Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
válasz
Elit3Zotya #124035 üzenetére
Én is a vibrantot használom. Nekem az jobban bejön mint a másik
Úgy látomnem kell félteni a 14T Pro-t sem.
-
Aryon87
félisten
válasz
Roland861010 #124027 üzenetére
Jól tudod. Ha bejelentkezek a honlapra, közli hogy utolsó darabok és még csak a csomagokat se engedi választani, csak visszahívást kérhetek. Ha kijelentkezve nézem meg a tarifákat, pislogós árat kapok
De legalább a fehér színben kapható és nem az unalmas feketében. -
Aryon87
félisten
válasz
novinyul #124024 üzenetére
Mondjuk a német Telekom egy zsák szarkupac, sztem ez lesz a gond. Alig várom hogy megszabaduljak tőlük és váltsak. November még messze van
Én is várom a 15-ös szériát, de csak hogy lássam mit alkot. Nekem majd jövőre lesz a váltás, párom M5Pro-ja idén lesz 2 éves, de nem akarja lecserélni, majd ha kell.. Pár év múlva
Anyunak lenne jó a X14-es, vagy a X15-ös, mert az A72 már nagyon lepusztult állapotban van, de az se biztos hogy most, mert kivételesen nem megyek haza tavasszal. -
Aryon87
félisten
válasz
Elit3Zotya #124019 üzenetére
Kár hogy a Xiaomi nincs benne, oké hogy a 15Ultra még nem jelent meg, de a 14Ultrát simán betehették volna. Vivo szépen szerepel (bár a főkamera túl harsány színeket produkál), de nálam pl kiesik mert nem kapható szolgáltatónál. Samu és Pixel nekem egy kaptafa, az Alma meg Alma. AHonort meg nem értem, az M5Pro qva jól sikerült, a 2 utódja meg nem képes megugrani azt.
-
Aryon87
félisten
válasz
osonte #123567 üzenetére
Akkor még csinálhatsz is majd egy összehasonlítást a 2 telefonnal
Páromnak van Magic5Pro-ja, full elégedett vele, és a teló is jól bírja még mindig, képalkotását meg imádja (full amatőr turistafotó kategória).Hát igen, HelloMagyarország... Nekem már csak a személyi kölcsön maradt meg, amit nem lehet fullba letudni, és már 20% a kamat, holott mikor felvettem anno, akkor még 10% volt.
Nem is értem Bazsi kommentjét ezzel kapcsolatban, pláne hogy egy teljesen más ország opcióját hasonlítja össze arablóországéval..
Off vége, mert elvernek. -
Aryon87
félisten
válasz
osonte #123561 üzenetére
Simán meg fogják adni, otthon orrbaszájba nyomják a hiteleket, még akkoris ha már fulladásban vagy.
Németországban pl már nem adják csak úgy meg, mert figyelik a kiadásaidat is (albérlet, számlák, egyéb kiadások). Ha nem marad meg egy bizonyos keret az alap megélhetéshez, nem adják meg. + ha már csúsztál befizetéssel, akkorse kapsz (rosszabb mint otthon a BAR lista).Igen a X14U nagyon komoly, szeretek is vele fotózni. Éjjel se rossz Pro módban, de a Mate50Pro-val jobb képeket csinálok éjjel + ugye azzal több is a lehetőség. Kíváncsi vagyok az X15U mit fog újítani.
-
Aryon87
félisten
válasz
novinyul #123556 üzenetére
25U az kb 0 szintű fejlődést fog hozni, ahogy történik ez a 22 óta, így csodát most se várok sajnos.
X15U na az már jobb lesz.
Kettő közül a Xiaomit venném. Még annak ellenére is hogy a rendszer egyszerű, nem mint a Samunak, amit ki se használnék.
Még a Magic7Pro-tól várok javulást, a tesztképek nem lettek meggyőzőek. Sztem lencsehibás, mert a főkamera szélei mind torzak. Remélem lesz aki beruház rá és hoz ide képeket, mert amúgy bejövős a teló. -
Aryon87
félisten
válasz
Plazmacucci #123539 üzenetére
Mintha magamat olvasnám a jó kb 5 évvel ezelőtti időkből. És érdekes, mostanra nincs ebből balhé, mint akkoriban volt. Jókat nevetek már ezeken, és emiatt lettem bannolva 1000x + az avatarom is elvesztettem. És kb ugyanazon/hasonló sorok bukkannak fel időnként a márkáról, pláne hogy jobb nem lett azóta se (pedig egy 24Ultrát kipróbálnék).
-
Aryon87
félisten
válasz
Elit3Zotya #123464 üzenetére
Egész jó az alapmodellhez képest. Ezzel szemezek, hogy anyumnak lehet jó lenne az A72 utódjaként (mert az nagy neki, de fontos neki hogy vékony is legyen, és jó képeket is készítsen)
Amúgy. Jól látom hogy nálad a főkameránál a jobb oldalon torzul a kép?Novinyul: Authentic mód?
Csinálnátok pár képet vibranttal is kérlek? -
Aryon87
félisten
válasz
*RLaci* #123423 üzenetére
Ebben egyetértek, mert a mai trend a közösségi médiához van igazítva. Ott teljesen mindegy a minőség, a nép (és a család/barátok főleg) kajálja úgyis.
Ugyanakkor aki ennyit kifizet egy telefonért, szerintem elvárt, hogy a kameratudás/minőség is adja az árát. Szó se róla, bejön nekem a Pixel, de így ezen képeket nézve csalódás, pláne úgy hogy pl a P6Pro XL vagy mi volt akkor, annak képein még csodálkoztam és megvolt a wow faktor is. Ugyanez van az S24U esetén is. És az Alma is már közel se hozza azt amit pl a 11PM anno. -
Aryon87
félisten
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!
Xiaomi 14 Ultra
-
Aryon87
félisten
válasz
Roland8622 #122196 üzenetére
Kézből nem olyan jó az ilyeneket csinálni, az esetleges bemozdulás miatt sem. Na meg a tied nyers, enyém már szerkesztett. A nyers alap képem nem különb a tiédnél, ó és mennyi van kiégve
Én a fény graffiti módot használom, az jól rögzíti az ilyeneket + a villámokat is jobban bírja. -
Aryon87
félisten
válasz
Roland8622 #122129 üzenetére
Igaz ezek már szerkesztettek (legtöbb kép vágva is van), de nekem ez sikerült a Mate50Pro-val fényfestés módban és persze állványon. Igaz nem Pösti tüzijáték, de tüzijáték
-
Aryon87
félisten
válasz
Balúkapitány #122123 üzenetére
Teljesen jók videóban már. P40Pro-val kocsiban videózgatok állványra rakva nappal ha kirándulni megyek. Mate50Pro éjszaka is adja, változtatható rekesze által nem egy szemcsés maszatot kapok. Tény, mind2 helyzet kültér.
-
Aryon87
félisten
Mivel itt nem opció a szerkesztett kép (szerkesztett topik meg úgyis halott), így kénytelen vagyok a gyári kiköpött jpg-t betenni, ami nem is adja vissza azt amit a szerkesztett, pláne RAWból.
Előző éjszakai villámparádé, ez simán fényfestés móddal, zoomkamerával:
Ők meg a RAW jpg verziói:
Mate50Pro
(Halk megjegyzés: X14U sem erős éjszakai fotózában, ahogy semelyik csúcs sem, ebben még mindig a Huawei a legerősebb számomra)
-
Aryon87
félisten
válasz
Ixion77 #121996 üzenetére
A Xiaominak az árán túl az OS-e zavar (bloatware, hirdetések, random kínai üzenetek, agresszív memóriakezelés, random inkompatibilitás hardverekkel és szoftverekkel)
Én nem tudom, most vagy a legtöbb Xiaomi felhasználó (face csoportból kiindulva) balf*sz, vagy nemtom, de nekem a fent leírtak közül se a 12X-en, se a 14Ultán nincs semmi ilyen (és visszamenőleg a Mi8, Mi6 és Mi5 esetén sem). Memóriában is van hogy napokig bent tartja a témát, egyedül a messenger az ami miatt a főoldal újratölt, de a messengertől csodát nem várok, az alapjáraton egy rakat fos...
Szóval ne más általi tapasztalatból indulj ki, pláne olyanból ne akinek a legolcsobb aljakategóriája van, mert azok valóban hulladékok (és általában ez a közeg höbörög és fikáz), hanem egyszerűbb ha magad tapasztalod meg.
Sima 14 esetén nem tudom mi van, nem követem azt. -
-
Aryon87
félisten
válasz
Plazmacucci #121822 üzenetére
Neki pont a fotó a lenyeg. Samu máris elvérzett a témában.
Honor és Xiaomi a megfelelő válasz -
Aryon87
félisten
Írnék ide egy jó cifrát, de akkor még a nettől is eltiltanának..
Hülye képfeltöltő oldalak..Akkorse tudok bélyegképet csinálni
[link]
Xiaomi14Ultra -
Aryon87
félisten
Lensdump mekkora egy fos oldal lett, képtelen feltölteni a képeket. IBB-t meg nem szeretem, nem tudok bélyegképeket linkelni, így marad a sima linkelés. sorry.
Frankfurti kirándulás + pár közeli virág a 3.2x zoomkamerával. Éjszakai képek Gcammal, 3.2x és 5x zoommal.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Xiaomi 14 Ultra
-
Aryon87
félisten
válasz
Elit3Zotya #121430 üzenetére
Be biza
Nekem azb Authentic jobban adja. De ugye kinek mi -
Aryon87
félisten
Authentic móddal készült. Próbálgattam mind a kettőt hogy melyik adja, nekem ez a jobb. Sötétebb (+vignetta) ugyan, de részletesebb. Vibrant az olyan Samsungos kép világ, ami nem jön be, pedig közösségi oldalakra való, ott meg kb mindegy.
Novinyul: Jóbarátok leszünk 2 évig
S24Ultrán gondolkodtam még, de végül észheztértem...
-
-
Aryon87
félisten
válasz
Plazmacucci #121306 üzenetére
Köszi a képeket ismét. Pont azt adja amit vártam.
Melyik profillal készültek? Authentic vagy Vibrant?Teló megrendelve (fehér), pár nap s kezemben lesz
-
Aryon87
félisten
válasz
Plazmacucci #121278 üzenetére
Köszi
-
Aryon87
félisten
válasz
Plazmacucci #121271 üzenetére
Köszi a képeket
Esetleg pár utcakép főkamerával és a zoomkamerákkal kérhetek (főleg a zoomkamerák érdekelnek, többnyire azzal fotózok már)?
Ha páromat sikerül meggyőznöm, sztem hamarosan lesz nekem is egy fehér. Mate gyári hibás, 2x-ra is szervizbe kell menjen, muszáj levátanom -
Aryon87
félisten
válasz
F.Bence #121009 üzenetére
Javaslom még a tavalyi év egyik legjobbját is (ha kapható), a Honor Magic 5Pro-t. A Huawei érzés marad, Google is marad (és gyakorlatilag az is mondható a P30 széria utódjaként Google vonalon). És a Xiaomitól se kell félni, ott is a csúcsszéria jókat tud.
Szerk: ja hogy a méret.. Akkor kiesik minden amit írtam
-
Aryon87
félisten
válasz
Plazmacucci #120998 üzenetére
+ leginkább az életkedv is elmegy, mikor a júzer jön, feltesz képet egy teljesen más telefonnal (pláne ha az még nem is csúcskategóriás) és le is van sz*rva, semmi hozzáböfögés, mert csak 3 aktuális nagy a favorit. Én is emiatt nem teszek már fel képet. Ja nekem egy bukott kínaim van, az senkit nem érdekel
-
Aryon87
félisten
válasz
ljoe82 #120800 üzenetére
Öregek vagytok már
Én még simán kimentem a tőlünk kb 12km-re lévő tóhoz, így még éjfél és 2 közt lőttem egy jó sorozatot. Brutál szép volt még szabad szemmel is. És már most is kezdődik, az Időkép már posztolt egyet, hogy a felhők mögött "bújkál".
Mondjuk itt kint felhőtlen az égbolt, de már nem megyek ki egy újabb sorozatra. -
Aryon87
félisten
Mate50Pro
-
Aryon87
félisten
válasz
Plazmacucci #120747 üzenetére
Na erre kíváncsi vagyok
-
Aryon87
félisten
válasz
VanAzAPénz #120477 üzenetére
Kár értük, M50Pro-m utódja lehetne ha lenne, de már a németek is száműzték a kínálatból a gyártót.
-
Aryon87
félisten
válasz
Elit3Zotya #120370 üzenetére
Részvétem
-
Aryon87
félisten
válasz
Motion_Blur #120323 üzenetére
-
Aryon87
félisten
válasz
balazs1022 #119955 üzenetére
Sorry, mégsem, sajnos a rossz kamerás (fókuszhibás) G4-et vittem magammal
Sebaj, cserébe teszek pár Mate-s képet -
Aryon87
félisten
válasz
Quqesz #119951 üzenetére
Legjobb telefonom volt. kb 2 éve volt szerencsém ismét beszerezni, mi több 2 is lett végül, mert amit kínából rendeltem kamerahibás volt, így szereznem kellett egy donort is. A kínából érkezett verzió vacakol (bootloop jelenséget produkál, de van mikor betölt), a donor, ami vásárlása óta működőképes, még most is teszi a dolgát a maga módján. Egy mai kornak megfelelő G4 V.2-t simán vennék ugyanezzel a külsővel.
Hozok majd vasárnap pár remek képet, ha szerencsém lesz vele. -
Aryon87
félisten
válasz
ShadowLac #119714 üzenetére
Igen így már látom hogy környezetfüggő, mert van mikor tetszik amit alkot, de van mikor szörnyülködök rajta.
Nekem a design ami bejön nála leginkább, az Spen is jó cucc (Note8-nál már megtapasztaltam, azóta nyilván jobb lett).
Kiváncsi lennék Gcammal mit alkot (majd ha lesz rá). -
Aryon87
félisten
válasz
ShadowLac #119609 üzenetére
Pedig csúcsfotós kellene legyen, elvégre azért is kapott újféle kamerákat. Nem akartam belemenni, de leírom mi a gond: oké, felhős, de nem borult, sötét idő volt, hogy a a tőled max 2 méterre lévő motor full mosott legyen. Egy éles pont nincs rajta és akárhogy nézem, nem találom a fókuszt (talán a bukósisak?). Régi Samuk egyik nagy erőssége volt a többpontos autofókusz, így kb az egész kép tartalma éles volt. A kisebbik optikai zoomkamera szétesik, és a nagyobbik zoomkamera képe is. Pl a hóquad rendszeámtáblája.. wtf? S mindez 600 kilóért? (kuponosdit hagyjuk)
Semmi haterkedés nincs, erről leszoktam már, de ez így akkoris gáz, és még mindig a szoftver a nagy gond, a nagy marketing AI meg nem is segít, inkább ront rajta. -
Aryon87
félisten
válasz
kengyel #119595 üzenetére
10X zoom sajnos felejtős. Hiba volt kivenni, inkább fejleszteni kellett volna azt a régi szenzort. Majd ha lesz időd tudnál csinálni az 5x optikai zoommal is képeket?
Bár nem rosszak a képek, van 1-2 amibe bele tudok kötni, de szerintem te is látod a hibákat.
Gondolom ez a kamerafrissítés utáni sorozat?Némított almafannak, mert olvasni még tud: i11PM óta megállt a tudomány, a 15-ös széria pocsék képeket csinál, ahogy az előző 3 sem az igazi már. Felültek ők is "a jó lesz a közösségi oldalra ez a minőség (insta, FB)" vonatra...
-
Aryon87
félisten
válasz
nikkor #119516 üzenetére
Ha jobban megnézed, az első és második képen a jobb alsó sarokban lévő levél zavarta meg a fókuszt, az ugyanis éles. a 3. képnél pedig ha jól látom, akkor a virág egyik szirmának csúcsa kapta a fókuszt.
Makrónál mindig meg kell adni a fotózandó részt, mert másképp random fókuszál és ilyen eredmény lesz. -
Aryon87
félisten
válasz
Atomgeszi #119198 üzenetére
Brutál ez a X13Ultra. Remélem a 14Ultra is lesz ilyen jó, mert akkor sztem ez lesz a következő telefon, bár esélyes a Magic6Pro is. Mate még sokáig kiszolgál az éjszakai módjával és a többi extrával amire más gyártó nem képes még mindig, így azt nem fogom hiányolni egy darabig (+ ott a P40Pro is működőképesen, ahhoz képest hogy lassan 2 éve beázott)
-
Aryon87
félisten
válasz
Atomgeszi #119021 üzenetére
Nálam meg emiatt van Huawei
Nézem a képeket...
Pár évvel ezelőtt csak lestünk mekköra különbségek voltaka gyártók képalkotásai között, voltak nagyon jók, és nagyon rosszak felső kategóriában is. Most egy kaptafa mind (a rosszabb irányba), és a legrosszabb az, hogy kemény pénzeket kérnek értük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok