- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topic
- Milyen processzort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gery2123
őstag
Na olyan gondom lenne, hogy a laptopot ha lecsukom és úgy hagyom egy fél órát vagy többet, majd kinyitom, a VIber offline állapotot mutat és csak killall Viber parancsal tudom lelőni, majd újra indítani. Hálózat van, minden megy de a viber nem.
Ja és a hang is furcsán működik a Viber, Enpass appokkal, mert hiába van megadva, hogy a hangerő X %-legyen, mert ők az appon belüli hangerőt adják ki magukból módosítva a rendszer hangerejét.
Ubuntu alapokon nincs ilyen, se arch alatt, de Fedora alatt valami nem stimmel.....
Ötlet?Bocsi: Gnome, Dell E4310 Intel cpu, gpu.....Semmi különös és szokatlan hardver

-
gery2123
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy aki SSD-t használ, az mit állított be? Gondolok itt a TRIM beállításához szükséges dolgokra.....
fstab-ba beleraktam:
Accessible filesystems, by reference, are maintained under '/dev/disk'
# See man pages fstab(5), findfs(8), mount(8) and/or blkid(8) for more info
#
UUID=d696adc9-6d5e-4824-9a06-a5722a2a67ef / ext4 defaults,noatime,discard 1 1
UUID=9ab184a6-7109-485f-b08d-19fbae7f1fa7 /boot ext4 defaults,noatime,discard 1 2
UUID=0d74eeec-0c81-4f47-b24a-24a3db2c7207 /home ext4 defaults,noatime,discard 1 2
UUID=20f0a04c-5506-4bc9-b471-ba1c4a9af364 swap swap defaults 0 0Valami kell még? Az alginálás rendbe van. Előre is köszönöm!
-
gery2123
őstag
válasz
Shrike7973
üzenetére
Köszönöm a tippet, de most működik. Nem tudom, hogy jött e valami frissítés a rendszerhez ami esetleg befolyásolta, vagy az segített, hogy újra raktam a Vibert, de egy ideje megy.

-
gery2123
őstag
Hali!
Olyan gondom lenne, hogy fedora 23 gnome alatt, ha a notit lehajtom majd ugye ha használni akarom akkor vissza, a viber offline lesz. Csak a killall Viber segít, de ilyenkor is várni kell, amúgy újra tudom indítani.
Érdekes mert F22 alatt nem rémlik ilyen hiba, se Debian se ubuntu alatt. (gnome volt mind)
Valami ötlet?
-
gery2123
őstag
Hát nem tudom, igaz nem használok KDE, de Fedora Workstation (gnome) nálam nagyon stabil eddig. Nem igazán voltak hiba üzenetek.
Amúgy KDE alatt meg van már oldva, hogy ha nasról nézek valamit akkor ne töltse le először, hanem indítsa rögtön? Régen azért nem is próbáltam igazából, mert ez nekem nem tetszik. De most az 5 KDE nagyon tetszik külsőre....

-
gery2123
őstag
Google repo
nano /etc/yum.repos.d/google-chrome.repo
[google-chrome]
name=google-chrome - \$basearch
baseurl=http://dl.google.com/linux/chrome/rpm/stable/\$basearch
enabled=1
gpgcheck=1
gpgkey=https://dl-ssl.google.com/linux/linux_signing_key.pubdnf update
dnf install google-chrome-stabledconf telepít.,és org/gnome/wm/prferences button layout: close,maximize,minimize:
-
gery2123
őstag
telepítés után "dnf update" majd felveszed az rpmfusion repot, ha gnome akkor telepítesz egy gnome-tweak -et "dnf install gnome-tweak-tool" majd ami kell vlc, virtualbox.......
Google chrome a legegyszerűbben: chrome letöltési oldala, ott az .rpm letölt és a szoftverkezelő felrakja szépen. Amúgy [link], de ha googleba beütöd, hogy after install fedora, akkor elég sok minden meglesz.
Betűtípus: MS font, "freetype-freeworld" telepít, és gnome alatt nekem a /home -ba létrehozol egy .fonts.conf fájlt az alábbi tartalommal: [link]
Ja és a tweak toolban beállít a betűtípus Slight; Rgba

Ezután tényleg olyan csomagot raksz fel amit akarsz. Ha a sima áruház nem jön be akkor ott a yum extender ami az áruházból telepíthető.
-
gery2123
őstag
válasz
body007
üzenetére
Hú bocsi! Nem jól olvastam a gondot.
Nézd meg amikor csatlakozva vagy, hogy az adott hálózaton be van e kapcsolva az automatikus csatlakozás.
Beállítások/Hálózat/ az kapcsolódott hálózat mellet ott lesz egy kis menü gomb és azon belül /személyazonosság. Itt kell lent lennie, hogy automatikus csatlakozás. Hátha
-
-
gery2123
őstag
Értem én, hogy az MS core font nem alap. Egyik distro se tartalmazza alapból (kivételek vannak, de az alap ritkán tartalmazza), de egy jobb font rendering azért lehetne benne.
Engem annyira nem zavar, de tavaly már próbáltam a fedora 20-at és bármennyire tetszett, mentem vissza Ubuntura. Ennek azóta vége, és inkább használok fedora, vagy Debian.
##Más : F22 alatt valahogy olyan furcsán megy a touchpad. Mintha sokkal érzékenyebb lenne. Sajnos nem előnyére. A Gnomeba sincs már annyi beállítás a tuchpadnak....... Vagy lehet a 4 kernel nem fekszik már a Dell e4310-nek?
Mondjuk nem hiszem, mert cinnamont alatt sokkal jobb a touchpad érzékenység, de annyira megszoktam a GNOME, hogy nem igazán akarnék mást használni. (ezért is vagyok most debian8 - on, de ez meg nem Red hat
) -
gery2123
őstag
Fedy telpitem fel, és az megcsinalja.
De ha az MS core font csomagot fel telepíted, és letrehehozol a /home/.fonts.conf
És az itt található masolod.
http://linuxforcynics.com/how-to/improve-font-rendering-in-debianIgaz ez Debian, de működik fedora alatt is.
21 alatt viszont fedy használtam, és nagyon jól megcsinálta. -
gery2123
őstag
válasz
body007
üzenetére
Ha a Korora csapat megcsinálja.
Gondolom az f21 támogatás végéig kiadják a Korora 22!Most olvasom az egyik kommentben a G+ oldalukon, hogy kb 2-4 hét a hivatalos megjelenés után. Akkor már június vége és kint is lesz.
##
Jajj, miért akarom a fedora 22 felrakni....... Valahogy annyira megfogott a fedora, nem is értem miért raktam fel a debian8-at. Hmm....
-
-
gery2123
őstag
válasz
body007
üzenetére
Eddig úgy néz ki, hogy kehet megoldódott. Dconf-tools-ban kapcsoltam be a tapipad érintést, és azóta nem ragad az ablakhoz. Szerintem ez nem igazán fature lesz, hanem valami bug. De remélem, hogy menni fog most már

Más: Ahogy nézem itt egy évente jön ki újabb verzió. A Fedora21 meddig támogatott? Mert ugye most jön majd a 22 valamikor.
-
gery2123
őstag
Találkozott már valaki olyannal, hogy néha( 10/6) az ablakokra kattintva ragad az egér.?
Tehát ha a Chrome vagy egyéb ablak kattintok felül a keretre, hogy az legyen előtérbe akkor az egér ragad, mintha folyamatosan nyomnám?
Ez csak akkor van, ha be van kapcsolva, hogy a touchpaddal való koppintás is be van kapcsolva. (fedora, és korora alatt is ez van)
Mint alatt nem emlékszem rá.) lehet gnome feature?
Dell 4310 noti -
gery2123
őstag
Hali mindenki!
Eddig csak Debian alapú rendszerek használtam, de nagyon megtetszett a Fedora. Fel is raktam a 20-as verziót, de nem tudok a wifibe lelket rakni. ☺
Dell e4300 Broadcom WiFi. Aztán ssd Samsung 840 hogy is van itt a trim?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Vajon ez most jó vagy rossz?