Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Egérpad topik
- Videós, mozgóképes topik
- HP EliteBook / ZBook topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Micro Four Thirds
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz student #14253 üzenetére
Pontosan a fene sem tudja (nem csak és kizárólag az adatmennyiségtől függ). saccperkábé 1 óra körülbelül.
(De ez tényleg csak saccolás, lehet kevesebb és több is)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
worxland
addikt
válasz student #11960 üzenetére
1. induló ár, fog esni majd rendesen, le fog menni cirka a 840 Pro szintjére
2. ja, csak épp ez nem átlag teljesítményű, hanem felsőkategóriás és gyárilag 30x több írást garantálnak, meg a gari is 3x. Magyarán ezt már végképp nem kell babusgatni, olyan terhelést adsz neki, amilyent nem szégyellsz (szerver, p2p, amit csak akarsz).''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Faterkam
addikt
válasz student #11706 üzenetére
Ehhez képest értettem, hogy nem is rossz ez a Samu!
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Bodor
veterán
válasz student #11256 üzenetére
Kíváncsian várom az LBA-val rendelkező firmware frissítéseket...
Ugye azt senki sem gondolja komolyan, hogy a cégek, a már megvásárolt SSD-k élettartamát ily módon meghosszabbítják, hogy a kedves felhasználónak később kelljen vásárolnia új SSD-t!"Míg a jelenlegi átviteli sebesség 500 MB/s körül mozog, az új technológiával másodpercenként 1,5 GB-os adatmennyiség mozgatható meg."
Minek is? Ki használja ezt ki? Maximum ha van kellően gyors forrás meghajtó, és ez a tempó is csak a nagy fájlok mozgatásánál jelent előnyt, tehát azoknak jó, akik már 1 TB-os SSD-ket használnak adat tárolásra a gépükben. -
worxland
addikt
válasz student #11200 üzenetére
Ja, csak ezeket nem tudtuk meg:
típus (840 EVO marad? az ölég gáz)
mennyivel lesz tartósabb (ebben a cikkben azt írták, hogy min. 10x többet bír, máshol már csak kétszeres szorzóról szól a fáma)
elérhetőség a Samu oldalán (ha már egyszer a konzumer piac számára elérhető)
ár
sebesség (a 14000 IOPS is nagyon karcsú)
teszt''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
worxland
addikt
válasz student #10906 üzenetére
Van, az NTFS (sok-sok éves infó) akkor tud rendet tartani, ha min. 10% üres a lemezen.
Persze arról semmi hír, hogy az újabb és újabb NTFS verzióknál ez változott-e. De józan ésszel is az jön ki, hogy jó, ha van üres hely a lemezen, hogy egy-két év használat után, nagy töredezettségnél is legyenek viszonylag nagy összefüggő üres területek, ahova fel lehet írni az új adatokat, hogy a fej több szekvenciális és kevesebb random írást/olvasást végezzen, lévén a random (4 kB méretű) olvasás/írás sebessége vinyónál töredéke a szekvenciálisnak. Tele vinyónál ezt a lehetőséget elbukod, és csak az állandó csörömpölést hallgatod, ahogy a fej ide-oda van rángatva.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz student #10847 üzenetére
Még nem tudom pontosan. Samsung EVO vagy valami hasonló vagy jobb minőség azonos áron.
De szerintem PRO lesz belőle (128GB). Megér +10k-t az a +2 év garancia.Nem ábrándultam ki az SSDkből. Még mindig a legnagyobb fejlesztésnek tartom a 21. században, ami a PC iparban történt.
Ez az Intel X-25M még elég korai fecske volt.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Darth-anyán
tag
válasz student #10847 üzenetére
Ha elromlik valamid, soseveszeltöbbet? Ahogy a HDD-nek, úgy az SSD-nek is van gyenge pontja, itt a vezérlő lesz a sláger. Tervezett elavulás, csak néha kicsit korán.
[ Szerkesztve ]
Csak azért, mert senki nem panaszkodik, még nem biztos, hogy minden ejtőernyő tökéletes
-
M107
addikt
válasz student #10636 üzenetére
Külső HDD-re torrentez, bár 2 TB 80 nap alatt,nem sok de nem is kevés.
az álandó írás előbb utóbb kikészíti az ssd-t (a torrent ezek közé tartozik)Nekem 54 nap alatt 803 GB sikerült összehozni, úgy hogy csak rendszergyorsításra használom a kis samu SSD-m rajta van office, megy rá a winupdate, időnként youtobe ,firefox cache kb ennyi.
viszont én a vezérlő behalásától félek, mikor mindig boot-lok figyelm is meg van e az SSD...A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Ice&Lime
veterán
válasz student #10029 üzenetére
Az már biztos, hogy normálisnak nem igazán mondható, pláne, hogy nem hdd-ről van szó, plusz, hogy 23 fokos a környet és nem munka közben ennyi. Még egy teljes windows telepítésnél sem szokott 50 fokos lenni, mondjuk nyáron 32 fokos szobában már valószínű.
Jó a kérdés.[ Szerkesztve ]
-
válasz student #9079 üzenetére
Nekem sokszor megy az Upload, de az elég lassú sajnos /55-62kbit/s/ (T-Online ADSL.) az Upload Very LOW sajna így sokszor megy a gép 24hr vagy legalább reggen 8-tól este 22:00-ig / 00:00 -ig max. ezzel a funkcióval !
Meglepően sokat "eszik" adat terén... de sebaj, ezért vettem Pro-t , mert 5év gari van rajt így bírja remélem...L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz student #9076 üzenetére
Igen, de SSD-n csak a Rendszer / Programok vannak, minden más Setup / mentések /egyéb "minden" a 2TB -os WD RED HDD-n van
Nem tudom, hogy az 1.33TB írási menny. sok-e vagy mi lenne az "opcionális" menny. , de én kevésnek találom nagyon is (bár ha belegondolok, hogy mire van használva akkor sok...)56nap alatt 1.33tb az szép --> am. ezt mire érted, hogy szép ? (kevés vagy sok?)
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Doky586
nagyúr
válasz student #8059 üzenetére
Az ssd-ben nincs valós idejű óra. (ha tennének bele, feltünő lenne a szükséges kvarc és az elem).
Enélkül pedig legfeljebb üzemórát mérhet, de ha a 3év gari esetén nem akarja hogy a nyereséget teljesen elvigye az hogy az ügyfelek 10% visszaviszi mert ők 365/7/24-ben használják akkor átlagos használattal (napi 8-12h) 6-10évig nem lépne működésbe az öngyilkos chip, azaz az emberek 90%-át nem érintené a dolog, így nem is éri kockáztatnia a cég jóhírét... -
asdf_
veterán
válasz student #8059 üzenetére
"Előfordult már olyan is, hogy a nyomtatóba egy olyan chipet ültettek be, amely egy bizonyos oldalszám kiprintelése után egy hibaüzenetet küld. Ilyenkor általában az első utunk a szervizbe vezet, ahol aztán közlik: berendezésünk elromlott, nincs tovább, újat kell venni."
Ez netto baromsag es uldozesi mania. Nem ultettek be es plane nem hoztak letre kulon egy chipet erre a celra. A tintasugaras nyomtato fejerol gumilapok rendszeres jelleggel letorlik a rajta maradt tintat (aka: fejtisztitas), az igy lesoport tenta egy Waste Ink Tank nevezetu tartalyban gyulik, majdpedig a nyomtato x ezer oldal kinyomtatasa utan azt mondja, hogy ezt a tartaly megtelt, tessek kiuriteni (tehat nyomtato szervizbe el, szetszed, kialakitott tartaly kimos, esetlegesen a benne elhelyezett szivacs kicserel, kerdes persze, hogy egy tiz-huszezer forintos nyomtato eseten mennyire veszi ezt joneven a juzer, hogy mondjuk 5 ropiert ezt elvegzi neki valaki, meg mondjuk arra is ra lehetne fekudni, hogy ez a tartaly miert nem eppen ketszer, haromszor, negyszer, tizszer nagyobb, mint amekkora, aki mar latott szetszedett nyomtatot, azert van ott hely szabadon). Az egyszeri juzer meg aztan addig turta a netet, amig megtalalta a service manualbol szermazo infot, hogy ezen hasznalttinta-tartaly kiuritese utan milyen gombkombinacioval kell lenullazni a nyomtatoban ezt a szamlalot, lenullazta, a nyomtato meg nyomtatott tovabb, ebbol pedig levonta azt a -teves- kovetkeztetest, hogy a kocsog gyarto direkte beleprogramozta a nyomtatoba, hogy az alljon meg, nem atallott egy kulon chipet is emiatt kifejleszteni es beepiteni. Kozben csak az volt a tapasztalat, hogy atlagosan x ezer oldal nyomtatas utan megtelik ez a tartaly es ki kell uriteni. Ennyi erovel az autobol is ki lehetne utni otthon a huszezrenkent felvillano villaskulcsot, minek azt az olajcseret elvegezni, nem?
simán el tudnám képzelni azt hogy vezérlőbe bevan programozva hogy gari idő lejárta után random 50-500 nap között halj meg
Igen, van benne egy aramforras nelkul mukodo ora, vagy pedig a SATA porton lekerdezi minden indulasnal a geptol a pontos idot Ugy ezt megis hogy gondoltad?
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz student #7935 üzenetére
Szerintem nem rosszabb, sőt mivel MLC-s, ezért talán jobb is.
Endurance: 72TB total bytes written (TBW), equal to 40GB per day for 5 years. Azért ez nem olyan rossz.
Ha a szekvenciális írás fontos,de ez elég ritka, akkor abban jobb az EVO.(#7936) kmisi99: Megpróbálsz minél több szabad helyet hagyni az SSD-n ,minél kevesebbet írni rá olvasnivaló , és használsz TRIM-et helyettesítő programot, amit manuálisan néha lefuttatsz( Diskeeper with Hyperfast, vagy O&O Defrag 17. )
(#7945) alex devil: Laptopban teljesen jók ezek az értékek. Viszont idézet a cikkemből:
"Lapozófájlt 4-8 GB RAM-nál, és efelett nem igazán használ a Windows, viszont nagy ritkán a letiltás rendellenes működést eredményezhet az ezekre érzékeny programoknál vagy a Windowsban, ezért azt javaslom, hogy állítsunk be pl. fix 400 MB-os értéket. Ez nem foglal túl sok helyet, de mégis van.
Ha használja valaki a hibernálást, akkor természetesen nem érdemes letiltani.
Viszont ha nem használjuk, akkor érdemes letiltani azt, mert nem mindegy, hogy feleslegesen foglalja-e el a rendszer meghajtón a fizikai RAM méretének megfelelő 75 vagy 100%-át a hiberfil.sys fájl, melyet a rejtett és rendszerfájlok megjelenítésével tehetünk láthatóvá.Tehát ez utóbbi kérdés a felhasználói szokástól függ inkább, mintsem hogy élettartam kímélő megoldás lenne."
(#7947) Impressa : Mindig a legújabb SSDOK-ot használd! Gratulálok a "korekktor-sághoz!"
(#7949) zosy76: Jó ez így! A gyári adatokat üres meghajtóval és ATTO-val mérve éred el, de érzésre a használatban ennél nagyobb különbséget sem érzel, szóval mindegy.
(#7950) zeusz55: Hát bizony Intel-es.
(#7953) Sera26: Nem sok. Az elején a telepítések miatt mindig kissé sok az írás, aztán beáll egy kisebb napi értékre. Az ebben a hozzászólásban linkelt cikkem ajánlásait tartsd be, aztán felejtsd el nézegetni az írást.
[ Szerkesztve ]
-
peterk
senior tag
válasz student #3301 üzenetére
A TLC 1000 írási ciklusával a 840-es 120-as kb. 120TB írásra van "hitelesítve". Gratulálok annak, aki ezt 3-4 év alatt, otthoni körülmények között produkálni tudja, használja akárhogy.
Még egy dolog: Az 1000 írási ciklus arra vonatkozik, hogy kb. 1000 írásig képes az SSD azt teljesíteni, hogy a felírt adat 1 évig olvasható marad akkor is, ha a polcon pihen az SSD (azaz nem kap áramot). Tehát nem egyszerűen arról van szó, hogy 1000-szer írható aztán annyi neki. Nem véletlen, hogy a stress tesztek sorra 400TB fölött tudnak ráírni, azaz 3-4x annyit, mint az elvileg hitelesített érték. (Mondjuk sokat nem is jelent emiatt a stress teszt, mert csak akkor lenne a 400TB igaz, ha utána feltennék a polcra, és mondjuk 2 hónap múlva is tökéletesen olvasható lenne).
Mindennapi használat mellett legyen bármelyik SSD-ről szó, ma már sokkal nagyobb az esélye annak, hogy az SSD-n a vezérlő száll el előbb, minthogy a memóriacellák merülnek ki. A tömörítő algoritmust használó típusoknál pedig még szabad hely hagyással sincs értelme foglalkozni, mert a belső tömörítés miatt ha teleírsz egy lemezt vegyes adatokkal, akkor akkor is marad bőven hely a wear leveling algoritmus számára, ha te nulla szabad helyet látsz. A tömörítési algoritmus miatt ugyanis, ha mondjuk egy 120 gigás SSD-t csuppra teleírsz, az SSD a valóságban akkor sem lesz tele, mert belül tömörítve vannak az adatok - azaz mondjuk 80-90GB-oin elférnek, és marad 30-40GB hely, ami több, mint elég. (Természetesen ez vegyes adatok - oprendszer, dokumentumok, cache, stb. - esetén igaz. Ha csak filmekkel írod tele, akkor azt nem fogja tudni a belső algoritmus tovább tömöríteni. De ki használ filmek tárolására SSD-t?)
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
Milka 78
nagyúr
válasz student #3296 üzenetére
Bírni bírja,csak mint felettem is utaltak rá az írásodat elég jól meg tudja tolni ha keményen használod és ezzel fogy az élettartam is.A V300-as 64gb-s a gyártó szerint 32TB-t a 128-as 64TB-t visel el így te is ki tudod számolni(ez csak erősen viszonyítás képen+gyártó függő is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest