- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
hg002
csendes tag
Ötlet sajna nincs.
Mikrofon némításával nekem is megszűnt a zaj (AC 97, működésfüggő zaj volt).
Üdv,HG -
redkill3r
tag
hmmmm, lecci
-
redkill3r
tag
nincs ötlete senkinek?
-
redkill3r
tag
Hogy lehetne megszüntetni?
halgattam ennel olcsobb hangkari/fules párost és ott nem hallottam zajt. -
Loha
veterán
-
redkill3r
tag
jah és a hangerő potméterrel egyáltalán nem arányos ha leveszem teljesen a hangot akkor is ugyanugy szol mint maximumon (csak akkor nem szól ha letiltom :) )
-
redkill3r
tag
- vinyó mocorog, akkor változik a zaj?
ez csak az alaplapra integrált kártyánál van, sb live-nel folyamatosan ugyanaz a pici alapzaj van
- alkalmazás váltásakor változik?
nem
- másik kimeneten is próbáld? (sb live leírás mutatja melyik out-ba való a fejhallgató)
csak egy kimeneten tudom hasznalni a zöldön, próbáltam a többit is.
- kapcsold ki az effekteket a creative mixerben, akkor is hallod?
nem hasznalok effekteket ki vannak kapcsolva.
Letiltottam az összes hangerőszabályzót kivéve a master volume-t és a wav/mp3-at, a pici alapzaj a windows indulásakor kezdődik és csak leállításkor hagyja abba.
probaltam a sima windowsos driverrel illetve a creative honlapjan levovel is nincs különbség, az alapzaj allando de azthiszem h nemrég amikor sb 128at használtam ugyanebben a gépben akkor nem volt alapzaj (de lehet h akkor csak nem hallottam).
Régi panelben lakok amugy tetőtérben ami régen raktár volt, tehát valoszinuen nincsenek földelve a konnektorok.
A gépem nemtudom h ráz-e, talán nem.
:((( -
Protoss
senior tag
Próbáld ki a fejhallgató kábelét mozgatni (ha van hurok, akkor kiegyenesíteni), a zaj, hogyan reagál a gép tevékenységére?
Pl.:
- vinyó mocorog, akkor változik a zaj?
- alkalmazás váltásakor változik?
- másik kimeneten is próbáld? (sb live leírás mutatja melyik out-ba való a fejhallgató)
- kapcsold ki az effekteket a creative mixerben, akkor is hallod? -
Flatline
csendes tag
Üdv!
Nálam is van alapzaj, és már másik két gépen is tapasztaltam (mondjuk ezek integrált hangkártyák), hogy ha a mixerben lenémítom a CD-t akkor megszűnik. Mivel ritkán hallgatok audio CD-t ezért nálam alapból néma, és ha csak akkor kapcsolom be ha kell. -
vati
senior tag
Az alapzaj-jelenség nálam is van, de a hangja nem a tipikus 50 Hz-es brummogás, inkább olyan 8-10 kHz feletti ''kék zaj''. Viszont működésfüggő, ha lejátszok AKÁRMIT, erősebb mint egyébként, és valóban a hangerő poti állásával arányos.
Amikor videót grabeltem, majd megőrjített, azt hittem a digitalizáló kártya sz@r zajos. Aztán asztali dvd-n lejátszva ugyanazt, láss csodát, semmi zaj!
Találkozott valaki olyannal, hogy a (gagyi) integrált hangkütyü csinál ilyet? -
simonzé
addikt
Nem tudom, hogy a hasonló tapasztalattal rendelkező emberek miért nem néznek be ide... Segíthetnének, mivel én nem tudok... :(
-
simonzé
addikt
Volt már olyan, hogy a házad fém részeinek érintésekor megrázott? Ha igen, akkor földeletlen.
Ha a konnektor aljzaton a két kis belógó fém pöcök hiányzik, akkor nincs földelésed. Ha megvan a két pöcök, akkor sem biztos, hogy be van kötve. Ezt csak a konnektor szétszedésekor lehet megmondani szerintem. DE EZT NEHOGY ÁRAM ALATT CSINÁLD!!! Az egész lakást áramtalanítsd, nehogy kipurcanj emiatt! Legjobb, ha szakembert hívsz! -
redkill3r
tag
megtekergettem a keresőt a többieknek nem ilyen problémája van, honnan tudom h földelt-e az elosztóm vagy nem?
-
simonzé
addikt
Általában ez csak nagy hangerőn szokott előjönni. A potit feltekered, és amikor semmi nem szól, akkor hallatszik. Volt már erről több topic is, valami füldhurok volt a megoldás. A konnektor földeletlenségére fongták. Többet nem tudok.
Én akkor is azt javasoltam, hogy le kell némítani a microphone hangerejét. Ha az nem segít, akkor kínod meg a keresőt! -
redkill3r
tag
sb live 5.1esem van szedtem hozzá drivert a creative honlapjáról, és akg k-66os fülesem.
ha nem hallgatok semmit akkor van egy kis alapzaja a fülhallgatónak de ugyemléxem ilyet sb128al nem hallottam, ez természetes dolog vagy lehet h valami zavarja a hangkartyat? (alatta egy halokartya van az alaplapi ac 97et biosban letiltottam azthiszem)
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest