- Home server / házi szerver építése
- Logitech szerviz
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Mini PC
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
perfag
aktív tag
válasz
motinka #8244 üzenetére
A + jelnem jó. A cellatartalmat Delete-tel törlöd és üres lesz, ennyi elég.
Tegnap volt a hosszú napom, ma reggelről egy megoldás:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Application.EnableEvents = False
If Not Application.Intersect(Target, Range("C2:C20")) Is Nothing Then
If ActiveCell.Value = Empty Then ActiveCell.FormulaR1C1 = "=IF(OFFSET(RC,0,-2)=""SC"",""SC"",""-"")"
End If
Application.EnableEvents = True
End Sub
A VBA "adat" lapjára kell tenned.Műxik, egy apró szépséghibával: Delete, Enter ezzel kitörlöd a cellát, pontosabban üres lesz, majd vissza kell rá kattintani, akkor beírja a képletet. Most mennem kell dolgozni, de du. megnézem mi a francért nem csinálja ezt meg elsőre, a Delete, Enter-re.
Már 2-3 éve nem programozok, berozsdáltam. -
Delila_1
veterán
válasz
motinka #8244 üzenetére
Akkor mégis a laphoz kell rendelni a makrót.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target = "" Then Exit Sub
If Target.Column = 3 And Target.Value = "W" Then
Range(Target.Address).Formula = "=IF(A" & Target.Row & "=""SC"",""SC"",""-"")"
End If
End SubA "TECHN" és "tipus" névadásokat egy OFSZET függvénnyel átírtam úgy, hogy az érvényesítések legördülőjében mindig annyi adat jelenjen meg, ahány éppen van a két listában - bővítés vagy szűkítés esetén az aktuális adatmennyiséghez igazodnak (Beszúrás/Név/Név megadása).
A + jel nem jó, mert azt az Excel egy képlet kezdetének érzékeli, helyette W-t tettem, és beírtam a TECHN lista első tagjának, vagyis azt is a legördülőből lehet kiválasztani. Ezt választva a C oszlopba beíródik a képlet, csak az aktuális sorba.
Új hozzászólás Aktív témák
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest