Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Pánik a memóriapiacon
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
-
The Eagle
tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Aha tényleg. Ehhez aztán sem tudás, sem ész nem kell. A gázt egy féltégla is tudja nyomni. Szvsz Sato pontosan ennyit tud csak.
A vezetés ennél egy kicsit többet jelent. Nem több Sato mint egy kamikaze. Addig amíg magát keveri bajba, addig nem érdekel senkit, de mikor mást hoz olyan helyzetbe, mi ma Barichellot, az minden csak nem király.
bye
The Eagle -
Oliverda
félisten
Sato volt a király! Ő is egy igazi versenyző. Nem olyan mint eggyesek akik ott sunyítanak és még előzni sem mernek. Sato, Montoya...ilyenekre van szüksége a Forma-1-nek. Akárcsak Senna, Mansell. Persze ezt nem úgy értem hogy Sato=Senna...
-
Ijk
nagyúr
Hát én má következő idényig asszem nem nézek F1-et. Most szinte az egészet végigaludtam, máskor legalább felébredek Palik üvöltözésére, de ez most nagyon sz*r futam volt.
Pedig tavaj már reménykedtem,h. legközelebb Kimi vb-nok lesz, de most nem úgy fest. Amúgy Hakkinen utolsó éve óta szinte mindig nézem az F1-et, de azóta a mclaren mélyrepülésben van. Ilyen az én szerencsém. Majd talán jövőre. -
X-COM
nagyúr
a McLaren problémáját nem csak a Mercedes motor okozza, a tavalyi motor is többet bírt ennél, egész egyszerűen rosszul van megtervezve az autó
állítólag alacsonyan van a motor, ami komoly gondokat okoz (én spec. nem értek hozzá), rosszul van megtervezve a hűtés, a kipufogó
a 19B típusnál, pl. feljebb kerül a motor is, és az előbb említett dolgok is át vannak tervezve, ezért is várnak tőle sokat -
törölt tag
Ne bátsátok már szegény Barit; szerintem itt a Sato volt a köcsög; kis hülye attól hogy van egy menő verdája még vezetni nem tud! Legjobb példa hogy mindíg csak alatta esik szét a Bar a Button alatt soha! Amit meg ma a Barival csinált; inkább nem méltatom!
Szerintetek a Barinak mit kellett volna csinálnia?? Ment a saját ívén és a Sato meg beszúrt; pórul járt! -
blise
tag
na megkerestem a váltóra vonatkozó részt
The gearboxes of modern Formula One cars are now highly automated with drivers selecting gears via paddles fitted behind the steering wheel. The 'sequential' gearboxes used are very similar in principle to those of motorbikes, allowing gearchanges to be made far faster than with the traditional ''H'' gate selector, with the gearbox selectors operated electrically. Despite such high levels of technology, under 2004 regulations fully automatic transmission systems have been outlawed, as has launch-control, meaning drivers must control the clutch themselves, at least at the start of a race.
nem vagyok top nagolbol de szerintem ebből a vége az érdekes: nevezetesswen hogy a sofőrnek legalább a rajtnál magának kell kpacsolnia, de lehet ennyire rosszul fordítom az at least-et? -
Pierre
tag
Amennyire tudom, kedden tesztelik az új MM autót Silverstoneban. Meglátjuk milyen eredménnyel.
Ez a mai verseny dögunalom volt, szóra sem érdemes. :( -
[amne]
senior tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Nem azért fél automata a neve mert nincs kuplung hanem azért mert a meló felét gép végzi másik felét ember, legalábbis f1-ben. Amit pedig te mondasz azt hívják tiptronic steptronic stb váltónak attól függ melyik gyár hogy nevezi,
f1-es félautomata az, ami felfelé automata lefelé emberi vezérlés. -
hobizoli
nagyúr
Pedig pont Rally vilagbajnoksagokon hasznaltak Gronholmek es azert maradt ott a bot is, ha bedoglene valahol, akkor is tudjanak menni hagyomanyos modon valtva
Az F1-ben is hasonlokeppen mukodik/mukodhet a felautomatavalto SZVSZ.
Az Alfa/Fiat-ban is hasznalnak mar egy ideje felautomata robotizalt valtot, kormanyrol gombnyomasra valt.
hobizoli -
blise
tag
na bau nyilatkozat
egyszer nem hallom azt tőle hogy igen ma jobb volt a bruni...
kár -
blise
tag
válasz
hobizoli
üzenetére
szia
a buttonnál nem a dc félére gondoltam, de most hogy mondod...
a boxkiállás után szar helyre került és ott két- három kocsit meg kellett előznie, mert akkor még éles verseny volt, nem pedig lekörözések, más kérdés, hogy a német kollégák miatt nem láthatuk mindet annál több ferrari+sumi pillanatképet -
[amne]
senior tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Sebesség fokozatokban felfelé automatika vált visszafelé pedig manuális, kuplung nélkül, közbe avatkozhat felfelé is a a pilóta, elől csak spec fokozatokat váltanak, amúgy a kormány mögötti pillangószárnyakkal vezérlik (jobb oldal felfelé, bal oldal lefelé).
Rallyeban pedig nem kormány mögött van a váltó hanem kormány mellett egy lökdösős váltó gomb, húzza fel vált tolja levált. -
blise
tag
már hallom a nyilatkozatokat
sumi: ez egy kemény verseny volt, de nagyon jo volt a csapat..... -
blise
tag
vicc: szerintetek meg van nekik a magyar himnusz is, hátha a Bau nyerne?
-
blise
tag
válasz
parandroid
üzenetére
aakor már a palik is monnyon le!!!
-
blise
tag
válasz
Viktor77
üzenetére
nem olvastam sehol de tuti a MM valami full könnyű motort használna ami nem bírja, bár ez lehgyne az ő dolguk, ahoz mit szoltok hogy a héten a monti már pedzegeti hogy nem szivessen menne a MM hez jövőe mert ugy érzi nem ezt érdemelné?
a furam ugy is uncsi volt arrol kár beszélni... -
anulu
félisten
az előző, Monte-Carlo-i futamot lezámítva úgy unalom, ahogy van... :((( Schumi monnyon le! (meg, aki tervezte az idei McLaren-t, az is! :((()
[Szerkesztve] -
zsolt501
nagyúr
Én szerintem az egéssz F1 ellaposodott, én szerettem a versenyeket fölleg tavaj de az idei versenyek nagyon kiábrándítoak.:O
-
blise
tag
uhm félautomata szerintem azt jelenti:
nem fokozatmentes, hanem vananak fokozatok és egy elektromotor végzi a váltás bizonyos program alapján, bocsde nem vagyok autoszerelő, sőt nem értek hozzá ,de nem is érdekel -
blise
tag
na most volt sumi belső kamera kanyarban és szerintem nem nyomkodta a gombokat a kormányon
-
blise
tag
válasz
hobizoli
üzenetére
szia
szerintem te tévedsz, ugyanis félautomata váltok vannak, ami azt jelnti hogy kuplungolni nem kell a váltás automatikus, és ebben nem vagyok biztos de tavaly ugy volt hogy volt automat prog és manuális is, tehát a versenyző döntötte el hogy melyiket használja, de hogy ez idén is igy van e nem tom de szerintem idén full automata
de vki más is biztos tudja -
blise
tag
komolyan mondom remélem év végén a barit kipaterolják a ferraritol és vmi tehetségesebb versenyzőt tesznek a helyére
bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy bari régen nem így indult (ugy nézett ki lesz belőle vki)
de szerintem az évek alatt az ember bele tud fásulni abba, hogy ha tudna akkor sem nyerhetne, mert olyan a szerződése, ill. ha vkinek pont a m sumi a csapattársa (akit azért én is elismerek hogy az egyik legjobb valaha volt pilota) és nem tudja megverni, az elfásitja az ember fiát, de szerintem itt az ideje hogy magátol kiszáljon akárcsak dc
ők hány évesek is? -
alázógyík
addikt
A híresen megbízható német és japán technológia?!?!? LOL
:DD :) :D
Az olasz verdák meg gyalázzák a mezőnyt már több éve! ;] -
blise
tag
tudtam hogy ezt fogja mondani a palik, hogy a félautomata váltos kocsival a button tud sporolni mig sato nem, szeritnem az elektronika vált és nem a versenyző
vagy tévedek? -
blise
tag
muhahaha
palik bekaphatja!!!, de szegény sato kocsija megsérült, pedig barichello de mekkora loser volt!! komolyan mondom nem érdemli meg azt a második ferrarit -
blise
tag
na remélem a sato megmutatja a paliknak hogy igenis meg lehet fognia ferrarit
-
alázógyík
addikt
Mintha uncsi lenne 1 picit ez a futam! :(
-
Viktor77
titán
válasz
parandroid
üzenetére
Így van. Vajon a Mercedes mekkora presztizsveszteséget kénytelen elkönyvelni, mert pár szaros mérnök, nem képes egy normális motort összehozni?
Szerintem ez valahol már az eladásokon is mutatkozik. -
blise
tag
bocs asszem a csunya szavak nekem szoltak az előbb, sorry
-
blise
tag
most nem azért de 29 kör van hátra és suni körözött a célegyenes végén és simán bement oda fehér vonal möfé ahol jönnek ki a boxbol, persze ha vki jön ki és átlépi ezt a vonalat akkor megbüntetik, forditva nics ez igy mi?
eddig nem hallottam róla, de tuti nincs, pedig nem volt gyenge ahogy bement a heidfeld elé
amugy ismét egy kurva unalmas versenyt láthatunk, már ami az elejét illeti -
Viktor77
titán
válasz
parandroid
üzenetére
Tévedsz. A Minardi-nál is maximumon autóznak, csak ez náluk más sebességet jelent. (Nem flame!)
Inkább érjek be utolsónak, mint autózzak elől kb. 15 kört, és SOHA!!!!!! ne érjek be!!!!! -
[amne]
senior tag
válasz
Viktor77
üzenetére
Csak nézem és nem hiszem el hogy ilyen lámáskodás megy már évek óta, Mercedes az egy presztizs márka vagy tévedek? Éppenséggel a McLaren se egy Suzuki. Nem értem hogy tudják ezt végig nézni. A saját márkájukat alázzák. Ne lenne pénzük? Kétlem. Egyszerűen lámák. Raikonnen még szerencsés volt most, mit érezhetett volna ha utolsó kanyarban füstöl el első helyről mint Hakkinen kocsija...grr
-
parandroid
félisten
na, még egy mercedes mínusz... :O
csak azt tudnám, hogy lehet ennyi pénzből ilyen sz*r autókat csinálni.... :(
2. mod: vIktor: ha zsolti + bruni is úgy vezetne és úgy menne, mint kimi + david, már a minardik is rég elszálltak volna. ezeknek a megbízhatóságának épp a teljesítményükben rejlik a titka... :(
[Szerkesztve] -
Viktor77
titán
Visszafogottabban?????
Te MM szurkoló vagy? Nem hiszem. Ha az lennél, sejtenéd milyen dühös vagyok.
MOD: Na erről beszélek!!!!!! (Coulthard autója elfüstölt.)
2. MOD: A Minardi-k még mennek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[Szerkesztve] -
Viktor77
titán
Szerencsétlen Kimi mit érezhet?
Hiába ér el jó időt az időmérőn, hiába megy a versenyben elől, ha végig azon kell rimánkodnia, nehogy elfüstőljön a motor, és ez eddig 1 verseny kivételével, mindig megtörtént. Hogy tudja úgy kihozni a maximumot magából, hogy tudja, a motornak bármikor annyi? Sehogy!
Komolyan mondom nagyon sajnálom szegény srácot. Ennél Ő sokkal többre hivatott.
És mint már írtam, a MM-nél így üldözték el Hakkinent is a Forma-1-ből. Az utolsó éve, neki is ilyen volt.
Hakkinen nehogy a MM-hez jöjjön vissza!!! Minek??? -
parandroid
félisten
hopp, monti sumi mögé került, kezdődik a dodzsem!!! :DDD :DDD :DDD
csak vki hívja be a sc-t... :P
[Szerkesztve] -
Matr x
aktív tag
Fiúk, picit visszafogottabban, ha lehet.
Palik ismét dörrentett, mondta az igazságát: a McLaren nem megbízható, cserébe lassú. -
blise
tag
sziasztok
faszom ám a williamsbe is, baze egy kurva jaguár partyabn van bvel, valamit nagyon elbasztak azzal a kocsival
közben button körbeautozta dc-t, szépen csinálta, lassan télleg elhiszem hogy tud ez a fiú, bár sato előtte van -
Viktor77
titán
A Mercedes-nél mindenki bekaphatja a faszomat!!!!!!!!! :((:((:((:((:((
-
parandroid
félisten
na, elkezdődött az eu gp.
montoya jól meg lesz dicsérve... ;]
most már tutira külön fékezős-lassítós tréningeket fognak neki tartani... :D
a szép az, hogy ralfi legalább ma senkit nem fog feltartani. :t
ja, és kit lepett meg, hogy a mercedes elfüstölt? :O :O :O
[Szerkesztve] -
blise
tag
sziasztok!
na ugy nyitásnak, mielőtt elalszom rajta
baze ez a fasz palik megint mit nézet?
a montoya ment a saját kis ívén és mivel kurva nagy tumultus volt szerintem megint a ralf baszta el, mert ráhuzta
ti hogy látjátok?
majd csak a verseny után leszek, de kiváncsi vagyok... -
tkesy
őstag
Be van tiltva....
Anno még csináltak olyan versenygépet, ahol a pilóta állíthatta a szárny dölésszögét menetközben a pilótafülkéből,- rudazatok, meg mindenféle áttételek segítségével,- de azt hiszem egy baleset, vagy a tulságossan nagy balesetveszély miatt betiltották.... -
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ok! 70es évek?
-
Ha nem csalódom, akkor az 1979-es Dijoni nagydíjon történt az eset. A futamot (Taxi 1-2-3) Jean Pierre Jabouille nyerte.
-
-
b0unCe
aktív tag
válasz
Gregorius
üzenetére
errol jut szembe. Be van tiltva az, hogy a hatso tereloszarny kismotorral :D allithato legyen? pl a celegyenesben alig, kanyarokban pedig teljes leszoritoerot barkacsolva. egyes palyakon nagyon jol jonne. es az autoban levo fedelzeti comp iranyitana, igy nem lehet rafogni hogy kulso segitseg.
-
b0unCe
aktív tag
nem ertem. ha ennyit szamit egy uj konstrukcio, akkor miert nem tervezik rogton a 2006os autot es avval versenyeznek 2005ben? :DDD
-
Gregorius
őstag
válasz
üzenetére
emlékeztek amikor 98ban az első 2 futamot toronymagasan megnyerték a Mclarenek
Ha jól emlékszem, a McLarennek abban az évben volt egy titkos fegyvere, nevezetesen az, hogy külön lehetett fékezni a jobboldali és a baloldali kerekeket. Így meg egy kicsit nagyon sokkal jobban fordul a kocsi. A második futam után betiltották a ketyerét. -
b0unCe
aktív tag
[L]http://www.forma1.hu/pictures_04/movie_17.mpeg[/L]
erdemes megnezni. 2mega az egesz. -
csucsu_17
aktív tag
Nem olvastam végig a mai időmérő edzéshez szóló reaglásokat de megjegyzem Schumi + Ferrari páros megint megmutatta mitől döglik a légy a csúcs sebesség 310 km/h mig Satonak asszem 311km/h volt! Lesz itt csata kettejük közt :D
-
törölt tag
Azért azt is számold bele hogy mindenki fejlesztett 1 év alatt; szinte mindenki új construktioval jelent meg több kevesebb sikerrel igaz de azért ez a Sauber mégiscsak tavalyi verzió! ja és tavaly a Ferrari sem volt makulátlan! jövőre jobban fog járni a Sauber az biztos!:D
-
b0unCe
aktív tag
-
b0unCe
aktív tag
egy eszrevetel:
Palik bacsi azt mondja allandoan, hogy a sauberek azok a tavalyi ferrerik.
mival kulsoleg megtevesztesig hasonlitanak, valtot, mototrt pedig tolik veszik
Namarmost a motor hogy lehet a tavalyi ferrarie ha azota volt egy szabalymodositas. megpedig: 1versenyhetveget 1 motorral kell kibirni.
A tavalyi ferrari motorok 350km re voltak keszitve, utana szetestek.
ezt vagy megerositette a sauber, vagy a ferrari megerositve adja el (ezt ketlem), vagy pedig nem tesztelnek,nem vesznek resz a szabadedzeseken, hogy kibirjak a versenyt. (ezt meg azert ketlem mert nem igy van)
velemenyek? -
törölt tag
Nem azt mondta hogy magukba zuhanva ülnek; de azért az elég égő hogy 6futam után majdnem mégcsak pontot sem szereztek!
Viszont az is tény hogy inkább a kívülállók vannak felháborodva a Ferrarin nem a versenyzők!
Hát igen Baumgerter nem győzött célozgatni arra hogy más taktikán van mint a Bruni és szerintem akkor ez a 3tized reális! -
Peat;)
veterán
Kimi vagy 2 tizedet el is dobott az elején, nem volt hozzászokva hogy megy a Mclaren:) . A végén nem volt semmi mit csinált, jól megérkezett Trulli mellé. Sato remélem lerajtolja M.Sch.-t hogy legyen egy kis izgalom:)
Zsoltit sajnálom, de kívülről rohadt nehéznek tűnt a kocsija, a kanyarokban leginkább ahol lehetett látni, gondolom teli van töltve. -
tkesy
őstag
Kimmi a 4. helyről indul :)) :C 0.003s és megveri Trulli-t is...
Coulthard-ra kiváncsi lettem volna, hogy mit megy, mert az első időmérőn, ha jól tudom, gyorsabb volt mint Kimmi.... -
törölt tag
Azért Schumi is csinált már olyat hogy 16. helyről nyert! Igaz a Benettonnal de akkor az a Benetton Ford motorral volt ami pedig egy ''kicsit'' gyengébb volt mint az éppen aktuális Top team Williams! Egy dolog még eszembe jutott Schumival kapcsolatban; emlékeztek amikor 98ban az első 2 futamot toronymagasan megnyerték a Mclarenek! Pont mint most a Ferrari akkor ő nem kezdett el keseredni hanem 300%on dolgozott és megpróbálta behozni a lemaradást! Akkor nyilatkozta hogy akár a lelkét is eladná az ördögnek ha a Mclarennekhez 0.1s el közelebb kerülne! Na mind1 ezt csak zárójelben mondtam és nem kell rá reagálni!
A Baumgartnerrel kapcsolatos nézeteimet nem kezdem megint kifejteni hanem inkább eggyetéretek az előttem szóló + nézetekt valló emberekkel!
Aktív témák
- Msi Nvidia Gtx 295 Ver:1.0 ( dupla nyákos) Full doboz -Ritka
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Steam Deck OLED 512GB (2024) + 512GB SD kártya Újszerű, keveset használt
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- 9. generációs Gamer félkonfig, Asrock B365, i5-9400, 16GB, 256GB
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest