Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
siskad #118046 üzenetére
Hát a 22-t hagyjuk...
Sajnos extrém pacás borzalmakat tudott nagyon sokszor gyártani. Fájt az a telefon, annyira kétarcú kis szenya.
Nem kötözködés a célom.egyébként, hanem tisztán értelmezni a dolgokat. Mert nappali kültéri fotó az kb adott, legkisebb ISO, rövid záridő, had szóljon. De a beltér mint gyűjtőfogalom hatalmas difit adhat ki(egyiknél ISO3200on sem lehet 1/10 záridőnél gyorsabbat használni, míg másik szituban ISO800-nál is megvan az 1/80ad .. ami 5x fénytöbblet egyébként. Csak mi ezt emberként nem igazán érezzük, hisz a pupillánk egy hasznos dolog
-
-
törölt tag
válasz
siskad #95302 üzenetére
Es akkor mi van ha sok kep van ott?
Itt sokan masok betesznek annyi kepet egy poszton belul direkt linkkel. Az ember tok egyszeruen gyorsan rakattint es mar ott is van. Foleg ha ket telefon kepeit hasonlitja ossze igy sokkel egyszerubb egymas melle tenni. Mig a kolleganal meg en bogarasszam ki melyik melyik.
Aztan meg neki/nektek all feljebb hogy a szabalyzattal jovok. Szep vilagot elunk. Tehen b@ssz@ a bikat. -
-
-
falijja
őstag
válasz
siskad #68142 üzenetére
Komolyan, ahogy néztem a képeket azon gondolkoztam, mi lehet ilyen durva.
Mondom nexus nem lehet, mert akkor azonnal látszódna a hdr+ féle effekt, u11 nem lehet, mert este sok a só.
S7-8 nem lehet mert azok túlélesítenek, akkor gondoltam lehet más kamera appal.
Nálam a mai nap ezek vitték a pálmát, szép képek főleg az utolsó tetszik. -
-
-
gerner1
nagyúr
válasz
siskad #65545 üzenetére
A MiG 21 & MiG 29 képek linkjei keverve vannak.... Most nem írok személyes verdickt -et, mert ez a sorozat sincs azonos, vagy legalább egymáshoz közeli felbontás nevezőn, de a Mi5 most is nagyon tetszik, vannak, amelyeket az vinne most is. Respekt. S7 & S8 továbbra is hozza azt a szintet, emit eddig is ismertünk.
-
-
zseko
veterán
válasz
siskad #65403 üzenetére
Csak annyit tudok mondani, hogy érdekes
Az Mi5 elég jól helytáll szerintem, rá merem mondani, hogy pl. az utolsó képen jobb mint az S8. Beltérben, sötétebb helyeken persze jobb a Samsung. Az S8 valamivel jobbnak néz ki mint az S7, számomra legalábbis kevesebbnek tűnik a túlélesítés, így jobb a kép is. De amit a G6 az égbolttal művelt, az csúnya
-
válasz
siskad #65403 üzenetére
Ezek alapján a képek alapján:
Alapvetően nincs sok különbség a telefonok képessége között (G6-ot most hagyjuk), a színekkel mindegyik jól bánik.
A Mi5 alapvetően több részletet hagy meg, mint a Samuk.
Az S7E és S8 között nincs is érzékelhető különbség.Egyébként szerintem túl kevés fajta kép van ahhoz, hogy bármilyen racionális összehasonlítás szóba jöhessen.
-
-
Quqesz
nagyúr
válasz
siskad #64956 üzenetére
A spar táblás képre egyszerű a válasz(bár sok az okoskodás a többi hsz-ben, és csak a fikázás megy), az LG a mai napig nem rakja bele a kamera szoftverbe a fénymérés állítási opciót. Az S8 alapból a mátrix(több pontos) fénymérést alkalmazza, ezért is sötétebb a kép+ nem ég ki az ég. Az LG alapból a közepre súlyozott fénymérést használja viszont, ami a kép esetében az oszlop/bokor/piros autó. Mivel ez egy sötétebb tónusú pont, ezért feltolja a fényerőt, hogy az a rész világos legyen, ergó kiég a kép. Szwl nem xar az LG, hanem hiányos a kamera sw-je, amit én is sajnálok, mert bizony sokszor jól jönne(honor 8 pl tudja)
-
Aryon87
félisten
válasz
siskad #64956 üzenetére
G6 nem egy helyen jobb. S8-nál hiányzik az élesség. + sok helyen már kenődik a tartalom is
Csak egy példa:
Itt inkább égjen ki az ég, de a fa legyen éles..
Nagyított képrészletek:
G6
S8
Többinél is ugyanez a helyzet. Jó a Samu kamerája, de nem a távoli témákra. Ugyanez volt az S7e-nél is a bajom, a legjobban akkor ütött ki, mikor a Samumat összeengedtem a Honor 8-al és i6s-el.. -
G-Guts
aktív tag
válasz
siskad #63983 üzenetére
Köszi a választ! Hú vazzeg. Whatta fuck... Ez nem kicsit bonyolult, ráadásul a telefonom nem MTK processzoros. De bizakodásra adhat okot ez a leírásban:"There is an opinion that it is possible to perform it only on MTK processors, but, is sure, as on other processors there has to be such opportunity." Jó lenne nagyon kipróbálni, hogy mit tud az Asus Zenfone 2 Laser rawban alkotni. Nem baj, így is meglehetősen sok gyárilag is benne a lehetőség manuális módban: Záridő állítás 1/1000-30 mp-ig. (még alacsonyabb záridőnek azért tudnék örülni nagyon nagy fény esetén, de ez is megteszi) fehéregyensúly állítás 2500-7500 Kelvin értékig (ez is kezdődhetne egy kicsit alacsonyabbról), manuális fókuszcsúszka, ISO 50-800. Ráadásul külön jó benne, hogy egyebek mellett lehet a zajcsökkentést/növelést is állítani (-3-tól +3-ig negyed értékenként, 0 az alap), így -3-ra állítva zajos a kép, aminek én külön örülök, mivel egyértelműen több részlet látható így a képen, a zajszűrő algoritmus ilyenkor csak csekély munkát végez, ez az én "raw" jpg fájlom.
. A telefon egyébként sajnos nem megfelelően kezeli a színeket, lehetnének kicsit élettel telibbek a színek, valamint a dinamikatartományával sem vagyok elégedett. De ezért az árért ilyen sokrétű fényképezési beállítással rendelkező telefon nem sok van, tehát összességében inkább elégedett vagyok, mint sem.
-
*RLaci*
addikt
válasz
siskad #63817 üzenetére
Tetszetős képek,a második szuper.
(#63826) Burt1793 Nem tudom,hogy marcell2015 kolléga engem is illetett e a "
megvilágosult" jelzővel,de nekem a túlságosan lekerekített kijelzőn kívül semmi bajom nem volt az Edgevel.Ha nem kapom a cégemtől az A5 2017-et,akkor szinte biztos,hogy a sima S7 lett volna az utód.(#63808) T0rnad0 Jó képek.
(#63822) Quqesz Jó,ötletes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Premier előzetesen az Assassin's Creed Shadows
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest