Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
Ma megmutattam kolléganőmnek a Nova által készített earbudot. Először jött, hogy húúú, micsoda oldchool cucc, aztán meg némi döbbenet, meg "azt a kurvázás", majd azt mondta, hogy a most vásárolt Sennheiser Sport Wirelesse egyáltalán nem tud így szólni (pedig az egy iem).
Nem tudom, hogy ez mitől függ amúgy, de ez is, meg a monk is nagyon könnyen el tudja nyomni a környezeti zajokat és nem is kell hozzá különösebben hangosan járatni.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz Janika--1982 #90676 üzenetére
bogarat ültet a fülébe
hifi bogarat -
stellaz
veterán
A fejes és az iem közé számomra egy jó eaerbud tud hidat verni
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #90645 üzenetére
hmmm azért ez komoly, kíváncsi leszek, hogy hova futja ki magát
Ha pl egy apple bele tudná/akarná tenni egy tws-be, azért az elég komoly átrendeződéseket tudna hozni a füles piacon secperc alatt. Azért az applet írom, mert náluk van volumen, az árszint adott, meg nem igazán van termék kannibalizáció náluk, hacsak a beatset nem veszem ide.
Jut eszembe, amikor az LG HBS-A100 van a kezembe mindig elgondolkozok rajta, hogy mi a csudából van a kábele. Kb egy vastagabb cérna a vastagsága, de mégis bírja, hogy a tekercselő rugó ellenében a fejét fogva folyamatosan húzkodva (néha elég lendületesen és izmosan vissza is tekeredik) van és elég kicsire össze is tekererdik a készülék házban.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #90638 üzenetére
Ez egy új driver technológia? Próbáltam utána olvasgatni, ha jól értem ez valami szilárd test meghajtó és most jön ki egy iem kereskedelmi forgalomba.
Van rá esély, hogy általánosan leváltsa a meglévő megoldásokat? Ahogy nézem nem kell vele túlbonyolítani az építés és elég strapabíró cucc.A HE1 alatt a Sennheisert érted, hogy lemosta?
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #90632 üzenetére
Igen, erről beszéltünk. Valahol pedig kell egy vonalar húzni és nálam ez itt most pont jónak tűnik. Igazából nem is feljebb, hanem lejjebb kell néha kitérőt tenni, hogy ismét képbe hozzam magamat. A legutóbbi Sennheiser sport tws próba is ilyen volt, ami egyből eszembe juttatta, hogy miért is kezdtem bele a fejlesztésbe és hová is sikerült megérkezni
Visszatérve az EBN-re (EarBud by Nova)
csodálatos kis ketyere, korábban nem is hittem volna, hogy létezik olyan darab, ami képes kiváltani egy minőségi fejhallgatót is. Ráadásul ez pont ilyen család kompatibilis dolig is, mert hallom, ha szólnak hozzám, de éjjel is lehet kakaón jaratni, nem zavar igazán senkit és marha kényelmes is. -
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #90626 üzenetére
Na most egy pár órán már túl vagyok a kis szerkentyűvel, amiről azért így már van egy első benyomásom.
Először is a kábel az nagyon érdekes, ilyennel még nem találkoztam, baromi rugalmas a vastagsága ellenére, mintha valami szövetből lenne. A DIY kivitelezés szerintem egészen jól sikerült, nem nagyon tudok belekötni, a fém ház azért elég masszív. Az, hogy nyitott a hátulja, az tényleg számít, ha letakarom a nyílást, teljesen más hangja lesz.
A hangja: hát az kemény. Brutál mélyei vannak és a magasak is teljesen megvannak, ez nem egy sötét füles. A hangszóró szivaccsal elég sokat lehet játszani a hangzással, nekem most egy szimpla szivacs van rajta, a dupla talán már sok egy kicsit, lehet, hogy a szimplára teszek majd egy lyukasat még kipróbálni.
A hang karaktere nekem nagyon illeszkedik az etymotic-grado vonalra, olyannyira, hogy bármilyen döbbenetes, de amikor a Grado-t és ezt cserélgettem (tényleg, ennek mi a neve?), akkor nagyon közel voltak egymáshoz nem csak karakterben, de minőségben is. Ebben több a magas talán (de nem éles, nem sziszeg) és kicsit kevésbé kifinomult a hangja, de nem volt nagy különbség, ha az élményt tekintem. Ez engem is igencsak meglepett. Ha a Monk V2S-hez hasonlítom, akkor annál tulajdonképpen minden tekintetben sokkal jobb füles.
Ellentétben a Monkkal, ez nem zajos sem a Megatron, sem Go Blu 4.4-es kimenetéről.Azt hiszem most vagyok ott, hogy earbud (zárt fejes helyett és nyárra), IEM (napi utazáshoz) és fejes vonalon is megvan egyfajta végállomás, ezekhez van olyan eszközöm (go blu és megatron), ami ki is tudja ezeket szolgálni, ár-érték arányban én jónak látom mindet, most nem nem érzek hiányt semmilyen tekintetben.
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #90577 üzenetére
"Jaja. Ma meghallgattam a 3se-t, az sem rossz. Hiányzik belőle kicsit az XR melegsége, és súlya, viszont sokkal olcsóbb, és nem utolsósorban lehet kapni :)"
Én még amazononról vettem ősszel 80 dollárért, de az is 52-be állt meg összesen. Most már amazonon is 130 dollár, ami 72 ezer lenne mindenestől
-
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
Továbi Monk Pro élmény: egészen kiváló komolyzenére, ez a sötétebb hang ad egy olyan melegséget és teltséget a zenének, ami után az shp9500-at most pár napja nincs kedvem a fejemre tenni (illetve leveszem 2 perc után), miközben egészen finom részleteket is vissza ad.
Nincs meg benne az Etymotic lézer pontossága és dinamikája, de nagyon kellemes és élvezhető az egész. És nagyon kényelmes a használata.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Ma meghallgattam -NoVa- kütyükéit és az egyik itt is van az asztalomon (köszi), kb egy másfél órát hallgattam eddig az ismert zenéimmel. A Monk Pro van nálam. Fura látvány ezek a kábelek és csatlakozók egy earbudon.
Elsőre is egészen kellemes a hangja, de én erre is feltettem egy fánk alakú szivacsot, mert túlzottan mélybe húzott. Így is kicsit sötétebb karakter szerintem, amitől nekem egy kicsit kevésbé univerzális, mert egyik zenének nagyon jól áll, a másiknak meg nem annyira. Ha a sima Monk v2s-hez hasonlítom, akkor az alsóbb és középső tartományai mindenképpen teltebbek és mind a kettő 4.4-es csatlakozóval van szerelve, de a Pro az kifejezetten hangosabban szól ugyanannál a hangerő beállításnál, pedig pont a fordítottjára tippeltem volna. Az iFi-al is kipróbáltam, de azzal nekem kissé darabos lett, a Megatronnal viszont ez eltűnik.
Azt kell, hogy mondjam, a Pro egy hallhatóan jobb füles, de a Monk v2s világbajnok ár-érték arányát tovább erősíti ez az összehasonlítás (20$ vs 128$).Az Asura és a Zen hangja pedig egészen rendkívüli volt, nagyon szép, lágy és részletező alsó tartománnyal és a fém házuk is elég bizalomgerjesztő. Nagyon szép megszólalásuk volt.
Nagyon furcsa ezeket earbudokkal kapcsolatban leírni, mert szerintem az emberek nagyrészének az earbud az a kicsit erőtlen és gyenge megszólalást jelenti, amit akkor vesz az ember, ha az iem zártsága valamiért nem jó, vagy nem kényelmes.
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #90424 üzenetére
Nekem volt egy fejesem (a nevére nem emlékszem, muzixtól vettem), az igazi basshead volt, nem szólt rosszul, elsőre olyan hűűbazze élmény volt, de konkrétan 5 perc hallgatás után már rosszul voltam tőle. Még az SM E80 is olyan volt, hogy ha mentem utcán és halkabban hallgattam, akkor a fülemben szinte nem is volt más a környezeti zajok mellett, mint a tompa basszus, amitől meg enyhe hányingerem volt már egy kis idő után is.
A mostani visszafogottabb cuccok sokkal jobbak nekem, a Philips kifejezetten pihentető számomra.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Én -Nova- ajánlására egy Etymotic er3se -t vettem és hát az egy csoda számomra. A kinézete alapján lehetne akár 3ezer forintos cucc is, de mind a mai napig minden egyes alkalommal elámulok, hogy hogy szól. Rendkívül jó az izolációja, tömeg közlekedésen is kifejezetten jól használható. Én főleg klasszikus, hangszeres és lágyabb/összetettebb elektronikus zenét hallgatok.
Ez az se (studio edition) kivitel, ami basszusban deklaráltan gyengébb, mint az xr (extended range) kivitel, de azt nem hallottam.
Amazononon most az se 88 dodó, nekem szeptemberben 52-ért jött házhoz.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Volt az imént szó a Sennheiser IE 300-ról, most a sennheiser hivatalos oldalán 40 ezer ingyen szállítással, 2 év garival a refurbished termék.
De elég sok akció van, bluetooth cuccok között is nagyon jelentős árengedmények vannak.
-
stellaz
veterán
válasz Polllen #90266 üzenetére
Szerintem nagyon kényelmes az etymotic, pár napig csikizte egy kicsit belül a fülemet az egyik oldalon, de amúgy nem tudom túl mélyre dugni, egy pontnál nem megy tovább. Talán még kényelmesebb is, mint a hagyományos iem kialakítás, mert csak egy könnyű, vékony cső az egész és kiesni sem akar soha. Az izolaciója pedig ezzel együtt nagyon jó. Az uszodai füldugók is ilyen mélyre mennek.
A feleségem mondjuk nem merte kipróbálni[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Feltettem a kérdést az openai-nak (openai.com)
have I pay the vat if i order from linsoul to hungary?
No, Linsoul does not charge VAT for orders shipped to Hungary.
-
stellaz
veterán
Én most pont a Monk V2S -t szeretném ilyen célra bevonni (film, játék, youtube előadások, oktató videók hallgatása), és azon agyalok, hogy mi lenne a célszerűbb:
Sony SBH20 bluetooth adapterhez (kicsit amúgy már gyengélkedik az aksi) venni egy
4,4-->3,4 mm átalakítót
vagy
vegyek egy másik fülest 3.5-ös kábellel
vagy
lemondok a vezeték nélküliségről (esetleg ha nagyon kell ott az ifi blu go) és egy usb hosszabbítóval a pc-re dugom a 4,4mm-es abigail dac-ot.Ez utóbbi tűnik a legkönnyebben kivitelezhetőnek időben és pénzben is.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Sehol nem találok egy egyszerű 4,4 --> 3,5 mm jack átalakítót.
Valaki tudna segíteni?
-
stellaz
veterán
válasz funkmester #90154 üzenetére
Nekem legutóbb azt írta nincs tax, de mikor fizetni kellett, már volt. Ezen felül mondjuk már nem kellet itthon semmit fizetni.
-
stellaz
veterán
válasz funkmester #90152 üzenetére
Nekem az SE van, szerintem nincs benne fémes hang, Nagyon tiszta, pontos hangja van, nekem soha nem fárasztó vagy bántó. A mélyek is nagyon tiszták, szeparáltak,élmény hallgatni.
-
stellaz
veterán
Koss PortaPro fémpántos ma is és még jól is szól, csak baromira kihallatszik belőle minden. És annyira teljes jó, könnyű, kényelmes és tartós megoldás, hogy fel nem foghatom mire fel csináljál a ropiként törő műanyag pántokat, Szerintem legyártani sem olcsóbb,
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #90069 üzenetére
Ez nagyon jó kis zene. Kéne valami topic, ahol a kevésbé ismert, de kellemes és jó hangzású felvételek vannak össze gyűjtve. Rendszerint zene hallgatói válságba kerülök.
Ráadásul most apple musicot használok, aminek nagyon béna az algoritmusa és csak olyan zenéket ajánl, amiket egyáltalán nem is hallgatok.
-
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
VE Monk V2s + Abigail USB-C átalakító-ról egy kis beszámoló.
A megkapott pakk egész pofás, jó minőségű tok jár hozzá, szép kis dobozba csomagolva, hozzá egy zakcskónyi fülpárna. A fülhallgató háza semmi extra, a kábel viszont egész jónak tűnik nekem, rugalmas, nem gubancolódik, nem vezeti a zajt. A 4,4-es csati kicsit fejvakarós, mert az Abigail átalakítóba simán passzol, addig az iFi go blu esetén a teljesen betolt csatlakozó nagyon könnyen kijjebb tud ugrani annyival, hogy ne szóljon a jobb oldala. Érdekes, ha kb 3/4 részig tolom be, akkor stabil marad és szól mind a két oldal. A mérete nem kicsi, a bal fülembe gond nélkül illeszkedik, a jobb oldalinak még szoknia kell, de már ez is jobb lett kicsivel. A lyukas fánk fülpárna elcsúszik, ha a fülembe teszem, lehet, hogy ez méretesebb fülű embereknél nem jön elő, nekem úgy kell beszuszakolni a fülest a helyére.
A Abiagail hangja egész jó ezzel a fülessel, én most ezzel is használom alapvetően. A használatához be kell kapcsolni az OTG támogatást. A cucc könnyű, nem zavar, hogy ott fityeg. Korábban volt egy SM A30, az a súlya és mérete miatt már zavart, itt nincs ilyen probléma. Hangerő is van benne, amennyi kell.
A füles hangja: Járattam egy 20 órát kb, és szerintem kellett is neki a bejáratás, sokat finomodott a hangja az első meghallgatáshoz képest. Ha csend van, akkor azt mondom, hogy éppen van elég mély benne, nekem ez kb egy kellemes arány, de szerintem van akinek ez kevés lesz, főleg zajosabb környezetben. A hangja alapvetően tetszik, szerintem egy kellemes hangkaraktere van és ami nekem ez esetben külön tetszik, hogy halkan-közepes hangerőn is jól szól, talán jobban is mint hangerőn, ezért most otthon lefekvés után, olvasáshoz is szívesen a fülembe teszem, hogy halkan szóljon. A podcastek is kellemesen szólalnak meg rajta.
Szerintem az árát (füles 20 + átalakító 5 dodo) simán megérte és bizonyos helyzetekben, jellemzően ha kell, hogy ne legyen teljesen izolált a hallásom, podcastekre, vagy otthoni halk 'háttérzene" hallgatásra nekem ez egy jó választásnak bizonyult eddig.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
A tapasztaltabbakat szeretném kérdezni, hogy a Monk esetében az egyes színű és a kivágott fülpárnák eltérő hangot is adnak? Tudom, ki is próbálhatnám őket, de elég könnyen szakad ez a szivacs, csak minimális mértékben pakolgatnám őket.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Kisebb meglepetésemre hívott a futár, hogy csomagom érkezett (VE Monk V2S 4,4-es kábellel)
A másik meglepetés, hogy küldtek hozzá egy ex pack lite fülpárnát is, mert azt hittem, hogy csak a képen lévő szivaccsal jön. Így most kettő szett is van.
Most odaraktam járatni kicsit, majd délután belehallgatok, illetve majd az usb-c adaptert is kipróbálom este.
-
stellaz
veterán
Tudtok olyan felvételeket ajánlani, amiket műfejjel mikrofonozva vettek fel?
-
stellaz
veterán
Nekem a szivacsos Comply nem jött be semennyire sem, de ami igazából érdekel, hogy a szivacs gyors elhasználódása mellett vajon nem a fülben kötnek ki a lemorzsolódott szivacs darabok?
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Fiio FF3: Frekvencia átvitel: 20 Hz - 20 kHz és ott a Hi-Res Audio plecsni rajta (legalábbis a weboldalon).
Akkor most mit jelent tulajdonképpen a minősítés?
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #89869 üzenetére
Megrendeltem, meg hozzá 5 dodoért egy usb-c donglet és egy szivacs szettet. A paypal meg pont tegnap adott 5 dollárt ajándékba, szóval pont jól is jött.
(Az E80-at meg elvitték, így plusz kiadásnak sem mondható a dolog).A fejesüket nem látom az oldalukon.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #89856 üzenetére
Normál cd minőség alatt a műszaki szabványt értem. Anno azt hallottam ebben a témában, hogy a digitális zenében az a nem kívánatos, hogy két mintavételi pont között az algoritmus "találja ki" a frekvenciát és minél sűrűbb a mintavétel, avagy nagyobb a mintavétel, úgy egyre jobb lesz az elméleti hanghűség is. Persze, lehet, hogy ez most marhaság, csak emlékezetből írom.
A múltkor azzal játszottam a telón, hogy a bluetooth kodekkeket váltogattam, így az sbc vs LDAC között egyértelmű volt a különbség, de APTx és LDAC között már nem igazán (azért inkább LDAC-on hagytam a biztonság kedvéért ) . Ebből az jött le, hogy biztosan van szerepe a felbontásnak, csak a kérdés, hogy hol az a határ, ami felett már elhanyagolható a különbség.
És itt akkor külön venném, hogy mi az amit a fül meg tud még különböztetni és mi az, amit az audio berendezés műszaki képességei korlátoznak. -
stellaz
veterán
Én megtaláltam a Hi-Res értelmét
https://youtube.com/clip/UgkxcW97VrSTIukFkLqjf0eW6U1TQX3v1x2y[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #89841 üzenetére
Én régebben nem tudtam megmaradni a bedugott tv, telefon töltő, meg egér riasztó mellett, annyira élesen hallottam a sipolást, és még 40 felett sem bírom elviselni az éles hangokat, percekig ráz a hideg tőle. Ennek ellenére messze a legszarabb fülesem az egyetlen Hi-res minősítésű cuccom.
-
stellaz
veterán
Én egy ideig azt hittem, hogy a Hi-Res minősítés azt jelenti, hogy valamilyen standard szerint a zene egész tartományában megvan a felbontó képessége az eszköznek. Mikor mondták, hogy dehogy is, ez csak annyit jelent, hogy 40Khz-ig szól..... Gondolom ez egy jó üzlet mindenkinek, mármint a vevőkön kívül.
-
stellaz
veterán
Most jöttem haza a HIFI Show-ról.
Fejhallgató tekintetében az alábbi érdekességeket - legalábbis számomra - hallgattam meg, persze csak rövid ideig, ezért ezek inkább csak első benyomások.
- FiiO M11S + FiiO FH7: nekem ez csalódás, kissé erőtlen megszólalás, főleg az árát is figyelembe véve.
- Senheiser HD 650: nem rossz, kellemes hangzás, de birtoklási vágyam nem lett tőle.
- Sennheiser (valami studio fejes, de nem találom a neten): ez kellemesen szólt, nekem elsőre úgy tűnt, hogy minden a helyén van.
- Sennheiser HD 820: ez nagyon dinamikusan, részletesen szólalt meg, kellemes volt hallgatni. Az ára mondjuk mellbevágó.
Sennheiser HE1: most akkor leírom elsőre, 60.000 EUR. Ez azt jelenti, hogy az árától tulajdonképpen el is lehet tekinteni, ilyen erővel lehetne 30.000 vagy éppen 180.000 EUR is, tök mindegy. A csöves erősítő egy bazi nagy márvány lapra van szerelve. Itt elvileg a mély erősítés van, a magasakért a fejesbe szerelt erősítő felel. Ebből fakadóan a cucc semmivel nem kompatibilis, ez így egy rendszert alkot és nem is igen mobilis, itt ugye Mohamednek kell a hegyhez menni, mert ezt egyedűl tán a másik szobába sem viszed át (22 kg). A távvezérlője fémből van, kb fél kiló.
A hangját 5 percig tudtam meghallgatni. Lányos zavaromban két olyan számot tettem be, amit kb mindenen is hallottam már, ezért jó összehasonlítási alapnak is, meg szeretem is őket.
Jean Michel Jarre - Oxygene 4: nagyon kellemes és részletes megszólalás, kb a végtelenségig lehetne hallgatni, de alapvetően a megszokott zenei élmény nagyon nagyon magas fokon megvalósítva.Yello - The race (remastered): na itt atyaúristen volt, mintha egy másik zeneszám szólalna meg az eddig ismerthez képest. Annyi dinamika, hang, részletesség volt benne, hogy nem gondoltam, hogy egyáltalán van ilyesmi a felvételen. Döbbenet. Ezt egyszer érdemes lenne mindenkinek kipróbálni, innen azért gondolom már nem nagyon van hova tovább.
(próbáltam egy pár másodpercig egy komolyzenei felvételt meghallgatni, de az valami gagyi felvétel lehetett, mert halk volt és tök snasszul szólalt meg, de nem volt időm rendesebb felvételt keresni)
Hifi vonalon két tanulság:
Meglehetősen komoly megszólalásra képes rendszerek vannak, amiket élmény hallgatni, ennek ellenére a 10 milliós ár és a a 3000 watt feletti teljesítményel a 134 decibel hangnyomásra való képesség sem jelenti, hogy a megszólás igazán kellemes lesz, főleg ha designnak van minden alárendelve. A bakelit és a csöves erősítő meg továbbra is nagyon kellemesen tud szólni.
Másrészt amikor egy művet lejátszottak két szobaszekrény méretű, csodálatosan megszólaló Danley aktív hangfalon, majd utána élőben is eljátszotta két zenész, akkor azért kiderült, hogy az egyik inkább csak hasonlít a másikra, akármennyire is high-end, meg minden.
-
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #89812 üzenetére
Egy Sony MH755 van itthon vadi új, rövid kábeles, adták a sony sbh56-hoz. Elég tompa, lapos a hangja, bár bántónak sem nevezném, podcastekhez szoktam néha használni, vagy filmet nézni.
Régebben nekem is volt egy Senheiser és egy AKG earbudom, amikről az maradt meg, hogy rettenetesen gagyi hangjuk volt és azóta nem jut eszembe ez a két márka, ha fülest akarok venni
A grundig discmannek viszont biztosan jó hangja lehetett abszolút értékben is, mert utána a Panasonic még a KOSS-al hallgatva is rettenetesen nagy visszalépés volt. Emlékszem, hogy rettenetesen csalódott voltam a vásárlás után.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz gianni85 #89809 üzenetére
Nekem 20 évvel ezelőtt volt az elő inear fülesem, egy Koss Plug személyében, ami egy grundig hordozható CD lejátszóval egészen fantasztikusan szólt, főleg az izoláció és a basszusok terén teljesen új élményt adott. Aztán a grundig tönkrement és az új pana cd és mp3 lejátszó már nagyon ergyán szólt, aztán a KOSS többször is cserélve lett lifetime garanciában, és lett más fülesem is, és akkor valahogy már egyáltalán nem gondoltam, hogy jól szól, pár éve pedig megtaláltam a fiókban a legutolsó hibásat, visszaküldtem Amerikába, küldtek egy újat, de egyszerűen botrányosan rossz hangja volt. Ma sem tudom, hogy első az jobban szólt (akkor drágább is volt, mint a későbbi években), vagy csak az akkori viszonyok közepette éreztem ennyire jónak.
-
stellaz
veterán
válasz gianni85 #89807 üzenetére
Etele mozi, Cinema Pink. Arena mozi, Corvin, Lurdy mozi, , ezek vagy új vagy viszonylag új mozik, vagy nemrégen volt felújítva több nagyterem. Ezeknél biztosan nagyon jó a hangzás, főleg a nagytermekben. Westendben voltak hiányosságok, de ott a vetítővel is voltak gondok, oda nem is járok.
Én sokat járok moziba, vannak filmek, amik igazán csak nagy vásznon, mozis hangzással működnek.Itthon Stereo rendszeren vagy fülessel hallgatok filmeket, a Tannoyok sem mély orientáltak, de amiket hallottam dedikált házimozi rendszereket -még aránylag drágát is - nem igazán hozták a mozis hangzást, a látványvilág pedig szinte az összes tévénél olyan, hogy elsírom magam, semmi mozis élménye nincsen. Szívesebben nézem az én 34 colos ultrawide monitoromat, ami mozis képi világot ad, mint faterom vadi új 58 colos tévéjét, ami ilyen szappanoperásan gagyi, hiába próbáltam minden mozgás és képjavítást kikapcsolni, vagy minimumra venni (ezt szokták javasolni).
Azt olvastam, hogy a brummogó, túltolt - házimozi - mélyek ellenszere a 2 - 4 sub elhelyezése és pontos beállítása a szobában és akkor lesz az a feszes mozis hangzás.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz laleeee #89804 üzenetére
Nekem basszus tekintetében mindig a mozik jutnak az eszembe, ahol a terem akusztikailag hangolt, a hangrendszer több tízmilliós, professzionális cucc, és ennek ellenére nincs az a nagyon durva, mindent leuraló basszus, olyan feszes az egész és mégsincs hiányérzet.
Azt mondta a kulturális szakmában dolgozó ismerősöm, hogy a basszus rongálja igazán a fület, mert az alacsony frekvenciákhoz nagy hangnyomás kell, hogy rendesen halljuk.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz Dr. 444Hertz #89791 üzenetére
ez igen, akkor talán már hallottalak is játszani
-
stellaz
veterán
válasz Dr. 444Hertz #89780 üzenetére
"Sajnos nem találtam még olyan fülest, ami visszaadná azt a hangélményt, amit én szoktam megélni....
...a színpadon, egy szimfonikus zenekar csellószólama kellős közepén "Most esik le, te a színpadon szoktál játszani?
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #89783 üzenetére
Köszi.
Nincs ez ügyben hiányérzetem, ez is úgy tűnt fel, hogy kifejezetten erre figyeltem és memorizáltam, hogy kb minek milyen az aranya és rögtön utána meghallgattam, de mivel a cint is tisztán hallani a felvételen, csak hátrébb szorulva, ezért hittem, hogy a keverés ilyen. (Amúgy nem igazán kedvelem a cin hangját, még élőben is kicsit sok és zajos nekem, ahogy a karcosabb hangú fúvós hangszereket is néha kissé fület bántóaknak hallom élőben is).Egyébként még faterom is megjegyezte tegnap este, hogy mennyire nem uralkodott el mindenen a .pop-rock-rap, stb- koncerteken megszokott basszus dübörgés, de mégis mennyire ott volt teljes terjedelmében. Ezt az akusztikus hangzást tényleg baromi jól hozza a füles, gondolom ez lehet az SE kivitel az XR -hez képest visszafogottabb basszus hangolásának a célja.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz Dr. 444Hertz #89780 üzenetére
Köszönöm, így már érthető.
A MÜPA hangversenyteremről olvastam, hogy az egy épület az épületben, gumibakokon áll az egész terem, oldalt több tonnás , hangolható rezonátor kamrák vannak, 25 m-es belmagasság, stb. Az egész termet hozzá ehet hangolni adott előadáshoz, nem is tudom, de a zöngési időket valami egészen tág (asszem 10 másodperc feletti érték) határok között lehet beállítani.
Az orgona meg... pfuu... amikor igazán mélyre lemegy, olyan, mintha meg tudnám számolni a hanghullámokat egyesével. A legkisebb síp pár centis, a legnagyobb 10 méter felett van.Ma voltam MM-ben kíváncsiságból kipróbáltam pár bluetooth fejest, volt közte ami közel 70 ezer volt és hát az iFi + Etymotic szett után elég sokol rádiós volt mindegyik Mióta megvan, a beavatottak tudatával járkálok, ha a fülemben van.
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #89777 üzenetére
Köszi az infókat.
Nagyon elégedett vagyok én is az Etymoticcal, pont ezért kezdtem el figyelni az élő zene és a füles közötti hasonlóságokat, a korábbi füleseimmel ez eddig nem jutott eszembe (Mondjuk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem az önmagában is egy csoda.)(A cineket amúgy vajon miért olyan nehéz megjeleníteni? Gondolok itt arra, hogy a korábbi cuccaimmal inkább voltak zaj források, mint zenei hangok, meg te is írod, hogy ez minden rendszernek kihívás valamilyen szinten.)
Az izolációja is nagyon jó, buszon, metrón nagyon jól tompítja a külső zajokat. A bal fülem is nagyon hamar megszokta, kicsit még birizgálja a belső halló járatomat, de már fel sem tűnik. Nem is kezdtem el variálgatni az illesztékekkel, ez most jónak tűnik (általában mindig a gyárilag fent levő közepes a legjobb).
-
stellaz
veterán
Tegnap voltam a MÜPÁban, Fekete-Kovács Kornél jazz formációja adott elő a Magyar Rádió szimfonikus zenekarával.
Viszonylag közelről hallgatva próbáltam arra figyelni, hogy az egyes hangszerek hogyan, milyen súllyal érvényesülnek a hangzásban (viszonylag közel ülve) és ehhez képest milyen az Etymotic prezentálása, ha már studio edition.
Azt kell, hogy mondjam az arányok meglehetősen pontosnak tűnnek nekem, gondolva itt a fúvós (magas) és dob/nagybőgő(mély) viszonyra. A dob érdekes módon annyira nem dominál élőben sem, mint a nagybőgő és a fúvósok.
Ami viszont picit hiányzik a felvételt hallgatva - de gyanítom, hogy ez már a hangmérnöki munka eredménye -, az a cinek sokkal határozottabb jelenléte. Felvételeket hallgatva sokkal inkább háttérben vannak, mint a valóságban. -
stellaz
veterán
Megjött az Etymotic XR3SE (köszönöm -NoVa- -nak a tanácsokat).
A kinézete az... hát, ha finoman akarok fogalmazni, akkor azt mondom, hogy diszkrét Ami nekem amúgy bejön, nem kell a csicsa. A fülharangokkal majd még játszok egy kicsit, mert bár nem kényelmetlen, de érzem, hogy a fülemben van, főleg a balban, ott belülről hozzáér kicsit a hallójáratomhoz, szerintem azért mert edzésen kissé összetört a fülem és már máshogy ül bele a füles.
Kezdem a basszussal, mert ez az SE verzió. Ez érdekes kérdés, ami a SM E80-al akusztikus hangszernél túl sok és zavaros volt, az most helyre került, pop-elektronikus vonalon meg felvétel függő, van ahol pont jó, van, ahol picit többet is elbírnék. Mély hangú férfi énekek sokkal természetesebbek. Alapvetően nekem jó az arány.
A hangjáról: az valami egészen elképesztő! Jó minőségű, audiofil felvételeknél libabőröztem, borzongtam, de még a könnyem is kicsordult.
A flat hangzás nagyon hozza az akusztikus koncerttermek hangzását, ahol hiába van rengeteg vonós és fúvós hangszer, valahogy soha nincsen harsányság. A kisfiam harmonikázik, ezért elég sokat hallom azt a hangszert, nos.. eddig most hallottam először úgy harmonikát szólni fülesen, hogy hozta a sípok nagyon tiszta, szinte steril hangzását. A vonós hangszernél hallottam, amikor megcsúszott a vonó.... Le vagyok nyűgözve. A mélyek nagyon szeparáltan szólnak és végre a seprűvel ütött dobok sem zajnak tűntek.Viszont az is értelmet nyert, hogy kihozza a hibákat, eddig soha nem tudtam ez mit jelent. Az egyik eddigi kedves zeneszámomon most tisztán meghallottam, hogy igénytelenül, dobgépről felpakolva megy a basszus, nincs is már kedvem így hallgatni.
Próbaképpen visszatettem a SM E80-at és azt mondanám, hogy egyértelmű és hatalmas a különbség.
-
stellaz
veterán
Jó nektek, én hétvégén rendeltem amazonról, de még csak az amazonon belül vitték ide, meg oda. 13-ra írják a szállítást.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
Ebben az ársávban nincsen nagy összehasonlítási alapom, de a Soundmagic E80-at én kedvelem (az E11-nél szerintem jobban szól és jobb az építési minősége is) és most mintha lement volna az ára (19-20 ezer), mert korábban inkább 30 körül volt az áruk.
https://www.arukereso.hu/fulhallgato-fejhallgato-c3109/soundmagic/e80-p329214437/
-
stellaz
veterán
Muzix kuponja nincs véletlenül valakinek?
Szerintetek megéri amazonnal szemben onnan rendelni +20% felárral? -
stellaz
veterán
Az Etymotic ER3XR beszerzési lehetősége engem is érdekelne. Itthon sehol nem találtam én sem.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Soundmagic E80-hoz képest tudtok ajánlani valamit, ami már egyértelműen jobb? Kb a 30-50 ezres ársávban. Amiket hallgatok: jazz, jazz elektro, klasszikus, kisebb részben pop, rock. Az E80 basszusa nekem bőven elég. Akár earbud is lehetne, sőt, de problémás, ha nagyon kihallatszik a zene.
-
stellaz
veterán
válasz MaxxDamage #89383 üzenetére
Majd írd meg, hogy milyen az E50 az E80-hoz képest. Nekem E80 és E11 van és az E80-ből én is éppen azon agyalok, hogy lehetne a koszt kiszedni
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz cinemazealot #89365 üzenetére
Én használtam sisakkal az sbh20 fülesét, annál kissebbet már nehéz találni. A nyitható sisakot azért könnyebb úgy felvenni, hogy bent maradjon, főleg ha maszkot is felveszek (nyáron is szoktam egy sejem maszkot hordani sisak alatt).
Izolaciora a legjobb megoldás, ha csak az egyik fülembe dugom be. Mikor tönkre ment az egyik oldala a fülesnek, le is vágtam a kábelt, így nem fityeg a be nem dugott része.
Legjobb persze a sisakba épített headset lenne. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest