Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen videókártyát?
- Gigabyte alaplap topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BTminishop
aktív tag
válasz
realmadrid92 #9738 üzenetére
ja arra gondoltam,hogy kell felrakni a win7et ssdre.
-
válasz
realmadrid92 #9685 üzenetére
Ez jó hír, ugyanis tegnap(azaz ma) hajnalban megvizsgáltam a riprtot(amit küldtél) és igazából a "véres a torka a rendszerednek" megállapításra jutottam.
Ennek az alaplapnak bugos a LAN chipje, ezért fordulhat elő, hogy hibásan töltesz le netről/többször kell nekifutni, mire hibátlanul jönnek le a cuccok. Szerencsére BIOS frissítés formájában javították a dolgot (F10 verziójú BIOS-ban), szóval a legújabb F12-es BIOS-ra kellene frissíteni (természetesen, ha nem tudod, hogyan kell helyesen BIOS-t frissíteni, majd azt követően mindent vissza- és beállítani a BIOS-ban, akkor neki se fogj vagy kérj segítséget: [link]Tamoo - Nem gond, bár 3,5" vagy akár 5,25"-ös helyre is brakhatod az oldalánál 2 csavarral rögzítve, bőven megtartja (ráadásul 5,25"-ös helyre egymás mellé 2 SSD is elfér...)
gahen
1. Állítsd vissza a BIOS-ban AHCI-re a SATA üzemmódot
2. Cseráld le az NVidia SATA drivert, az OS alapértelmezett AHCI driverére. (Nvidia AHCI driverek nem támogatják a TRIM-t) 4. pont alapján járj el.
Ezt követően már az SSDOK progi is el fog indulni, a TRIM is működni fog és a Hard Disk Sentinel is 100%-os teljesítményt fog megjeleníteni. (Ennyi kép nem kell azért, elég a Crystal Disk Mark-al végzett helyes mérésről, meg az SSDOK-ról.) -
M107
addikt
válasz
realmadrid92 #9685 üzenetére
-
válasz
realmadrid92 #9681 üzenetére
Kösz a privátot! Akkor a Comodo háza táján kell körbenézni, mert a kingston SSD-k "0 kilométeresen" kerülnek forgalomba, azaz 0 byte olvasás/írás van rajtuk és természetesen nincsenek partícionálva sem(mint sok más SSD sem). Nálam most is van vagy 15 SSD, direkt kibontotam és betettem egy ilyen új Kingston-t a gépembe(csak ez 60GB-os, de ez mindegy is), így kell kinéznie újonnan: [link]
Ezt csak azért írtam le és linkeltem képet, hogy más is mindig ellenőrizze az új meghajtóját. -
válasz
realmadrid92 #9681 üzenetére
Privátba dobj egy képet a Sentinel Információk füléről(értelem szerűen az SSD legyen kijelölve), thx!
UI: Ekkora írást sem az OS, sem víruskergető sem egyéb nem eredményezhet. Valami olyan progi garázdálkodik a háttérben, ami "megállás nélkül" tölt le. Ez lehet torrent(mát ha használsz), de akár vírus is lehet(Downloader-ek, amik folyamtosan tölt le mindent, aztán törli és megint tölt. Ez esetben viszont "érzékelned kellene", hogy leterhelt a hálózatod...)
-
válasz
realmadrid92 #9679 üzenetére
Ennyi idő alatt közel 3TB írás az nem gyenge, főleg, hogy semmi extra szoftvert nem használsz.
hirtelen azt tudnám mondani, hogy a Crystal Disk Info-val is nézz rá a meghajtóra hátha az SSD Life Pro tévesen jeleníti meg az írt mennyiséget. Elsőre zárjuk ki ezt a lehetőséget. -
válasz
realmadrid92 #9675 üzenetére
1-8MB/s miért lenne sok? A korábban említett Comodo tud írni rendesen a bekapcsolt Auto Sandbox meg az (esetlegesen használt) Kiosk... Tiltsd le őket.
-
válasz
realmadrid92 #9664 üzenetére
"és azt a riport fájlt mivel tudom megnyitni?"
Semmivel. nekem tudod elküldeni, így ki tudom deríteni(vagy nem), hogy miért nem érzékeli az SSD-det a progim. Az email cím a korábban adott linken megtalálható. -
válasz
realmadrid92 #9660 üzenetére
Dehogy ugyanaz... Azért az nem mindegy, hogy egy valamilyen ismeretlen verziót futtatsz, ami mindenféle engedélyre hivatkozva el sem indul, avagy az eredetit, ami nem talál SSD-t a rendszerben... (Tudom miről beszélek, mivel én fejlesztem az SSDOK-t...)
Az, amit meg mentene, az a riport fájl.Az, hogy a progim nem talál SSD-t, annak az szokott az oka lenni, hogy
1. NVidia/Nforce chipset-es az alaplap és fel is lett telepítve a bináris hulladék chipset driver (Kuka)
2. Olyan SSD-d van, ami azt állítja magáról, hogy "ő" nem SSD...(dettó kuka)
3. Tuningolt gép
4. "Rossz" alaplapi vezérlőre kötött meghajtó, és vagy egyéb rossz BIOS beállítás stb stb, részletesebben: [link] -
M107
addikt
válasz
realmadrid92 #9660 üzenetére
Legújabb,Winrar vagy Winzip -
M107
addikt
válasz
realmadrid92 #9656 üzenetére
-
válasz
Nem tudom honnan szedted le, de az eredeti helyről letölthető SSDOK-nak nem ez a fájlneve, ami esetedben látható (SSDOK-1.5.2.exe), hanem SSDOK v1.5.2 by FSCD.exe.
Szóval töltsd a linkelt helyről és úgy próbálkozz.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Most nézem, ez a program utóbbi verziói támogatják a win8.1-et is. [link] Így nem tudom mi lehet vele.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Ja, bocs! Kár érte.
esetleg futtatás rendszergazdaként? nem volt dolgom 8-cal
Egy-két szolgáltatás állapota, megléte. Memória nagysága. Alignálás helyessége, ilyesmi. Driver típusa. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
realmadrid92 #9647 üzenetére
Ha feldobnál egy SSDOK képet [link] akkor még többet látnánk.
-
worxland
addikt
válasz
realmadrid92 #9651 üzenetére
Ha nem fut, nem ír. Én mindkettőnél a single playert toltam végig, mindkettő jóval több, mint fél terát írt 1-2 nap alatt az SSD-re.
-
worxland
addikt
válasz
realmadrid92 #9645 üzenetére
Battlefield 3-4 nincs fent esetleg? Az ír ilyen mennyiségben.
-
M107
addikt
válasz
realmadrid92 #9647 üzenetére
Ott valami gubi van ,mert nekem egy 120Gb Evo 5 hónap és 4 nap alatt :
Szoktam yu-zni, hol sokat hol kevesett, naponta frissülő programjaim vannak, de én még egy nap volt, hogy 20 GB tettem az elején mostanában olyan 1-3 Gb naponta a böngésző cache az SDD-re ír csak a indexelés van kikapcsolva. s a többi a fent említett leírás alapján.
Sok lehet, hogy valami kémprogi vagy vírus..... pergeti a rendszer meghajtód.
-
M107
addikt
válasz
realmadrid92 #9645 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Autós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- WD Blue SN580 2TB NVMe SSD - garancia
- Western Digital Elements 1TB HDD alig használt!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, EliteDesk 800 G3 i3-6100T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest