Aktív témák

• dKes

tag

válasz djszido #767 üzenetére

Szerintem meg pont a 'Redirection' a jó megoldás - különösen az ilyen mérsékelten veretes cuccoknak. Ennek a lényege ugye az lenne, hogy "kettévágja" a frekvenciát - a mélyek - egy bizonyos frekvencia alatt - mennek a sub-ra a közép-magasak ( ugyanezen freki felett ) mennek a szatelitekre. Ez azért jó, mert a sub mélyben jó - a szatelitek pedig a közép-magasra - fordítva nagyon nem. Az se jó megoldás, ha mindenre engedünk mindent, mert pl. a sub nem tud "értelmesen" szélessávban szólni - míg a magasak megmakkannak a töménytelen mennyiségű mélytől. Ennek eredménye továbbá egy nagyon nehezen belőhető igen zavart terű hangzás.

Én mondjuk 100 Hz-et ajánlanék ehhez a cucchoz általános használatra - 30-40 Hz-nél nagyon kevés mély jön ki a sub-ból (+ a szatelitek se bírják), míg ennél többnél már jöhetnek fals hangok + tolakodó lehet a mély (de nem ütős!).

Szerk: AC3Filter-el pl. jól ellehet játszadozni pl. frekikkel, Redirection-al, gain-el - sőt mindent hangot rá tud engendi minden hangszoróra (mixelni is lehet). Aki kicsit eljátszadozik ezzel - az sztem belátja, hogy nem mondok túl nagy marhaságokat ...

Aktív témák