Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TAKÍÍ

tag

válasz tornas #415 üzenetére

Igen most azzal próbálkoztam, hogy sima "sniccerrel/pengével" finoman körbe vágtam, majd lehúztam. Nem is lett rossz, csak nagy türelem kell hozzá.

Na de gyakorlati kérdéseim lennének. youtubon találtam jó pár videót amik hasznosak szerintem.

először is 3 rész lesz: egy vörös egy kék meg egy sima réz. De van benne ilyen fehér "szövet szálak".
    Ha jól értem ezzel nem kell törődni, csak öngyújtóval finom leégetni. Ezzel együtt pedig lejön a kábelek "színe is" Magyarul ez a szín is csak egy "felületkezelés/jelzés, amivel nem nagyon szabad forrasztani. Majd az égetés után le kell finoman dörzspapírozni. Hm....ezután pedig használom a szuper memóriám, mert elfelejtettem melyik milyen színű volt ..:) Ja és a Jacknek a "házát" ne felejtsem el felhúznia vezetékre forrasztás előtt, különben verhetem a fejem a falba. :D

Páka: Weller van itthon, de nem hőfokszabályzós. Sima konnektorba dugós. 15 wattos. Mennyire féljek tőle? Mármint hogy pl túl forró lesz. Hallottam olyat, hogy elég a vezeték? (ja és most csak a JAk dugó forrasztásáról van szó semmi profibbról....

NA de maga a forrasztás. Sokszor mutatták, hogy ne a pákára olvasszuk az ónt és utána azt a forró ón cseppet vigyük föl, mert azt nem úgy kell. Hanem felforrósítom mondjuk a vezetéket és az ónt a forró vezetékhez érintem. Így ráolvad az ón. Tehát hogy a forrasztandó felületet melegítsem. Ez OK. JA van egy hegye. Ezzel kezdjek valamit? Mondjuk dörzspapírral ledörzsölni? Apám neki esett vésővel. Gondolom ennek is "tisztának kell lenni"?

De csomószor láttam hogy a forrasztandó dolgokat "fölónozzák" ( nem tom másképp mondani), tehát egy vékony réteg ónt visznek fel a vezetékre és forrasztandó felületre. De itt ellentmondást érzek.
    Ha felónozom a csatlakozót és a kábelt. Ilyenkor nincs nagyon mit melegíteni. Mármint nem a jack dugó fémét fogom felmelegíteni mikor összeforrasztom a kettőt hanem a Jacken lévő Ónt..... Mindegy biztos túlbonyolítom. meg lehet két külön dologról beszélek. Mert valamikor NYÁK-on (asszem így mondják) láttam hogy a pákával melegíti a felületet és az Ónt a forró részhez érinti és ráolvad mint a mesében. Máskor meg mind a vezetéket és mind a felületet Ónozza külön külön, aztán a kettőt egybe "varázsolja".

Új hozzászólás Aktív témák