Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryon87

félisten

válasz zsolt19900 #74804 üzenetére

Remek kérdés ez :)

Helyzettől függl, leírom én hogyan csinálom (igazából márkafüggetlen a helyzet, csak a kameraszoftver adottságai másak). Inkább a Honor 9 általi fotózásos időszakomból tudok ötleteket adni képekkel.

Nappal én automatában fotózok, mert nem egy olyan helyzet van amikor nem lenne alkalom babrálni a kézi móddal (meg minek). ha erős a napsütés, akkor alkalmazom a fénymérést, amit leírtál (pl nappal szemben):
    Itt pl az ég kiégett, de fókuszpontot megadva majd kicsit lejjebb véve a fényerőt, már másabb a kép:

[link]
    [link]
    [link]

Naplementekor már a helyzet adja hogy mi legyen. Amíg van nap, addig az esetek többségében automatán örökítem meg a képet, szintén a napot használva a fényméréshez. A legjobb képeket ilyenkor lehet csinálni, játszva a fényerővel:

[link]
    [link]
    [link]
    [link]

Éjszaka pedig a helyszín adja magát. Én a Honor 9-cel rákaptam az éjjeli felvétel módra, ami igencsak látványos képeket tud csinálni. Hangsúlyozom, ez a mód a látványra megy, nem a minőségre

[link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]

Hogy pro móddal is legyen pár:
    Itt már macerásabb a téma, sok próbálkozásba telik, mire sikerül eltalálni azt a beállítást, amivel már értékelhető kép születik. Én az ISO-t mindig a legalacsonyabb értékre teszem (H8/9 esetében ez 50), míg a záridő a városban 1-5sec, parkos/erdős részen már 20+ sec is lehet:

[link]
    [link]
    [link]

Remélem tudtam segíteni valamit :)

Új hozzászólás Aktív témák