Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Házimozi belépő szinten
- Asztrofotózás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zacci
aktív tag
válasz
giantslayer #24399 üzenetére
B20 nelkul is lehet telefonalni. A B20 hianya nem olyan nagy para, csak videken lehet gond az alacsonyabb net savszel miatt. Nekem is B20 nelkuli a jo kis KGB-s telom megsem erzem a B20 hianyat, pedig videken is hasznalom nem keveset.
Ha tudsz varni, akkor legy turelemmel, mig tisztazodik, hogy miert nem kuldik a GB a csomagok egy jelentos reszet. Ha ez tisztul es pozitiv lesz az eredmenye, akkor rendelheetsz GB-rol is. De en addig ezt nem tennem...Vagy veszed itthon joval dragabban. -
mexel
veterán
válasz
Beni2360 #24383 üzenetére
Nincs még ilyen kálvária, még fel sem adták. Csak hazudoznak hogy 3 napon belül feladják. Viszont itt többen is írták hogy nem kaptak számot, a kiírás marad processing és már itt a futár náluk. Akkor lesz kálváriám ha én is így járok, nincs követési számom de feladják, így nem tudom mikor jönnek majd. Akkor nem tudom ki hozza és azt sem mikor, és akkor írni sem tudok a futárcégnek. Akkor csak kész tény lesz hogy ott a csomag a címen én meg kb 200km-re.
-
zacci
aktív tag
válasz
giantslayer #24391 üzenetére
Hat nezzuk csak...Ha EU expresszel kered akkor jelenleg csak 290EUR-t buksz, mert nem jon meg a csomag. Ez egyebkent meg mindig jobb uzlet, mint pl. sima regisztered csomagkent kerned, mert akkor 290EUR+afa
En a helyedben most nem rendelnek a GB-rol ilyen draga cuccot.
-
ZsoltG60
aktív tag
válasz
Vásárlás előtt nézd meg mit veszel. Ami a GB oldalán van Honor 9 nem tudja a b20-at (800 MHz) vagyis 4G/LTE hálózat nem lesz.(ha valamit kihagytam majd a profik kiegészítik .
(#24397) zacci
Téged fizetnek , hogy itt trolkodj ? -
zacci
aktív tag
válasz
Beni2360 #24382 üzenetére
Ooo hat anno ezt olvastam mint kvazi paypal vedelem, megelozven a csalasokat. Legalabbis ebayen ez tudomasom szerint igy mukodik es ott biza paypallal fizethetsz. Persze siman benne van, hogy nem jol tudom, de egy olyan tn alapjan amirol azt latni, hogy fel sem adtak a csomagot, igen jo poziciobol indul a behajtas.
Nem hiszem, hogy a GB erre jatszana egyebkent, marmint a penz lenyulasra, mert akkor hamar borul a bili es egyebkent az NL-es csomagok szepen jovogetnek megfele.
Jo lenne valami bennfentes, aki tajekoztatna minket h pontosan mi a helyzet, mire szamithatunk. Na itt persze nem a GB-s hazugsagok kozvetitesere gondolok, hanem az igazsagra, tenyekre. -
UHHH
őstag
válasz
Szia! Vám nem lesz, áfa lesz, 27 %. Ha magyar posta (sic!) hozza, akkor plusz 3000 Ft díj. Ha DHL, akkor plusz 6000 Ft. Ha EU EXPRESS a rendelési mód, akkor nem lesz plusz költség, se áfa.
-
bertokl
tag
EU17-ből nekem a dhl hozta az mindkettőt (EUECOLU). Feladáskor küldenek egy SMS-t, amiben van egy link, amivel meg tudod változtatni a kiszállítás dátumát, kérheted kézbesítési pontra, vagy hogy tárolják a csomagot .
Elméletileg DPD esetén is van ilyesmire lehetőség, de azt még nem próbáltam: [link]
(#24391) giantslayer: az a szállítási mód, ami biztosítaná a költségmentességet (EU Express), jelenleg szünetel, így most nem tudsz onnan olcsón hozzájutni.
-
giantslayer
újonc
Kedves Gearbestes rendelők!
Ezt a kérdést azokhoz az emberekhez tenném fel akik már rendeltek 100 euró feletti értékű tárgyat a kínai raktárból Magyarországra. Az lenne a kérdésem, hogyha veszek egy honor 9 et 290 euróért a gearbest kínai raktárából akkor a szállítási költségen felül lesznek e extra kölcségek amiket ki kell majd fizetnem. Vámra és áfá ra gondolok.
-
LantosBerry8
senior tag
Mi a különbség a 18w -os és 24w-os QC 3.0 töltők között?
mennyire észrevehető a különbség?
-
JDMKid
tag
-
Beni2360
félisten
Csak olvasom a kálváriádat és nem tudom, hogy kaptál-e nyomkövetési számot? Abból nem derül ki, hogy ki a szállító vagy a vételnél nem volt írva semmi? Itt esetleg utána tudsz nézni.
De ha nem titok és nem, mert semmi személyes adatot nem látni akkor tedd ki hátha valaki tud segíteni.
Nekem UK-ból a GB-től sima magyar posta hozta ki. -
Beni2360
félisten
-
azbest
félisten
válasz
UberMutant #24363 üzenetére
amikor kaptam követési számot dhl-hez, azzal feliratkoztam a weblapjuk követős részén sms értesítésre. Az sms-ben, amiben a csomag átvételét írták kaptam linket címmódosításhoz és sms lemondáshoz. A magyar oldalon íratkoztam fel, magyar sms-t kaptam.
-
Tommmysun
aktív tag
Üdv!
Szeptemberben rendeltem egy ilyen TV box okosságot (A95X) kb 25$-ért. Tudom ennyiért nem szabad tőle sokat várni, de én nem is media lejátszásra, hanem egyfajta Android szervernek használom, minimális terheléssel, igaz 24/7-ben. Kb két hónapja kaptam meg és azóta ment kisebb megszakításokkal, viszont úgy néz ki, most megadta magát (csak pirosan világít, de nem tudom bekapcsolni ... reset sem segít).
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek egy ilyen értékű kb 2 hónapja használt terméknél van-e bármilyen esélyem valamiféle - legalább részleges - térítésre, vagy kár is próbálkozni. Nyilván visszaküldeni nem éri meg, de ha valamennyit térítenének, akkor rendelnék tőlük egy fokkal megbízhatóbb cuccot helyette.
-
mexel
veterán
válasz
vandor01 #24378 üzenetére
Szerintem sem lesz itt, de nem kínából jön elvileg hanem UK-ból. Persze ezek akkor is ráírhatnak mindent, az igaz. Legegyszerűbb lesz ha utazás előtt egy-két nappal lemondom aztán elfelejtem a gb-t, van még más is rajtuk kívül. Valamiért úgy érzem úgy fognak járni mint annak idején a DX akkor onnan sok mindent rendeltem, akkor az volt a legnagyobbnak mondott, voltak videók a működésükről, nagy hírverés stb, aztán annyira kinőtték magukat hogy teljesen megbízhatatlanok lettek. A kínaiakat annyira ez nem izgatja, ők máshogy gndolkodnak. Kár lenne ha a Gearbest is idejutna, de szerintem lesz rá esélyük így
-
vandor01
senior tag
rinyalszmar itt rossz olvasni
az korant sem biztos hogy Gearbest lesz a felado.....
irnak ezek mindenfele szir szar kinai feladot mint a szamlakra
iranyitsd at vmi ismerosnek vagy munkahelyre vagy ahol van portaszolgalat...
de en NEM biznek a GB-ben, hogy itt lesz ujev elott! de a kinai elott -
mexel
veterán
válasz
davenport #24376 üzenetére
A Gearbest a feladó, feltéve ha feladják. Nem tudom ha véletlenül úgy alakul hogy nem leszek itthon már és visszamegy akkor a Gearbest mennyire nagyvonalú ilyenkor, újraküldik vagy visszaadják a pénzt vagy elfelejthetem. Kellene a cucc, de nem mindenáron, és az árát sem szívesen buknám, de ez miatt nem akarok vidékről autózni kb 400km-ert oda vissza ha akkor érkezik amikor már nem vagyok itt, főleg hogy 2 csomag és lehet hogy külön jön. Nagyon megszívatnak ezzel a hazudozásukkal.
-
Nekem vasárnap irányított vissza a DPD egy csomagot, valamit elszúrtak a személyes átvétel kérésem helyett. és visszárut csináltak belőle. Normál esetben ők 5 napot mondtak, hogy addig őrzik, de ez szerintem cégenként változik. Azonnal felvettem a kapcsolatot az eladóval, hogy küldjék újra, nálam elvileg intézik, így ha esetleg visszaindulna a csomagod, egyeztess a feladóval, mert a csomag felett ő rendelkezik.
-
mexel
veterán
válasz
szabi__memo #24373 üzenetére
Köszi! Akkor már választhatok is
Végül is mindegy, ha a héten nem indul szerintem lemondom, nem kockáztatom meg hogy ne tudjam átvenni. Gondolom ha az én hibámból nem veszem át és visszaküldik a csomagot akkor nem kapom vissza az árát. -
mexel
veterán
válasz
kinaicuccok #24368 üzenetére
Fogom hívni, csak nem tudom mikor jönnek, ha a GB nem ír semmit
Nem is tudom EU17-ből DPD vagy DHL szokta hozni?
Most mindkettő csomagomhnál írtam a ticketbe egy nem is annyira barátságos levelet már hogy hányszor íják még hogy 3 napon belül küldik, mert az többször lejárt. Szerintem nem fogja meghatni őket, legfeljebb anyukám csuklik majd kicsit... Korrektebb volna ha nyíltan megírnák hogy minimum két hét, vagy január stb mert akkor nem kellene tipródni hogy vajon utolsó pillanatban lemondjam és nézzek-e más ajándékok után is.
Ez most nem sírás akar lenni, ha kínából jönne egy szót sem szólnék, tisztában vagyok vele hogy ilyenkor már minden lutri, de egy eu raktár az állandó hazudozásaikkal azért már boszantó.
( mondjuk a magyar posta sem erőlteti meg magát hogy már kb tíz napja semmi infó a vám alatt lévő cuccról, emailre nem reagálnak, telefonon nincs infó) -
kinaicuccok
csendes tag
-
mexel
veterán
válasz
kinaicuccok #24365 üzenetére
Köszi! Akkor is ha már az egyik címre elhozták? Mert az a gond nem tudom mikor jönnek ha GB nem írja az oldalán. Többen is írták most hogy még processing van az oldalon a futár meg már az ajtóban topog
Na még várok, hátha valami csoda folytán a héten elindítják a csomagot, bár már kétlemKözben olvastam a fentebbi infót is UberMutant , köszi! Akkor meg is van a válasz a kérdésemre azt hiszem.
-
mexel
veterán
válasz
Devil Smile #24362 üzenetére
Tehát a dpd-nél is lehet tárolni akkor esetleg, köszönöm. Nem nagyon rendelgettem dpd-vel még, nem tudtam hogyan működik. Az is megoldható hogy másik címre átirányítom ahol éppen leszek? Vagy ez is díjköteles? Na majd ránézek a dpd oldalára ha lesz időm, köszi az infót.
-
mexel
veterán
Erre tud valaki választ?
Olyankor mi történik ha csak akkor jön a futár amikor én már nem leszek itthon? Karácsony előtt már jó pár nappal elutazom és lehet hogy januárig itthon sem leszek.
Akkor mi történik a csomaggal, meddig tárolják és utána hogyan vehetem át? 2 csomag és nem is kevés értékkel. ( persze karácsonyra kellett volna)
Ha a futár felhív akkor is lehet módosítani a címet valahogy?
Főleg ha a GB oldalán processing van és azt sem látom hgy már elküldték a cuccot. -
ginola
addikt
válasz
toyasoslecho #24355 üzenetére
Amúgy mire való ez?
-
TheMiller
tag
válasz
toyasoslecho #24355 üzenetére
és EU5-ből is rendelhető:
Coupon Code: XMGWEU5
Special Price: $25.99UK plug, kínából is!
-
toyasoslecho
tag
XIAOMI MULTIFUNCTIONAL GATEWAY
GBBF020
$19.99 -
vandor01
senior tag
válasz
-secret- #24352 üzenetére
http://index.hu/gazdasag/2017/12/08/nem_viszi_ki_a_leveleket_a_posta_a_decemberi_domping_miatt/
az a csomi valahol var teged! menj erte keresd meg! de elotte irjal ticketet azt kerd vissza a leendo kalandturad arat! -
11.23-án beérkezett az egyik csomagom Magyarországra ami azóta:
Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.
Nem tudom mivan. Érdemes írnom Ticketet?
-
UHHH
őstag
Azt mondják gearbesték, hogy a hó miatt sok csomag csúszik... Nem a havon, a kézbesítése.
-
mexel
veterán
A ticketen hiába sürgetem őket csak ugyanaz a szöveg: 3 nap, raktáron, van és küldik, köszönök a türelmet és leírják hol tudom megnézni arendeléseimet.
Annyi változás már van, hogy azt hiszem eddig nem volt egy fekete "CAncel" gomb a rendelések mellet, és megjelent egy felirat is:"For any issue,please contact us at any time."
Én csak azt nem tudom, hoy golankos mi történik ha csak később jön a futár de én már nem leszek itthon? Karácson előtt már jó pár nappal elutazom és lehet hogy januárig itthon sem leszek.
Akkor mi történik a csomaggal, meddig tárolják és utána hogyan vehetem át? 2 csomag és nem is kevés értékkel. ( persze karácsonyra kellett volna)
Ha a futár felhív akkor is lehet módosítani a címet valahogy?Nem tudom sürgessem-e tovább őket ticketen, vagy azzal csak nyűgösebbek lesznek és majd lemondják ők akkor mert megunkják ha b@sztatom őket. Az biztos hogy ezután nagyon meggondolom hogy Gearbettől rendeljek-e, a Geekbuyingtól minden ideért simán hamarabb még kínából is mint Euból a GB-től.
-
Devil Smile
őstag
nekem egy csomagom napokig processing volt aztan egyik nap atvaltrott shipped outra amikor mar masik tracking koveto szerint az orszsagnam volt a cucc.. aztan masnap megkaptam... sztm olyan szinten vannak tulterhelve h mar a gepek se tudjak kovetni..
17. en rendelt EU Expr csomagomnak meg mindig nem el a DPDUK trackingje (lassu a hajo..) nekem 15-25 munkanapot irtak...
-
ice9
tag
Nem adták fel. processingbe van, DPDUK szállítással. de se híre se hamva. Nyitottam még egy ticketet hogy hol a csomagom, automata azt küldte vissza, hogy 15-20 munkanap. Miközben az elmúlt 3 hétben azért lehetett rendelni. (kérdés, hogy valóban volt e)
Ha már feladták volna akkor nem pörögnék rajta, nem sürgős, de így eléggé lehúzós szaga van. Amint látom nem csak én vagyok egyedül, akinek tologatják a határidőt. -
zacci
aktív tag
Gyerekek, azert azt vegyuk figyelembe, hogy karacsony van!
Na meg azt is, hogy a GB lapit a fuben mint darab kulabacsi. Nyilvan gond van de nem kotik az orrodra (a te dolgod a szules! ize fizetes
)
Csak arra kell figyelni, hogy meg a paypal dispute hatarido lejarta elott intezkedjen az ember.
De addig meg varni turelmesen, hatha vannak meg csodak... -
zacci
aktív tag
kb. semmivel. Szinte 100% hogy fogalmuk nincs a porszivod holleterol. Elvileg feladtak, cdak most megfogdossak a hataron a vamosok az osszes csomagot. Ebbol adodhat a keslekedes. Persze ezt nem en mondom, hanem az osszes fizetett kinai blog ez szajkozza. Ez eppen lehet annyira igaz is, mint hogy nem.
Tedd a kepet a karifa ala, es majd januarban bekapcsolhatod a real porszivot. Ha addsig sem jon meg, akkor paypal-on keresztul visszakered a penzed es ennyi. -
LantosBerry8
senior tag
A hazaiak sem különbbek....
Dec. 5-én rendeltem és paypal -al ki is fizettem egy mosó-szárítógépet az extreme digitaltól...
Állítólag raktárkészleten volt/van és 2 napot vállaltak a szállításra....
Ahhoz képest 12-e van és még mindig nem adták át a futár cégnek... -
zacci
aktív tag
GB-nel mar standard, hogy ott hazudik es baxxa at a vevoit, ahol csak tudja. A raktarkeszlet es az egesz GB egy oltari nagy kamu bagazs. Eddig is azt hazudtak, hogy vammentes az EU express es ok biza kifizetik a vamot, erre most megfogtak egy talicska csempesz arut... allitolag eppen vamoljak.
Ha szerencsenk van nem mi fizetjuk a vamot. Karira meg nem erdemes GB-tol vasarolni, mert megbizhatatlan troger ceg. Bar teny, hogy az itthoni cegek sem kulonbek, cserebe legalabb dragabbak
Varni kell turelemmel. En januar vegeig varok kb. utana tolom a disputot paypalon az osszes beragadt, csomagra. Nekik felesleges irni, mert mar unom a kampo dumajukat. Es akkor reszemrol ennyi volt a GB. Hozzateszem pont ezt akartak elerni...na nem a GB...es ez meg csak durvabb lesz, ahogy kozeledik a kari es a userek egyre turelmetlenebbek lesznek...
A GB nem kapott penzt a userektol, leven a meg boven a paypal-nal parkol...tehat ezzel a fajta hitellel sokra nem mennek -
Krogoth
senior tag
Beszarok ezen a GB-n.
Van egy rendelésem (tárolórekeszek és pár apróság) eu17 raktárból.
Honlapon progress státuszú.
Tegnap csörög DHL jött csomagom.
Fenti rendelés volt az.Erre az előbb megint csörög ugyan az a DHL futár, hogy megint jött egy csomagom. Már ránézésre gyanús volt a csomag, de felbontás után bebizonyosodott számomra, hogy a tegnapi rendelést kaptam meg ismét
-
powerwade
senior tag
válasz
wdarty #24333 üzenetére
Szerintem 1012 ember adott 100 dollárnyi kamatmentes kölcsönt a Gearbestnek november 25-én
És hány ilyen termék lehet, ami valójában nem is volt soha raktáron, de "előre" elkérik az árat... Nekem mindig ilyen gondolataim támadnak, amikor hetekig nem küldik a kifizetett terméket. Mondjuk nem csak itt GB-n hanem főleg a ebay/aliexpresses sumákok.
-
wdarty
tag
Nov.25-én rendeltem egy Xiaomi Amazfit Pace órát. Ákcióósan...úúúgye, mert Black Friday meg minden. Akkor ott írta, hogy Available: 1012 darab.
Persze még mindig nem adták fel, mert ha jól értem nincs Stock-ba. Ticketre azt írták majd Dec.7-én küldik.
És még mindig semmi, csak megjelent egy gomb, hogy "Cancel".Akkor minek írták, hogy van belőle... most meg nincs...
-
asddsa
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám.
Október 16. -án és november 15. -én rendeltem két nagyobb értékű dolgot ($180+)
Mivel nem magamnak rendeltem, kezd kellemetlen lenni, ha naponta kérdezik, hogy mi van.A support tolja a deadlineokat, de érdemi infót nem adnak.
A korábbi csomag miatt már ráírtam a DPD -re, de a feladóhoz küldtek.
Bemásoltam a ticketbe a mail tartalmát, ott megint 15 napot írtak, hogy kivizsgálják.
Van értelme nyitnom paypal dispute -ot? Mert karácsonyra kellett volna mindkét termék. Szóval mire ideér...Nem vagyok kezdő rendelős, de ezek most jól beszívattak.
Az Október 19 -én rendelt telefon pl 11 nap alatt ideért (nem EU raktárból).
-
ice9
tag
3 hete rendeltem egy robot porszívót EU raktárból (EU express) de még fel sem adták. nyitottam egy ticketet címváltozás miatt, ahol azt írták dec 5-9 között küldik. Most rájuk írtam hogy wtf és most azt hazudják, hogy Dec 18-20 között küldik, miközben EU-4 raktárból elérhető. Igen jó áron vettem (kb 140$ helyett 70$-ért). Persze felajánlották a refundot meg a levásárlást de nekem a termék kellene. Gyanúsan le akarnak rázni. Mivel lehet ezekre rápirítani?
-
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89 #24218 üzenetére
No ma jött email, hogy refund paypalon keresztül mivel nem javítható.
Kérdés ettől függetlenül értékeljem a terméket a youtube videóval együtt?
Nem pozitív értékelés lesz... -
bl4ze
veterán
EU 5 (Cseh) raktár továbbra sem küldi az "in stock" terméket, csak az időt húzza ticket-ben is.
-
cidalain
veterán
válasz
Zsotiabeka #24324 üzenetére
A reményhal meg utoljára. De legkesobb dec 22-en este.
Kitartas, napi haromszori ima a csomagkezbesites istenehez. -
Zsotiabeka
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek még karácsonyig reménykedhetek hogy ideér?
A csomagszámom: 5998806942
http://www.17track.net/en -
zacci
aktív tag
válasz
cidalain #24321 üzenetére
MSZMP-t olvastam
Ertem ez igy korrektnek tunik...mig be nem bizonyosodik ennek ellenkezoje, mint az adocsalas vs nem adocsalas
Na de tenyleg, mi a helyzet a mutyicsomagokkal ? Jonnek ? nem jonnek ? daraljak ? nem daraljak ? Gondolom most a kici kinaiak vakargatjak kici fejuket. Fura erzes lehet eletukben eloszor vamot fizetni
Majd 3 hetig voltam Tajfoldon. Ott csak a nap adott nyugtat, mas nem
-
cidalain
veterán
A kinai rendelos opdalak azert toljak az iget, mert az osszes termek ott reflinkes. Es ha ra tudja beszelni az olvasot, hogy neki pont egy lionmax go 45 pro telefonra van szuksege, akkor sokkal hamarabb rakap a magyar, ha nem kell adot fizetnie. Es tokmindegy hogy mennyibe kerul. Es persze hogy szajkozza, mert o jobban jar, ha tobb cuccot vesznek, amit o promotal. Es akkor meg meg jobban jar, ha nem csak 5 dolcsis szarokat tud elsozni, hanem 500 dolcsis akkus rollert is pl.
-
Watcher45
tag
Az angolok éppen rágják a szabadkereskedelmi megállapodást az EU-val a brexit miatt [link], Nem hiszem, hogy nagyon rájuk tudnának pirítani most mert az EU-nak is érdeke a megegyezés mielőtt a britek lelépnek fizetés nélkül. De szerintem ezt nem itt kellene kitárgyalni, mert nem sok köze van a topic témjához. Tegyük a témát offtopicba mielőtt az összeesküvés elméletbe belekeverednének a szabadkőművesek, meg a templomos lovagok is, mert mindig az a vége
.
-
zacci
aktív tag
válasz
azbest #24315 üzenetére
Hat gondolom az angolokat nem annyira izgatja ez a vam dolog. Kapnak nemi keno penzt aztan jovan. Akkor lehet gond, ha az EU rajuk pirit, mert hat lassuk be, nem keves penzrol van szo, ami igy kiesik akarmelyik EU-s orszag kasszajabol. Nem hiaba van bunti vam az amcsi termekekre...csak hat a kinai az kinai...van az a penz amiert bejut itt ott a cucc az EU-ba.
Arrol van esetleg info, hogy a most megfogott csempesz arut tenyleg tovabb toljak majd vagy bedaraljak kutyakajanak ? Mert hat nem szivesen parkoltatnek akkor a paypalnal nem keves penzt...
-
azbest
félisten
válasz
geri1111 #24304 üzenetére
minden nap jön egy újonc és néha kevésbé újonc, aki panaszkodik, hogy hipp hopp nem ért még ide kínából a rendelése, pedig már a csomagszámot is kapott. Majd ha európába ért, akkor fog feléledni a csomagszám. Addig pedig türelmesen kell várakozni, mert a kínai út 2-4 hét vagy akár több is lehet. Főleg ilyen akciós és ünnepes, ajándékozós szezonban.
--Az eu17es akciós mérlegeimet a pénteki csomagszám regisztráció után ma át is adták a dhl-nek. Regeltem telszámot a dhl oldalán, hogy sms-ben értesítsenek. Csütörtökön fogom megkapni valószínűleg, az sms szerint.
(#24314) zacci
esélyes, hogy a nettó áron jövő cuccoknál valamit optimalizálnaka a kínaiak. Viszont ez nem a magyar, hanem a beléptető ország adóhatóságának gondja. Az eu expresses küldeményeknél max annyi a dolga a magyar hatóságoknak, hogy kutyával körbesétálnak, hogy tiltott vagy jövedéki terméket tartalmaz -e valamelyik. -
zacci
aktív tag
válasz
cidalain #24313 üzenetére
Neked nem gyanus, hogy pont karacsonkor szalt ra a vamhatosag a GB csomikra ?
Vagy most akarnak nagyot kaszalni a vamosok, vagy valakik szoltak, hogy nem lenne jo, ha karacsonykor a user megkapja a kariajit, mert akkor jovore is a GB-tol fog rendelni...
Itt kokemeny uzletrol es erdekekrol van szo.
Itt nem a pista bacsi hutogepboltjarol beszelek, hanem a nagyokrol, akik jol latjak, hogy az online rendelesek (foleg kinabol) durvan megnottek az utobbi evekben, ami termeszetes modon elszivja a hagyomanyos uzletlancokbol a usereket. En pl. mar evek ota nem vasarolok itthoni boltbol semmilyen muszaki cikket, de meg cipot is kinabol rendeltem. Apropo Xiaomi cipo nem is olyan rossz
Ulj le es gondold at...Ok, ez igy mar egy normalis hozzaallas. A gondom az, hogy ezek az idiota kinai barat forumok meg toljak is az iget, hogy GB-rol vammnetesen rendelhetsz. Mivel ez szinte 100%, hogy illegalis, igy nem kene ezt ennyire direktben reklamozni, mert annal hamarabb eljon azaz ido, hogy befoltoznak minden lyukat a vamosok, aztan persze mi szivjuk meg azt, hogy a bolond blogok igy akartak penzt keresni...
Azert tudjuk, hogy ezek a blogok mind 1tol 1ig penzelt reklam oldalak fuggetlen blogkent beallitva.
Na mind1 ez van. Bizzunk benne, hogy mindenkinek rendben megerkezik a rendelt cucca relative hamar. -
cidalain
veterán
válasz
geri1111 #24311 üzenetére
Nem kell szo szerint ertelmezni.
A valaszban inkabb a hatterhatalom gyikemberes allitsuk meg a kinaiarut a postan, angliaban, a levegoben, hogy a hulyemagyar itthon vegyen karacsonyi ajandekot elmeletet fikaztam.
Problemas rendelesek mindig is voltak, lesznek is. Aterzem a helyzetedet is termeszetesen.(#24312) zacci
Gyanus, persze. De nincs bizonyitva adocsalas. De mondom, hogy nem erdekel ez engem. Ha meg valaki felkeres hogy adot kellene fizetnem, akkor nyilvan befizetem. Nem er meglepeteskent, hisz kulfoldrol rendelek, tisztaban vagyok az esetleges fizetesi kotelezettsegekkel, igy ez bele van kalkulalva. -
zacci
aktív tag
válasz
cidalain #24310 üzenetére
1. Addig nem adocsalas, mig ki nem derul rola, ez teny. De erosen gyanus, hogy a GB adot csal, ehhez nem kell dr.-i cim, hogy fejben ossze rakd. Amikor a fizetett forumokon keresztul ezt toljak, kozbenm face to face tagadnak mindent, ez mar eleve gyanus. Mutass nekem olyan hivatalos GB iromanyt, oldalt, ahol egyertelmuen leirja a GB, hogy az EU express szallitas 100%-ban vam es ado mentes ! Nem kapsz semmifele irasos doksit arrol, hogy a csomagod utan barki is megfizette a vamot, adot. Ezek tudom, csunya tenyek. Na es akkor ha eddig adot fizettek, akkor most miert is fogta meg a vam a csomikat ? Ez mar eleve ellentmondasos ugye
Ha eddig is fizettek a vamot, akkor most nem lenne gond. De persze hiheted azt, hogy nem csalnak adot...pont a kinaiak...LOL
Es igenis a magyar kasszabol hianyzik az a penz. Ha amcsibol rendelsz, attol meg te fizeted az adot itt mo.-ban nem mas. Persze nem sajnalom a kasszabol, mert azt meg ugyis kilopjak a nagyok, de ez mar mas kerdes
2. senki nem mondta, hogy az a te ugyed mindaddig, mig a vamhatosag nem nalad kopogtat az adoert...
Valoban nem te csalsz direkt modon adot, de attol meg erosen gyanus, hogy illegalis a dolog.Ertem, tehat mindent meg lehet mgyarazni. Csokolom en nem csalok adot, mert megteszi helyettem a kici kinai, ergo nyugodtan tolhatjatok a velhetoen adocsalas (EU express) modszertan ismertetestIgen, valoszinuleg mar mindenki megrendelte szeptemberben a kariajit es ezert van most fennakadas a szallitoknal, mert nincs mas dolguk, mint lemosni a teherautokat naponta 3x annyira unatkoznak
Azert nem kene mindenkit itt a forumon hulyenek nezni gyerekek...
-
cidalain
veterán
Ez azert igy erosen ferdites.
1. Addig nem mondhatod, hogy adocsalas, ameddig nem tudod hogy fizetnek e erte Angliaban adot. Ez meg ugye zacci szamara nem nyilvanos informacio, ergo adocsalast kialtani meredek.
2. Amennyiben megsem fizetnek erte adot angliaban, az rohadtul nem az en ugyem. Nem en csalok adot ebben az esetben, hanem a kinai. Nem a magyar allamkasszaba nem kerul bele a zseton, hanem az angolba.Ebbol kovetkezoen, aki igy vasarol az nem adocsalo. Tehat aki ilyen tippeket oszt meg, az nem ellenkezik a topicindito kiemelessel.
Komolyan gondolod, hogy az egesz a local boltok hatterakcioja? LOL
Akkor szarul csinaljak, mert a hardcore kulfoldrol rendelosok mar szeptemberben beszerzik a karacsonyi arut, ami boven ideer. Aki meg november vegen all neki kinabol rendelni, az ugy jar, jovore majd korabban kezdi. -
zacci
aktív tag
válasz
KamuMazsola #24308 üzenetére
-
anonymus89
addikt
válasz
KamuMazsola #24301 üzenetére
Nem műxik azért írtam is nincs miért próbálgatni.
Jó helyre írtad nekem is az a válasz fogadt nem jo a kód. -
zacci
aktív tag
válasz
geri1111 #24304 üzenetére
Ezt direkt csinaltak. Gondolom elege lett a konkurencianak meg 1-2 nagyobb fejnek odafent az folyamatos adocsalasbol szarmazo piac szerzesbol, es gondoltak ugy szep az elet, ha jol megszivatjuk a nepet. Nehogy mar kinabol rendelj harmad aron vam nelkul (ezt ugye ti sem gondoltatok komolyan, hogy legal), mikor itt rohad rank a local boltban a sok telo meg mindenfele vacak. Ezek a csomagok szinte 100, hogy nem fognak megerkezni karira, hiszen pont ez volt a cel. Igy legalabb sok user, (pl. te is) 2x meg fogja gondolni, hogy karacsonykor inkabb az MM-ben koltse el a penzet, meg ha 2x dragabban is veszi a gyerkocnek a plusskacsat. Es mivel most a csempesz arut megfogtak a vamosok, igy eltart egy idobe, mire mindenkit lefizet a GB, hogy tovabb kuldjek. Nekem is all nehany csomagom, bar en direkt nem karira terveztem. Na persze en sem azert vasarolok toluk, mert annyira korrektek. Ugyanolyan troger kinai bagazs mint az osszes tobbi, csak hat tenyleg jobb arban toljak a szemetet a nepre. Ezt a kinabol vammentesen vasarlast meg lassan el kell felejteni. Tul sok fizetett blog es forumon keresztul toljak az iget, hogy innen biza vammentesen kapod a cuccot (vammentes=adocsalt csempesz aru), kozben ha face to face rakerdezel a konretra, olyan bullshit kampo dumat tolnak, hogy megall a tejbegrizes kanal a szadban. Na ezert szopsz most te a kariajival es meg sokan masok, de mivel ezzel azert tisztaban kellett volna lenned (nincs olyan, hogy legalis vammnetes aru kinabol), igy talan nem a gyerek ajandekaval kellett volna jatszani. Olyan cuccot kell rendelni (amig meg lehet), aminek a szallitasi ideje irrelevans.
Paypal-on nyitsz dispute-ot, es kozlod veluk, hogy fel sem adtak a csomagot es visszakered a cuccok arat. Ugyanis a kici kinai ugye kicit okos, es szandekoasn ugy oldja meg a trackinget, hogy ne lasd hogyan csempeszik be a cumokat angliaba. De ennek van egy olyan hatulutoje, hogy csak a trackinget foglaljak le, ergo sem szamodra, sem pedig a hatosagok szamara nem lathato, hogy az arut tenylegesen elinditottak es egyaltalan merre tart, hol bujik be a kerites alatt. Ennyi boven eleg szerintem a paypal-nak is, hogy stornozza az ugyletet. Ehhez total felesleges barmifele biztit fizetni. Az csak netto lehuzas.
De en azt mondom jobb kesobb mint soha, tehat varj turelemmel. A GB lassan le(ki) fizet mindent es kuldik tovabb a cuccokat. Max. lesz a gyerekeknek egy masodik karijuk es hat nincs annal menobb dolog, ha egy gyereknek 2x egymas utan van kari
Ennyike.En amiota meglattam a topic indito szoveget, azota csuklom a rohogestol
asszondja...
"Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!"
LOL
-
kinaicuccok
csendes tag
Csak nekem tűnt el a bal alsó sarokban lévő raktár választó?
A termékeknél még meg van, de a kategória választáskor is ott volt még egy hete. -
geri1111
tag
válasz
grimm2015 #24284 üzenetére
Én is már kész vagyok.
Naponta már többször nézem a nyomkövetést...semmi....Szerintem többször így nem megyek ebbe bele....
A gyerekeimnek rendeltem 3 tabletet a nagy Lenovo-s akcióból. 1db 2 hét alatt megjött a többi szintén 11.03 -től . Hinckley, Leicestershire (GB)
Van még egy távirányitós szuper terepjáró is.
Ha nem jön meg karácsonyra.....el sem tudom képzelni mit mondjak a gyerekeimnek...
Ezt a boritékba rakott kinyomtatott kép........ nem hiszem hogy 10-12 évesen meggyőzné őket.
Egyébként paypal fizetéssel, biztosítás nélkül megyek valamire? vagy búcsúzzak el a rendeléseimtől ha nem jön meg? -
rushty
őstag
válasz
KamuMazsola #24299 üzenetére
ez a kód ebay-en? mi is volt a kód múltkor? (nem hiszem h működne, de akkor nem sikerült felhasználni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD HUN
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 4K
- AOC Gaming monitor 165Hz 1ms!
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- Roland BK-3 Billentésérzékeny szintetizátor
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest