Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi5244
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
Nagyon frankó, működik, köszi szépen.
Csináltam is egy példát, de esetleg meg lehet még kurbinálni annyival, hogy 0,5 nél felfele, alatta pedig lefele kerekítsen?
Mert pl 87db évelőnél 4,1 órára jött ki, amit a képlet 5-re kerekít, azt kicsit túlzásnak vélem. Tudom, lehet megint rosszul fogalmaztam. Szóval a kerekítés szabályait követve végezze el a forintos/óra kerekítést
-
tomi5244
őstag
Bocsánat, az lemaradt. De igazából arra nincs időkeret megszabva. Kis mennyiségben nyilván nem ültetünk, szóval 1 óra rezsidíj (3.900.-) mindig összejön, ha felszorzom a db-ot. A gondom inkább az, hogy a végösszegnél a 3.900.- soha nem jön ki, mindig tört óra a végeredmény.
Fenti példa alapján 18db örökzöld 16.920.- ez pedig 4,33 óradíjra jön ki. Nekem már az is elég lenne, ha egész órára kerekítene a képlet. És utána hozzá igazítaná az árat, mert ügye nekünk kifele közölni kell az ültetési költséget. Tehát 16.920.- = 4,33 óra -> 4 óra = 15.600.-
Itt nem is lenne kikötés a negyed órás kerekítés, mindig egész óra elérése lenne a cél.
Nem tudom, hogy így átlátható e?

-
tomi5244
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
Kipróbáltam, müködik, hozzá adtam a külön +1 órát, az nyilván nem gond
Nagyon köszi.Ha már ennyire frankón müxik, akkor lenne egy újabb kérésem/kérdésem

További növényültetéseink is vannak külön db rezsidíjakkal
Örökzöld: 940.-/db
Cserje: 560.-/db
Évelő: 185.- /dbItt fizikai dolgozó rezsióradíját kéne kerekítgetni szintén 15 perces intervallumokra. A dologzók rezsióradíja 3.900.- / óra Ha mondjuk beírok 18db örökzöld telepítést, akkor kerekítsen a 3.900.- negyedórás oszthatóságával(?)

Köszönöm!
-
tomi5244
őstag
Köszönöm mindenkinek, holnap rávetem magam

-
tomi5244
őstag
Sziasztok! Cégünknek csinálok egy "faültető kalkulátort" anyag, munkadíj és egyéb kiegészítők képletezésével megvagyok. De a lyukfúró (továbbiakban: JCB) rezsióradíjának fel-le kerekítésével nem boldogulok.
Kollégák elmondás alapján alapból 1 óra JCB díjal indul amóka, mivel ki is kell érni a területre. Utána minden egyes fa 5 perces lyukfúrási költséggel szorzódik, ez is oké. Leosztottam a 15.100.- óradíjunkat 5 perces díjra, és felszoroztam ültetendő fák mennyiségével.
A gond az, hogy az árajánlatunkban negyedórás elszámolásokat adhatunk, szóval a JCB díját kerekíteni kéne negyed/fél/háromnegyed/egész órás díjakra.
Remélem átlátható, ahogy fogalmaztam, de szívesen pontosítok, ha kell!! Köszönöm!!
-
tomi5244
őstag
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Adott egy példa táblázat a HR reészlegünkről. Két dátum közötti eltelt napokat vizsgálja. Ezt szeretnénk feltételes formázással színezni.
0-30 zöld, felette piros.
0-60 zöld, felette piros.
0-90 zöld, felette piros.Ez menne is, ha külön táblázatba lenne, de itt egyben kérik, ezért tennék be egy kategória megjelölést. Így már azt is kellene vizsgálnia a formázásnak, hogy melyik kategóriába tartozik és akkor azt, a szerinti intervallumok között színezni. Ezzel viszont már nem boldogulok.
Office 2007
Köszönöm előre is, ha ki tudnátok segíteni!
T
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Humble szökevények 500-2500Ft
- PC Game Pass előfizetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Autós kamera eladó
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mert pl 87db évelőnél 4,1 órára jött ki, amit a képlet 5-re kerekít, azt kicsit túlzásnak vélem. Tudom, lehet megint rosszul fogalmaztam. Szóval a kerekítés szabályait követve végezze el a forintos/óra kerekítést
Van arra módszer, hogy a hibás adatra ugorjak?