-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fehér Mancs
tag
válasz
neilszab #6853 üzenetére
Egy alternatíva:
Az excelben be lehet állítani, hogy mit tekintsen default ezres elválasztónak és tizedesjelnek. Ha ezek mindenhol "," és "." , akkor nem fog automatikusan átformázni.
Ennek elérése:
Eszközök -> Beállítások -> Nyelvfüggő.Másik lehetőség, hogy a területi beállításokban próbálod meg átállítani az exportált fájlnak megfelelően.
-
-
válasz
neilszab #6853 üzenetére
Hali!
Automatikus dátumfelismerés
Nem tudom, hogy ezt véglegesen ki lehet-e kapcsolni, de pl Excel 2007 esetén 2 darab kattintással orvosolható.A probléma
Abból indulok ki, hogy ilyen "számok" lehetnek
1,123,123.12
123.12
123,123Szóval olybá tűnik, hogy az ezres elválasztó a vessző és a tizedesjegyek elválasztója meg a pont. Nos ha ez a szitu, akkor ebben a sorrendben megoldható
1. illeszd be úgy ahogy van egy adott oszlopba az adatokat, jelöld ki az oszlopot
2. a vesszőt cseréld szóközre
3. a pontot cseréld vesszőre
4. állítsd számformátumra (bár már úgy néz ki, mintha az lenne, ezres elválasztóval, de akkor sem számformátumú a kiválasztott oszlopod)Ha jól értettem amit írtál, akkor ezzel meg is volnánk.
Fire.
-
neilszab
őstag
válasz
neilszab #6853 üzenetére
A dolog másik része (ahol meg a másik irányból akadok el), hogy szépen beillesztem szövegként a számokat, keres --> cserével kiszedem a "," jeleket, a "."-okból "," csinálok és átrakom szám formátumba, de igán ám, de nehány ránézésre teljesen normálisnak látszó számot (pl.: 660) továbbra is szövegként értelmez és kiírja hibaként, hogy szövegként tárolt szám. A 6600-nál meg már remekül működik, egyből számként felismeri, de a mezei 660 már nem tetszik neki, "Ő" is és én is tisztában vagyunk vele, hogy az egy szám, mégsem rakja át, csak hibaként jelzi
Ezt miért csinálhatja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest