- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Microsoft Excel topic
- (kiemelt téma)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-11-13 08:31 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hengelhof
senior tag
Olyan problémám van, hogy készítettem 2007-es Excellel egy dokumentumot. Legördülő menüből lehet adatokat kiválasztani. Makróbarátként mentettem el. Tökéletesen működik. Átküldtem a kollégámnak. Ő is ugyanazt az Office verziót használja. Nála nem működik a legördülés. vizuálisan látható, de ezen kívül semmi.
Régebben ütköztem már hasonló problémával, akkor sikerült megoldanom, de tökéletesen elfelejtettem hogyan.
Kérem a segítségeteket. -
hengelhof
senior tag
Nos igen. Értem. A helyzet az, hogy ezt csak úgy lehet megcsinálni, ha a képet, az aláírást kivéve átlátszóvá varázsolod. Vagyis kitörlöd ami nem kell, (lehet elég csak a kép azon részét, ami kitakar) és olyan formátumba mented el, amely támogatja a transparent formátumot. Tehát .png, vagy .gif... azt hiszem. Persze azt, hogy az excel ezt hogyan kezeli le, vagyis tényleg átlátszó marad, nem tudom.
Én is szoktam ilyen módszerrel jegyzőkönyvet készíteni, de ott úgy van kialakítva az aláírásnak a hely, hogy ne tudjon kitakarni semmit. -
hengelhof
senior tag
Szia!
Ha csak két 0 lehet előtte, próbáld meg az alábbi szövegfüggvény kombinációval:
=HA(BAL(A1;1)="0";HA(KÖZÉP(A1;2;1)="0";JOBB(A1;HOSSZ(A1)-2);JOBB(A1;HOSSZ(A1)-1));A1)Az eredeti szám legyen szövegformátum (mert egyébként már beírás után átalakítja tudományossá), a képlet eredménye mindig szöveg lesz.
A tudományos beállítás mellőzését sajnos nem tudom, hogyan lehet megoldani (ugyanez igaz az automatikus dátummá alakításra is ....

Üdv.
Köszi a tippet, kipróbálom.
-
hengelhof
senior tag
Van képletes megoldás is.
Pl ha egymás mellé tudod másolni a két oszlopot /ha egyáltalán két oszlopról van szó/ akkor a C1 képlete lehet mondjuk:
=HA(A1=B1;"Egyezik";"Nem egyezik")
Ha volna egy szenzitív adatoktól mentes mintafájlod (vagy kettő) akkor többet lehetne mondani.
Kezdek megőrülni. Van egy oszlopban x db hexadecimális szám. Szeretném egy egyszerű csere paranccsal kiszedni előlük a nullákat. Ezzel nem is lenne gond. De az excel, a cseréknél átalakítja az E betűt tartalmazó cellákban az adatokat tudományosra. Már megpróbáltam neki szövegformátumot adni, de fittyet hány rá. Legalább kérdezne rá.
Ki lehet ezt valahol kapcsolni?
-
hengelhof
senior tag
-
hengelhof
senior tag
-
hengelhof
senior tag
Nekem is sűrűn van szükségem az érték beillesztésére. Ezért a personalomba tettem egy nyúlfarknyi makrót.
Sub Ertek_beillesztese()
'Billentyűparancs: Ctrl+e
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues
Application.CutCopyMode = False
End SubA makróhoz a Ctrl+e billentyűkódot rendeltem, mint a megjegyzés sorban láthatod.
Működése: kijelölöm a másolandó területet, Ctrl+c-vel másolom, kijelölöm a területet, ahova be akarom illeszteni, Ctrl+e-vel már kész is van.A personalra keress rá itt a fórumon, sokszor volt már szó róla, pl. itt. Ez még a 2007 előtti verzióhoz készült personal.xls leírása, de csak annyi a különbség, hogy a Fejlesztőeszközök | Kód csoport | Makró rögzítése menüponttal kell indulnod, és a létrehozott personal kiterjesztése xlsb lesz.
Az Excel minden indításakor megnyitja a personalt a háttérben, a benne található makrók minden füzetedben alkalmazhatóak.
Mi a különbség a te makród,
Sub Ertek_beillesztese()
'Billentyűparancs: Ctrl+e
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues
Application.CutCopyMode = False
End Sub..és aközött, aminek a kódját én szedtem össze innen-onnan?
Sub ertek_be()
'
' ertek_be Makró
' csak az érték beillesztése
'
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
End Sub -
hengelhof
senior tag
-
hengelhof
senior tag
Feltöltöttem IDE
Nagy nehezen sikerült megoldanom a kerekítéssel, de szerintem ez nem egy elegáns megoldás, egy ilyen "piti" feladathoz képest.
Azért érdekelne, hogy ezek a random számolási hibák miből adódnak, és miért. egzakt egész számokkal végzek el egy egyszerű kivonást. 14 órából 10 órát.
-
hengelhof
senior tag
"lebegőpontos pontosság?
lehet, az iterációk szàmát bántottad?
általános formátumban mik a számok?
kivonás helyett valami dátumfv-t használva?"Ha arra gondoltál, hogy a beállításokban a pontosság értékét (elfogadható hiba) piszkáltam-e, nos először nem. Gyári értéken volt. Olvasva a kérdéseidet, átállítottam nullára. A probléma fent áll továbbra is.
Őszintén megmondom, hogy fogalmam sincs mi az az iteráció.
Így nagy a valószínűsége, hogy nem bántottam.
Az általános formátumon nem változtattam. Gyári.
Amennyiben van alternatíva, amely ezt a problémát megoldja, jól jönne. Elvben nem lenne probléma ez a pontatlanság, de az eredményen feltételezett formázás van, és az ilyenkor nem működik. -
hengelhof
senior tag
A segítségeteket szeretném kérni.
Egy olyan problémába ütköztem, hogy két időpont egymásból való kivonása hibás eredményt ad random.
Akkor tudom javítani, ha nagyon precízen, pl. 12:00:00,00 formátumban adom be. Ez nagyon macerás.
Vajon mit állíthattam el, vagy mi lehet az oka? -
hengelhof
senior tag
Biztosan a darabszám érdekel, nem az összeg, mivel szövegeket nem lehet összegezni.
A függvény a DARAB2, avagy COUNTA.Itt a segítség a fordításhoz.
Köszönöm szépen a gyors választ. Afüggvény tökéletes, és a táblázat is nagy segítségemre lesz.

Bár a linről letöltve, megnyitásnál ezt írta ki.
A Numbers megnyitotta, majd visszamentettem .xlsx-be, így OK.
-
hengelhof
senior tag
Melyik az a függvény, amely összeadja a kijelölt cellákban azt amelyikbe van valamilyen érték? Mindegy, hogy szöveg vagy szám, de nem üres.
Ha van ilyen, mi az angol megfelelője?
Létezik olyan táblázat, amely összehasonlítja a magyar és angol függvényneveket?Egy kicsit meg lettem lőve. A gépemen angol nyelvű verzió van. Bár gondolom nem árt, ha így is megtanulom, csak el kellene indulni valahonnan.

-
hengelhof
senior tag
persze.. Csak azért így csináld, mert sokáig tart kijelölni azt a rengetek sort/oszlopot
Próbáld ki egy üres, vagy hülyeségekkel feltöltött lapon. . -
hengelhof
senior tag
Sziasztok!
Kezdés képpen megjegyezném,hogy teljesen hülye vagyok az excelhez (is).
Kérném a segedelem nyelvezetét ehhez igazítani.
Vagyon egy három munkalapból álló,1.3 Mb nagyságú,összességében kb 600 sort tartalmazó fájl.
Iszonyú lassan nyílik meg,a görgetés,mentés,másolás,és minden egyéb művelet csiga lassúságú.
Mindeközben közel 600 Mb memóriát zabál.
Több excel megnyitásakor durvul a helyzet.Minden segítséget előre is köszi!
Nekem akkor produkált ilyet, ha az aktív tartalom alatti sorokban, és/vagy melletti oszlopokban orv adatok, formázáshegyek voltak.
Ilyenkor kijelölöm a táblázat alatti üres sorokat: pl. 601. sor, majd SHIFT+CTRL+lefelé-nyíl. Majd valamelyik kijelölt sorazonosítóra jobb gombbal kattintva a menüből Törlés. Ugyan ezt el kell játszani az oszlopokkal is, csak értelemszerűen nem lefelé-nyíl, hanem jobbra-nyíl.
Ha ez nem segít, akkor passz. -
hengelhof
senior tag
OK, csak gondoltam másnak is segítséget jelenthet, akinél felmerül ez a probléma.
-
hengelhof
senior tag
Sziasztok!
Én is beleütköztem ebbe az "Az objektum nem szúrható be." problémába. Utánanéztem, és ezt a megoldást találtam. Nekem bejött, és működik.
From other forums, I have learned that it is due to the MS Update and that a good fix is to simply delete the file MSForms.exd from any Temp subfolder in the user's profile. For instance:
C:\Users\[user.name]\AppData\Local\Temp\Excel8.0\MSForms.exd
C:\Users\[user.name]\AppData\Local\Temp\VBE\MSForms.exd
C:\Users\[user.name]\AppData\Local\Temp\Word8.0\MSForms.exd
Of course the application (Excel, Word...) must be closed in order to delete this file.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Microsoft Excel topic
- (kiemelt téma)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Apple asztali gépek
- Milyen routert?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Filmvilág
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 45.000 ft
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G 256GB 12GB RAM Graphite Karcmentes állapotban 2027.05.15-ig garancia
- iPhone SE 2020 128GB Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4893, 96% AKKSI
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/512GB karcmentes 87% akku 191 ciklus
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Így nagy a valószínűsége, hogy nem bántottam.