobb elrendezés, vagy amikor kevésbé hallom a mélyet? (persze állítani tudok rajta, azzal nincsen gond, csak kíváncsiságból kérdezem, melyik az etalon)
A 2 nagy pedig a tőlem 1 méterre van, a center sajnos asztal alatt, nem tudom rakni máshova, gondolom ki is köthetném mert ott semmit nem ér.
[ Szerkesztve ]
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok
Gondolkozok egy genius 5.1-en.
A 4500 tűnik a befutónak, mert kedvező az ára.
Kb 15 m^2-es szobába lenne használva, pc-vel alap hangkarival.
Ekkora szobába elég ez, vagy inkább fizessem ki azt a pluszt amennyibe a 6000-es kerül?
Gyárilag a 4500-hoz adnak pc-hez kábeleket? -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Meg lehet oldani, hogy ha 2ch bemenetet használok, akkor csak a center, sub, és frontok szóljanak, míg a 2 surroundra 2 tejesen más bemenet menjen (TV)?
Jelenleg így működik, de AC3-ban, és elég rossz a hangminőség, olyan, mintha nem lenne összehangolva a mély a többivel.
-
Fecogame
veterán
Sikerült kijavítanom a Genius 6000-es hangrendszerem súgó/búgó/sípolós hangját, amit üresjáratban produkált. Gyanítom, hogy más hangrendszernél is működik az alábbi módszer:
Az hangrendszer hangszóró vezetékei körül nagyon sok másik (elektromos) kábel fut. A gyári hangszóró kábeleket lecseréltem ilyenekre, ráadásul a hosszuk is rövidebb lett a gyárinál ( összesen 9m volt összesen, most csak 4m ).
Ha már nem élne a link, itt vannak a keresőszavak: árnyékolt hangszóró vezeték / shielded speaker cable
Ezen kábelek kicserélésével annyira lehalkult a hangrendszer üresjárati állapotban, hogy bekapcsolás után nem voltam biztos benne, hogy működik Meg kellett néznem a kijelzőt, hogy valóban világít-e.
És lehet csak placebo, de mintha jobban is szólna.
#tutorial
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Tiger.
nagyúr
válasz Fecogame #6840 üzenetére
Nekem nem lenne újra szét szedni. Bár én nem nagyon hallok hangokat üresben sem. Lehet azért is mert hangelnyelő szivaccsal ki béleltem, fsb-vel hézagoltam.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Fecogame
veterán
-
Tiger.
nagyúr
válasz Fecogame #6842 üzenetére
Ja, azok nálam alapból ki lettek cserélve mikor ki bontottam a dobozt Kondikat is kicseréltem, hangelnyelőket kaptak, álom ahogy szól.
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
SirKero
őstag
Üdv.
A Genius SW-HF5.1 4000 hátsó hangfalát szét lehet valahogy szedni? Nem látok rajta szétszedési lehetőséget feszegetni meg nem akarom. Az unokám bele dobott valami műanyag játék alkatrészt
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
droti25
őstag
Sziasztok
Egyik napról a másikra nagyon durván elhalkult erőtlenné vált a jobb első hangfalam.
Mi lehet a probléma?
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest