Hirdetés
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #249 üzenetére
A pákacsúcsra - itt most ugyanaz a cél, mint egyébként a forrasztásnál, hogy megfelelő legyen a felület.
Lekezeled forrasztóvízzel, majd beónozod.
A vékony ónban is van gyanta, nem csak a vastagban -
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #245 üzenetére
Én gyantát szoktam használni erre a célra - ebbe belenyomom és utána már be is futja az ón.
Jó lehet a forrasztóvíz is, ezzel előkészítve a felületet szintén megfelelő eredményt kaphatsz; az ónban lévő gyanta pedig segíti a megtapadást.
Nagyon szutykos pákacsúcsnál egy kis polírpapíros dörgölés szokott segíteni, de ez csak a legvégső megoldás, mert megsérülhet a felületkezelése a pákacsúcsnak -
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #242 üzenetére
Tudnak valamit ezek az oroszok...
-
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #240 üzenetére
A cserélhető hegy végén van egy porkohászatilag előállított kis henger, ami arányaiban leginkább a pogácsára emlékeztet. Ennek az anyaga határozza meg a pákacsúcs hőfokát.
A Weller páka úgy működik ( az enyém legalábbis ), hogy a nyelében van egy mágneskapcsoló, ami egészen addig meghúzva marad, amíg a hegy el nem éri a hőfokot. A kapcsoló szára érintkezik a csúcs végével. A csúcs végén lévő anyag az adott hőfokon elveszíti mágneses tulajdonságát ( mágnesezhető ), emiatt a kapcsoló kiejt és a betét nem fűt tovább.
Van valamennyi hiszterézise a dolognak, úgyhogy a páka nem kapcsol vissza azonnal, hanem egy kicsit visszahűl.
Azt hiszem a csúcsok 270-400 fokig vannak és 5-8-ig van a számozás ( 5-270, 6-300, 7-360, 8-400 fokos, de ezt már baromi régen tanultam, úgyhogy nem biztos )
Fogalmam sincs, hogy most mennyibe kerül - én tizen pár éve vettem az enyémet használtan 6000HuF-ért trafó nélkül ( 24V/50W-os ) . -
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #238 üzenetére
Attól függően, hogy mit forrasztok cserélgetem - van három különböző vastagságú és hőfokú.
Az utóbbi egy-két évben csak úgy hetente/kéthetente egyszer használom, de előtte jobbára minden nap ment( Jó kis masszív német technika
)
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #236 üzenetére
Azt látni fogod, hogy mikor kell törölni - amikor a csúcson lévő ón már nem fényes, akkor érdemes.
Egyes pákák viszont nem szeretik a sok törölgetést: A Welleremen lévő pákacsúcs védőrétege a sok törölgetéstől megrepedezett ( csak zárójelben // jegyzem meg, hogy már vagy 10-12 éve használom ). Ilyenkor ugyanis ( amikor a vizes szivaccsal érintkezik ) ''hősokk'' éri a csúcsot - hirtelen visszahűl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SzoftverPremium.hu
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Részletfizetés .Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 RTX 4070 , Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H RTX4080
- 12 részletre elérhető Acer Predator Helios 18
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest