Hirdetés
Aktív témák
-
kovasz
senior tag
szerintem nézzetek utána mi a az a swap file. a futó programok nem tudnak róla, hogy van, azok a swap-et is ram-nak látják és az operendszer dönti el mi marad a ram-ban és mi megy a sawp-be. ha van elég ram nem kell swap. gyak. megnézed mennyi a swap használat és annyi ram-ot raksz még hozzá.
a ramdiskre rakott swap helyett inkább egy 64 bites orpendszert illene/kellene felrakni...
-
kovasz
senior tag
-
kovasz
senior tag
mitől gyors egy ssd? az seek time hiánya miatt? mert ez egy mezei 3 éves samsung ideje:
dcerouter_:~# hdparm -t /dev/sda
/dev/sda:
Timing buffered disk reads: 224 MB in 3.00 seconds = 74.65 MB/secdcerouter_:~# hdparm -T /dev/sda
/dev/sda:
Timing cached reads: 1492 MB in 2.00 seconds = 745.80 MB/secviszont ezt irásban is tudja az ssd meg jó ha a felét. megnéztem pár ssd-t a 20xezres kategóriában a depon, átlagban 50MBps-t tudnak.. hogy lesz ebből powaa?
a 25k-ból nem érdemesebb inkább ram-ot venni? szerintem igen..
csak azért morfondirozok, mert xp reisntall előtt állok és felmerült, hogy egy 32gigás sdd-re rakom az új rendszert, viszont annyiért kaphatok egy 1TB-os samu-t, vagy egy kisebb hdd-t +10G ramot. szóval?
Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Milyen alaplapot vegyek?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest