Hirdetés
- Egérpad topik
- Videós, mozgóképes topik
- HP EliteBook / ZBook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Micro Four Thirds
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BTminishop
aktív tag
válasz realmadrid92 #9738 üzenetére
ja arra gondoltam,hogy kell felrakni a win7et ssdre.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz realmadrid92 #9685 üzenetére
Ez jó hír, ugyanis tegnap(azaz ma) hajnalban megvizsgáltam a riprtot(amit küldtél) és igazából a "véres a torka a rendszerednek" megállapításra jutottam.
Ennek az alaplapnak bugos a LAN chipje, ezért fordulhat elő, hogy hibásan töltesz le netről/többször kell nekifutni, mire hibátlanul jönnek le a cuccok. Szerencsére BIOS frissítés formájában javították a dolgot (F10 verziójú BIOS-ban), szóval a legújabb F12-es BIOS-ra kellene frissíteni (természetesen, ha nem tudod, hogyan kell helyesen BIOS-t frissíteni, majd azt követően mindent vissza- és beállítani a BIOS-ban, akkor neki se fogj vagy kérj segítséget: [link]Tamoo - Nem gond, bár 3,5" vagy akár 5,25"-ös helyre is brakhatod az oldalánál 2 csavarral rögzítve, bőven megtartja (ráadásul 5,25"-ös helyre egymás mellé 2 SSD is elfér...)
gahen
1. Állítsd vissza a BIOS-ban AHCI-re a SATA üzemmódot
2. Cseráld le az NVidia SATA drivert, az OS alapértelmezett AHCI driverére. (Nvidia AHCI driverek nem támogatják a TRIM-t) 4. pont alapján járj el.
Ezt követően már az SSDOK progi is el fog indulni, a TRIM is működni fog és a Hard Disk Sentinel is 100%-os teljesítményt fog megjeleníteni. (Ennyi kép nem kell azért, elég a Crystal Disk Mark-al végzett helyes mérésről, meg az SSDOK-ról.)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
M107
addikt
válasz realmadrid92 #9685 üzenetére
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
félisten
válasz realmadrid92 #9681 üzenetére
Kösz a privátot! Akkor a Comodo háza táján kell körbenézni, mert a kingston SSD-k "0 kilométeresen" kerülnek forgalomba, azaz 0 byte olvasás/írás van rajtuk és természetesen nincsenek partícionálva sem(mint sok más SSD sem). Nálam most is van vagy 15 SSD, direkt kibontotam és betettem egy ilyen új Kingston-t a gépembe(csak ez 60GB-os, de ez mindegy is), így kell kinéznie újonnan: [link]
Ezt csak azért írtam le és linkeltem képet, hogy más is mindig ellenőrizze az új meghajtóját.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz realmadrid92 #9681 üzenetére
Privátba dobj egy képet a Sentinel Információk füléről(értelem szerűen az SSD legyen kijelölve), thx!
UI: Ekkora írást sem az OS, sem víruskergető sem egyéb nem eredményezhet. Valami olyan progi garázdálkodik a háttérben, ami "megállás nélkül" tölt le. Ez lehet torrent(mát ha használsz), de akár vírus is lehet(Downloader-ek, amik folyamtosan tölt le mindent, aztán törli és megint tölt. Ez esetben viszont "érzékelned kellene", hogy leterhelt a hálózatod...)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz realmadrid92 #9679 üzenetére
Ennyi idő alatt közel 3TB írás az nem gyenge, főleg, hogy semmi extra szoftvert nem használsz.
hirtelen azt tudnám mondani, hogy a Crystal Disk Info-val is nézz rá a meghajtóra hátha az SSD Life Pro tévesen jeleníti meg az írt mennyiséget. Elsőre zárjuk ki ezt a lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz realmadrid92 #9675 üzenetére
1-8MB/s miért lenne sok? A korábban említett Comodo tud írni rendesen a bekapcsolt Auto Sandbox meg az (esetlegesen használt) Kiosk... Tiltsd le őket.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz realmadrid92 #9664 üzenetére
"és azt a riport fájlt mivel tudom megnyitni?"
Semmivel. nekem tudod elküldeni, így ki tudom deríteni(vagy nem), hogy miért nem érzékeli az SSD-det a progim. Az email cím a korábban adott linken megtalálható.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz realmadrid92 #9660 üzenetére
Dehogy ugyanaz... Azért az nem mindegy, hogy egy valamilyen ismeretlen verziót futtatsz, ami mindenféle engedélyre hivatkozva el sem indul, avagy az eredetit, ami nem talál SSD-t a rendszerben... (Tudom miről beszélek, mivel én fejlesztem az SSDOK-t...)
Az, amit meg mentene, az a riport fájl.Az, hogy a progim nem talál SSD-t, annak az szokott az oka lenni, hogy
1. NVidia/Nforce chipset-es az alaplap és fel is lett telepítve a bináris hulladék chipset driver (Kuka)
2. Olyan SSD-d van, ami azt állítja magáról, hogy "ő" nem SSD...(dettó kuka)
3. Tuningolt gép
4. "Rossz" alaplapi vezérlőre kötött meghajtó, és vagy egyéb rossz BIOS beállítás stb stb, részletesebben: [link][ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz realmadrid92 #9660 üzenetére
Legújabb,Winrar vagy WinzipA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
válasz realmadrid92 #9656 üzenetére
Índitsd már újra a géped, újraindítás után egyből nézd meg (futtasd a progit.)
Ezek jó lenne ha belinkelnéd hátha :
Ha ezek után se akkor én a helyedben újra teném a Windows-t de sima MSDN képpel mert az ilyen összevissza hupákolt rendszerek, hadd ne mondjam....[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
félisten
Nem tudom honnan szedted le, de az eredeti helyről letölthető SSDOK-nak nem ez a fájlneve, ami esetedben látható (SSDOK-1.5.2.exe), hanem SSDOK v1.5.2 by FSCD.exe.
Szóval töltsd a linkelt helyről és úgy próbálkozz.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Most nézem, ez a program utóbbi verziói támogatják a win8.1-et is. [link] Így nem tudom mi lehet vele.
- Glaz-doz-fhut -
-
Glaz-dozfhut
őstag
Ja, bocs! Kár érte.
esetleg futtatás rendszergazdaként? nem volt dolgom 8-cal
Egy-két szolgáltatás állapota, megléte. Memória nagysága. Alignálás helyessége, ilyesmi. Driver típusa.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz realmadrid92 #9647 üzenetére
Ha feldobnál egy SSDOK képet [link] akkor még többet látnánk.
- Glaz-doz-fhut -
-
worxland
addikt
válasz realmadrid92 #9651 üzenetére
Ha nem fut, nem ír. Én mindkettőnél a single playert toltam végig, mindkettő jóval több, mint fél terát írt 1-2 nap alatt az SSD-re.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
worxland
addikt
válasz realmadrid92 #9645 üzenetére
Battlefield 3-4 nincs fent esetleg? Az ír ilyen mennyiségben.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
M107
addikt
válasz realmadrid92 #9647 üzenetére
Ott valami gubi van ,mert nekem egy 120Gb Evo 5 hónap és 4 nap alatt :
Szoktam yu-zni, hol sokat hol kevesett, naponta frissülő programjaim vannak, de én még egy nap volt, hogy 20 GB tettem az elején mostanában olyan 1-3 Gb naponta a böngésző cache az SDD-re ír csak a indexelés van kikapcsolva. s a többi a fent említett leírás alapján.
Sok lehet, hogy valami kémprogi vagy vírus..... pergeti a rendszer meghajtód.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz realmadrid92 #9645 üzenetére
Olvasgass
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest