Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Üdv !
Excel-ben ha beszúrok egy sort, az egész oszlopban működő képlet egyáltalán nem másolódik bele.
Mi lehet a megoldás ?
(Majd Google Drive-ban is kellene amúgy.) -
atesss
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8698 üzenetére
És a Sub mit csinál ?
Működik is a makró, Excelben már szépen néz ki, el is mentettem PRN-be (Formázott szöveg (szóközzel tagolt) ) - ez tűnt a legjobbnak.
De belinkelve a PH-ra összecsúszott: [link]
Van ötleted hogyan lehetne ezt pofásabban beírni hsz.-be ?
Persze kérdés hogyan férne el a rendelkezésre álló szélességben.A másik gond pedig a linkekkel van, mint kiderült (a próba topicban próbálgattam még: [link] ) a RIOS lecseréli a linkben lévő szóközöket "+"-ra.
Elejét vehetném a problémának, ha a linkekben lévő szóközöket lecserélném "%20"-ra.
De csak a linkekben lévőket, márpedig az Excel úgy tűnik még olyat sem tud a cserénél, hogy adott oszlopban lévő elemeken hajtsa csak végre a cserét.
Ráadásul a terméknevekben (ami szintén ebben a cellában van, csak már nem a [L":http://a] részben, ott is előfordul szóköz, azt nem kellene cserélni.
Bár ez ritka, ezt akár megoldom kézzel már. -
atesss
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8693 üzenetére
Köszi
A szűkítést nem autoszűrővel oldottam meg, hanem sorbarendezéssel (+hogy a Gold legyen az elején, beszúrtam egy "=HA(H2="GOLD";1;0)"-s oszlopot), hogy benne legyen a többi is egyben, csak a szükségesek legyenek az elején.
A makrótól elsőre féltem, de aztán egész könnyen meg tudtam oldani.Jó néhány éve használtam VB-t egész alap szinten.
De azóta csak C-t és (ebben a félévben) Assembly-t. Hát azért a C-hez képest eléggé más a szintaktika...
Az Excelben mindenképp rá kell menni a "Új makró rögzítése"-re ?
Illetve mi a különbség a "Sub" és a "Function" közt ?
Mert nekem furcsa hogy csak így megy, hogy a "Sub" le van zárva, és nem benne van a "Function":Sub GetLink()
End Sub
Function GetLinkAddress(MyCell As Range) As String
GetLinkAddress = MyCell.Hyperlinks(1).Address
End FunctionDe egymásba ágyazva nem engedi.
-
atesss
addikt
Üdv !
A következő problémában kérném a segítségeteket:
Innen letöltöttem ezt a 80+-os tápegységek adatát tartalmazó táblát: [link] ("Export to Excel").
Ebből keresném a 300W alatti, 80+ Gold-os modelleket.
Sikerült is megoldanom a megfelelő sorbarendezést, most már a Gold-ok vannak elöl, és azon belül W szerint sorbarendezve.
Ezt szeretném pl. "PH-kompatibilissé" tenni, azaz be tudjam szúrni a tábla egy részét a fórumra, a linkekkel együtt.
Ugye a Modell Number egyben link is, de ezt sehogy nem sikerült kinyernem belőle, még Excelen belül sem hajlandó egy új cellába másolni.
Utána meg hozzátenném a linkekhez a megfelelő kódot (["L:http://a.com/b.html][link][/L"]), ez már egyszerű lenne.
Excel 2003-am van.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Samsung Galaxy S24 FE - Megrendelve!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motoros topic
- Metal topik
- EA Sports WRC '23
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- További aktív témák...