Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
Valszeg pillanatnyi WB-hiba – nekem is voltak ilyen csúnya sárgás bőrszínű X-E1 OOC JPEG képeim fénycsőfényes + ablakon bejövő természetes napfényes esetben. (Amúgy technikailag tényleg sz@r kép komoly kiégésekkel, ami még az ISO3200-zal sem magyarázható.) Amiket persze RAW-ból simán lehetett korrigálni.
-
madgie
titán
Az utolsó képeken pont látszik képernyőméretben is, hogy lágyabb, CA-sabb ilyen kontrasztos körülmények között a 35, a nyolcas képtől visszafelé meg az is tiszta, hogy rekeszelve javul.
A választott élesítés, zajszűrés és egyéb pixelhuszárkodás pont nem érdekel, 100%-ban meg sem nyitottam, amit kerestem, azt egy megapixelen is észreveszem.
-
HÁZIGAZDA
nem fogják tudni eladni a vázaikat hamarosan, erre céloztam. illetve azt sem úgy értettem, hogy tényleg nincs mit fejleszteni, hanem hogy a fuji nem fog/nem tud egyelőre mit fejleszteni, nincs olyan feature, amit reálisan nagyon meg tudnak nyomni.
elsütötték egyszer a hibrid keresőt, egyszer a legjobb evf-et, de egyelőre nem látom, hogy hova tovább. ha pedig ők is elkezdik a 0,0001 mp-cel gyorsabb af, kettővel több megapixel, plusz egy filmszimuláció dolgot, akkor ugyanúgy érdektelenségbe fulladnak, mint mindenki más.
gyerekek, a milc piac két éve tetőzött! kínos, bőgés lesz a vége jópár cégnek hamarosan. vagy azt csinálják, amit már eddig is: presztízs okokból elrejtik a digicam üzletág buktáját valami más, nagyobb, nyereséges üzletágban.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Stauffenberg
nagyúr
Persze, alapvetően jól érzik azt, hogy mire van szüksége a profiknak és pénzesebb haladó hobbifotósoknak, ez a réteg az, amely leginkább járatja a szaklapokat, fórumokat és kevésbé motiválja a vásárlásnál valamilyen megfelelési kényszer, márkaimádat (persze azért ott van vastagon az is).
De a belépő kategória puszta felépítése is egy paradoxon Fujiéknál. Annyit minden, egyébként fotózáshoz analfabéta amatőr képes megtenni, hogy vásárlás előtt ránéz az objektívekre, látja, hogy szállingóznak a 200-300 ezres árak és elmegy a kedve az egésztől. Még akkor is ha nem is nagyon tervezi a vásárlást. Nem tudom mennyire jársz a vásárlási tanácsadós topikba, de mindenkinek az a mániája, hogy túlbiztosítsa magát a felszereléssel.
- Sziasztok! Azért akarok Kanon déeselert, mert a kollégám aztat mondta ahhoz van a legtöbb kijegészítő.
- És meg akarod venni az összes létező kiegészítőt?
- Hát nem, de sosem tudni...
- Mire van szükséged?
- Csak egy objektív köll, de az aztán mindenre jó legyen és ne kerüljön többe 40-60 ezer forintnál.
- Ilyen nincs.
- De hát láttam a Kanonhoz van 10-10000mm f/8-16 objektív, valami Szigma és még az is rája van írva, hogy Makró és csak 46.990 Ft, de ha nem kell áfás számla ócsóbbé is jön. -
-
silmatauki
őstag
Mondom: a demosaicing algó nem javult meg az ACR 8.7.1-ben – még mindig aránylag a legrosszabb (bár a LightZone-é még rosszabb). Lehet, hogy zajosabb, nem tudom (biztos, hogy ugyanazon az értéken volt a CNR / LNR csúszka?), viszont hogy amit alább állított az a kínai(?) csávó, hogyaszongya tök jó lett ez a verzió, az nagy hülyeség. Demosaicing szempontjából maradt ugyanolyan sz@r, mint volt.
-
arn
félisten
Lehet nagy a szoras, az elso nekem se volt nagy eresztes (jo decenteres volt), de a masodik eleg jol karcol, nem egy szint a 9-18al, nalam a jobb mft fixek szintje. 9-18am, oly 12om, pana 14em volt.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
silmatauki
őstag
Vertikálisan tartva is? Amúgy hasznosabb a sima sticthelős módszernél akkor, ha nincs pano fejed, és nem akarsz állandóan hátralépkedni az egyes képek csinálása előtt, ui. sokkal gyorsabban mintavételezi a tárgyat (ezért is csattogtat olyan veszettül), mint a normál kézi expozíció, így sokkal kisebb is lesz a parallaxis hibaarány. Persze így sem iPhone-kategória a parallaxishiba-mentesség (az mintavételez a leggyorsabban).
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
-
silmatauki
őstag
16 Mpixel ma, amikor a Sony 24 Mpixeles szenzora már egy éve kint van (a liszenszelők gépében is) egyszerűen nem elég, főleg akkor nem, ha figyelembe veszed, hogy a Fuji üvegek karcolnak, mint állat – simán kiszolgálnának 28 Mpixelt is, szemben mondjuk az olcsóbb Sony E-kkel.
Nekem mindegy, hogy a Fuji hogy csinálja meg (párhuzamos CPU-k stb.), csak csinálja, és rakjon bele egy nagyon nagy felbontású szenzort a köv. gépébe. Feltételezve, hogy legrosszabb esetben 16 Mpixelre leméretezve a mai 16 Mpixeles szenzorok zajára átlagol – de tekintve, hogy a Sony 24 Mpixeles szenzora pixel-szinen, leméretezés nélkül is ugyanannyira zajtalan, mint a régi 16-os, ezt a feltételt is röhögve teljesítené.
-
törölt tag
Portréra és félalakra kell egy túlélő szett, miután eladom a teljes Nikon szettemet.
X-E1 és E2 között billegek, csak nem tudom, az E2 nyújt-e annyival többet, amennyivel többe kerül. Dpreview szerint nem, szerintem sem és az arcfelismerőt youtube-os X2-es tesztek is kritizálták. Olympus bünti volt (OM-D E-M1), csak az meg m4/3 liga, ott meg a szenzor az, ami visszafog. (Nem rossz, csak a Fujié lényegesen zajmentesebb).Hjajj jajj..
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Némaság OFF:
Adott ugye a fénycső, ami korlátozott spektrumban képes fényt kibocsájtani, magyarul sávos a képe, mint az anyámkínja. Ebbéli fogyatékossága jobban megfigyelhető a fotó árnyékos részein... magyarul ha alulexponálsz, "ződebb' lesz. Már reggel nyomtam egy Batmansallert, de nem kapcsoltál Tolj rá 2/3 Fé-t, egyből jobb lesz.
Másrészt miben is rosszabb, vagy más az X-E2 színkezelése, mint az X-E1-é? Nem, nem a színekben. A gammát ejti le meredekebben az árnyékok felől, ezáltal "punchier" eredményt garantálva. Ha összeadjuk ezt a műfényes jajjdeződ felkiáltással, akkor egyértelművé válik, hogy miért találod pocséknak a Provia-t és jobbnak az Adobe Standard-ot és Pro Nega Std-t: azok laposabb árnyékú profilok.
De van ám egy olyan csodaszerkezet a Lightroom-ban, hogy Curves. Megfogod az árnyékoknál, picit feljebb húzod és egyből szebb lesz a Provia is. Egyébként meg a Pro Nega STD pont ilyen körülményekre való ám. Piszkáld meg egy kicsit, ha lapos, aztán batch a többire.BTW X-E1-nél a LR elb*ssza a WB Auto eltolást is, magyarul exportálás után sima automata WB-t állít, nem az eltoltat. Eltartott pár "mi a sz@ré' más a gépi jpg" esetig, míg rájöttem, de ez van.
Némaság ON.
-
Freddy76
addikt
Nekem egyik jpg-je sem tökéletes, természetes fényben jobb a fuji (oly túl sárga, túl meleg), mesterséges fénynél jobb az oly, fuji zöld. Ellenben a fuji rawokból gyorsabban csinálok jó jpg-t, mint az olyból.
A rawok sem tetszenek, vagy azzal nincs baj?
Mennyivel gyorsabb az xe2 az xe1-nél?"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Gondwana
addikt
A bőr meg a haj ufótlanítása megy nekem is, de csak olyan áron, hogy lila lesz a fal/háttér, satöbbi.
x sorminta...
Milyen géppel tudod ezt lefotózni gélezett vaku nélkül, hogy a kevert fényed mindkét fehéregyensúlyt pontosan reprezentálja? Mutass nekem egy ilyent! (Pana GH1 nem ér, ott egyformán lesz elqrva az előtér is és a háttér is, azért ezt a gépet említem, mert ilyenem van)
Nulla csúszkatologatással, csak a számok alapján:
- Az XE2 kivágta, hogy legyen a kép fehéregyensúlya 3800K, Tint +12.
- Hátul a fehér papírok az ablakról kapják a fény jelentős részét, itt mérve a fehér 4000K, Tint +3 (többször mérve +2 és +5 között)
- A kézen a gyűrűn vannak neutrális szürkének tűnő felületek, ezekre mérve elfogadható (tehát kitökölhető még élethűbbre is) lesz a kéz színe, számokban 3600K, Tint +27.Most akkor a gép döntse el helyetted, hogy mit is akartál lefotózni? Mert a számok alapján szerintem az elképzelhető legjobb kompromisszumot húzta be a gép AWB-nek.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
jjeahh
nagyúr
így, hogy végül fuji helyett panasonicot vettem, üdítő olvasni, hogy végre a fujiról is ír valaki rosszat mondjuk azóta inkább nem nézegetek fuji képeket, a pana színek gagyik mellette, nem gyötröm magam... amúgy a kereső tényleg annyira lagzik, mint ahogy sokan írják? mert a g3 evf már beltéri normál, átlagos fénynél nagyon akadozik, és mégsem említik annyian fórumokon, tesztekben, mint x-e1-nél
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Freddy76
addikt
A honlapon le van írva minden. De amúgy ahogy Pite írja: akksit tölts fel teljesen (különben nem indul), az fw-t másold fel egy kártyára (csak ez legyen rajta), kártya betesz, disp gombot nyomva tartva bekapcsol, és ő kérdezi is, hogy mit akarsz frissíteni, a vázat vagy a lencsét.
Mondjuk nem tudom, mi történik, ha a lencse frissítést választom ki, miközben a váz frissítése van a kártyán
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
MC Pite
veterán
Fuji honlap, váznak/obinak 1-1 pici fájlját lemeted a memkártyára (gyökérbe), és assszem a DISP gombot nyomva kapcsolod be. Akku közel teli legyen mert nem engedi elindítani.
Amúgy nem kell sokat görcsölni, sötétben/szar kevés műfénynél nem jó a provia, mert az eyecandy profil lett, viszont pns-hez +2color és már jó.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
ISO4000+ tartományban én csak pro neg std-t használok. EVF színei korrektek, annak hihetsz (kijelző sem rossz szerintem, de nem igazán használom).
Első benyomásom nekem is, meg sok váltóak hasonló mint neked. Aztán egyidejűleg több generációs X gépet (meg más gyártó gépét is ) használva mindegyiknél hasonlóra hozam ki 2-2 profilt, mert olympus/új X-ek után kicsit laposak a régi X-ek képei.. Színek, tónusok a 'kisebbik baj', ezeket nagyjából közös nevezőre hozható.
Viszont az új gépek zaját nem veszi be egykönnyen a gyomrom. 'Kevesebb', de csúnya, és ugye többet mos a gép, rawban is. ProNegStd+2color+1sharpness mellett már nem zavar annyira a ez a vízfestékezés(?) mint a gyári provián, defaulton a szín/tónus/zaj egybe -főként- a régi X gépekhez képest elég kellemtelen eredményt hozott. X100nak meg olyan zaja van hogy legszívesebben bekapcsolható effektként kérném A százas vs E2+palacsinta összehasonlítása van kéznél, meg ez.Persze, miközben erre fintorogtam, D5100 meg 50D képei után egyből visszaszívtam, hogy milyen fos az alap profil sötétben Szal tartalékoljunk a kígyókkal meg a békákkal, általánosságban az E2 fénymérésben és fehéregyensúlyban jobb mint az elődök, a gyári profilok meg átlag igények felé mozdultak, de kis megszokással lehet találni egész kellemes beállításokat szerintem.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Freddy76
addikt
Ufók lesznek az emberek, ja. Én nem használom az xe2-t jpg módban, nem begyere. Ellenben könnyű nagyon a feldolgozás. Nálam az alap, hogy rátolom valamelyik profilt, asta vagy pro neg hi, ez utóbbi esetben +10 vibrance, +5 saturation. A bőrt relatíve egyszerű zöldteleníteni, tint csúszka jobbra. A te képeden is ennyi történt, pro neg hi profil, vibrance +10, saturation +5, tint +10. Így már nem olyan szörnyű, persze még ennél is lehet jobbat kihozni belőle.
-
Gondwana
addikt
Ha fényképbótos megoldás is jöhet így, hajnaltájt, amikor már kezd följönni a Nap, pedig azt nem is ittunk: RAF+JPG lövöd, a kikorrigált sehrüberrészletgazdag képre felső layerbe berakod a gépből kiköpött JPG-t és Layer Blending Options := Color.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
gorgo
őstag
Korrigálnom kell. Első felindulásomban nem tettem hozzá, hogy elsősorban a finom részletek kinyerésére vonatkozik az előny. Amúgy van sok hátrány mellé, amik sok sok melóval meg presetekkel orvosolható, de azért a bőrszín nincs ezek között. Még mindig a gép kreálta bőrszín eddig a legjobb...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
-
MC Pite
veterán
Sebességben a régi vázakon nem túl gyors egyik sem, de átlagosan használható. (PDAF-en főként a 27es néha olyan gyorsan odarántódik hogy ihaj).
Viszont a fizika az fizika, van annyi Tstop előnye a 35ösnek, hogy sokszor (és gyorsabban) talál kevés fénynél is fókuszt, ahol a 27-es nem.Ha még beltéren tesztelnél obikat, két dolgot próbálj még: 27mm fölé nem nagyon menni, és AF-C-t próbálni amikor nem akar AF-S-en harapni. Tudom hogy a követőfókusza kalap akármit sem ér, viszont statikus témánál ahol af-s bizonytalan, af-c-vel jó szokott lenni.
Mindenesetre képileg (mindenestül) érdeklene még a két zoom összevetése, ha lesz képanyag róla, oszd meg itt is légyszi
-
Mercutio_
félisten
Lehet, hogy meg kellene a vaku és a vakusaru érintkezőit pucolni. Pentaxon is volt, hogy ha egy ideig nem volt használva bár nem látszott, de oxidálódott a felület és nem vagy nem minden jel ment át (esetedben gondolom csak a középérintkező adja a villantási jelet) illetve még olyan fordult elő, hogy nem feküdt fel tökéletesen (volt egy kis holtjáték) mert az adott vázon sokat volt vaku fel-le pakolva és kitágult picit a vakusaru.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Freddy76
addikt
Nekem vegyesek a tapasztalataim. A 18-55 nem jön be. Nem tetszik a rajza, az élessége. Nem is használom (néha úgy érzem, az én példányom hibás...). A 27/2.8 jó allround obi, tudja azt, amit a pana 20 tudott. Mégis relatíve ritkán használom. Éspedig az 56/1.2 miatt. Nekem nem volt korábban vérbeli pro obim, bár más rendszereken is használtam jó obikat. Ez viszont más liga mindenhez képest, mint ami eddig a kezemben volt, és nem csak az 1.2 miatt, bármilyen rekeszen betyárosat produkál. Elfogadom a kompromisszumait, a sebességét, és azt, hogy a látószög nagyon sok mindenre nem jó. A képe, az viszont olyan, hogy ha képeket dolgozok fel, és pár 56-os kép után jön egy 27, vagy egy 18-55, akkor csak felhúzom az orrom, és fintorgok...
Azért vettem, mert jó áron sikerült hozzájutni, és bukó nélkül tudnám eladni még most is. De marad, pedig néha, amikor ránézek, a fejem verném a falba, hogy ennyi pénz áll egy objektívben...
Egy 35/1.4-et ki akarok próbálni még mindenképpen.
-
Gondwana
addikt
Én már régebb óta használok X100s-sel FL36r-t (meg 580EX II-t) és nem csak manuál módban, hanem szenzorosban is. FL36R fő baja számomra, hogy a minimális villanása is túl erős, a fej papírbacsomagolása ezen segít, a színhőmérséklet meg improvizatívvá válik vele. Oly tud optikai slave lenni, Canonhoz meg OC-E3.
-
Mercutio_
félisten
Épp gondolkodom, hogy karácsony előtt meghirdetem a garis 12-32 + 20/1.7 II. párost
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Studi
veterán
Két gép az csak akkor megy jól, ha már nagyon ismered őket. Sokat segít a dolgon, ha hasonló is a kezelésük. De még a Parci féle két GM esetén is ott lenne nálam a gond, hogy az egyiken belövöm frankóra az expo korrekciót, majd átveszem a kezembe a másikat, és azzal lövök.
-
MC Pite
veterán
Próbáld meg alacson yés magas értékkel is - a peakinget kikapcsolhatod egyébként, akkor csak nagyítás van, kétféle nagyítási szinttel.
Öhm... Otthoni monitorod rendes, kalibrált IPS? Ha igen, nem nagyon kéne hogy so kkülönbség legyen, nekem szinte semmi nincs - viszont TN paneles/elkalibrált monitorokon szarul néz ki.
-
MC Pite
veterán
Én a régiek és újak közé szoktam belőni a profilokat.
Shadow +1, Noise -1, esetleg color +1 (ált külön profilba a színesebbet). Amúgy meg Astia, esetleg +1 sharpeninggel hogy eyecandibb legyen. Kísérletezős időszkban meg mellé raw, és abból a vázban(!) csinálok töb beállítással is jpgeket.Arra sajnos nem jöttem rá milyen képnéző tudja kiírni a fujis extra exif adatokat, mint film mód, shadow/color/stb beállítások. Ha valaki tud ilyet, megköszönném!
Mercutio_, ha előbb olvasnál mint ahogy írsz, akkor látnád, hogy a szokásosnál jobban meg vannak X10/X20-ban keverve, a hóember meg a babamódot is nehezebben találja meg, nem túl logikus lett. Ahogy bizonoys limitek (mint tükrösöknél ) itt is vannak bizonyos módokban, és az ember pislog hogy miért nem megy az amit ő most szeretne. X30-ason javítottak már ilyen téren is, az már elmegy.
Főként akkor zavaró ha több fuji géped van, mert azonos funkciókat különböző helykre raktak hasonló kezelőszervek és generáció melett is (X10 X100 meg E1).
Az X-T1/X30/X100T-vel kezdenek végre egy irányba menni.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Szöszi kép-nek olvastam
Pite: Ne fárassz már! Aki azért veszi meg, - ahogy a DSLR-t is - mert ismerősnél látta és "azzal milyen jó képeket csinál", az pont lesz*rja mi van a manuálban, kisvirág/szaladóember/hold/mosoly ennyi érdekli, ha ez megvan oda tekeri, kattint, szevasz PONT
Warton: Bocs, kicsit türelmetlen voltam, másik topicokban előtted picivel sorozatban olyan arcok kérdéseibe futottam, amit kb 5-10 hsz-szel előtte megválaszoltak, vagy ilyen gugli első 3 találata között a válasz
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Gyanítom az X-E1 sem kivétel abban, hogy portréra kifejezetten ellenjavallt a DR módok használata. Egyszerűen megöli az arc fény-árnyék játékát és teljesen kisimított gumibabát csinál. Fixáld le DR100-ra és exponálj alá amennyivel kell, majd utólag felhúzod az árnyékokat, szebben mintha a gép csinálná. Ebben a szenzorban pont alul, a sötét tónusok felől van a legtöbb tartalék, pont erre játszanak a DR módok is.
-
arn
félisten
pite: nem az ara alapjan mondom, hanem amiket lattam kepeket. a 18-55rol meg tudom mit tud. nem rossz obi, de absz jellegtelen rajza van, olyan semmilyen, emociomentes.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
meg mindig svedorszag? hat vannak arnyoldalai, hogy telen vagy masfel oraval kevesebbet van fenn a nap, es akkor is alacsonyabbon jar. az ilyen dolgok tartanak vissza tole, pedig eleg sok rokon van ott (70es evek ota, vkik meg 56 ota).
[ Szerkesztve ]
-
-
Stauffenberg
nagyúr
"vakon meg nem fogsz exponálni!"
Kész csoda, hogy a tükrös gépekkel tudtunk egyáltalán fotózni, azoknak a keresőjében aztán meg nem csak késlekedő expó szimuláció nincs, de úgy egyébként semmilyen sem, csak csúszkált jobbra-balra az idióta pöcök az EV skálán. Kőkorszak volt a javából.
Egyébként meg tök mindegy, hogy az élőkép milyen gyorsan követi le a fénymennyiség változásokat, ugyanis valós expozíció szimuláció csak egyedül akkor van, mikor félig lenyomod az expó gombot. Az általad leírt jelenségnek is ezzel lehet egy szemvillanás alatt véget vetni, az LCD-n megjelenő kép azonnal ugrik a szimulált módra, mindegy mennyire volt addig késésben.
Szóval azért csak nem mindegy, hogy a fénymérő maga mennyire van észnél közben.
-
MC Pite
veterán
Azt mondod azt szeretned hogy a live képen a fénymérés folyamatosan ezerrel változzon? (Persze ha exponál az ember akkor értelemszerűen akkor mér fényt) Bevallom ezt nem is igazán értetem: "mindegy is hogy milyen lassú AF-et tudó obi van fent, ez önmagában a leglassabb láncszem. " Vagy én értettem valamit félre?
arn: És az mennyire q..a. jó már hogy az arcra méri a fényt is ha arc af-en van? Imádom, piszok kényelmes Főként, hogy egyébként még mindig nem tudja hogy a kiválasztott af mezőre súlyozzon.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
a borszinek? kurva jok... en neha eszem a kefet a lr vizfestekezese miatt, de embereket fotozni sose legyen rosszabb rendszerem. egyszeruen erre talaltak ki, elnek a kepek mas rendszerhez kepest.
az alul-felulexponalos, dinamika dologhoz: oszinten szolva mas rendszereken eddig inkabb a kozepresulyozast hasznaltam fenymereshez, nagy ritkan pontra allitva. fujinal viszont eleg jol mukodik, hogy az egesz kepre merje a dolgot, mert ugy altalaban a legvilagosabb reszekhez igazit, es a sotet eleg jol felhuzhato. utazason inkabb ezzel varialtam.
megneztem a capture1 8at. sokminden nem valtozott, most is melegebb a tonus, a szinek a proviahoz kozeliek. nekem sokkal jobban bejon az elesitese, mint a lightroome. a lightroom ha vizfestekez vhol, akkor az eletben nem lehet kiszedni a kepbol, max csokkenteni a hatast. a c1ban egyszerubb kezelni a problemat. a lr, mintha hasznalna a ps hdr toningjahoz hasonlo dologot. a kepek osszhatasa viszont jobban tetszik a lrban, es magatol adodoan helyesebben allitja be az ember, a c1ban konnyebb felrevinni a dolgokat.
-
arn
félisten
szerintem, amin kinezel ablakon, abban tobb uveg van ettol ertekesebb lenne? gyartani sem hiszem, hogy egyszerubb egy kisebb uveget, sot, lehet epp nehezebb hasonlo turessel megmunkalni.
a dof amugy ok, hogy akkora, de a fenyero nem. a nagyobb szenzorok meg messze nem skalazodnak aranyosan. sot, az alacsony zajszint epp az xtrans egyik erossege. hasznalattol is fugg, hogy kinek mi a kedvezobb.
engem spec sokkal jobban megfogott a ff szenzorok alacsony isos teljesitmenye, a dinamikatartalek, illetve a nagyobb szenzornal a kep lassabban kezd "muanyagosodni", ahogy ideoda tekergeti a rawot az ember.
-
MC Pite
veterán
X-E1,X-M1 és X-Pro1: X-Trans (I)
X100S(és valószínű T), X-E2 és X-T1: X-Trans II (hibrid af)
1: Microlenses
2: X-Trans Color Filter
3: L/R Light Interception Filter
4: Phase Detection Sensor / Green Filter Pixel
5: PhotodiodeX100 kakukktojás, a D300ben is dolgozó szenzor az alap ha minden igaz
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
A 10 milis már tud exifet... Bár annyiért már gyári XF14 van (ha az is elég), na és ha a samik karcolnak... akkor arra nem tudok hasonlatot Rendeset keveset lőttem vele, későn jött... De direkt szopatva az obit sem lehet kohozni a sodrából, legyen szó élességről ca-ról, becsillanásról vagy af sebességről, legjobb üvegem. 1, 2, 3, 4, stb.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Csak ez a peldany karcol igy, az elozo messze volt ettol. Amugy a vazban lehet beallitani a fokusztavot, onnan tudja, nincs semmilyen elektronikus kapcsolat. Sikerult nagyon megszeretni.
Rawba fotozok.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
A 12-40 szinte rendszerdöntő. Mellé/helyette már nincs normális zoom hiánya az embernek, gondolom. A fixek meg úgyis annyira egyéniségek, hogy szerintem sokat nem osztanak-szoroznak, mindkét oldalon elég jó szettet lehet összeválogatni. Igaz, ha normális zoomot is belevesszük az árba, akkor már olvad is a fuji hátrány. Az meg nyilván a topiklakóknak nem titok hogy mindkét rendszernél lehet ebayről olcsóbban vásárolni, sokszor az itthoni listaár kevesebb mint feléért mennek az új cuccok.
Én a angy pörgésből leadtam, mert megvan kb amire vágytam. Hogy azért legyen mivel kütyübuzulni, egyéb gyári üvegeket is tesztelek amikor tudok; meg az X100... hát igen, szívem szerint örök élet+2 napig megtartanám, akármi mellé Viszont kevesebb kütyüzés (ez is egy hobbi ) mellett többet figyelek magára a képelésre - részint ezért lángolt fel jobban a régi szerelem - jóóó, ez pici kütyüzés van benne, mocskos jó használni
Más: Tokot keresgélőknek csináltam egy kis képet, mennyiben tér el az E2 az E1-től:
[ Szerkesztve ]
-
Mathiask
senior tag
Az E1 kit hivatalosan 400eFt-al nyitott 2012 szeptemberében. 2013 nyárán esett 350-re ha jól emlékszem, majd ez nem is változott nagyon míg meg nem jelent meg az E2 2013 októberében(13 hónappal az E1 után) viszont már 409eFt-al. Ennek környékén az E1 kit 300e-re esett. Majd 2014 március közepén esett az E1 239e-re és úgy is maradt.(persze ezek a forgalmazói árak, lehet venni 220 alatt is már) Míg az E2 most nyáron esett 350-re.
Ebből arra lehet következtetni szerintem hogy az E2 300 környékére esik ha megjelenik(idén november?) az E3. (az E1-el kérdés mi lesz, erre nincs precedens még) Majd jövő április május környékén 240 körülre(jó lenne ha ekkor lenne még E1 180 könyékén, vennék is. ). Ez után nyáron az E3 lesz 350 környékén. Majd jön az E4...Viszont a Pro1 több mint egy évig(15 hó) nem esett jelentősen. Mondjuk utódja se volt.
Tehát attól függ lesz-e utód és mikor.
De ha tippelnem kéne a T1 nem nagyon fog esni jövő tavaszig. Hacsak nem lesz előbb utódja. -
MC Pite
veterán
Telefonról vagyok és nem tudok linkelni, de van egy adag videóm, E1/E2, jó/kevés fény, kitobi/35/60.
Röviden: 35 nem gyors, de nem is lassul már sokat.
Elsőre hangos, huntol és megfontoltnak tűnik a harmincötös, de 1-2 nap után fel sem tűnik, és kiismeri az ember, akár mozgó témára is használható.Kitobi szinte gyors, hatvanas lassú; csak kontrasztalapú vázakon rossz viszonyok között marha lassú, de hibrideken egész korrekt (ha nem kell még af fény).
Nem egy panasonic szint, de akik a penekkel együtt tudtak élni, kb ezekkel se lesz rosszabb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest