- Akciókamerák
- Egér probléma
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
Minden úgy van, ahogy gondolod. De mindig van egy de Jelenleg vehet x ősszegért x kapacitású nvme ssd-t, ami a jóval gyorsabb. Vagy vehetsz ugyan azért az x összegért 2x kapacitású lassabb (sata) ssd-t, akár m.2 slotba is. De egy a lényeg, oprendszert telepítve, és használva , meg normál hétköznapi szovtferkörnyezetben, semmi sebesség előnye az nvme-nek. Érzetre nem lesz 5x gyorsabb a gyors ssd sem. Hanem érzetre lényegtelen időkülönbséggel számolj, de dupla akkora méret vehető a lasabból. És amíg ez a lehetőség fenn áll, addig nem érdemes nvme ssd-t venni. Fontosabb a dupla tárhely.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
wwenigma
Jómunkásember
M.2 NVMe a gyors, M.2 SATA a lassú. Hardverapron olcsón van....
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
félisten
W10 ugyebár alapból húz le mindent, így a xaros bináris hulladék chipset-t is... Ez baj...
Innentől sajnos lesz(lehet) egy instabil rendszered...
Töltsd le a legújabb 1809-es telepítőt (Media Creation Tool), de ne "hülyegyerekként" telepítsd, hanem tiltsd le (a telepítő kérdezni fogja) hogy az alap eszközvezérlőket ne pakolja fel... (ne nextnextnextfinish user legyél)
Legjobb, ha nem csatlakozol a telepítés idejére a net-hez(nem gond ha van fiókod, utólag is megoldható)
Csak azt telepíts, ami kell (ha így telepítesz, akkor ez a legújabb telepítő nem húzza le pl a chipset drivert stb stb)
Mielőtt telepítenél szánd rá az időt(W10-hez is alap) és olvasd át: [link]
(lehet, hogy elsőre hosszú és bonyolult, de nem az, mert egyetemes dolog, később egyértelmű)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
És ez miért is lenne SSD gond? (Ipari hulladékot használsz, W10)... No comment
Azóta béta (ahogy itt valaki nagyon jól megfogalmazta) mióta kijött...
Rakj fel egy 8.1-t oszt nem lesz gond (meg nem UEFI-be, mert annak is annyi értelme van mint a nyeletlen bicskának penge nélkül...)UI: Még 5 eladó ebből: [link](200 darabot vettem belgába francia(vallon) bill-el (lecserélve magyar bill-re of course) persze megint nem javallott SSD-vel (me' rossz, ja W10 bináris xarral nem is jó, de mással igen))
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Clemi
veterán
Nos megint dobott egy hátast, de most a Windows frissítés közben (ezen a gépen tegnap délután telepítettem a W10 x64-et és még nem ért le rá minden frissítés) és már közben furcsán lassan töltötte le és csinálta a frissítést.
Létezik, hogy az ezer éves alaplapi drivereket hiányolja a rendszer?
[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
1) Első körben a WD gyári progijával kéne ránézni, mintha lenne ilyen.
2) HDS olvasási felület teszt.
3) Másik gépben kipróbálni, HDS olvasási felület teszt.
4) Legfrissebb (akár béta) HDS SMART füléről kérünk képet, amin jól látszik minden érték.Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
-
Kernel
nagyúr
Előbb arra nem is tértem ki, hogy Win 8 és 10-nél nem is kellett volna erőlködni, miután eleve UEFI-módban telepedik, GPT partíciókkal, amennyiben egy teljesen üres, particionálatlan HDD/SSD-t adsz neki, valamint az alaplap UEFI-felületén is megfelelően állítod be.
Vagy törölsz mindent a telepítővel.
Pendrive is mehetett volna a standard módon, NTFS-ben, akár a MS USB-tool használatával, csak az elég lassú, mert szektorszinten írja fel a tartalmat.
Gyorsabb Windowsban formázni NTFS-re, utána egyszerűen átmásolni a telepítő tartalmát. Ez történhet DVD-ről közvetlenül, vagy ISO-mount útján.
Csak annyi a lényege, hogy nem XP-ben kell formázni a pendrive-ot (az eltérő NTFS-indítószektor miatt), de ezt talán nem nehéz teljesíteni.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Kicsit keverednek a dolgok, a pendrive-ot kell FAT32-re formázni, mert a Win7 UEFI-telepítés így oldható meg, de ennek nincs köze a telepített rendszerhez.
Mellesleg a Win7 nem is telepíthető FAT32-re, még ha külön előkészítem, akkor is leugat érte.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
zeusz55
senior tag
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
Carasc0
őstag
-
Bodor
veterán
Hát igen, nem ártott volna megemlíteni, hogy RAID-ben volt előtte az SSD, és hogy úgy szedted ki a gépből, hogy nem volt szétbontva a RAID kötet. Egyébként nem véletlenül írtam, hogy töröld a partíciókat, mert ilyesmire gondoltam, volt már itt a topikban valakinek hasonló problémája, de úgy látom átugrottál az írásom felett.
-
Stonerice
őstag
Neked egyébként milyen módok vannak a SATA opciónál, nem a gigabyte olyan, hogy van Enhance..meg tökömtudja milyen mód az AUTO-n kívül?
Talán ottkell betallózni az Achi drivert amúgy, ahol particionálsz. De szerintem az alaplapon lehet túlbonyolítva az Achi beállítás. Egyébként kicsomagolt achi drivert pendrive-ról, tudnál beilleszteni.Ilyesmi beállítások vannak nem?
Integrated Peripherals
SATA RAID/AHCI Mode (Intel ICH10R Southbridge) ............. AHCI
SATA Port0-3 Native Mode .................................................. EnabledOnboard SATA/IDE Device (GIGABYTE SATA2 Chip) ............. Enabled
Onboard SATA/IDE Ctrl Mode (GIGABYTE SATA2 Chip) ........... IDE[/IValaki nempróbált akkor még Agility 3 ra régebbi FW-t tenni?
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
Hard drive boot listában engedélyezve van az ssd? Ott első helyen van? Az is lehet, hogy be kell tallóznod a telepítés elején (előtt) az Achi drivert a win8.1 hez.
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Talán futtass rajta végig egy SMART öntesztet, hogy ír-e valamit.
Egyelőre annyit mond, hogy gyanús szektorokat vél látni, de még egyet sem jelölt hibásnak.Én szerintem lementeném HDD-re képfileként a RAID tömb-öt, külön-külön csinálnék egy ATA Secure Erase-t mindkettőn (ettől elvileg tiszta lappal kéne indulniuk még az ilyen gyanús szektoroknak is), újra összeraknám a tömböt és a képfileból visszaállítanám a partició(ka)t. A képfilet pedig nem törölném, hisz "veszélyes" üzem, ha már lasulást is mutat.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Blue Thunder
senior tag
Hát jó kérdés...biztos kapsz kimeritő választ....de nekem elég soknak tűnik egy 60-as ssd-hez viszonyitva 5 terra irt adatmennyiség...
Meg mintha kissé a hőfoka is magas lenne[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Red Pro és Plus NAS HDD-k! 2TB! bontatlanok!
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s