- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viewsonic
aktív tag
pont kb azt veszem amit leirtal csak masik alaplappal
en meg nemakartam 16pipe os vga ért 70k-t (meg befuccsolt az eVGA szálam amerikából utólag nem is baj)adni ezert jött szoba 512+ de az 104 ezer Ft... marha sok inkabb eladtam mindenemet és valtok D805-re meg 7900GT re és nemfog annyiba kerülni
AGP vel azabaj,hogy nemigazan fog esni az ára mert egyre ritkább és kevesebben is veszik.
Mostani game-ekhez meg eleg a 16pipe de fél év mulva mar lehet gyenge lesz..
Nameg akinek nincs min. A64-e nem is tudja ''normalisan'' kihajtani a 7800-at de mindenki maga döntse el kinek,hogy éri meg az update -
dscholtz
tag
Elhatároztam, hogy nem váltok. Van egy 2500+-os Bartonom (1833Mhz), gond nélkül megy 2365Mhz-en, ez kb. 3400+-nak felel meg, veszek hozzá egy Leadtek vagy MSI 7800GS-t, meg némi ramot, ezzel a konfiggal elleszek még másfél-két évig. Ugye?
Nincs kedvem két kilót kiadni egy új konfigra. Mert biza ha váltanék akkor ez ennyi lenne kb. (D805 vagy vmi 4 Ghz felett is stabil Intel CPU, Asus P5WD, 7900 GT, 2Gb DDR-II 800Mhz)... -
buherka
addikt
ELADÓ VGA ASUS EAX700PRO TVD 256MB
2 év garival 25.000.- ft.ért.
Érdeklődni lehet a gyugyo3@freemail.hu címen, vagy a 06-70-310-7774-es
telefonszámon. -
Viewsonic
aktív tag
sok sikert nektek én kilepek az agp -s klubból
minimalis rafizetessel lesz pci-ex +7900GT m ami joval időtállóbb mint az agp (befuccsolt az eVGA-s beszallítasi lehetőség) amugy enis 512+ akartam csak 105 ezret nemér meg... -
AusWolf
őstag
válasz
Stalker-2572 #1081 üzenetére
Eredményeket majd várjuk.
-
dscholtz
tag
válasz
Stalker-2572 #1081 üzenetére
Hajrá!!!
-
Stalker-2572
veterán
Ha minden júl megy csütrötökön már gs+t tesztelek 512 RAMmal
-
dscholtz
tag
válasz
Rover623 #1075 üzenetére
Ja, de 17.-e után már csak az 512+os lesz. Vmi 22 db-ot hoznak be jövő hétre belőle, ebből 11-et megrendelésre, a másik felét meg lehet elkapkodni!
Mondjuk viccet félretéve: tényleg nem olcsó a kari, de szerintem kb. 25k-val több egy sima mezeinél, viszont cserébe 1,4ns-os ramok vannak rajta, 7800 helyett 7900 GPU és 16 helyett 24 pipe. Szerintem ezek a ''kis'' pluszok megérik azt a 25 ezer felárat. És ráadásul még húzható is. -
Ribi
nagyúr
válasz
Rover623 #1075 üzenetére
ÖÖÖ miert pont 17 ? Szerdan jon a kov szallitmany? Valaki elmondhatna hogy hol nezzem 17-en, hogy elore megfontolt szandekkal elkovetett vasarlasra modosithassam a dolgot
O es kerdes hogy kb hany amper kell ennek a karinak, mert a joöreg vasalos prescottom valszeg sokat eszik es 5V@40A es 12V@17A eleg-e neki. Egyaltalan csak a 12V-t hasznalja ? -
dscholtz
tag
Igen, de AusWolf-nak S754-es MSI-je (és procija) van. Ha PCI-E-es lapra vált és az AMD-nél marad, akkor nemigen kap már olyat amibe jó a procija.
Illetve kapni még lehet ilyet, de én személy szerint procit is cserélnék, mondjuk vmi 939es 3700ra. Az már kihajtja a húzott 7900Gt-t is.
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
-
Ribi
nagyúr
válasz
dscholtz #1067 üzenetére
dscholtz elmondanad hogy te hol adod ezeket olcosbban, mert latha en is arra tevedek
Amugy kiskerarak.hu-n pont azok az arak vannak mint amit mondasz, de az a 68 brutto eleg hihhhetetlenn ek tunik. Ha most latnek olyat leeht hirtelenfelindulasbol elkovetett brutalis vasarlast hajtanek vegre. Felteve hogy tenyleg 57 netto !!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dscholtz #1072 üzenetére
Nem feltétlenül kell procit is cserélni!!!
AMD terén elég sok K8 (S939) PCI-E lap van! Asus, MSI, stb...
De egy évig még el lehet lenni ezzel a karival, ezzel egyet értek! (Én is erre hajaztam)
7800GS+ 512 tényleg nem éri+, akkor pci-e lap+vmi pci-e vga. Azzal jobban jár az ember! -
dscholtz
tag
válasz
AusWolf #1071 üzenetére
Na jó, de a 7800GS+ 512-n is 7900 GPU dolgozik... ha meg PCI-E-es alaplapra cserélsz, akkor ahhoz új proci is kell. Az pedig szintén nem olcsó.
Szerintem ha valakinek 3-3,4 Ghz-es procija van, egy ilyen karival és egy kis húzással még kb. másfél két évig kibírhatja. Jóesetben... -
dscholtz
tag
Hát, nem tudom hogy te milyen árakat néztél, vagy hogy honnan vásárolsz, de én ezeknél az áraknál jóval olcsóbban ADOM őket. ( kb. 6.000 + Áfa-val )
A másik, hogy már ''sima'' 7800GS 512-őt nem lehet rendelni, csak +-ost, kivéve ha esetleg van még raktáron, amit kétlek.
Egyébként nem írtam hülyeséget, utána is néztem előtte, de azért nincs harag. -
AusWolf
őstag
Ejha!
Ez már aztán drága! A Mistralban lehet kapni Club3D 7800GS-t (sima) 68 bruttóért.
De számoljunk utána! Tegyük föl, hogy nincs videókártyám, de van sok fölösleges forintom. Eladom az alaplapom 15-20k pénzért, veszek egy olyat, ami Socket 754-es, hogy jó legyen a procihoz, meg PCI-Expresszes, az kb. 25 ezer forintból kijön, ha szerencsés vagyok, arra jön egy Inno3D 7900GT 81ezerért, az összesen 86ezer. A 7800GS 512-nek meg akkor a bruttó 20%-os áfás ára 103ezer körül lenne. Ki lehet találni, hogy jár jobban az ember. -
Ribi
nagyúr
válasz
dscholtz #1042 üzenetére
Boldog lennek ha nem irnal hulyesege, es mielott irsz valamit utananezel...
Gainward 7800gs 256Mb (16 pipa) 68+fa 7800-as maggal 375/1200-on megy
Gainward 7800gs 512Mb (24 pipa) 89+fa 7900-as maggal 425/1200
Gainward 7800gs 512Mb+ (24 pipa) 7900-as maggal 450/1250 meg nemtalttam arat -
AusWolf
őstag
1. A TRL nextgen opciója a SM3-at kapcsolja be.
2. Az UT engem is érdekelni fog majd.
3. NFS:MW2-ről még nem hallottam, de ha lesz, annak örülök és üzenem az EA-nak: ''A gépigény/grafika aránnyal csak így tovább, aztán meg SM3 ezerrel! Ja meg egy kicsit több sztori és fordulat!''
4. A 7800 demók szerintem is faják lettek. Bár nekem anno az X800-é tetszett nagyon. Mintha annak egy kicsit tisztább képe lett volna. -
AGE-T
őstag
Valaki vágaj mitől szebb a legend, ha be van lőve a next gen kapcsoló? Több poligonból áll a cucc vagya mi? Nahh majd a UT2007re vagyok még marha kíváncsi
Gondolom a gs ott már nem rúg labdába...Bár remélem igaz, hogy 6600GTvel küldték a cuccot néhány helyen. Aszt hittem a NFS, MW2 is next genes...!?
kipróbáltam a nv demot, mármint amit a 7800as kártyákhoz ajánlanak, uhh, a lunástól leesett az állam...
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Vki próbálta a Tomb Raider Legend-et 7800GS-el bekapcsolt next generation contenttel?
Idézet PH!-s cikkből:A játékban nem kapcsoltuk be a „Next gen” kapcsolót, ugyanis azzal együtt már 1024x768-as felbontásban is megfeküdt a Radeon X1900 XT.
(talán nv-n jobban megy...)
-
dscholtz
tag
Most kaptam egy hírlevelet, 11.-étől lehet rendelni a ''sima'' Gainward 7800GS 256-ot (375/1200) [link] , s a lényeg, hogy kb. 5-6 ezerrel lesz olcsóbb mint a Leadtek.
Persze csak akkor, ha a Leadtek árát nem csökkentik addig gyorsan ...
Van már itt vkinek Gainward 7800GS 512+ -a ? -
Qru
MODERÁTOR
Ti milyen beállításokkal nyomjátok az NFS-MW-t
Valahogy nem találom az ideális beállításokat 1280x1024-mellett. A felbontáson nem változtatnék (TFT miatt)!
-
válasz
Rover623 #1024 üzenetére
Nos, valóban volt előtte egy vinyó.
Most így rendben van játékokban, kicsivel az x800XT fölött teljesít, tehát, ahogy kellene. Ez a lényeg.
Már csak érdekességképp ehun egy képernyőmásolat. [link] Látszik, hogy a driver szerint mennyi a magfreki, a Futuremark mégis azt írja, hogy 8.9 MHz. Egyéb érdekeség, hogy alapórajelen 3.300-at csinál 05-ön, húzva 2.800-at. Mivel a játékok rendesen mennek rajta, nem különösebben foglalkoztat a dolog, csakhát mégiscsak furcsa.
[Szerkesztve] -
VIC20
őstag
válasz
dscholtz #1043 üzenetére
Ezen mindig mélyen el lehet gondolkodni és vitatkozni...
Most nem vagyok képben az árakkal kapcsolatban, ha nem sokkal drágább, akkor talán igen.
Nem tudom, hogy pl. a 3DMark06 hogyan pontoz, de ha arányosnak tekinthetjük a a három részpontszámot, akkor látható, hogy az agyonhúzott rendszerek is elmaradnak már a grafkártyák pontjai mögött.
Szóval szerintem a különbözetet tedd félre az új PCI-X rendszeredhez.
Ennek az az előnye is megvan, hogy egy ilyen bika AGP-s kártya után jobban fog fájni a szíved, ha váltasz, hiszen azt sem viheted majd át a következő gépedbe.
Egyszóval szerintem a sima 7800GS-sel simán kihúzhatod a váltásig, és ez kb. akkorra avul el, amikor már amúgy is cserélni kellene a többi részegységet is. -
dscholtz
tag
válasz
Stalker-2572 #1036 üzenetére
Tudtommal nincs már ''sima'' Gainward 7800GS (kifutott modell), a 7800GS+ viszont kétféle ''kiszerelésben'' kapható (256 MB és 512 MB), 7900GT GPU-val, 1,4 ns-os Ramokkal.
A kettő közt 5 ezer Ft különbség van, szal nem hinném hogy lenne olyan, aki a 256-os modellt venné...
Jó kérdés viszont az, hogy vajon megér e 20 ezer Ft-tal többet a +256 MB Ram és a +8 pipe...? Mondjuk így leírva, szerintem egyértelmű hogy igen!!! -
VIC20
őstag
válasz
Rover623 #1017 üzenetére
Köszi!
Hát, azt hiszem, ennél többet nem is tud az én konfigom. (Nem tervezek brutálabb hűtést, hacsak a karia nem valami Zalmannt, de úgy hallottam, hogy a Vf700-as alapból nem megy rá).
Más: a RAM-jaim még legalább 530-40-ig bírják, így a proci órajel 4800 körül van. Azt hittem, hogy így sokkal jobban járok majd proci-pontszámban, de nem. Fura... -
AusWolf
őstag
Nem igaz, 1200-n van gyárilag csak a honlapon van elírva. De ha pl. egy másik országbeli Leadtek honlapot megnézel, ott már 1200 van írva.
Szerk.: Tök mindegy milyet vesz az ember, ami különbözik a referenciától az csak a Gainward 7800GS 512 meg a GS+ 512. De a Gainwardnak is van referencia kártyája.
[Szerkesztve] -
mad1
veterán
ez akkor tenyleg jobb mint a gt?
agps be ez a legjobb akkor? -
dscholtz
tag
Szerintetek akkor vajon melyik gyártó 7800GS-ét érdemes megvenni? MSI? Leadtek? Gainward? Vagy egyéb gyártóét?
Mondjuk a Gainward kicsit húzósabb áron van, viszont cserébe ott a 7900-as GPU...
Nos, mit gondoltok? -
bLL^
senior tag
Ma vettem le régi vgamról a vf700alcu-t és raknám fel az msi 7800GS-re, de amint leveszem a gyári hűtöt jön a bibi h itt 2 chip van, nah akkor most ez hogyis? Vki aki már cserélt hűtést rajta plz magyarázza el!
-
AusWolf
őstag
válasz
horvathkrisz #1016 üzenetére
Nemtom, nézd meg az apróhirdetéseknél!
Amúgy ha minden úgy összejön, ahogy gondoltam, akkor január fele az enyém fog menni valamennyiért (de gondolom addig nem vársz).
-
horvathkrisz
addikt
Hali Srácok!
Mennyiért mennek most használtan ezek a kártyák? -
Itt [link] a Futuremark miért írja, hogy a magfrekvencia hmm... alacsony? Alap órajeleken 9.000 pont 03-on. Hangyafing. Mi lehet az oka? x800XT 11xxx fölött ment, húzva 13k, ez meg elvileg jobb, ha csak egy kicsivel is. Játékok miért ismerik fel jóval gynegébbnek, mint az Ati-t? 84.29 és 84.56-os driverekkel próbáltam eddig, de egyik sem jobb.
[Szerkesztve] -
VIC20
őstag
Gyorsan nyomtam még egy tesztet.
CPU: 4029MHZ, Mem: 474MHz
GPU: 505 MHz, Mem: 1440 MHz
Eredmény:
3759 3D marks
~~~~~~~~~~~
SM2: 1620
SM3: 1514
CPU: 1223
Asszem, részemről ezzel be is fejeztem. Lehet, hogy lehet még csiszolgatni egy kicsit, de nem nagyon értek hozzá, nem nagyon merem, abban meg bizos vagyok, hogy nagyságrendi javulás nemigen várható már. (Hacsak persze nem szerelek mindenre valami bika vízhűtést...)
Apropó, lehet, hogy a 7600-asokkal a kártya egy kategória, azokkal fel is veszi a versenyt, de a PCI-X-szel (és annak többi ''kiegészítőjével'': CPU, RAM) már nem; kezd egyre kiegyensúlyozatlanabbá válni az összehasonlítás... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Scream007 #1009 üzenetére
Nem csak játszok azért kellett X2, értékes időt nyerek... és nem kis mázlival jutottam hozzá nem drágán!
szerk: bár még nem sikerült igazán beizzítanom a **** win miatt, de már +van a +oldás
Eddig jól teljesít, ref hűtéssel sem izzad... nagyon elégedett vok a vga-val
[Szerkesztve] -
VIC20
őstag
Sziasztok!
Új eredményeim vannak:
3DMark06
3735 3D marks
~~~~~~~~~~~
SM2: 1613
SM3: 1504
CPU: 1211
A konfig:
Proci: P4 Prescott: 3,4@4,0 GHz
Mem: 470MHz
Kártya: Leadtek 7800 GS 500/1400 MHz
Meghajtó: az alap, kártyához adott Forceware.
Még próbálkozom apróbb finomítgatásokkal. Pl. tudja valaki, hogy Kingmax Hardcore memnél milyen késleltetéseket lehet (érdemes) beállítani? Köszi!
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Rover623 #1004 üzenetére
A probléma +oldás alatt van, igazából ujra kéne raknom a win-t azt hiszem... de majd az x2 totyikban megpróbálok +világosodni miért nem használja... hátha menne anélkül is.
cpu driver fentvan, vezérlőpult szerint is X2-nek ismeri fel, bios is két cput-lát, de mégsem frankó a dolog...ha van vmi jó 5let azt szívesen fogadom!
-
AusWolf
őstag
Űha.
Az MSI eddig megy? Nem gondoltam volna. Nekem a max 480/1440 volt (egyszer 485 is összejött, de az nem volt stabil). Most meg a totális biztonság érdekében a 7900GT órajelein megy (450/1320), de lehet, hogy a ramot egy kicsit fentebb piszkálom.
Szerk.: A defrag segít?
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
válasz
C.Brigante #1000 üzenetére
és tiéd az 1000. post franc
van már 7800GS-ed?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Eladó Sapphire Radeon RX 6900 XT Nitro+
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest