- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Vaku topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz crowgun #69696 üzenetére
Oehlbach..? vélemények..?
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Ixion77
addikt
válasz crowgun #69647 üzenetére
Az én kedvenceim az én jelenlegi rendszeremen:
poly-sinc-xtr:
+: Ennek van a legjobb tere, illetve a leggyorsabb hangja.
-: Kicsit száraz a hangja, néha fárasztónak találom
Pop/rock zenéhez jó.poly-sinc-ext2:
+: Ennek van a leginkább telt, részletekkel (harmonikusokkal?) teli hangja
-: Talán ez színezi legjobban a hangot, néha kicsit fényes
Jó középút a másik kettő közt.sinc-M:
+: Ez a leganalógosabb, ez adja vissza legjobban az akusztikus hangszerek jellegét
-: Unalmasabb mint a másik kettő, nagy erősforrásigényű
Klasszikushoz és jazzhez használom időnkéntA különbségek kisebbek mint egy komponenscsere hatása a láncban, szóval lánconként és felhasználónként eltérő lehet kinél melyik válik be.
Néha egész furcsa eredmények is születhetnek. Én pl. a Soekris dac1541-emen jobbnak találom a DSD-t a PCM-nél, holott R2R lévén ez eleve nem tudhat DSD-t natívan lejátszani."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
senior tag
válasz crowgun #69640 üzenetére
Attól függ, milyen hardverrel rendelkezel.
Átlagos felhasználásra a poly-sinc-mp, poly-sinc-short , poly-sinc-short-mp és társai valók. Amennyiben elég erős hardverrel rendelkezel, és még DSD-be (256/512/1024) is konvertáltatod a bejövő jelet, akkor a következőket érdemes kipróbálnod: poly-sinc-xtr, poly-sinc-xtr-mp , closed-form, closed-form-fast , closed-form-16M, sinc-M
Nálam jelenleg ezek futnak hetente cserélgetve tesztjelleggel: (Multicore DSP pipa CPU 2700X - CUDA-Offload pipa, RTX2080)
Sync-M --> ASDM7 --> DSD256 --> ADI 2 DAC FS
Closed-Form-16M --> ASDM7 --> DSD256 --> ADI 2 DAC FS
Poly-sinc-xtr --> ASDM7 --> DSD256 --> ADI 2 DAC FS
Poly-sinc-xtr-mp --> ASDM7 --> DSD256 --> ADI 2 DAC FS[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
crowgun
tag
válasz crowgun #69616 üzenetére
Kipróbáltam a Roon-t és a HQPlayert is. A HQPlayer egy fokkal jobb volt, csak bizonyos szűrők beállítása esetén volt recsegés vagy furcsa viselkedés, de pl. a hang bal és jobb csatorna közötti ugrálása nem jelentkezett. Egyszer vagy kétszer volt még hirtelen leállás és hangos recsegés, de akkor több lejátszó is meg volt nyitva egyszerre.
A Roon gond nélkül kezeli az upsamplinget és DSD fájlokat, egyáltalán nem volt vele recsegés, ropogás, bármilyen anomália, eddig egyik beállítással sem hasalt el és a hangminőség is baromi jó. Hát nagyon hajlok afelé, hogy előfizessek vagy megvegyem...
Még mindig nem alkotnék túl részletes véleményt az Audio GD R28-ról, de ez a sok beállítási lehetőség (OS+oversamplingek állítágatása, NOS processing állítgatás) baromi izgalmas! Gyakorlatilag rohanok haza melóból, ledobok mindent és nyomkodom a cuccot és a gépet és kísérletezgetek akár hajnali kettőig is.
Mivel az Audirvana eredetileg Mac-re szánt szoftver, gondolom a Windows port még erősen gyerekcipőben jár és ezért voltak ezek a furcsa problémák, az eszközzel kapcsolatban viszont sikerült megnyugodni, mert féltem, hogy az R2R 11-el kapcsolatos DSD lejátszási problémák itt is jelentkeznek fognak majd.
-
s4tch
veterán
válasz crowgun #69614 üzenetére
Presonus Audiobox USB, irodai win7 pc esetén szoktam tapasztalni hasonló pattogást, széteső hangot. USB kábel ki-be, és utána jó egy darabig. Szerintem a driver a hibás, mert az itthoni win10 gépekkel nincs ilyen gond, és az irodai gép is simán hozza a minimum követelményeket.
A helyedben kipróbálnék:
- másik szoftvert (foobar, tidal desktop, akár böngészőből is)
- másik oprendszert (ubuntu live, abban van böngésző, mehet a tidal)
- másik driver verziót, ha egyáltalán létezik ilyen
- másik gépet, vagy akár androidos telefont otg-n keresztülIlletve mivel szerintem ez is driver bibi, lehet, hogy azzal kéne kezdeni.
Párhuzamosan head-fi bújás, gyártói és magnahifi kapcsolatfelvétel is mehet.
-
pelikan69
tag
válasz crowgun #59121 üzenetére
Help me!
Rendeltem 2 db Myryad Z20 DAC-ot, egy barátomnak és magamnak. Az enyém rendesen működik, az övé kb. negyedóránként kikapcsol, ha USB-ről van meghajtva. Amennyiben koaxon (S/PDIF) kapja a jelet akkor nincs problémája. Nekem van Z40 erősítőm is, de akár össze vannak kötve a MY-LINK-en, akár nem, sose kapcsolnak ki zene közben. Az övé USB-n úgy érzi, hogy nem kap jelet, és kikapcsol? Úgy olvasom, másoknak is volt hasonló problémájuk. Valakinek sikerült már megoldania ezt valahogy?
Nincs messze a Totel szerviz. Múlt héten volt náluk az Exposure CD-m, és 9200 forintot kértek, mert kicserélték a tálcamozgató szíjat és megpucolták. Szóval nem olcsó.
MY-LINK-en összekötve mindig működnek a készülékek? Még nem volt időnk ezt kipróbálni.Sbooster USB-s lineáris táp, HeadFlow fejhallgató erősitő eladó
-
Tin
veterán
válasz crowgun #59349 üzenetére
jól döntöttél, semmi értelme megutaztatni még egyszer, és szívni vele, a végén meg lehet, hogy kapsz egy ugyanolyan "hibásat".
az én erősítőm ma jött meg hazaérek unboxing, és hallgatózás ezerrel. megnéztem, az aldis távirányítón van MYRYAD brand, remélem távom is lesz hozzá. de főleg azt remélem, hogy ez nem fog kiakadni a hirtelen robbanásoktól, mint Per Degaton kollégának.
köszi neked, és mindenkinek a segítséget és ajánlásokat!
[ Szerkesztve ]
-
Per Degaton
tag
válasz crowgun #59227 üzenetére
Hmmm... akkor gondolom a Peter Tyson erre meg azt mondja majd, hogy mivel nincs hivatalos Myryad szervíz Magyarországon ezért küldd vissza a Z20-at hozzájuk ha szeretnél garanciát.
Elég nagy a kavarás itt, de szerintem is valami olyasmi lehet amit mondasz.
De érdekes, hogy a Myryad ezt korábban nem említette, pedig ugye már korábban is válaszoltak neked, hogy szerintük garanciális az ügy.
Tyson-ék meg biztos, hogy a hátuk közepére sem kívánják a magyarországi gariztatást...[ Szerkesztve ]
-
-
fericske
addikt
válasz crowgun #59121 üzenetére
Akkor az a PC lesz. Nem érzékeli, hogy folyamatosan hqsználatban lenne a port.
Beállításoknál usb sleep/stand by valami van, ki kell kapcsolni. Win10-ben konkrétabban működik, nekem a külső vinyómat lövi le, ha épp nem használom.
Nem emlékszem pontosan, talán az energiagazdálkodáson keresztül van a részletesebb beállításoknál. -
crowgun
tag
válasz crowgun #59112 üzenetére
Update: tegnap kipróbáltam otthon PC-re kötve 3 fajta USB kábellel, egy optikai kábellel a Z20-at, többfajta driverrel (Myryad oldaláról letöltött, Schiit, alap Windows 10 CU driver); koaxra nem volt most lehetőségem. Az USB-s kapcsolattal minden esetben standyba ment a DAC 15-30 percen belül zenelejátszás közben. Optikai kábellel nem produkált ilyen hibát, bekapcsolva hagytam a lejátszást, reggel 8-ig folyamatosan ment gond nélkül.
-
Sonja
nagyúr
válasz crowgun #59104 üzenetére
Ez nem hiba, hanem feature. Ez bizony így működik, a papírjában is írva van. 20 perc audiójel nélkül után automatikusan standby-be kapcsol. Csak a Smart My-Link használatával kapcsolódik ki ez a funkció.
(#59107) Bodz: Az más, az valóban hiba. Lehet az a része az elektronikának hibás.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
-
Sonja
nagyúr
válasz crowgun #58707 üzenetére
AudioQuest Pearl USB 1,5m + Roland Black RCA 1,5m ~ 16eHUF (szállítással együtt).
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
dime27
őstag
válasz crowgun #57756 üzenetére
Hát gyerekek már első pár percben eldobtam az agyam...ez vmi beast!!! Természetesen a szó legeslegjobb értelmében ! Rendesen kimaxolta pár perc után az Edifier hangfalaimat érződik rajta hogy kell majd hozzá vennem vmikor jobb hangfalakat de hál istennek első bliccre tetszik a hangja!Minden egyes hang ott van ahol kell lennie már mp3-as zenéknél is a mélyhez jócskán adott hozzá majd abból sztem elveszek kicsit!
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmgyűjtés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen autót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- új Oversteel Ultimet gamer szék zöld-fekete!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Oversteel Ultimet gamer szék kék-fekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest