Új hozzászólás Aktív témák

• Szoles

senior tag

válasz Haris1 #4388 üzenetére

Kösz, ezek szerint jól éreztem, hogy jó az a háttér. Elszontyolodva pedig ne legyél, mert a háttér kékes-lilás árnyalata most nem természetes. Az ACDSee műve. :) Egyébként eszembe sem jutott volna változtatni az eredeti zöldes háttéren, de a program adta az ötletet. Először ugyanis próbából minden képnél rányomok az "auto megvilágítás" gombra. Időnként pont jól rendberakja az expozíciót, kontrasztot, színeket, leszedi a "fátyolosságot". Ha nem akarok "művészkedni" a képpel (átlagos családi kép), akkor néha úgy is hagyom, nem vacakolok még 5-10 percig egy fotóval.
    Na, a lényeg, hogy ennél a képnél ő tolta el a hátteret a kékbe, így jött az ötlet. Persze amit csinált, az nem tetszett igazán, tehát megcsináltam én precízebben.

Az anyák napi címed eléggé mellbevágó :) ,de azért nem hiszem, hogy olyan rossz lett az a kép!

A HDD dolognak még nem volt időm utánajárni, de megteszem.

Egyébként tényleg borzasztóan villogott valami ződ izé a dobozka tetején, amikor képeket töltöttem rá. Azt hittem, kontakthiba, ezért -ahogy az már régen is bevált a Kékes televízióknál-, párszor erélyesen oldalba vágtam. Egy idő után abba is hagyta. Szerintem teljesen rendbejött a készülék, mert azóta nincs villogás, sőt még az a furcsa halk zúgás és kis kattogó hangok is megszűntek, amik előtte a belsejéből kihallatszottak. Azt hiszem, már sokkal kevesebb áramot is fogyaszt. :D

A kis Thecus cucc egyébként nagyon tetszik. Pici, praktikus, elég gyors, szépen leszedi a képeket a fotógépről, úgy tűnik "terepen" is jól fog működni aksival, és utolsósorban nagyon szép kis kütyü. Eddig hibátlan, pedig már egy napja nálam van. :)

A fotókidolgozós tesztet kösz, elolvastam. De várom a Te beszámolódat is!

Új hozzászólás Aktív témák