- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- DUNE médialejátszók topicja
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Szerintem nem kell semminek győzedelmeskednie
A hallás természetesen egyrészt a fiziológia, másrészt viszont a fizika törvényei szerint működik. (ki gondolta volna)
Viszont, az átvitelnél több fizikai jelenséget illetve törvényszerűség játszik szerepet (és kell ezért szem előtt tartanunk), mint elsőre gondolnánk.
Én is értetlenkedtem, miért lehet jó a tömör kábel, amikor ugye tanultam a skin-hatásról (a freki növekedtével az elektronok egyre inkább nem a teljes keresztmetszeten, hanem csak egy ''héjon'' haladnak, azaz a freki növekedtével csökken a behatolási mélység (semmi pajzánra nem kell gondolni) ), aminek kivédésére találták ki a sodrott kábelt (ugyanazon keresztemtszethez így nagyobb a felület).
Meg hogy ez praktikusabb is, mert jobban hajlik, meg minden.
De ez csak az egyik oldal, mert hogy a vezetőn való áthaladáskor a jel hogyan módosul, azt a vezető szerkezete is befolyásolja. Minél több a rácshiba, annál jobban. És minél többet hajlítgatom a vezetéket, annál több a rácshiba... és ez - gondolom - igaz bármilyen képlékenyalakításra, azaz a dróthúzásra is (és mivel a sodrott kábelben vékonyabb, többször húzott drótok vannak...)
Ott van persze a kapacitás is az erek között, aminek nem örülünk, meg még ez-az.
És még van sok-sokminden...
Aktív témák
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest