- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
volt (van) egy fokú türelmetlenség mindenkiben, általánosan is, de arn azért nem először fejti ki a teljesen ellentmondásos véleményét, meglehetősen nagyvonalúan ingázva a szempontok között, az ellenvéleményeket nem meghallva. ezzel együtt igazad van, a türelemnek eleve végtelennek kéne lennie.
-
Novics
senior tag
-
MC Pite
veterán
-
Stauffenberg
nagyúr
Az ingyenes csomag elvileg csak Lightroom kompatibilis, de a fizetős csomagokból van ACR és PS verzió is. Mondjuk elég geci dolognak tartom, hogy külön kell megvenni az LR és külön az ACR + PS csomagot, ez tetűség. De a lényeg, hogy nem csak LR-hoz van VSCO Film Pack, de az ingyenes csomag ez alól kivétel.
-
Stauffenberg
nagyúr
-
madgie
titán
Sz@r a gyári Classic Chrome
Nem kell hozzá koncertkép, egy sima kutyiportrén is látszik, milyen rondán blokkosítja be az árnyékokat.
Ezzel szemben borzasztó sokrétű a program, a LR szöges ellentéte a svájcibicska-szerű ezer megoldásával. Szinte minden csúszka metódusa változtatható, most akkó' milyen tint correction legyen a highlight recovery-ben, az extreme highlight recovery-ben, black fine tune-ban, külön finomhangolható a shadows/midtones/highlights WB-je, a camera raw advanced-ben színcsatornánként állítható a nyers bemeneti raw RGB gain-je, fekete és fehér vágása, curves nem csak úgy van, hogy RGB oszt csók, hanem akár LAB, élesítésnél csak az X-Trans-hoz 9 Raw Process-szel indít, azon belül hatféle élesítési metódus és millió opció variálható... és sorolhatnám.
Szóval durva program. Amolyan pöcsölős féle
-
madgie
titán
Egyértelmű, a szaturáció sem fekete, vagy fehér, a CC teljesen máshogy visszafogott ebben is, mint nega színmódok, vagy például ott van még a Provia/Astia színkontrasztja...
Más: utálom a nyakpántokat, de az X-T1-hez még nemrég vettem észre ,hogy valami kis f*sza bőr szerű cucc van, nem CaNikonosan világos, ordító felirattal. Ettől függetlenül nem raktam fel a gépre, mert tényleg rühellem nyakban csüngetni a gépet. A biztonság kedvéért egy ilyet rendeltem, aztán meglátjuk, mennyit lesz a gépen
-
FEDman
addikt
Teljesen papírformát hozta, csak az is egyértelműen látszik, hogy az Olympus esetében ment a LR 25-ös alap színzajszűrése, míg a Fujinál és a Sonynál ez is vissza lett húzva 0-ra.
Ez így elég félrevezető, de biztos nem direkt alakította így. Inkább a hanyagság az, amit gyakran érzek vele kapcsolatban. -
jmakk
őstag
A diffrakció általi életlenséget hivatott csökkenteni. Gyakorlatilag matematikai algoritmussal leírják mi történik a diffrakció során és ebből kreálnak egy inverz (fordított) függvényt, amivel korrigálják a képet.
Az eredmény élesebb kép lesz, ami főként szűkebb rekeszeknél és sarkokban észrevehető.
Itt egy leírás róla. -
-
silmatauki
őstag
Valszeg pillanatnyi WB-hiba – nekem is voltak ilyen csúnya sárgás bőrszínű X-E1 OOC JPEG képeim fénycsőfényes + ablakon bejövő természetes napfényes esetben. (Amúgy technikailag tényleg sz@r kép komoly kiégésekkel, ami még az ISO3200-zal sem magyarázható.) Amiket persze RAW-ból simán lehetett korrigálni.
-
madgie
titán
Az utolsó képeken pont látszik képernyőméretben is, hogy lágyabb, CA-sabb ilyen kontrasztos körülmények között a 35, a nyolcas képtől visszafelé meg az is tiszta, hogy rekeszelve javul.
A választott élesítés, zajszűrés és egyéb pixelhuszárkodás pont nem érdekel, 100%-ban meg sem nyitottam, amit kerestem, azt egy megapixelen is észreveszem.
-
nem fogják tudni eladni a vázaikat hamarosan, erre céloztam. illetve azt sem úgy értettem, hogy tényleg nincs mit fejleszteni, hanem hogy a fuji nem fog/nem tud egyelőre mit fejleszteni, nincs olyan feature, amit reálisan nagyon meg tudnak nyomni.
elsütötték egyszer a hibrid keresőt, egyszer a legjobb evf-et, de egyelőre nem látom, hogy hova tovább. ha pedig ők is elkezdik a 0,0001 mp-cel gyorsabb af, kettővel több megapixel, plusz egy filmszimuláció dolgot, akkor ugyanúgy érdektelenségbe fulladnak, mint mindenki más.
gyerekek, a milc piac két éve tetőzött! kínos, bőgés lesz a vége jópár cégnek hamarosan. vagy azt csinálják, amit már eddig is: presztízs okokból elrejtik a digicam üzletág buktáját valami más, nagyobb, nyereséges üzletágban.
-
Stauffenberg
nagyúr
Persze, alapvetően jól érzik azt, hogy mire van szüksége a profiknak és pénzesebb haladó hobbifotósoknak, ez a réteg az, amely leginkább járatja a szaklapokat, fórumokat és kevésbé motiválja a vásárlásnál valamilyen megfelelési kényszer, márkaimádat (persze azért ott van vastagon az is).
De a belépő kategória puszta felépítése is egy paradoxon Fujiéknál. Annyit minden, egyébként fotózáshoz analfabéta amatőr képes megtenni, hogy vásárlás előtt ránéz az objektívekre, látja, hogy szállingóznak a 200-300 ezres árak és elmegy a kedve az egésztől. Még akkor is ha nem is nagyon tervezi a vásárlást. Nem tudom mennyire jársz a vásárlási tanácsadós topikba, de mindenkinek az a mániája, hogy túlbiztosítsa magát a felszereléssel.
- Sziasztok! Azért akarok Kanon déeselert, mert a kollégám aztat mondta ahhoz van a legtöbb kijegészítő.
- És meg akarod venni az összes létező kiegészítőt?
- Hát nem, de sosem tudni...
- Mire van szükséged?
- Csak egy objektív köll, de az aztán mindenre jó legyen és ne kerüljön többe 40-60 ezer forintnál.
- Ilyen nincs.
- De hát láttam a Kanonhoz van 10-10000mm f/8-16 objektív, valami Szigma és még az is rája van írva, hogy Makró és csak 46.990 Ft, de ha nem kell áfás számla ócsóbbé is jön. -
silmatauki
őstag
Mondom: a demosaicing algó nem javult meg az ACR 8.7.1-ben – még mindig aránylag a legrosszabb (bár a LightZone-é még rosszabb). Lehet, hogy zajosabb, nem tudom (biztos, hogy ugyanazon az értéken volt a CNR / LNR csúszka?), viszont hogy amit alább állított az a kínai(?) csávó, hogyaszongya tök jó lett ez a verzió, az nagy hülyeség. Demosaicing szempontjából maradt ugyanolyan sz@r, mint volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Eladó Fomei black 2.72 X 11m-es fekete papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC OS Canon objektív
- Eladó Canon RF-S 18 45mm f/4.5 6.3 IS STM objektív
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged