Hirdetés
- CES 2026: új Ryzenekkel viszi be az AI-t az autóiparba az AMD
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- E-book olvasók
- Milyen TV-t vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pánik a memóriapiacon
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
FIFA 18 topikösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
válasz
jkrisztian
üzenetére
A pes fanok meg úgy beszélnek, mintha a fifának nem lenne gameplaye. Ha már ennyire szélsőségesen nézzük a dolgot, hogy gameplay=pes akkor én is mondhatom, hogy online mód=fifa.
-
gabigyerek
senior tag
-
gabesz82
őstag
válasz
gabigyerek
üzenetére
Az irány jó, szerintem lecsúszott a lövés, nem jól találta el a labdát... legalábbis ha a realitást nézzük, akkor csak ez lehet, de ha a FIFA-t, akkor simán bug, neadjisten' feature

-
Yodamest
veterán
válasz
toome1985
üzenetére
Hát akkor jó offline játékot a 2017/2018-as évre a pessel.
ProEvoFan A 17-et megvettem PS4-re és PC-re is, mindkettő platformnak megvannak a jó és rossz oldalai, így belekóstolhattam mindkettőbe. Az idei részt viszont már csak PC-re veszem, számomra az többet nyújt. A gyomorideg meg mindennemű kompetitív online játéknál jelentkezik ha nagyon ráfeszül az ember, ez egy ilyen légkör. Lazítás képp két meccs között el kell indítani egy Witcher 3-at, megdugni Triss Merigoldot aztán mindjárt helyre áll a pulzus. (vagy nem)

-
veterángeri
tag
válasz
gabigyerek
üzenetére
Ez érdekes!
-
gabigyerek
senior tag
Ma reggel toltam egy picit, és ez olyan amit elsőre is írtam. Adnak maguknak egy pofont, a lövés nem abba az irányba megy amerre a visszajátszás mutatja. Most vagy én rúgtam tényleg mellé, vagy a nyíl nem jó. Vagy a momentum

-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
toome1985
üzenetére
A FUT kibaszott jó ötlet.Tavaly novemberig csak 250 órát bírtam játszani a fifaval, mert durván felidegesített a FUT.Játék közben már gyomorideges voltam...a játéknak nem erről kellene szólnia.Mindez PCn történt.Most ps4re veszem (?) meg, mert elvileg konzolon jobb a közösség, nincs annyi kilépkedés, coin csalók kevesebben vannak, meg a lényeg, nincsenek hackerek és kicsit olcsóbb a piac is.
Ámen. -
Z'Z"
őstag
PES 2018 topikot nem csinál valaki?
Komoly PEStisjárvány tombol.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De most komolyan, mindennek megvan a maga helye! -
chop
őstag
válasz
toome1985
üzenetére
Teljesen igazad van, az EA-nel biztosan oriasi premiumot kapott az az arc, aki elohozakodott a UT otletevel, mert gyakorlatilag evek ota ez adja el a Fifat. Gyakorlatilag ezen jatekmod miatt a jatek "szavatossaga" dramai mertekben kibovult es egesz evben le akar az ember ulni jatszani, nem unja meg. Ezt a lemaradast a Konaminal egeszen addig nem fogjak tudni behozni, amig nem lesznek normalis licenszeik. Az EA viszont gondoskodni fog rola, hogy soha ne is legyenek...
-
toome1985
tag
válasz
ProEvoFan
üzenetére
En nem a fifat vettem meg. El is mondom miért. Tavaly ugy voltam vele hogy a frostbite annyi pluszt adott hogy kb teljesen mas lett a game. Idén semmi olyan nem tortent ami miatt azt mondanam hogy megéri megvenni. A gameplay nem sokat valtozott azon kivul hogy a beadasnal ugy tekeredik a labda hogy mar faj. Nincs erdemleges fejlődés. Az évi lebutítós szopatós hendis menetrend pedig kb 100% hogy meglesz. Undoritonak tartom az egeszet es idén inkább kihagyom. Mivel más nincs csak a Pes mint konkurencia ezert azt valasztottam. Semmivel nem lesz rosszab mint a fifa csak mondjuk total mas lesz. Ez mar epp eleg hogy ne azt erezzem 50 meccs utan hogy a tavalyi jatekkal jatszom.
-
ProgenXL
őstag
válasz
Clapaucius
üzenetére
Lövőcsel utáni azonnali kapuralövés ami nem megy. 16-ba ezzel rengeteg gólt rúgtam.
Szélről befelé a kapuhoz, lövőcsellel a védő elküldve majd egyből lövés. Na itt mintha elveszne a lendület a csel után és már nem futja kapura lövésre.
Ellenben a fineszes lapos kapura lövéseket nagyon megeszik a kapusok. Szinte mind ledermedve nézi ahogy begurul a labda a kapu sarkába.
-
Clapaucius
tag
Milyen szép is volna, ha a teljes UT is ilyen maradna mint a demo... szerintem 10-ből 8 ember imádná!
Egyébként jól látom, hogy kikerült a játékból az "LB speed boost" megiramodás? Valamint a lövés/passz gombos "test/lövőcsel" (másképp nem tudom leírni miről van szó
) is sokkal lassabb lett, már nem lehet annyira megetetni vele a védőket! -
SzakalyAti
tag
válasz
Szigma70
üzenetére
A játékmenet 17-ben is lassabb volt, az UT a rohanás, remélem hogy marad így idén, szerintem is teljesen rendben van. Ha könnyűnek érzed játsz nehezebben, profin azért nagyon karcsú a gép. Mondjuk én is könnyebbnek éreztem a gép ellen, legendáson is 5-6ot rúgtam, ami 17-ben azért nehezebb volt
-
majnkopf
tag
Sziasztok, egy olyan problémám lenne a demoval, hogy nem megy. Elindul a launcher, rányomok a playre bejön a fekete fifa képernyő, de rögtön be is zárul az ablak. Volt már valakinek ilyen problámája? Ötletek, megoldások esetleg?
-
Szigma70
addikt
Este végre én is ki tudtam próbálni a demót.
A külalakról, körítésről csak annyit, jogy engem nem hat meg, szebb lett a játék, de nekem nem jön be. A menü és különböző infoképernyők szine meg egyenesen ocsmány a 17hez képest. Sok helyen a fehér háttér kiégeti a retinám.
Nos, akkor a játék.
Tetszik! Most!
A játékmenet sokkal lassabb mint a mostaniban, de nem úgy, ahogy a 17 belassul, mintha málnaszörp ködben futkároznánk, hanem egységesen, van üteme, ritmusa a játéknak, nem egy rohanásnak tűnik az egész.
Az egész mozgás mintha sokkal smoothabb, simább lenne, olyan mint a 30 és a 60 fps közti különbség. Sokkal jobb a fizika, mintha mindennek meglenne a saját súlya. Még a labdát is lassítja a fű. A passzok sztem olyan találom szerüek, nem érzem azt, hogy 100% ban tőlem fúggenek, de lehet ez beállítás problema. Maga a játékmenet tetszik, mintha jobb lenne az AI mindkét oldalon, de a védekezés sokat butult sztem. Sokkal könyebb támadni, mint védekezni.
A lövésekben nem érzek mérvadó változást, most is van helyzet, ami biztos bemegy, és van aminek be kellene, de nem megy be.
Persze ez mind 2 meccs tapasztalata prof modban.
A Juvéval voltam, aláztam a Chelsit, de 1 11essel kikaptam a Realtol.Ha így maradna, már örülnék.
Jahh, nálam a Juvéban Khedira van, de Matuidi nincs sajna. Lehet, hogy több verzió van? -
jkrisztian
aktív tag
válasz
Kristof_94
üzenetére
Az EA-s NBA fenyevekre van a 2K kosaras jatekatol es ez nem elfogultsag vagy ilyesmi. Az a sportjatek szinte tokeletes. Az egesz meccs olyan mint egy igaz kosarlabda meccs. A szurkolok, a kispad, maga a jatekmenet meg minden. Szerencsetlen EA csak kinevetteti magat ezzel az NBA probalkozassal. Evekig nem adtak ki NBA-t, a 2K nem csoda, hogy agyonveri oket NBA temaban. Nem hiaba nyeri sorra az ev sportjateka dijakat, sem a Madden sem a FIFA meg sem kozeliti az NBA2K szintjet. Es ezt nem csak en mondom, erdemes utana olvasni. Mindenhol szuperlativuszokban beszelnek a NBA2K-rol.
Ma ejszaka fog kijonni, olyan 1-2 korul. Sajnos holnap is dolgozom de az esos hetvegen ugy neki fogok ugrani, hogy elkopik majd a gamepad.

-
ProEvoFan
nagyúr
Kár hogy a végét nem nézted meg
Ott volt egy lényeges mondat.
Nyugi, nem megtéríteni akarok,(én sem tudom melyiket vegyem meg) csak beszélgetés szintjén meg kell említeni a konkurenciát, mert vannak ott nagyon jó elemek, amiket örökölhetne a Fifa.Mondjuk fullba a játékmenetet...a körítéshez meg a FUThoz
-
Blashe
aktív tag
Sziasztok!
Már lassan 2 hónapja hogy letettem a 17-et, vele együtt a videózást is mint azt sokan tudjátok, DE ..... most, ELKEZDŐDÖTT!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kipróbáltam a fifa 18 demo-t. Legendáson játszottam 2 meccset. Mind a két meccs win volt, de amit a második meccsen lőttem, azt még most sem hiszem el. Maga a gól is egy csoda, de az, hogy ki lőtte, az elképesztő. Mdewc is örülni fog remélem, mert a Juventus-ról van szó.

-
dtrms
aktív tag
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Az illető közli a videó felénél, hogy ő amúgy nem fifázik és nagyon elfogult a pes-sel, mert óriási fan. (az elején azt mondta, hogy ki szokta próbálni. oké)
És akkor amiket mondanak:
pozitívum:
jobban fordulnak a játékosok
minden gól más és más (egy darabig...)
nagyon menők a meccs előtti animációk (...erre nem mondok semmit. Tényleg nagyon jó az elején, de valljuk be a 10-ik meccs után már ráfekszel a gombra hogy elnyomd.)negatív:
rossz és átláthatatlan menü
szinte semmi licensz (MD White
)
online nem működik....már kint van és nem lehet kipróbálni, mert rosszak a szerverek !?
menedzser módban sok a hiba
journey-ben, tehát sztoriban jobb a fifa (ő mondja nem én így fogalmaz: eltörpül a fifa mellett)
birói döntések nagyon rosszak
sokat csal a gép (fifában is, igen)Grafikában nem tudnak dönteni.
Összességében, lehet, hogy offline barátok ellen jobb a PES, DE online környezetben össze se lehet hasonlítani. Szóval szerintem ne hasonlítgassuk és zárjuk is le ezzel a videóval a témát.
-
Geradossz
aktív tag
Ép ezt mondom, hogy inkább koncentráció mert akiket elvert, abból nagyon sokan meg tudnák verni és verték is el. Nagy különbség szerintem azok közt akik rendszeresen elitben végeznek és pl gorilla közt nincs. A másik hozzászólónak meg pont ezt mondom, hogy nem tudom elverni mert nem tudok kocnentrálni annyit hiába tudom azokat az elemeket használni amit ő ha kapok egy golt és nem maradok higgadt, meg egyszerre nem tudok 25 meccsen keresztül koncentrálni a wl-ben.
-
Kristof_94
nagyúr
Én annyira nem vágom a 2K játékokat, de mivel lenne jobb, ha ők is csinálnának egy focis szimulátort? Illetve pl. miben jobb az NBA 2k, mint mondjuk egy EA-s NBA?
-
ProgenXL
őstag
Még mindig a PES-ről van itt szó....?

Am úgy néz ki a lapos kapura lövésekkel a kapusok nem nagyon tudnak mit kezdeni.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Nem flamekeltésből linkelem a konkurenciát, csak hogy lássátok mire gondolotam mikor a PESről beszéltem.
PES 2018 élménybeszámoló.
Ha ez mellé társulna az EA logó, az lenne a foci rajongók mennyországa.
-
dtrms
aktív tag
válasz
Geradossz
üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy ő egy profi és profi ellen játszik. Ergó egy szinten vannak és azonos a tudások, ami azt jelenti, hogy kiegyenlített a meccs.
Ha a felállás más lenne és egy olyan játékossal játszana, aki nincs ott az elitben, akkor valószínűleg meglátnád azt, hogy mivel is tud többet. Gorilla elverte az egész fifás mezőnyt, szóval valamit tudhat....Gorilla februári statja a FUT-ban:
2576 win és 275 lose....szerintem ez mindent elmondd amúgy. -
Geradossz
aktív tag
Én se akarok leszólni senkit, de pl láttam Gorillának a multkori döntőjét, meg fifa világbajnokság döntőket is, régebben meg Gaboval is játszottam pár éve. Hát nem nagyképßségből vagy ilyesmi, szívesen tolnék ellenük egy meccset, nem mondom, hogy nem jobbak, de a játék alapján amit láttam pl a Goruilla döntőjében efektív semmi olyat nem csinált ami extra lenne vagy én ne tudnék. Nyilván más látni és más ha ellene jáétszok, ezért is lennék kíváncsi, hogy mennyire verne el. Az meg számomra nem profi ha valaki egy dolgot csinál csak, pl itt van a gabo videója az a támadásos lefordulós szélen bepasz és gól. Nem ezt csinálja, nem rá gondoltam de nagyon sokan csak ezt nyomják. Én is ismertem azt a trükköt de aki csak egy dolgot csinál vagy egy dolgot tanul be és feszt azt nyomja nem nevezném profinak. Profinak azt nevezném aki sok trükköt ismer és csinál és nem egyféle játéka van nem ugyanazt csinálja egész meccsen. Én azt mondom, hogy játéktudásbeli különbség egy elit szint és egy top 100 között elenyésző, inkább a koncentráció készség az ami miatt ők jobbak. És ez most tényleg nem nagyképűség vagy bántás nekem ez a véleményem.
-
jkrisztian
aktív tag
A srac jol jatszik, bar en sosem szerettem a streamjeit. Szerintem streamekbol tul sokat nem lehet tanulni mert a nagy porgesben nincs ideje kiterni az apro reszletekre, altalaban nagyon koncentral es nem nagyon magyarazza meg a dolgokat. Ami nagy kiraly, hogy van neki youtube channelje, ahol oktatja a jo nepet. Arra mindenkeppen erdemes raneznie annak aki fejlodni szeretne.
-
dtrms
aktív tag
válasz
Edgar2621
üzenetére
Félre értés ne essék ! CSAK magyar játékosokra gondoltam. Kifejezetten magyar "videósokról" mondtam azt is hogy semi-pro és pro szinteken tolják, illetve hogy mások játsszák le nekik. És erre mondtam, hogy magyarból csak a molnargabot érdemes nézni és csak is az ő tanácsait érdemes meghallgatni.
Nem akarok leszólni itt senkit, de egy luckey meg christijan nagyon amatőr szint, ergó amiket mondanak se érdemes megfogadni, mert abból maximum a kezdő játékosok tanulhatnak. Ellenben egy molnargaboval, aki a világ elitben van úgymond és nemzetközi szinteken is ismerik és elismerik.A külföldieket tekintve abszolút más a helyzet. Ott a népszerű videósok profik. Harry, Gorilla, Rockyy, mindegyiket érdemes nézni, illetve van csomó egymás elleni meccsük is. Abból is rengeteget lehet tanulni.
És emiatt említettem molnargabot, hogy jó lenne ha itthon is őt nézni mindenki, nem pedig a nagyszájú amatőröket.
-
ProEvoFan
nagyúr
Jól eltudjátok venni az ember kedvét a FUTtól.De jah, kinek kell az a sok felesleges idegeskedés...
-
Yodamest
veterán
válasz
gabigyerek
üzenetére
Egyik évben sem foglalkoztam a kereskedés részével a játéknak, sose vettem semmilyen színes lapot, csak full rare-gold kerettel tolom és nem éreztem elnyomva magam. Div 1-2 mindig megvolt, weekend leagueban egy stabil 25/13 win mindig megvolt, hiába jöttek sorra a full kék-zöld csapatok, kékre-zöldre lettek verve

Én csak azt mondom, hogy ha nem akarsz nem muszáj felülni a marketing gépezetre, ha jó vagy úgy is jó vagy és a legfontosabb, hogy ne érezd kötelezőnek amit csinálsz.
-
MdewC
nagyúr
válasz
getdizzy
üzenetére
Ebbe semmi újdonság nincs, költői kérdést tettem fel, ha nem ment volna át.

Sima parasztvakítás.
Dtrms: semmi amatőr meg semi-pro videókat nem nézek, eleve csak legendáson játszom, a teljesben meg UT-n. Már ha véletlenül tolom offline.
A magyar srácot ismerem, egyedül ő van benne ebben a körben, külföldön is ismerik. 10M/1 hurrá!

gabesz: tiszta sor, ezért tartom viccesnek ezt a típusú "promót".
-
gabigyerek
senior tag
Amúgy nem tudom ki hogy van vele, de a tavalyiból kiindulva az olyanok mint én, aki div2-div3 (1x2x div1) ben mozog és tényleg csak szépen építgetni akarja a csapatát hogy a kedvenceivel játszon (Manu), és szórakozni akar az el van nyomva.
Jönnek az Ikonok. otw lapok már az elején, nyomasd, nyisd a pakkokat, kell magas ratinges az sbcbe, draftolj, pakk-pakk-pakk-pakk, futties, MOTM lapok szóval minden szar, már szinte NIF Gold alig van a csapatokban. És nekem ez a felhajtás nem adja megmondom őszintén. Oké leszarhatnám, de persze pl Roberto carlos örök kedvenc és meg akarom szerezni, de orrba szájba kell nyomni majd a marketet meg mindent hogy megszerezzem. Pedig csak az az igény hogy kedvencekkel játszhassak. Nekem meg ez így too much.
-
Edgar2621
őstag
Ő nagyon jó játékos, de még ő sem mindig volt top100. Tavaly követtem az eseményeket, szinte mindig néztem a top játékosok eredményeit. Biztos van olyan aki helyett más játszik, de egy Boras, Hashtag Harry vagy Ovvy helyett nem játszik senki, őket érdemes követni. Nem mindenkinek jön be a stílusuk, de hasznos tanácsaik vannak.
-
gabesz82
őstag
Ezek a videók nyilván a 10-14 éves korosztálynak szólnak, vegyé' pontot (apa fizet) és ilyen játékosokat nyithatsz!!! Persze lóf..t se nyitnak, de hát nyitogatják tovább szorgalmasan. Egyébként nem gondolom, hogy attól jobbak ezek az arcok, hogy ilyen játékosaik vannak, egyszerűen beletolnak napi 8-10 órát a játékba, nekik készség szintjén mennek a cselek, beadások, indítások, stb. Nyilván így az elején baromi nagy előny, hogy ilyen csapattal indulnak neki...
-
dtrms
aktív tag
Ha valaki nagyon pro, akkor ott lesz a top 100-ban.
Nem tudom milyen videókat néztek amúgy neten, de én találtam EGYETLEN magyar srácot, aki streamel, illetve kezd streamelgetni és top 100.
Belinkelem majd ide a csatornáját, hogy őt kövessétek ne az ilyen béna pron meg semipron játszó szerencsétlenségeket (akik amúgy csak dumálni tudnak, de fifázni nem). Nem tudom tudjátok e, de a legtöbb videós másokkal játszatja le a fut champ meccseket, hogy magasabb szinten legyenek és több pakkot tudjanak nyitni. (és ezt mondják is a videókban)Ő viszont abszolút top 100 és meg is nyerte a magyar selejtezőt: molnargabo
-
getdizzy
aktív tag
Ezek a nyitások szándékosan vannak így "súlyozva".
Ha megnézed kb 100 "szerencsés" van meghívva erre az eseményre, általában youtuberek és hasonló emberek.
Egyszerre 100 gépen megy a pack opening, és mindent monitoroznak, hibát küszöbölnek ki és ilyenek. Ebből a nyitásból semmi sem marad meg nekik

Majd ha ennek vége szept 26-tól meg jön az agyf*sz és a 100pack /1 84-es walkout
) -
ShiberMonkey
senior tag
Próbáljátok ki a finess shotokat
hihetetlenül OP lett 
Amúgy egy kicsit FIFA 15 feelingem van a játékkal kapcsolatban. -
MdewC
nagyúr
Egy kis vakítás...

Amúgy van 1-2 finomhangolás a játékban, ami pozitív, a bravúr az lenne, ha online is érezhető lenne. Plusz a free érzet is megmaradna.
Ezt várom el a 18-tól.
-
gamegod
senior tag
na én beadtam a derekam. előrendeltem

-
MdewC
nagyúr
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Nézd meg pl TOTS Lewa lapját.
Na, vhogy én is ilyen első pakkot szeretnék. https://m.youtube.com/watch?v=WOVb3r39dqI
Előtte hopp, 1M point... ok.
Ezeket a "pro" embereket idén se győzi le senki. Már most hülyére játszák magukat, free coin és még ki tudja mi. A top 100-ba irreális bekerülni. Szvsz.
-
underdark
aktív tag
néztem streameket és 90%-ban semi-pron játszanak a játékosok, max profin láttam egyet

és akkor minden meccsen nyernek, nézettség vagy miért nem rakják feljebb? félnek, hogy leégnek?
-
drachoHUN
senior tag
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Be állíthatsz előre 3 gyors cserét, és akkor nem suggested sub van...
-
MdewC
nagyúr
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Chip shot trait eddig is volt.

-
kiserik
senior tag
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Ellenfélnek tedd be a BM-et. Annyira szétscriptelt meccset rég láttam. Meg is győzött, hogy várjak a vásárlással.
-
ShiberMonkey
senior tag
Kipróbáltam a demot. 2 db professional és egy darab legendary meccset játszottam.
Az én véleményem az hogy:
Pozitív dolognak találtam a játékosok mozgását (labdalevétel,cselezés, futás).
A passzolás egész jóra sikerült.
A mesterséges intelligencia jobb lett.
Ami semleges számomra(van rossz és jó oldala).
Az a beadások (jól meg lett szerkesztve,de érződik rajta hogy valaki csak erre fog gyúrni)
A test-test elleni párharc (olykor beleütközök valakibe,közel marad és visszaütköz engem) néha olyan mintha összeragadnánk.
Hosszú passzok.
Ami negatív
A széleken úgy ellehet futni mint a huzat,jóformán utol sem érnek.
A kapusok mintha picit butultak volna.
A cselezés hatalmas OP lett (amint teret nyersz magadnak rádőlsz a sprintre és nyomozhat az ellenfél).
Ami szerintem OP lesz:
A játék Ronaldo (és a Real Madrid ) hypejával egyértelművé tette hogy ez a játék "köré" épül. Ha sikeresek akarunk lenni kontrára kell játszanunk (mint a Madrid) nem hiába ennyire gyorsak a szélsők.
Kell venni egy izmos csatárt a beadásokhoz ( Slimani, Carrol stb).
Valamint nem árt 1-2 long shot taker középpályás sem,mert életveszélyes 20-25-ről tekerni.
Nagy szerepe lehet a RWB/LWB-eknek , mivel nem kell nagy szerelési készség megállítani akár egy Balet. Viszont baromi jól jön ha utána egyből meglódulunk.
(5-3-2/5-2-3 OP felállás lehet). Nem csodálkoznék ha Manét látnám RB pozícióban
Ami érdekesség:
Bekerült a chip shot a traitok közé (Balenél láttam). Valamint a suggested subtitution ami az R2+X lenyomásával megmutatja a jobb alsó sarokban kit kéne lehozni és ki jöjjön be a helyére.
Ezáltal akár gól után cserélhetünk azonnal (ha az opció megfelel nekünk).
Összeségèben én a tavalyi részben a demot imádtam és sokkal balanszosabbnak tűnt mint a 18. Itt túl sok OP dolgot látok már az elején.
Aki kíváncsi az rakja fel Legendary szintre és eléggé pontos szimulációt fog egy online meccsről kapni( ellenfél legyen a Madrid) -
MdewC
nagyúr
válasz
Kristof_94
üzenetére
Kíváncsi leszek, hogy idén beenged-e engem. Az elmúlt 2 évben nem sikerült.
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Kristof_94
üzenetére
Köszi!

-
Kristof_94
nagyúr
September 15 – FUT 17 Web App goes offline.
September 20 – FUT 18 Web App comes online. If you’re eligible, this is when you can start using the Transfer Market.
September 21 – New Companion App launches. This is your chance to update your Companion App for FIFA 18 on Android and iOS.
-
Mr.Rain
senior tag
A Fifa 18 Companion mikor lesz letölthető? Erről valakinek infója?
-
MdewC
nagyúr
válasz
szupersanyi
üzenetére
Nagyon komolytalannak tűnik, az tuti.
Ennél nagyobb bizonyíték pedig nem kell, hogy ezek a srácok egytől egyig fizetett dolgozók. (A nevükben is benne van, pro játékosok. Ebből van a keresetük. Ennyi.)
Csak foházkodhatunk, hogy jó legyen a játék, már ha vki szeretne kikapcsolódni és nem idegeskedni. (Így is van épp elég dolog, amin lehet.)
-
szupersanyi
aktív tag
Milyen előnyei vannak annak, ha Originen veszem a játékot, nem pedig dobozosan? Originen 1,5k-val drágább, mint Konzolvilágban. Arra tudok csak gondolni, hogy Konzolvilágban 29-én tudom átvenni aztán még telepíthetem is, Originen pedig talán le lehet tölteni pár nappal előtte és 29-én reggeltől játszhatok. Ez tényleg így van, esetleg vannak más előnyei is?
-
szupersanyi
aktív tag
Nagyon vicces ez az EA. Komolyan úgy gondolják, hogy az emberek beveszik azt, hogy ezen az eseményen nem direkt adnak jó játékosokat? Minden packből jön nekik legalább egy drága játékos, nagyon durván átverés az egész. Remélem senki sem hiszi el, hogy idén tényleg profitálhatunk majd a packekből.

-
drachoHUN
senior tag
válasz
underdark
üzenetére
Nem fog, mert abban nincs pénz az EA-nek, így nem fejlesztik annyira amennyire lehetne. Évek óta kedvenc játék módom, és ha kicsit is komolyabban venné az EA, akkor még sokkal jobb lehetne. De a FUT elnyom mindent.
18-ban is Online Proval fogom tölteni a legtöbb időt, ez nem kérdés. Remélem nem cseszték el, bár tippre semmi újdonságra nem számítok.
-----------------------Demo-ról: Sokan írtátok, hogy lassú a játékmenet. Nem tudom, 17-ben nagyon hamar hagytam a FUT-ot a francba, szóval nem ahhoz hasonlítom és szerintem egyáltalán nem lassú.
Következtetést levonni, a demóból nem lehet, arra vonatkozóan, hogy milyen lesz az online játék. Ebbe a hibába ne essetek bele.
Letisztultabbnak, jobbnak tűnik valamivel a játék, de sok változást nem éreztem. -
chop
őstag
Ne legyen igazam, de a teljest megint direkt el fogjak bszni, hiaba jo a demo. Ahh...bosszanto ez es mi megis minden evben belelepunk a csapdaba.
Es ez a netto atbaszas, mert ha a demo jo, akkor megveszed, de a teljesnek koze sem lesz ehhez. Hisz bele is irjak a splash screenen, hogy a teljes jatek akar teljesen mas is lehet. Jogilag be vannak vedve, etikailag meg..

-
MdewC
nagyúr
Srácok!
Mi ez a rendezvény? Napok óta ezzel van tele a youtube, az összes videós tolja orrba szájba a nyitásokat (meg ki tudja mit), mi a retek ez???
https://m.youtube.com/watch?v=CbBMivMwhNU
-
MdewC
nagyúr
Skacok!

Ennek tényleg nem sok értelme van, beszéljünk inkább a demóról.

-
Yodamest
veterán
válasz
Geradossz
üzenetére
Jó ez ilyen diplomatikus válasz és örök igazság, hogy minden szubjektív. Ezt mindenre rá lehet húzni, de igenis vannak jobb és rosszabb játékok és itt ne az egyén szubjektivitását nézzük már, mert azt nyilván senki nem fogja vitatni, ha Kossuth Magdolnának a Teve utca 6.-ban a pes jobban tetszik, mert magán joga.
Én a nagy többség véleményét képviseltem ebben a témában, mert azért ha egy játékra 50 ember mondja hogy rossz és 500 mondja, hogy jó akkor azt azért objektíven is be kell látni, hogy az valószínűleg egy jó játék, az már mellékes, hogy van akinek nem jön be. Szóval a nagy többség véleményét egyszerűen nem veheted 0-nak, mert az egyfajta visszajelzés arról, hogy a játék készítői valamit igenis jól csináltak.
X-faktor és társai más téma, mert az erősen megrendezett, de ha nem is lenne az, akkor is ha valaki vitathatatlanul jó, akkor azt másik 4 ember is jónak fogja hallani, tök mindegy melyik 4 ember ül a zsűriben. Ezért kell a továbbjutáshoz legalább 3 igen és 1 nem szavazat, mert az mindig benne van a pakliban, hogy valakinek a szubjektív saját véleménye alapján nem tetszik valami, de ha a többség ( a többi 3 tag) igennel szavaz akkor az egy jó produkciónak tekinthető. Ugyan ez van a játékoknál is ha a többségnek valami tetszik akkor az igenis jónak mondható, legalábbis jobbnak mint ami kevesebbeknek tetszik. Szerintem érthető.
-
A guru
addikt
Na végre volt időm kipróbálni a demot, nagyon tetszik így elsőre, jók a mozgások, 17 után kicsit lomha, de szerintem jól megleszünk.

-
Geradossz
aktív tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Ki mondja meg, hogy melyik a jobb a játék? Attól, hogy többen játszanak valamit még nem jobb... Ez mindenki egyéni véleménye 5000 embernek ez tetszik 10000 nek emeg az, de attól nem lesz jobb. Ez kb olyan hogyha neked több barátod van, te jobb ember vagy mint én. Nettó hülyeség, ezt nem lehet eldönteni, szubjektív az egész. Sőt elárulom hoghy egy akármilyen tehetségkutató is szubjektív, mert nem nevez be mindenki és pl 4 zsűri dönt. Ha másik 4 zsűri lenne más eredmény lenne.
-
Z'Z"
őstag
Szerintem ne folytassátok ezt a felesleges vitát!
Mindenki eldönti saját maga, hogy melyik a jobb játék, de ez a topic nem erre való.
Vannak olyanok, akik mind a kettővel játszanak. -
Szigma70
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
"Ezzel szemben a Siege egy újszerű dolog volt, amikor megjelent ezért nagy hypot kapott, sokan elkezdtek játszani vele, de hamar kifulladt, mert az újszerű ötleten túl nem sok tartalom van benne. Ezért játsszák sokkal többen a codot és ezért jobb multiplayer játék a cod. Szóval itt is a jobb játékot játsszák többen ugyanúgy."
Ezen most nem nyitok vitát, főleg nem ebben a topikban, de a Siege folyamatosan növekvő játékosbázist generál, folyamatosan növekvő tartalommal, ugyan azon játékon bellül, míg a COD évről évre egy ujj játékot hoz ki.
ÉS igen, a játék maga szűri is a célközönséget, itt nincs annyi 12 éves hentelke, mert hamar ráunnak, hogy gondolkodni kell. -
underdark
aktív tag
válasz
jkrisztian
üzenetére
PES is nyit elvileg az esport fele, ezzel a pes league moddal, csak kar hogy nem lesz jatekos ra😀
amkkor latom, hogy megjelenes utan 4k ember van online steamen, vicc
es semmivel se jobb az ML, lehet regen az volt, imadtam is amikor meg iskolas voltam, de most a rohoges fog el
meg mindig, 10 eve az ujjaszuletesek bent vannak... vicc, rohejes naptari beosztas stb.beigergetesek a valos keretekre, aztan megjeneskor meg a juniusi csapatok vannak benne, ez a szanalmas
es Konaminak ez lenne a fo jateka, de gondolom japanban igy is fogy vagy nem tudom mi tartja fent oket, mert europaban nem hiszem, hogy par 100k eladasnal tobb lennelehet jobb a gameplay (szerintem nem), deha nincs benne tartalom, hogy koti le az embert? napi 2-3 meccs gep ellen?
-
Yodamest
veterán
válasz
Szigma70
üzenetére
COD al sokkal többen játszanak, mint a R6 Siegevel, pedig ég és föld a 2 játék.
Ez ugyan az, mint amit most a fifa meg pes között levívtunk a kollégával. A COD-ban mindig is a single palyert szidták, hogy mennyire rossz, de multija habár a COD2 és COD4-nek volt a legjobb, de multi szempontból még mindig egy élvonalbeli játék! Ezzel szemben a Siege egy újszerű dolog volt, amikor megjelent ezért nagy hypot kapott, sokan elkezdtek játszani vele, de hamar kifulladt, mert az újszerű ötleten túl nem sok tartalom van benne. Ezért játsszák sokkal többen a codot és ezért jobb multiplayer játék a cod. Szóval itt is a jobb játékot játsszák többen ugyanúgy.
És persze mindenki mást keres egy játékban, ezért is játsszák kevesebben a sieget, mert az a bázisfoglalós játékstílus egy szűkebb rétegnek szól, mint a cod féle, S&D, TDM, DM stb. módok.
Én max egy olyan játékot tudnék mondani, amit talán indokolatlanul túlmisztifikáltak és az a Witcher 3. Szerintem jobb akció-RPG-k is vannak a piacon, vagy legalábbis közel olyan jók amik mégis eltűntek a süllyesztőben és alig ismertek. De ez is szubjektív, csak mint saját példa hoztam fel.
-
Szigma70
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Azzal nem értek egyet, hogy amivel többen játszanak az a jobb játék.
COD al sokkal többen játszanak, mint a R6 Siegevel, pedig ég és föld a 2 játék.Ez azért van, mert ott a hype faktor, a divat, és a lóvé.
No meg kategórikusan kijelenteni, hogy melyik a jobb nem is lehet, mert mindenki mást keres egy játékban. Mást keres az, aki egy héten letol egy két órát akármiben, és mást az aki a platinákra hajt, és mást az, akinek pld a foci a szenvedélye.
-
jkrisztian
aktív tag
válasz
gabesz82
üzenetére
Nem akartam indulatokat gerjeszteni es mint latod egy hozzaszolas kivetelevel aranylag normalis hangvetelben kommunikaltam. Neha elragadtatom magam es kepes vagyok elegge szalkasan kommunikalni, de mint lathatod belattam, hogy nem kellett volna es mindenkitol bocsanatot kertem akit esetleg megbanthattam a radikalis velemenyemmel.
De ha ennyire megbantottalak, nyugodtan jelezd egy moderatornak. Majd ok intezkednek ha tenyleg ennyire bomlaszto lennek.
-
jkrisztian
aktív tag
-
gabesz82
őstag
válasz
jkrisztian
üzenetére
Fórumszabályzatból: "Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:... „Flame”: erőteljes érzelmi töltetű, indulatokat gerjesztő, lejárató, elfogadható érv nélküli, valami ellen hangoló tartalom."
Amit írtál szerintem kimeríti ezt egy olyan fórumban ahol ezt a játékot szeretik és játszák.
-
jkrisztian
aktív tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Igazad van valahol, de csak a nagy szamok torvenye alapjan nem akarnam kijelenteni, hogy melyik jatek a jobb. Mindegyiknek megvannak az elonyei es hatranyai is. Van aki a tartalomra bukik, van aki a jatekmenetre. Felesleges is errol vitatkoznunk mert szubjektiv ez is (es igazad van, a vita soran eddig ezt en sem vettem figyelembe, marmint a szubjektivitast), szoval engedjuk el a temat. Nem akartam senkit sem megbantani. GL HF az idei szezonhoz mindenkinek.
-
Attila432
tag
válasz
jkrisztian
üzenetére
Az NBA2k jó példa, én akkor utáltam még a Adam Bhatti féle társaságot, amikor a PC-t le se szarták évekig. Manapság az online a legnagyobb vonzóerő, a Konami ezzel nem foglalkozik kellőképpen.
Az EA-nak nagyobb előnye lehetne, de ki kell szolgálnia a casual-player-öket is, akik leülnek napi 2-3 meccsre online-ozni és szórakozni akarnak. Így egyszerüsítették a játékot, ami miatt pl. a 17 annyira vállalhatatlan lett. Én bízok benne, hogy ha megmarad az e-sportos tervük, akkor meg kell teremteniük azt, hogy egy átlag játékos és egy profi között igenis kijöjjön a különbség és pl. ne védekezzen helyettük az AI. Ez a demóban most érezhető, majd kiderül mi lesz az első patch-ben.
Egyébként több év után ez lesz az első idény, hogy nem veszem meg a PES-t, mert az utóbbi 3 év online szenvedése végleg elvette a kedvem tőle.
-
Yodamest
veterán
válasz
jkrisztian
üzenetére
Gondoltam, hogy filmes példákkal fogsz jönni, de az nem helytálló. Nem lehet egy éjjel nappal budapestet összehasonlítani egy dokumentumfilmmel, mert más a célközönsége. Ugyanígy zenei műfajokat sem lehet összehasonlítani, mert valaki a Tankcsapdát szereti jobban valaki a Kiss-t. Ez olyan, hogy melyik jobb a banán vagy az alma? Viszont 2 focis játékot már összelehet vetni a nagy számok törvénye alapján és egyértelmű a fifa fölénye. Szóval maradjunk egy kaliberű dolgoknál, lehetőleg játékoknál, abból sztem nem tudsz 1-et sem mondani amivel többen játszanának de rosszabb játék lenne mint az offenzívája.
-
jkrisztian
aktív tag
válasz
Attila432
üzenetére
Csak duhos vagyok baszdki. Az EA-re. Ekkora koltsegvetesbol, egyeduralkodokent a piacon nem kepesek a jatekmenet fejlesztesere koncentralni picit. Nem tudom felfogni, hogy hogyan lehet annyira igenytelen es penzehes egy brigad mint ezek. Ez az egy evi munkajuk? Ennyit tudtak fejleszteni a tavalyi jatekhoz kepest? Sokkal elorebb kellene jarniuk mar, de leszarjak mert ugy is megveszik a jatekot evrol-evre, akkor is ha hangyafasznyit fejlesztenek rajta.
Ez ervenyes a PES-re is, nagyon elhagytak magukat az elmult 3-4 evben. Igaz ok sokkal kevesebb koltsegvetesbol dolgoznak.
Peldat vehetne ez a ket bagazs, de fokent az EA arrol, hogy hogyan kell kiszolgalni a jatekosbazist. Lasd NBA2k.
-
jkrisztian
aktív tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Ez alapjaiban hibas megallapitas. Az ejjel-nappal Budapestet is tobben nezik mint egy ertekes dokumentumfilmet valamelyik ismeretterjeszto csatornat. Melyik a jobb es ertekesebb musor? Nem kerdes.
Melyik a legnezettebb video a Youtubeon? Despacito. Tenyleg az lenne a legerdekesebb, legjobb, legminosegibb video vagy zene a Youtubeon? Ketlem.
Ne ertsetek felre, jobb az idei FIFA mint a tavalyi es nem akartam senkit sem leminositeni aki mas velemenyen van mint en. Kulonbozoek vagyunk hala az egnek. Lassan 30 eves vagyok, lehet ez nincs is osszefuggesben a dolokkal, de en a realisztikusabb jatekmenetert odaadnam a vilag osszes licenszet, TOTW Messiet meg a csilli-villi grafikat is.
Azt azert meg meg kell jegyeznem, hogy kozel sem tokeletes a PES jatekmenete, hiaba van fenyevekkel elorebb ebben a tekintetben a FIFA-tol.
-
etaclan1984
őstag
válasz
jkrisztian
üzenetére
Hidd el tisztában vagyok a "kedvenc" játékom hibáival, nem vagyok elvakult. Szerintem a 17-ben 5x többet kereskedtem mint játszottam, sokkal jobban élveztem mint magát a játékot. A mai napig nézem a piacot (de minek...
. Amíg a fifa ilyen contentet tud nyújtani addig a PES-t elintézem egy karlegyintéssel, lehet akármilyen szép a grafika vagy random egy támadásépítés.
Tökéletes példa és már több mint 10 éve helytálló:
A WOW-nál az évek alatt szerintem több mint 10 olyan MMORPG-t csináltak ami szebb vagy ötletesebbnek tűnt. Csak hát aztán amikor 1 hónap után már nem volt több content szépen ment vissza mindenki WOW-ozni.Mond meg nekem a PES-ben mi van ami a fifában nincs ? És fordítva ? Szerintem a második lista hosszabb lenne...
-
Attila432
tag
válasz
jkrisztian
üzenetére
Nem szeretem ezt, amikor valaki betámad valamit, aztán tudván, hogy rengeteg észérvet kapna az ellenkezőjére, lezárja azzal a böffentését, hogy őt már nem is érdekli az egész.
Lehet mindkét játékot szeretni anélkül, hogy a másikat utálnánk, mert nem verseny, hanem választás ez az egész.
-
Yodamest
veterán
válasz
Szigma70
üzenetére
"Ötödannyian játszák a PESt, ez hatalmas hátrány."
Ez volt a kulcsmondat több szempontból is: egyik ugye amit mondunk is, hogy fifa= jobb támogatottság, licenszelt csapatok, játékosok, pezsgő multiplayer egész évben, ezzel van tele a youtube stb.
A másik viszont, hogy ez egy konklúzió is egyben arra nézve melyik a jobb játék összességében tekintve. Sokkal többen játsszák, tehát a nagy törvények alapján jobb játéknak mondható. Ez mindennel így van nem csak foci témában, tehát pl. az Overwatch jobb játék mint a Paladins és jóóvan többen is játszanak vele, ebből is látszik, hogy jobb. A Starcraft jobb játék mint a Warhammer és sokkal többen is játszanak vele. Szóval ez így mindenre igaz, kár is lenne azon vitatkozni melyik a jobb, mert egyértelmű.
Régen pedig én is PES-es voltam, de akkoriban még PS1-en nem volt lényeg a multizás. Sőt volt egy nagyon jó focis játék szintén a PS1 érában a This is Football névre hallgató csoda, hát az eszméletlenül reálisan mutatta be a focit, természetesen amennyire ez PS1-en lehetséges volt. A játékmenete mérföldeket vert akkoriban a fifára és a pesre egyaránt. A lövéseknek tényleges impact hatása volt, rezgett a kezedben a kontroller annak függvényében, hogy mennyire volt erős a lövésed, tényleg olyan érzés volt mintha te küldted volna kapura a lasztit, azóta egyik másik focis játékban sem tapasztaltam ezt a szintű realitást.
jkrisztian meg tipikus emberpéldája annak, amikor átmegyünk más fórumba szapulni az ottani játékot csak azért, hogy ezzel magunknak is beigazoljuk, hogy a mi játékunk jobb. (mert nem vagyunk biztosak magunkban és ezzel a befikázással próbáljuk a saját igazunkat "validálni" ) Jobb a fifa hiába minden barátom.
-
ProgenXL
őstag
Demo kiprobálva. A 17-et kihagytam így lesz mit gyakorolni hogy megszokjam az idei játékmenetet. A PES úgy ahogy van hidegen hagy. Sose vonzott. Minden évben van valami szívás a fifában mégis minden évben megveszi az ember. Ez ilyen nincs mit tenni.
Abban bízom hogy idén ha nem is sokkal de mégis csak több szerepet kap az ügyesség és itt nem arra gondolok hogy ki jut messzebbre egy játékossal a pályán. Kíváncsi leszek mikor jön szembe az első icon team. -
bornike88
csendes újonc
válasz
veterángeri
üzenetére
De Ip címet nem ellenőriznek?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ CORE I5 14400F GAMER MAX PC 16-32GB RAM 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- Új (kibontott) Sage Express Impress SES876BSS
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 5 5600X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ RTX 5060 8GB DDR7 2ÉV GAR
- Laptop hűtőpad 15' laptopokhoz
- ÚJ 4K CORE I5 14400F Gamer MAX PC 32Gb RAM 512GB NVME SSD ÚJ GAINWARD RTX 5060 8Gb DDR7 2ÉV GAR!
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Na ne már b@zdmeg.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)