- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hibajavításra adta a fejét az új Arc meghajtó
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
bergusz #6397 üzenetére
A legjobban az ATiTool teszteli és húzza az órajeleket. A Riva is jó tuningra, de a tesztje nem sokat ér. Viszont nagyon jó monitorozó progi, OSD-vel játék közben több paramétert is tudsz követni, vagy utána is megnézheted az időgrafikonon.
Ui. ha valamiért nem lenne jó az ATiTool 0.27-es verziója, a 0.26-os biztosan jó.
-
bergusz
tag
WoW!
Az Bika! Szerintem én csak a soft-tuningot fogom megpróbálni, nincs merszem a vmodhoz, gondolom ahhoz forrasztani kell, meg miegymás.
Azért, ha tudsz a vmodhoz valami linket, azt szívesen fogadom, de szerintem beszari vagyok én hozzá
Azért Köszi az infót!
Ui: én a Rivatunert töltöttem le, jókat olvastam róla, de ha mást ajánlottok azt is megnézem.
Üdv, bergusz
-
fagy53
nagyúr
-
bergusz
tag
Hali!
Leadtek Winfast 7300 gt 256-os ddr2-es kártyámat most sikerült megvennem (Jókor, mikor már mindenki elfelé adja...) Sajna benéztem, jobb lett volna egy ddr3-as, dehát mikor olvasson utána az ember, ha nem a vásárlás után.
Alapon 400/350-et megy a kártya, most fogok rátenni egy zalman vf700-ast, szerintetek mit lehet kihozni a kártyából, tapasztalat, ilyesmi?
Üdv, Bergusz
-
homarci
csendes tag
tesóm 7600GS-e...19k-ért
-
homarci
csendes tag
már le is szedtem...még gondolkodok inkább az eladásán
-
homarci
csendes tag
nah felraktam aprók közé...akit érdekel,az dobjon egy PM-et
[link] -
ricsy888
senior tag
válasz
homarci #6371 üzenetére
Nekem egy hónappal ezelőtt elment az ugyanilyen karim 11K-ért. Örültem is.
Aztán meg másnap vettem itt a mostani Galaxy 7600GS Premium-ot 15K-ért.
Szóval nekem megérte a csere. Nagyságrendekkel jobb a 7600 DDR3 mint a DDR2-es 7300.
De ez azt hiszem nyilvánvaló.Amúgy olyan 9-10K körül kéne hirdetni.
nesa: 12k-nál azért még többet kérnek egy 7600-ért. Sőt még egy DDR2 ért is 14-15K kérnek. Az már más kérdés, hogy nem adnék annyit érte.
Egy DDR3-as szerintem megért 15k-t. Márcsak azért is mert AGP-s és ugye tudtommal sokkal drágább ez a cstolófelület mint a PCI-e. -
homarci
csendes tag
de ha esetleg vkit érdekel a kártya,akkor pls dobjon egy PM-et
-
homarci
csendes tag
Tudom,hogy ez nem az aprók helye,de még csak érdeklődnék,hogy mennyit érhet a vgam...
Inno3D 7300GT
ddr2es,agps,256mbos
gpuja:400mhzh
ram:333(667)
Szerintetek ezt mennyiért lehetne eladni?
13E körül elmenne? -
nesa
veterán
Tegnap elkelt a PH leggyorsabb 7300GT-je
-
zolist
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem vki olyan problémába segíteni, hogy ha a képet kiteszem TV-re akkor kép van de szin nincs csak fekete fehér. Egyik haver haver is ugyanezzel a problémával küzd ugyan ilyen kártyánál.
EN7300GT 256Mb silent
Jah! Pal B-re van állítva és próbáltam más beállítással is. -
Invisibility
csendes tag
Lehet hogy tényleg az elektroos hálózat miatt volt a gond, de lehet hogy kicsit egyenetlenebb a talaj ahova raktad és ha gyengusz gépházad van ami gondolom tele van pakolva lehet hogy egy kicsit megnyomorodott, és ez okozta a problémát. Olyan házra gondolok mint a happy xdl, vagy a papír társai. Ezek popszegecselve vannak általában, meg tréé az egész minősége. Érződik hogy feszült az egész "kaszni". Vagy nagyobb teljesítményű kevésbé árnyékolt hangfal is okozhatja a problémát stb... De örülünk hogy nem szállt el semmi és senki se
-
feco88
tag
válasz
greatchaos #6363 üzenetére
dee megnéztem. ok volt minden. bár mikor visszatettem kb 30 perc elteltével megint nem akart ujra indulni a gép csak ha kikapcsoltam azután meg vissza. most itt áll a sarokban keresem a helyét, meg hogy mi okozhatja ezt a gondott
.
-
feco88
tag
hello. sikerült megbütykölni a gépet.
nem tudom mi lehetett a baja mert reggel ugyanúgy vacakolt, semmit nem tudtam vele csinálni és átpakoltam az én szobámba gépet ( többször is pakolgattam, nem volt semmi kilazulva vagy kicsúszva, figyeltem rá!
). itt meg tökéletesen müxik minden. szerintem az elektromos hálózattal lehet valami aminek még utána járok. reggel 8-tol idáig gyötörtem egy kis tuningnak is adtam helyet. de semmi probléma. a windows amit feltettem egy Win XP reborn, ez felteszi magának alapbol a directX-et ( 9.0C 2007 nov. )
-
Invisibility
csendes tag
Majd azért írd meg hogy sikerült-e, vagy sem! Köszi!
-
feco88
tag
akkor lehet a directX-lesz a gond mert eddig a driver után raktam fel. majd holnap délelőt még próbálkozok. amúgy eddig ugyan azt a windows-t használtam amit most is nem 1x feltettem. 6.8-as a chipset driver meg 93.71-es drivert használtam eddig is. na majd reggel mert hugi már alszik( hozzá került a gép ). köszi a segitséget
. ha nem megy viszem garanciába
. szép estét mindenkinek
-
feco88
tag
igen elégé hülyén irtam le. tehát: igen feltettem az alaplapi chipset drivert. először a gyárit chipset drivert a gyári vga driverrel és nem ment. utána egy ujjabb chipset drivert tettem fel ( előtte is azt használtam ) gyári vga driverrel. utána ujjabb vga drivereket is próbáltam de semmi. Az volt régebben is, hogy párszor megvillan a kép, most a 2. megvillanás után fekete képen fehér kis kockák jelennek meg egy pillre és utána meg áll az élet. fekete kép és nuku, a resi sem segit mrt nem jön be a vga bios. le kell álítani és ujre be kapcsolni. mikor elmegy a kép olyan hangot hallok mikor egy eszközt leválasztanak a rendszerröl. nem SATA, SATA2-es a winyóm van benne
-
feco88
tag
hello. volna egy olyan problémám, hogy ujra tettem a winfost. és mikor felteszem a videókari driverét 94.24-es gyárit elmegy a kép és semmi, csak csökkentet mód max. már chaintech 865PE alaplapom van ebben a gépben. a legujjab drivert chipset drivert használtam eddig is. de most sem a gyári sem semilyen driverrel( chipsetés videó driverrel) sem akar menni. mi lehet a gond? pls segitsen valaki. köszi a válaszotok
-
Redneck
nagyúr
válasz
pok.tom #6347 üzenetére
Hát én nem vagyok egy agresszív ember és nem a bunyóban látom a megoldást de a múltkor majdnem belehúztam a kis b*zi eladó fejét a monitorba... Mondtam neki hogy szerintem a Radeon nem túl patent kártya és ott játszott az eszét... Aztán meghallotta valami másik szervizes aki full normális volt és kijött intézkedni! Egyébként nekem még nem volt parám az aquával pedig már vettem nálunk nem egy terméket
-
Invisibility
csendes tag
Boccs skacok az előbb írásomért, de be voltam baszva. És elérzékenyültem!!!
bye all...
-
Redneck
nagyúr
Jah jó lenne de egy darab nincs.... BE vagyok szopatva keményen... Gratula kedves Aqua Computer... Tudom nem tehetnek róla hogy nincs raktáron csak erre a gépre már nem akartam költeni... Szal vagy veszek x1650Pro-t 2760 Ft-al többért vagy elmehetek a sunyiba... Lehet rendeltetek velük egy ugyanolyan karit mint ami volt... Jó volt az több nem kell...
-
fagy53
nagyúr
válasz
Redneck #6342 üzenetére
A 76GS DDR2 sem rossz a lapodhoz, a mai játékokhoz nagyon kell az a plusz 4 pixelfutószalag és egy vertex shader, A nagyobb memória órajelekkel járó hasznot szerintem nem tudod a 4x es AGP-vel kihasználni, amit a DDR3 memória jelent.
Az árkérdésbe nem tudok beleszólni, addig nyújtozkodj, amíg a takaród ér! -
Redneck
nagyúr
válasz
pok.tom #6338 üzenetére
Hát a mostani 7300GT DDR2 256 volt... Helyette vacilálok most HIS Excalibur X1650Pron DDR2-esen, vagy Inno3d 7600GS-en DDR2-vel esetleg ami szerintem a legjobb lenne Inno3d 7300GT DDR3! Ezekből kellene most választanom... Csak annyira nem akarok ráfizetni, mert a proci elv úgyse hajtja ki...
-
Redneck
nagyúr
Nemtom elgondolkoztam azon is hogy 7300GT DDR3? az 1 ezressel lenne több a DDR2-es Radeonnál és akkor sokkal jobbak vagyunk nem? Bár az is Inno3d... és nem akarok megint szopni vele már elnézést
-
Redneck
nagyúr
A másik para az hogy nemtom hogy az 1600+ os Athlon Xp-hez egyáltalán mit érdemes venni még... Mit hajtani ki amivel még mennének olyan játékok mint a CS:Source, Prey, Carbon, Most Wanted, Quake 4, Far Cry...? Ezek a játékok a Source kivételével(az is csak a proci lassúsága miatt) élvezhető sebességgel szinte mind full grafon mentek, nem egyszer 8x illetve 16x-os anizóval és élsimítással... Kezdek kilenni... Lehet visszakérem a pénzt és vadászok egy másik 7300GT-t...
-
Redneck
nagyúr
Mindkét kártya DDR-2es!
-
Redneck
nagyúr
Lenne egy kérdésem!
Ma mentem vissza a DDR2-es Inno3d 7300GT cserekártyámért de "sajnos elfogyott" és nem tudni mikor lesz belőle... Hát köszi. Aztmondták ha ráfizetek 2.5 rongyot kicserélik egy HIS Excalibur Radeon X1650Pro-ra. Szerintetek megéri? 4x AGP-s lapban használnám...
-
P00By
nagyúr
Apám lementette az adatokat, a 3 mark eredményt meg nem, hogy a >#@>#....
-
Redneck
nagyúr
Nah erről beszéltem
Vicces story haver ez teljesen jó meg minden de szerinted érdekel valakit? Csinálj egy blogot azt OFF-olva linkeld be és akit érdekelnek az agymenéseid/eszmefuttatásaid az elolvassa...
Nem beszólogatni akarok csak eszembejut egy fórumos arc aki ugyanígy kezdte és beleélte magát hogy ez mindenkit izgat... A végén muszáj volt törölni
Bocsi remélem azért nincs harag! -
anri-ur
tag
Köszönöm
-
anri-ur
tag
Sziasztok!
Leadtek 7300gt DDR2-es AGP-s videókarihoz melyik lenne a jobb driver 169.21 vagy a 94.24?
Köszi.
-
Speed®
titán
válasz
Invisibility #6318 üzenetére
Juj, nagyon elkanyarodtál a topiktól és kb feleslegesen agyalsz..a jelzésekbe sok mindent bele lehet magyarázni, de leginkább marketing.
Tuningos részhez nincs hozzáfűznivalóm, hacsaknem annyi, hogy okos ember a másik kárán tanul itt is, mint más esetekben is.
Hacsak nem érzel ellenállhatatlan késztetést, az OFFolást próbáld mellőzni. -
Invisibility
csendes tag
Speed(R) köszönöm a segítséged mégegyszer. Kicsit jobban átlátva a témát még jobban is örülök neki hogy ezeket az adatokat olvasva nem lessz drága a váltás. No akkor újjabb elméletemet támasztanám meg témaként. Nos a kérdés nem más mint hogy valójában a GT, GS, LE, TC jelzések mit is jelentenek. Mivel nem jártam utánna a témának, nem is várom el a megfelelő válaszokat, csak kis elmélet hogy mi is lehet valójában. Kezdeném a GT-vel. Hát az autók hazájából vehették szerintem. Ott álltalában Grand Turismo-nak a rövidítése, ami annyit jelent jelenlegi tudásom szerint hogy beülsz és mész és semmivel nem foglalkozol, csak ameddig a tank bírja. Ez a kártyára átvetítve annyit jelenthet hogy kategóriája legjobbja vagyis csak rakd be és használd a végeláthatatlan teljesítményt. Nos a 7300GT és a rá vagy hozzá esetleg hasonló kártyákhoz tervezett játékok gond nélkül futnak a legjobb beállítások mellett is. A Fiat Tipo GT annyival volt külömb utcai társainál hogy kapott egy 2000ccm motort (bárcsak a 7300GT-t is 2000MHz-s GPU-val szerelték volna
) , alufelniket, talán még sportosabb belőst/külsőt. Térjünk át a GS-re ami valamivel a GT alatt teljesít. Szerintem valami Gamer'S lehet? Bár nem hiszem. Akkor nem a GT lenne a legerőssebb a családban. Igazából azt se értem miért adták ki. Igaz volt cseregariban GS-em, de érződött is hogy tréé... Igaz árban akkoriban olyan 5-6 ezer volt a külömbség a GT DDR2-től. Az LE szerintem Low Edition deffiníciónak a megfelelője ami annyi tesz hogy játékra totál alkalmatlan, vagy nagyon kis mértékben. Irodai gépbe nem kell. Aki tervezők meg nem ilyet vesznek, szóval nem tudom kit szerettek volna ezzel a termékkel kiszolgálni. És itt van még a jó öreg TC. Ami a Turbó Cash (rem jól írtam
) Ami tök jó lenne ha nem húzná be a gépet a plusz memóriáért, mert annyira tréé hogy a felvett plussz memóval is diavetítést produkál (tesztelve NFS Underground...) . Bár ez már annyira nevetséges, hogy elképesztő. A hozzá nem értő embereket így jól meg lehet venni. De sebaj. Olyan ritka amikor a kedves júzer beír a topikba hogy szénnéégett a karija. De ha megígrja olyan jó nevetni. Senki félre ne értsen, nem vagyok kárörvendő, de mi baja lehet egy kártyának amit "nem" húztak. Ritka ha magától megy tönkre. De a jelen esetbe képzeljünk el egy kedves 13-14 éves felhasználót vagy esetleg fiatalabbat akinek feél éve van meg az első számítógépe a Média Marktból vagy a Sulinet házatájáról. Ugyebár amit bírt szerezni játékokat azokat végig, vagy féligvégig tolván elkapja egy péntek este eg olyan érzés hogy Ő már profi az informatikában, és elkezd a Google-ban a PC tuning utánn érdeklődni. Nos mivel fingja sincs arról hogy mi az a BIOS és hogy kell életre kelteni ezért nem foglalkozik vel, hisz úgy van vele hogy csak a VGA lehet a bűnös, mert hozzá adják a játékokat. Akkor apu szerszámosából előkerül a jó öreg csillagcsavarhúzó és megkezdődik a garancia elvesztése , és a szakértő nélküli gépfelfedezés. Kiszedi a kártyát és a kinyomtatott pencil módhoz nyúl egyból, mert minek vacakolni a szoftverrel, ha egyszer a legjobbal és a legveszélyesebbel kell kezdeni hisz akkor fog futni a Crysis, meg hasonló társai. Előkapja a fiókból a közel 20 centiméteres 4B jelzésű grafitceruzát és az előre kinyomtatott ábrán elkezdi a kártyát dörgölni. Előszőr még tegyük fel hogy a megfelelő pontok környékén jár, de egy vad érzés azt súgalja hogy az összes kis tranzisztoron csökkentsük az ellenállást. Mikor már a fennt említett ceruza méretéből már csak a 3 centis csutora marad elégedetten helyezi vissza a gépbe a kártyát, amin több grafitpor van mint Budapest összes metróalagútjában. Amint bennt van a kártya indítja is a gépet. Nos láttam már egy pár kártyát elszállni. Volt amelyik csak füstölt. Volt olyan amelyik olvadt és füstölt, és volt melyi égett is. És kedves alanyunk retinájában ez mind lejátszódva megy végbe és ő a fejéhez kapva nyomja a POWER gombot és próbálja leállítani a vasat, de a grafit olyan faszán ég hogy nem csak a kártyát rántja magával. És havertól írja a topikba hogy miért nem ment nálla a pencil mód
. Nállam ez fikció, de van akinél megtörtént ki ha megírja, tanulunk a hibáiból , és nem nevetjük ki hisz elismerjük a bátorságát, még ha pöcs is volt. De nem baj, hisz apu és anyu majd vesz újjat
Akinek, meg nem apu vagy anyu veszi az "újjat" és csinálja és érdekes módon nem száll el amögött van egy pár év tapasztalat és szakmai tudás, amitre az alanyunk nem gondolt, és vágott bele kis péntek esti tunningjába...
-
Speed®
titán
válasz
Invisibility #6315 üzenetére
A hszemben a CPUsupport list oda mutat éppen..valóban 1066os C2Dket támogat a lapod max. De E6700 50k körül felejtős több okból is. Egyrészt qrva drága, másrészt mér 30-35 körül hozzá lehet jutni, harmadrészt a lapod miatt nem jutnál vele előrébb, mint egy 20ks E4500al pl. Amit Rick4 írt, az is elbukik azon, hogy az E6320nak nagyon alacsony a szorzója (7), így ha 3GHz közelébe szeretnéd tornászni, magas FSBn (400+) kéne járatnod, amit az 570SLI nem bír. Szóval mindenképpen olyan procit kell választanod, aminek 9-11 a szorzója, hogy 300 környéki FSBvel elérhesd a plafont. És megnyugodhatsz, nem azért ajánlom az E4500at, mert sz@rabb érdemben az E6700nál
Azonos órajelet (3-3.2GHz) feltételezve elenyésző a teljesítménykülönbség köztük, inkább csak árban érzékelhető..én egy 3.5GHzre húzott E6550et cseréltem le a legkisebb C2Dre, az E2140re, amit 3.2GHzen járatok. Kemény 15k volt a proci akkor és mot már 10 körül dobálják, mégis teljesen elégedett vagyok vele, bivalyerős kis dög, alig lassabb. Szóval a 2M cachet tartalmazó E4500 szerintem best-buy a számodra. Arról nem is beszélve, hogy az E6700 még a kezdeti példányok közé tartozik, nem gyengén melegedős darab. Kihagyós. Azoknak való, akiknek van olyan deszkájuk és hűtésük, hogy 4GHz körül-felett tekerjék. Nomeg azoknak, akiknek antituning lapjuk van. De a tiéd nem egészen az.
"ki is szemeltem azt ami lehet hogy még a 7300GT-ket is jobban kihajtja."
Játékok szempontjából már most is ki vannak hajtva, szóval ne várj csodát.
"sokat számít ha a processzor "támogatja" az nForce 570 sli chipsetet?"
A chipset támogatja a processzort. Jelentősége kimerül a működőképességbenDe ez legyen a zárszó a témában, vannak megfelelőbb topikok erre.
-
Rick4
félisten
válasz
Invisibility #6315 üzenetére
szerintem vegyél inkább E6320-at, az itt használtan (és nem mellesleg kipróbált tuninggal) 20K fölött megvehető, és nem rossz cucc. bőven kihajtja a VGA-dat..E6700 helyett akkor inkább már lapcsere, és 8200as...
-
Invisibility
csendes tag
Utánnajártam a kérdéses processzordilemmának, és az nVidia oldalán remek összefoglaló van. Ott van a chipsetemhez is processzor ami az SLI-t kihajtja rendesen. Az alaplapom max 1066-os FSB-t bír és maximum Core 2 Duo-t ami nem rossz hisz már ki is szemeltem azt ami lehet hogy még a 7300GT-ket is jobban kihajtja. Ez az E6700 néven futó 2,66-os proci lessz. Bár 50K körüli ára kicsit borsos, de még mindíg olcsóbb mintha hozzányúlnék az alaplaphoz is. Bár a E4500 se rossz hisz sokkal gyorsabb a mostaninál. Amúgy sokat számít ha a processzor "támogatja" az nForce 570 sli chipsetet? Vagy ennek mi a jelentősége?
-
ricsy888
senior tag
Igaz, bocs nem vettem ezt figyelembe
De szerintem az E2200 megérné hiszen magas a szorzója (11x asszem) és csak 800-as FSB. Szerintem ezt a lapja is bíná. Vagy ha kell új lap és olcsón akkor egy itt egy szrintem nagyon jó ár/telesítmény mutató lap. (1333mhz FSB, 45nm-es procik támaogatása, 1066-os memókat is fogad, és tuningolni is nagyon jól lehet vele. Ehhez a laphoz pedig egy E2180 megfelel a 10-es szorzója miatt. Simán elér vele egy 3,2Ghz-et aztán már mehet is mellé a 8800GTS 512.
Bocs a sok off-ért, de amúgy sem nagyon megy a topic szóval akkor legalább így halad, ha nem is az ide illő témába.
-
Speed®
titán
válasz
ricsy888 #6312 üzenetére
Ja, csak a lapja nem eszi meg. És az általam ajánlott E6750et sem, elnézést.
A hivatalos info szerint (CPU support list) 1066os C2Dket pakolhat bele.
Mondjuk nem akkora érvágás, hiszen egy E6700as igen harapós alapon is.
Persze én inkább egy magas szorzós E4x00et javaslok. Meg kell nézni mi az az FSB amit bír a lap a D805el, azt valszeg vinni fogja az E4x00al is.
Ha most 10x320on hajtja, érdemes hasonló szorzójú E4400/4500at venni.
Azt felpöcköli 3.2-3.3G környékére és máris van mi kihajtsa a 8800GT(S)t.
Árban kemény 20kért hozzá lehet jutni a procihoz. D805öt meg eladhatja.. -
ricsy888
senior tag
válasz
Invisibility #6311 üzenetére
Veszel egy Core2 Quad Q6600 -at. Igaz 56K, de 1066-os és ebben az árkategóriába ez éri meg a legjobban.
-
Invisibility
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket! Viszont az alaplaptól nem szivesen válnék meg, de sajnos nyílván meg kell mert amit procit ajánlottatok annak az FSB-je jóval magsabb mint amit az alaplap tud. 1066 vs.1333(asszem így hírtelen) De majd szétnézek és hátha szerencsém lessz. Vagy az milyen problémát okozhat ha pl egy C2D x,xxGHz 1333FSB -s procit raknék bele? Elmenne, vagy a működés gondolata is abszúrd, és felejtős. Amúgy a GTS, meg nagyon tetszik...Főleg az ára
, De ha új ketyerét is veszek akkor először itt hírdetem meg a két 7300GT-met. Hisz ma már csak értelmes boltok árlistáin vannak jelen. De lehet hogy megtartom, hisz olyan jó szolgálatot tesznek.
-
ricsy888
senior tag
válasz
Invisibility #6308 üzenetére
Igaza van Speed barátunknak. Sokkal jobban járnál ha inkább vennél egy 8800GTS-t(G92) és vennél hozzá egy E2200-at vagy egy E6750-et. Az E2200-al jobban jársz hiszen azért 400Mhz-et szerintem tudsz avval a lappal tuningolni és akkor máris ott van a 2x annyiba kerülő E6750
Ez így össz vissz 85k körül lenne és van egy atom jó géped. Procit mindenképp cserélj mert se a 8800GTS-t se a 8800GT-t (Még azt az egy db 88GT-t sem hajatná ki a procid nem, hogy egy SLI-t
)
Én a helyedben azt a verziót választanám amit Speed és én is mondunk, de természetesen tied a választás joga. -
Speed®
titán
válasz
Invisibility #6308 üzenetére
Szerintem semmi értelme 680/780 chipsetes lapot venni, ahogy az SLInek se sok. Szóval tőlem SLI témában biztosan nem fogsz jó tanácsot kapni
Nyugodtan maradhatsz a lapodnál és vegyél bele 1db 8800GTSt, bőven elleszel.
Viszont a procidat igenis cseréld le, még ha nem is Quadra. Mint láthatod, alegkisebb Core proci, az E2140es amit használok is majd 2x gyorsabb a D805nél..Mivel a lapod annyira nem tuningos fajta, én valami gyárilag magas órajelű Core2t néznék a helyedben. E6750 például, ma már viszonylag olcsón beszerezheted. Ezzel és a 8800GTSel bőven ellennél 1280x1024ben bármiben.
Node ne csapongjunk ennyire, ez végülis a 7300GT topik.. -
Invisibility
csendes tag
Speed(R)! Nekem most egy ASUS P5NSLI alaplapm van ami nVidia nForce 570 Intel Edition nevű Chipsettel van szerelve. Mennyivel jobb az ha olyan alaplapot veszek aminek a chipsetje 680/780SLI vel van szerelve? Amúgy szerintem még legalább egy évig ez a proci (Intel D805) bőven elég nekem. Nagy cink ha meghagyom még legalább egy évig ezt az alaplapot és legalább egy 8800GT rakok bele??? Négymagos procit majd akkor veszek mikor valóban szükég lessz rá. Most azért hogy erre izguljak hogy 4 magos procim van kicsit drága mulatság lenne így hírtelen. Az izgulásra ott van a barátnőm, és a koton vagy a gyógyszer még éves szinten is olcsóbb...
Most félre ne értsen senki se akinek 4 magos procija van, nem titeket akarlak ezzel kritizálni, csak sajnos mostmár volt egy barátom aki erre élvezett és ezzel akart felvágni, vakítani, nagyzolni... Jha és LCD monitorom van. Szóval 1280x1024 egy ideig bőven elég nekem. Ez is érdekes dolog. Anno egy LG FLATRON L1718S nevű monitort vásároltam és a poén az volt hogy mind, neten, mind az áruházakban különféle jelzőkkel írták le. Egyik helyen TFT-ként szerepelt, máshol LCD (bár a dobozára is az van rávésve hogy LCD) Amúgy aztán megnéztem a configod és akkor láttam hogy valójában már nem azt nyístölöd
-
Invisibility
csendes tag
válasz
Redneck #6305 üzenetére
Annakidején én is DDR2-vel kezdtem a pályafutást és 4 hónapot bírt.
Épp egy LAN partyn (péntek este ráadásul) a Conflict Global Storm coop mod nyomása közben szines csíkok jelentek meg a monitoron vízszintes, és függőleges irányba. Azt hittem eldobom az agyam. Még szerencsére Gofish cimborámmal dettó ugyanolyan gépet vettünk és kipróbáltuk az övében. Nálla fél óráig tökéletesen működött, de (szerintünk újra felmelegedett) nem sokkal később nálla is ezeket a hibákat produkálta. És akkor még szó se volt semmiféle tunningról. Mivel hogy a LAN partynak mennie kellett, szombat reggel felkerestem a vásárlás helyét (BirdPC Szeged) ahol közöltem a problémát, és nem adtak csere karit mert vásárláskor nem fizettem plusz 5%-ot valamilyen hülye cserebaromságra. Akkor már lassan olyan ideges voltam hogy megfolytom a tagot a púlt mögött. Épp előtte vettem egy NOKIA 6230-as telefont aminek 3 hétig voltam boldog tulajdonosa, mert inkább beadtam és kiváltottam egy 7300GS 128 DDR2-es karit ami fele akkora volt mint a GT. Passzív hűtéssel rendelkezett ami annyi megyugvást hozott hogy legalább kussba volt. De a lényeg hogy a LAN party ment tovább, de mai napig érthetetlen hogy miért adta be a derekát egy 4 hónapos kártya ami semmilyen eszközzel / programmal nem lett megpiszkálva.....Ezért is jó az SLI...
-
Redneck
nagyúr
válasz
Invisibility #6301 üzenetére
Invisibility te aztán nagyon belelovalltad magad
Az SLI 7300GT-s hozzászólásod után megjött a kedved...
A viccet félretéve!
Az egy hónapja vásárolt Inno 3D 7300GT DDR2 megadta magát... Visszavittem azt mondták valószínűleg memóriahibás tehát kapok egy újat... Asszem azon a gyenge hűtésminőség miatt nem is merek húzni semmit... Bár ezen is "csak" 450/720 ra volt pörgetve! Pár napig ment így húzva azután OFF... Szerintetek gyári memóhiba volt az oka vagy a húzás? Már vásárlás után észrevettem hogy 1-2 játékban a képernyő felső részén van egy színes csík ill néha bevillan egy-két vízszintes csík. Ez húzás nélkül is megvolt tehát valószínüleg hibás volt ugye?
-
Speed®
titán
válasz
Invisibility #6302 üzenetére
Előző hszedre reagálva: már nem az X2est nyúzom és nem gyári hűtőm van.
A 8800GT SLIvel kapcsolatban: alapvetően nem esznek sokat a karik, 200Wban kell gondolkodni ilyen téren. De figyelembe kell venni, hogy alájuk kell egy 680/780SLI chipsetes lap és egy értelmes proci is, így hozzá lehet venni 100Wot minimum még. És akkor ehhez jönnek az ODDk/HDDk + memók, 1-2 bővítőkártya esetleg (Tuner, WiFi, stb). Szóval sallangra még 50W biztos elmegy. Ergó 350W körül kell gondolkodni, és mivel ezt jórészt 12Vos ágon veszik fel az eszközök, olyan tápot kell nézni, ami ezt ki tudja szolgálni 80%os terheltség mellett (ez az optimális). Konkrétan a Corsair VX450 ilyen, azzal nem lennének problémáid. Persze ha 4magos procit tervezel esetleg, akkor elkélhet egy erősebb darab, házon belül maradva a HX620at ajánlanám ehhez.
Hozzátartozik a dologhoz, hogy alapvetően én nem ajánlanék neked SLIt..
Amit megtapasztaltál az olcsó szegmensben, az érvényes itt is. Nem működő SLI, optimalizálatlan driverek, stb. Ha néha nem működik az SLI és egy kártya sebességével megy a dolog egy 2x20ks megoldásnál az kevésbé bosszantó, mint egy 2x50esnél..nem beszélve a sokkal nagyobb fogyasztásról és a valós hatásfokról..ha nem 1920x1200ban tervezel játszani, alig 25-30%ot dob a második kari. Nem éri megInkább 1db G92 GTSt nézz, jobban elleszel vele, főleg, hogy a gyári hűtője is egész jó.
-
ricsy888
senior tag
válasz
Invisibility #6302 üzenetére
Szerintem egy kétkártyás rendszert nem fog elbírni az a táp. SLI-hez egy márkás 500-600W-os táp ajánlatos.
-
Invisibility
csendes tag
Sziasztok agytrösztök! Nos volna nékem két darab Inno3D 7300GT 256 GDDR3 karim, és nem tudom mennyit fogyaszt mert nem láttam sehol se. Még ott se ahol a kártya velős paramétereit vélték firtatni. Nincs baj velük, csak tudni szeretném hogy mennyi az annyi mert a váltáskor két 8800GT-t szeretnék venni, és nem tudom hogy a tápom bírja-e majd a kártyákat. Táp: Chieftec (sose tudtam leírni) Delta 400W.
-
Invisibility
csendes tag
Valóban bámulatos mire képes a mai tudomány. Ha a marketing nem fogná vissza elképzelésünk se lenne hogy hol tartanánk már. Gondoljunk csak abba bele, hogy 5 év alatt mennyit fejlődött az informatika. Sokszor nem is értem miért vacakolnak a NASA-nal azokkal az űrhajókkal amik most van nekik. Hisz szinte magát hatványozza a tudomány. Elképesztő! Civilizációnk a technológiánkra alapul mely racionális gondolkodást kíván, melyben a technikán kívül más nem fér bele. Hisz vallással senki nem jutott még ki az űrbe, vagy többszáz kilóméterre kapcsolatot létesíteni egy szempillantás tört része alatt. És a technológia segítségével jutottunk el oda ahol most vagyunk, és nem a vallás vagy egyébb nézet jutattott el. Sokszor a vallás fogta vissza a tudományt a történelemben. A vallás az ember lelki részének egy darabját befolyásolja. Ezt a területet még tudományosan nem hiszem hogy felfedezték, de sok probléma volt van, és sajnos lesz a vallási nézetletérésekből a technológia számára. ismét sikerült egy kicsit elkanyarodnom, de arra próbálok rávilágítani hogy mi akadályozza a technológia fejlődését, és elnézést kérek a vallásos emberektől hogy ezt hoztam fel, de itt tények beszélnek.
Speed(R) - Szerintem mind az AMD-d és az én Intelem egy vagy több évig bőven kiszolgál. VGA-ra vagy 1 GB RAM-ra ezt már nem mondanám le
A gyári hűtőt le fogom cserélni mihelyst lesz pénzem egy ASUS SIilent Square Pro-ra. Neked gyári hűtőd van?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Diablo IV
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest