Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• NightLord

tag

A WLAN-os kifagyással kapcsolatban (Pa1538Lx) én azt vettem észre, hogy függ attól is, milyen routerhez kapcsolódik a gép. Én két helyen használom a gépet, barátnőmnél, és otthon. Otthon egy MSI router van, 54mbites hálózattal, és ha rá vagyok csatlakozva, gyakorlatilag 5-10 percen belül merevre fagy a gép: először elsötétül a kép, aztán kék halál (vista), vagy jobbik esetben visszajön a windows, de kiírja, hogy a display drivert újra kellett indítani.
    Barátnőmnél egy SMC router van, és 11mbites hálózat. Ennél a hálózatnál érdekes módon sosem jön elő kék halálos szitu, a maximum ami történik, az is talán 2-3 naponta 1x, hogy egy pillanatra leakad a kép, és a windows kiírja, hogy a display drivert ujraindította. Ráadásul 1-2 napja frissült a vistás atheros wlan driver, azóta azt hiszem nem is csinálta.

Más. A laptop alján van egy kör alakú ventilátorrács, a nagyobbik leszedhető műanyag fedőlapon, ami érdekes módon nálam belülről, egy műanyag lappal le volt takarva.
    Lecsavaroztam ezt fedőlapot, és láss csodát, a pontosan a ventillátorrács alatt van a hűtőventillátor, ami a hűtőbordán keletkező hőt fújja ki a gép jobb oldalán.
    Igazán kiváncsi lennék rá, hogy miért volt letakarva ez a rács, mindenesetre én eltávolítottam a ventillátorrács mögül a műanyag lapot.

Itt egy kép, hogy lássátok miről van szó:
    http://w3.enternet.hu/nlord/fusi2.jpg

Majd csinálok egyet a végeredményről is.

Új hozzászólás Aktív témák