Hirdetés
- Nyáron startol a Nintendo Switch 2
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Felvázolta a Vision 2025-ön az Intel, hogy mi várható jövőre
- 3D nyomtatás
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
bugizozi #4216 üzenetére
Hát fehér lisztből is több féle van. Érdemes kipróbálni, hátha valamelyikkel jobban sikerül. Még BL55-öknél is nagy különbségek lehetnek attól függően, hogy milyen malom csinálta és milyen évjárat. Nekem pl a gépi kenyér azóta sikerült 66%-os hidratáltsággal is ugyanazzal a recepttel, amivel előtte nem ment, és a liszten kívül más nem változott. Előtte csak 60% körül nem esett össze.
Talán pizzánál is működik az, amit gépi kenyérre kitaláltam. Sajnos az én gépemen nem tudok hőfokot állítani és lisztből sincs most csak BL55, azért azt csinálom, hogy egy estére hagyom, hogy dolgozzon rajta a kovász, aztán másnap keverek bele 10g körüli élesztőt, ami néhány óra alatt felnyomja. Így valamennyire érződik rajta a kovász is, de dupla olyan magas lesz, és nem lesz atom savas, mintha csak kovásszal hidegen keleszteném. Az élesztő elbontja a savakat és elég gyorsan széndioxiddá alakítja őket, ízre pedig nem lesz kimondottan élesztős. Én 1/2 TK, 1/2 BL55-el csinálom így, de szerintem menne 2/3 TK és 1/3 BL55-el is. Legutóbb, amikor néztem, akkor az volt a határ, aminél még nem húzta le nagyon a TK a kelt tésztát. Gondolom krumplit sem tehetsz bele, ha ennyire számít a rost tartalom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Nyáron startol a Nintendo Switch 2
- GTA V
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Külpolitika
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest