Hirdetés
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tam@s
tag
Sziasztok! Új munkahelyemen magyar nyelvű excelt kértem, de az elődöm angolt használt, így mentette el a file-okat. Lesz nekem ebből bajom, vagy ezt tudja kezelni az excel? Nem komoly függvényekről van szó, FKERES(), meg néhány pivot tábla.
Köszi a válaszokat előre is!
T. -
tam@s
tag
Köszönöm, hogy szakítottál rám időd, és energiát, remélem, egyszer visszaadhatom!
Üdv.:
Tamás -
tam@s
tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, de sz még mindig megakadok vele valahogy, kérnék még egy kis segítséget.
Átalakítottam a makródat a következőképpen:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Row >= 4 And Target.Row <= 11 ThenIf Target.Column = 2 Then
On Error Resume Next
Cells(Target.Row, 4).Value = Cells(Target.Row, 2).Value / 1.044
Cells(Target.Row, 6).Value = Cells(Target.Row, 2).Value / Cells(Target.Row, 5)ElseIf Target.Column = 4 Then
On Error Resume Next
Cells(Target.Row, 2).Value = Cells(Target.Row, 4).Value * 1.044
Cells(Target.Row, 6).Value = Cells(Target.Row, 2).Value / Cells(Target.Row, 5)ElseIf Target.Column = 6 Then
On Error Resume Next
Cells(Target.Row, 2).Value = Cells(Target.Row, 6).Value * Cells(Target.Row, 5)
Cells(Target.Row, 4).Value = Cells(Target.Row, 2).Value / 1.044End If
End IfEnd Sub
Végtelen loopba kerülök...
A táblázatról:
8 termk egymás alatt
2 oszlop a nagyker ár
4 oszlop a termelői ár
5 oszlop azt mutatja, hogy egy dobozban hány tabletta van
6 oszlop az egy tablettára jutó nagyker ár ----> itt a gond, mert ha ezt is beleírom, akkor visszaírja a nagyker árat, és lefagy.
Innen még lenne 5 oszlop, amit oda vissza kellene írni, de csak addig megy, amíg vissza nem számoltatok egy olyan cellát, amelyik szerepel a "ElseIf Target.Column = XX" feltételnél, és akkor vége.Nem lehet valahogy leállítani, hogy ne számolja újra, hanem csak azt, ami az adott IF részfeltételben van?
Bocs, ha nem voltam szakszerű, közgazdász vagyok, ez a 2. makró életemben...
Köszi minden segítséget előre is!
Üdv.:
Tamás -
tam@s
tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, holnap brillírozok a munkahelyemen vele, bár a főnököm szerintem nem is érti, hogy miért probléma ez...
Van ötleted esetleg, hogy ezt át tudom-e alakítani 10 db egymás alatti termékre? Tehát 3. sor, 4. sor...12. sor?
Átírom a makrót már ez alapján, csupán elméletileg kérdezem, ha egyszer szükségem lesz rá.Óriási segítség, tényleg köszönöm!
Üdv.:
Tamás -
tam@s
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, már széttúrtam a netet, de nem találtam megoldást az elvileg egyszerű problémámra.
Egy kalkulátort kell készítenem, amelyik oda-vissza számolja a cellákat.
Ár (Ft/db)
mennyiség (db)
Árbevétel (Ft)A lényeg, hogy ha bármelyik cellát átírom, akkor a másik kettő újraszámolódjon.
Az árat még úgy-ahogy tudom fixen, már az is segítség lenne, hogy ha valaki megmondaná, hogy az oda-vissza írás két cella között hogyan lehetséges. Jó lenne excelben, mert ezekre utána hivatkozik még sokminden, de ha van valamilyen más ötlet, az is jó lehet.Bármilyen segítséget nagyon köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fferi50