-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maugly
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Nnna, eddig tartottam, teljesen belekavarodtam. Tejfog..

Próbálom a dátum formátumát belőni úgy, hogy ne kelljen használnom a Windows területi és nyelvi beállításait az általam kívánt yyyy-mm-dd alak eléréséhez az exportált csv-ben.
Volt egypár verzióm, egy része nem hozza a kívánt eredményt, más részét helytelen szintaktikával, vagy esetleg nem létező belső függvények miatt rontom el.
A változók megadása után próbáltam ezt a kettőt, a végeredményen nem látszik:
Columns("D:E").NumberFormat = "yyyy-mm-dd;@"Columns("D:E") = Format$(Date, "yyyy-mm-dd")
Aztán próbáltam a cikluson belül formázni. Google barátom találatai alapján próbálkoztam egy TEXT függvénnyel, amire azt mondta a Visual Basic, hogy szerinte ilyen nincs.
Próbálkoztam egy ilyennel, ezzel sem értem el a célt:
For oszlop = 1 To 6
If (oszlop = 4) Or (oszlop = 5) Then
formaz = ""
formaz = Format&(Cells(sor, oszlop), "yyyy-mm-dd")
uj = uj & formaz & "|"
Else: uj = uj & Cells(sor, oszlop) & "|"
End IfTuti van egy pofonegyszerű megoldás, de már nem látom az erdőmtől azt az egy fát.

-
maugly
csendes tag
Sziasztok!
Adatokat kell exportálnom Excel 2010-ből csv-be makró segítségével, nem a megszokott elválasztó karakterekkel.
Tudom, hogy a Vezérlőpult/Terület és nyelv beállításaival átlőhetem az elválasztókat, működő megoldás, viszont a felhasználóknak csak ezt az egy, naponta újragenerált adathalmazt kell ebben a formátumban csv-be menteni, a többit a szokott módon pontosvesszővel, egyebekkel (..és az nem igazán segítség, hogy az eddig "kézzel" kicserélős módszer helyett egyfolytában elválasztókat állítgassanak).
Van lehetőség makrón belül deklarálni saját elválasztó karaktereket? Az eddig guglizott eredmények alapján nem jutottam sokra, bízom benne, hogy erre is tudtok megoldást.

Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

A bezárással, egyebekkel fenegetem a tejfogaim, elakadás esetén jelentkezem.