Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- E-book olvasók
- Most már a Razernek is van vertikális egere
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Új AI funkciókkal bővült a Copilot+
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
G-Guts
aktív tag
Mire gondolsz? Aryon csillag fotójánál (alsó kép) ISO 78-at látok. Lehet, hogy a felső képre gondolsz, ami nagyjából ISO 100, de nekem a felső kép nem igazán csillag fotó, mert látszanak épületek stb. is. De amúgy is, pont azt mondom, hogy kevés ez az ISO érték, 400-al vagy feljebb is meg lehet azt próbálni! De akár rawban is meg lehet próbálni ISO 800-al, 10 sec záridő, majd színzajt, illetve világossági zajt utólagosan lecsökkenteni.
-
törölt tag
Nem értek egyet. Megnéztem jó pár összehasonlítást az U11-el, szerintem egyenesen az egyik legjobban teljesítő telefon éjszaka.
Igen, a zajszűrés visszafogottabb a Samsunghoz képest, de ez szerintem egyáltalán nem baj, sőt!Itt egy összehasonlítás, hogy ne csak Aryon képeiből indulj ki:
U11 vs S8+ néhány 100%-os kivágás egy másik tesztből:
1
2
3
4Mindent lehet mondani az U11-re, csak azt nem hogy este elvérezne.
-
-
BogyóBP
addikt
Olvastam egy post ban, több helyen is a készülék (nem is értem miért) marha gyorsan felmelegszik és a telefon leáll, vagy takarék üzemmodba teszi magát, pl túl sok fotozás után, és valamiért lelimitálták a videófelvevőjét is 5:00 percre. Nem hiszem hogy ennél bárki is többet akarna filmezni de ez érdekes.
-
Lacy6
senior tag
Talán nem kellene a végtelenségig leengedni a záridőt automatikus üzemmódba.
Némelyik tesztbe állványra rakják és tényleg milyen faxa szép kép lesz.
Aztán megveszi ezek alapján emberünk és rádöbben hogy este bemozdulnak a képei.
Csak egy jó tanács. A teszteknél mindig érdemes megnézni a kép adatait. Csak úgy derül ki, hogy valójában mire képes a kamera.
Mondjuk most kutyát akartam lefényképezni rosszabb fényviszonyok mellett.
Szegénykém kicsit hiperaktív, így rádöbbentem hogy mobillal nem fog menni. -
-
Quqesz
nagyúr
Sztem ez nem lencse probléma, hanem a samsung szoftvere van így megcsinálva. Mégpedig első sorban az élesítés van feltolva, másodszor pedig szerintem a fényképes körökben használt polárszűrő hatása van beépítve, ami nem ismeretlen a lightroomban(DeHaze effekt) valamint a H8 galéria szerkesztőjében is megtalálható párátlanítás néven. Szóval nekem az a sanda gyanum, hogy a samsung ezeket élből beletolta a kamera szoftverébe.
És itt jön be Seth giccsparádé megjegyzése, ami erős, de nem elrugaszkodott.Egy példa lightroomban, rawból konvertálva:
sima raw/jpg konvertálás
raw/jpgkonvertálás+dehaze -
Lacy6
senior tag
Én ezt azért nem jelenteném így ki. Eleve mindkét kamerának megvan a maga előnye meg hátránya, és nagyon közel vannak egymáshoz.
Ezt azért mondom mert most linkeltél egy tesztet, ami szerint gyengébb lenne a htc. Tudok adni kapásból 5 másik videót ahol a htc képei jobbak. Csak ennyire vannak közel egymáshoz
És az amit linkelt szerintem nagyon jó képek egy mobillal.
Amúgy amit adtál videót ott is erősen érződik a samsung túlélesítés, erős digitális, természetellenes kép. -
-
Aryon87
félisten
Nem is szamitottam mas eredmenyre, egyertelmu hogy a G6 a jelenlegi szenzoraval nem kepes veryenybe szallni a legfrissebbekkel. Viszont erosen a nyomukban van, es kepes szinten tartani magat, de ha ezt ebben a formaban tudja, mi lenne ha a legfrissebb kamera lenne benne most? Sztem siman tarolna.
Ez mondjuk az LG balfssaga..
Ettol fuggetlenul nagyon elegedett vagyok vele,, nyugodtam mehetek vele nyaralni.Arakat neztem Telenornal, es Tmobilnal, huzos mind2 helyen a 2 nagy, igy egyik sem fog osszejonni, pedig most megtetszett az S8 (is).. Csitt
Lenne meg egy alternativa, de abba parom nem fog belemenni, ahogy ismerem..
Marad a Honor 9... -
HardRic
addikt
-
PuMbA
titán
Fizetett Samsung cikkünket láthatták. A naplementés At Bay című S8, D5100 összehasonlításnál a háttérben lévő dombon alig látszik valami a városból az S8-on, erre kihozza egyenlőre a versenyt
A képekről egyébként látszik, hogy nem egy profi fotós a csávó, mert rosszabbakat nem is készíthetett volna.
-
Aryon87
félisten
Sorry duplaett
Pedig downgradeltem is, az sem hozott valtozast.
Akooos: van benne valami, ez leginkabb a 3 honapnal fiatalabb keszulekekre jellemzo
Marcell: en mar semmit nem vagok, de szamomra akkorse elfogadott ebben az arsavban.
Cicaslany: poziciot nem valtoztattam, szabadon hagytam az automatikat, utolag mar rajottem, celzott fokuszt mellett volna alkalmaznom
-
-
-
psajti
aktív tag
Általában hidegen hagytak a Samsungok de az s7 már ekezdte felkelteni a figyelmem, az s8 meg már tényleg elég bejövős. Ha a Nokia addig nem durrant valami nagyot (8-9) akkor esélyes hogy a novemberi telefonváltáskor az s8 lép az i6s helyébe. Csak győzzem kivárni a hűségidőt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Háztartási gépek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest