- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED monitor topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
Sziasztok,
totál alap problémám van, sorry, hogyennyire lámer vagyok e téren,
de valahol el kell kezdenem ezt is:Csak pár hete használtam először feliratot filmekhez,
és evvel kapcsolatosak a kérdéseim.
NEM igényelek avi-ra felirat égetést, pusztán csak szeretnék felirattal nézni filmeket.Nos, addig oké, hogy találok google-lel str file- okat, meg sub kiterjesztésűeket is, és kiválasztható, hogy magyar felirat legyen.
Egy idegen nyelvű filmhez probáltam pár str-t,
de ezek nem eredményeztek feliratot;
azonban egy sub igen (winampban inditottam ekkor a filmet, és megjelent a tálcán egy kanyarodó zöld nyíl ikon és élvezhettem magyar felirattal a filmet).Eddig is oké.
Viszont (magyar nyelvre) szinkronizált filmre hiába probáltam néhány sub-ot, meg 10-15 str-t, egyenként tettem azonos mappába az avi kiterjesztésű filmmel,
de nem lett feliratos ettol a film, sajnos,
pedig nem mindenhol érthető jol a szinkronhang
(ezert kellene felirat; bár profik a szinkronszinésszek, de az egyik szereplő -a dramaturgia szerint-) tul halkan és kimérten beszél a filmbéli háttérzajhoz képest, és thriller, tehát minden szó számit).KÉRDÉSEIM:
- utobbi esetben ott bakiztam, hogy szinkronoshoz nem létezik mukodo felirat??
- vagy létezik, de kellene valamit telepitenem PC-mre?
- egyáltalán: mit tegyek?
- lehet, hogy kulonboző avi rip-ekhez más és már felirat file használható?? Ha igen, akkor mi alapján tudom kiválasztani az avi filmemhez a mukodő felirat file-t, hogy
ne kelljen 20-30 feliratfile-t letoltenem és órákig kisérleteznem (hiába)?
- mi a kulonbség sub és str kozott?
- tudtok adni valami GYIK linket, vagy lámereknek valo (totál kezdő) technikai olvasmányhoz linkeket (értsd: alap használati útmutatót) ,
avi filmek feliratoztatásárol?Előre is koszi a válaszokat!
Mzx
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Diablo 3 Collector's Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest