Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3D nyomtatás
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Végre a Logitech is bemutatott egy analóg klaviatúrát
- Azonnali processzoros kérdések órája
- CUDIMM DDR5 memória a 10 GHz-es határ közelében, ezúttal az Asgard keze nyomán
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
-
Edifier R1600T III 2.0 Aktív hangfal
lo Tegnap érkezz meg az új hangfal rendszer. Egyrészt azért esett rá a vásárlás, mert ajánlott, másrészt van hozzá...
-
Minden információt felhasználnak rólunk a közösségi cégek
it Az amerikai hatóságok szerint a közösségi média felhasználói nem igazán rendelkeznek irányítással azon adatok fölött, amit az AI-rendszerekkel megetetnek a nagy cégek.
-
Rövid teaser trailert kapott a Splinter Cell animációs sorozat
gp A Deathwatch címet viselő szériában Liev Schreiber szólaltatja meg kedvenc ügynökünket.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mennyi vízben főzted? Az alap az 2 rész víz 1 rész rizs. A vizet felforralod megsózod, közben a rizsről egy szűrőben leöblíted a rátapadt rizs port. Belerakod a forró vízbe. Kavargatod, amikor látod, hogy a víz kb 2/3-át felszívta, kehúzod a tűzről, fedőt raksz rá és letakarod egy összehajtott konyharuhával. 15-20 percig no piszka, no kukucs, békénhagyod.
Ha Kreol rizst akarsz főzni kb hasonlóan jársz el, de 5x-ös mennyiségű vízben főzöd, amikor már jól megdagadt lehúz, fedő rá békénhagy 10-15 percig. Majd átöntöd egy nagy szűrőbe és alaposan leöblíted hideg vízzel róla a kifőtt keményítőt.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
cucka
addikt
Az amit #12026Essejó írt. Pár kiegészítés szerintem:
- A 2 rész víz 1 rész rizs az térfogatra értendő.
- Ha a rizsszemek szétfőttek, elvesztették alakjukat, akkor túl sok volt a víz.
- Ha a rizsszemek nem főttek szét de összeragadtak, akkor nem mostad előtte le. A rizs felületén keményítő van, attól fog összeragadni.
- Én általában rápirítok picit a rizsre (olaj nélkül, csak hogy átmelegedjen az edény + a rizs) és utána hideg vizet rakok rá. Szóval nem muszáj előre felforralni a vizet.
- Kevergetni nem kell sokat, 1x-2x átkevered oszt jóvan
- A legfontosabb az a rész, hogy lehúzod a tűzről és várod, hogy a gőzben + maradék hőben felszívja a maradék vizet. A letakarás azért kell, hogy csökkentsd a hőveszteséged. Jó minőségű edénynél és jól záró fedővel kihagyható.Ja és
- nem mindegy a rizs fajtája. Van, amelyiknél a lényeg, hogy összeragadjon (rizottó, paella rizsek). Ha pergősre akarod, hosszú szemű rizset vegyél
- van olyan rizs, amelyik szar. Én a lidl-ös golden sun rizst akárhogy próbáltam, képtelen voltam rendesen megfőzni, vagy szarrá főtt, vagy kemény maradt, és mindig összeragadt.. Ellenben a spar-os lorenzo rizs mindnig tökéletes.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen