Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gorgo

őstag

válasz DonRazzino #34565 üzenetére

Igen, ebben van valami, véletlenül rajta marad egy plusszos shadow a Classic Negán, és bakker horrorzombivá válnak a 10 éves kislányok. :DDD De amúgy kicsit meglegebb WB és enyhe túlexpóval nekem is nagyon bejön!

Az X-S10-ből kimaradt a HDR, de jó hogy írod, a D-range priot, bár Q menübbe tettem, de eddig mindig manuálisan állítgattam a H / S-t. Ki is próbálom a héten.

Sehol a kibabrált országban nem lehet kapni telét. Felraknak egyet, 1 óra múlva van gazdája. Na, hát lőttem egyet ebayról, sógoréktól a héten. Mondták, hogy máj.3-18 között érkezik. Reggel kapom az értesítést: ma érkezik :C .

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

• madgie

titán

válasz DonRazzino #34565 üzenetére

HDR-t szivatós helyzethez lőttem be, mittomén nekem enteriőr, neked talán árnyekos erdőből kifelé valami táj: HDR Plus, Pro Neg Hi, Color:-4. A filmszim azért ez, mert a Pro Neg Std meg az Eterna túl finom tónusú, HDR Plus-szal műanyag lesz, a többi meg túl karakteres, kontrasztos. A -4 szín meg azért, mert minden ilyen összefésülés megtolja a színeket is.
    A CC még talán jó, de alapvetően nekem ott a Pro Neg Hi adja. Ezzel így olyan enteriőrt köp ki, hogy Gyuri is csak pislog mellettem, a Z5-tel hármas bracketet lőtt, amit a LR-ban cibált össze, hogy kb hasonló legyen.

Sajnos a LR nem tud mit kezdeni a HDR RAW-val, de ha valaki ultimate egyképes DR-t akar, csinálhat gépen belül (vagy X RAW Studioval) 16 bites TIFF-et ebből a RAW-ból, amit aztán úgy cibál, ahogy akar.

Pixel Peepingre korlátozottan alkalmas szerintem ez a módszer, de az irány (computational photography nagyobb érzékelőn is) tök jó. Egyszer talán lesz elég erős processzorunk is hozzá, hogy tényleg gyorsan menjen ez (vagy videón, az lenne a legjobb).

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák