- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedhs
őstag
Nem volt hmm... és ? Ennyire telt a nyári melóból . Azt hittem, hogy egy 700 w-os táp bírni fogja a tuningot, de mint kiderült az osztott ág miatt nem. Egyébként most döglött meg a dvd íróm is + winyó ( 5 éves ) kezd meghalni. Tehetném már rég lenne minden
Ja gépházban sem férek el már a vízhűtés miatt .. De a gta IV tuning nélkül is eldöcög. ( Csak 890 mhz-s gpu fölött szokott lekapcsolni )
-
-
H.Ezredes
őstag
Sokáig nem volt meg :S
Egy jó pillanatban eladtam és azzal a lendülettel vettem én is egy MSI 480 TFII-őt
helkis
Mivel hűtöd a 2600K-t 5.2 Ghz-en ?!??!
én 4.5 GHz-nél 1.34V-al nem merek feljebb menni. igaz "CSAK" egy Freezer 13 Pro-m van
és a GTX 480-at mivel hűtöd és milyen feszen viszi ezeket a beállításokat ?
-
Reibek
senior tag
Barátnőjénél lesz egész nap én haza megyek utána a gyerekért és este talán lesz egy kis időm de mindenféle képen megpróbálom átrakni a felbontást.
Időközbe megjött az Nv válasza a hiba user error az egyik monitor úgy van rákötve hogy monitortól vga felé mondom DVI átalakító HDMI-be HDMI-mini HDMI kábel
a másik kettő DVI-DVI a harmadikat is így kössem rá azt mondták mert akkor elérhető a 3 monitoron a 5760X1080 -
Speedhs
őstag
Lol, a hűtés az tudod mi ? ! Őszintén szerintem sokan nagyot fogtok nézni, de egy ősrégi 478-as hűtőborda + vmi intel cpu hűtő. És mindezt 2 db mezei befőttes gumival fogattam fel. A bordába fúrtam 2 -2 lyukat, bele 4 db 10 es csavar, fejüket levágtam, majd rácsavartam a 4 db 10 es anyát. Ennyi volt kb. És idle hőmérséklete 40 fok ! volt . (jó prime95 alatt 85 )
A lényeg, hogy amit tegnap vettem Arctic cooling freezer 7 pro rev 2.-t azzal 45 fok .. -
Speedhs
őstag
Mert jött egy jó ajánlat, hogy elcseréltem az lga775 lapot + q9550-t egy asus p6t-sere + erre a xeon e5530-ra, ami valljuk be nem olyan szar proci szerintem. Tuningolni nem fogok, örülök, hogy megy a vgam egyeltalán..
Mekkora értéket kéne a procinak beállítani, hogy kihajtsa ? Hogyan tudom ellenőrizni a változást ? A procin nem egy csúcsszueper hűtő van. Arctic cooling freezer 7 pro rev 2... ez erősen off topic már, de megkérdem ezeket. Mennyi mhz kell a 480nak a kihajtáshoz ? -
Köszi.
Már nem így tolom, visszakerült a Q9550-re a cumó, most egy prolimatech mk-13 hűti a karit. Illetve a "hűt" szó túlzás.
Elmagyarázom miért: Az mk-13 90%-ban megegyezik az alpenföhn peterjével, de itt nincs 2 részre bontva hőleadó felület, amitől túl hosszúak lettek a hőcsövek és bár a tesztek elején szépen muzsikál, pár perc alatt még alulfeszelve/alapórajelen is 90 fok fölé mászna a kártya 2db 1500RPM-es 12-es ventivel, ha hagynám. Ezért amíg a ramjaim gariban (2x1Gigával tolom), nincs házam (asztalon a gép), addig inkább a halkságra mentem rá sebesség helyett. procc passzívan megy alulfeszelve, 2,33 GHz-en, VGA alulfeszelve megy 600MHz-en 1db 12-es ventivel, ami olyan 500-on forog.
Ja még 1, ami az egész topiknak szól!
Sztem az elsőként estem neki a 2d-s órajeleknek és feszeknek innen.
Sikerült levinni a 2d feszt 0,825V-ig, alatta mind1 mit állítok be, marad ez az érték. ez még passzívan is hűthető szellőzés nélkül!
Üdv, D. -
Még annyi történt pluszba az eddigieken felül, hogy Laraxior sikerén felbuzdulva én is felcsaptam a procchűtőm a vga-ra, bár az én próbálkozásom fölött valahogy átsiklottak az emberek 1-2 kivétellel...
-
apollo12
veterán
tessék egy teszt [link]
még az enyém is jobban lehűti, talán akkor lenne jó ha még egy ventit lehet rá raknina ma sikerült egy kicsit jobban rendet rakni a gépemben
[link] [link] [link]szerintetek oda állúra érdemes egy 8cm ventit rakni ami kivinné a meleg levegőt? mert rohadtul melegedik a vga amikor terhelem
-
szab.tam
nagyúr
mert túl sok a változó, és ezek csak menet közben derülnek ki. mint már sokszor leírtam, nem tudom, hogy mennyire lehet elhozni a vga-t az alaplaptól. innentől kezdve a hőcsövek útjával, esetleges hajlításával sem tudok véglegesre kalkulálni. gyakorlatilag minden a risertől függ. és ez fog legutoljára kiderülni. talán a hétvégére...
és menet közben sok ötlet jut eszembe, amivel áttervezek. meg jönnek kívülről,a kollégáktól is jó inputok.
-
szab.tam
nagyúr
szerintem azért nem egyértelmű, mert a hűtőgyártók vegyesen csinálják. ahoy éppen a felhelyezett bordák megkívánják. accelero xtreme plusz átmenő. zalman vf3000 a gpu nál végződik, csak 3 az egyik, 2 a másik irányba megy. a ref ott végződik....
ha annyira sokat jelentene, hogy mindkét vége a bordánál lenne, akkor mindenki úgy csinálná.igazából nem népszavazás kérdés akart lenni, hanem nagyon konkrét, szakmai vélemény érdekelne. mert ide a sejtés igen kevés, az alapján nem fogok elindulni....
-
pityuco
tag
Ez még belefér. Én a hardverapón keresgéltem, de ugyanilyen árakkal találkoztam ott is. Akkor inkább már az iponból veszem garival személyre szólóan. A tápot tekintve én egy cooler master 650-et néztem ki. Akkor ezek szerint az viszi gond nélkül, még ha húzom is. Remek.
-
-
Reibek
senior tag
-
Reibek
senior tag
Jövőhét elején lesz fizu elméletileg akkor. OC-n múlik lesz e blokk vagy várni kell rá.
Tri Sli kábelt néztem 4 ropi a száraz jég meg 5 rongy szal az is egy 10-es még asszony pajtást meg kell győzni hogy ez fontos dologDe nem hiszem hogy lesz fennakadás ha minden jól megy akkor a jövőhéten esedékes tesztre az enyém már vízes lesz berakjuk középre gYaLo a tied elsőnek sztem Qru-é meg harmadiknak hogy kapjon levegőt mert a szomszéd azt fogja hinni hogy egész nap porszívozom
-
Qru
MODERÁTOR
95 fok, ott már 100%-on pörög a venti rég. De ugye alapfesz és alapórajel...
Első karim amit nem tuningolok. Egyrészt mert alapon is elég erős másrészt meg mert így is rohadt meleg.
Így két 120-assal megtámogatva azért jobb sokkal. Vagy 10 fokott hozott + a hűtő ventije se pörög olyan nagyon. -
Qru
MODERÁTOR
Ha jól rémlik valahol 105 fok környékén van a meglassulási küszöb. Akkor visszaveszi magát a gpu 400MHz-re ha jól emlékszem. Ha akkor se hűl akkor meg lakpcsolja nehogy megfőjjön.
Kb mint egy ipari hajszárítónak olyan hangja van. Vagy egy jó hőlégbefúvóhoz is simán hasonlítható...
-
Qru
MODERÁTOR
Alapból 2d-ben olyan 40% körül megy, aztán veszi feljebb játékokban már olyan 80% körül teker a venti a gpu megg verdesi a 90-et alulról simán.
Raktam két 120-as ventit a vga-hoz így 95-98%-os gpu terhelésnél 60%-os ventivel megy 80 fokig jelenleg. De most ugye a szobában sincs meleg. Legalábbis amíg el nem kezd melózni a 480...
mod:
Crossfit007: Nekem alapból jól vezérelte a venitit, ha nem telepítettem semmit csak drivert akkor is 90fok fölé nem engedte, igaz 100%-os ventivel elég durván hangos...
-
Reibek
senior tag
Én kézzel állítom játéknál vagy auto vagy 70% amikor piszkálom a karit akkor meg 100% mikor játszok az 5.1 úgy is győz amikor meg tesztelek akkor belefér a zajongás de ha minden igaz már nem sokáig fog itt zajongani.
Ha vkit érdekel MSI Twin Frozr II hűtés kb 2 hét múlva keressen meg. -
Reibek
senior tag
Most jön a csavar!
Semmi féle pot meg ilyenek nem kellenek hozzá!!!
A vízhűtésem rádobjuk a procira és a Tripla Radira szórjuk rá a száraz jeget az lehűti a vízet a víz a blokkot a blokk a procit és már lehet is kenni a száját a procinak.
Ma beszéltem a Linde Gázzal kiadnak magán embernek is itt van tőlem kb 5-10 perc kocsival. -
apollo12
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- E-roller topik
- PlayStation 5
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest