Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• neilszab

őstag

válasz Fire/SOUL/CD #6856 üzenetére

Köszönöm Szépen perfag, Fire/SOUL/CD, Fehér Mancs a segítőkész válaszokat! :R

A "már/még"-et nehéz lenne eldönteni, bejött egy új folyamat, de a fejlesztés még nem készült el a megoldásra, így addig nekem minden éjjel - mikor még/már nem dolgozik senki a rendszerben - elő kell állítanom bizonyos adatállományokat. De most már teledobáltam makróval a cuccot, úgyhogy viszonylag hamar megvagyok vele. :B

"Nos ha ez a szitu, akkor ebben a sorrendben megoldható
    1. illeszd be úgy ahogy van egy adott oszlopba az adatokat, jelöld ki az oszlopot
    2. a vesszőt cseréld szóközre
    3. a pontot cseréld vesszőre
    4. állítsd számformátumra (bár már úgy néz ki, mintha az lenne, ezres elválasztóval, de akkor sem számformátumú a kiválasztott oszlopod)"

Ezt próbáltam én is (a vesszőt viszont én a semmire cseréltem), viszont bizonyos így keletkezett számokat (pl 3 karakter tizedes jegy nélkül) nem volt hajlandó számmá konvertálni (fura, de a 4 karakterrel már nem volt gond), hanem jelezte, hogy hiba és hogy ez bizony egy szám szöveg formában... erre én meg, hogy na nem mond... :U
    De az okokat meg a logikát nem fedeztem fel benne, hogy ha tudja Ő is, hogy az egy normál mezei szám, akko' mi a f****é (csudáért) nem rakta át számba, ahogy a többit is, ahelyett, hogy itt visítozik nekem...

Ha meg nem szöveg formátumban másoltam be a táblába, akkor meg jött a hülye dátumozás...

Végül az előbbi verzióval + 1 ÉRTÉK függvény beiktatásával sikerült áthídalni a dolgot, de ettől függetlenül eléggé felháborít, hogy mindenféle trükkel kell élni ahhoz, hogy sima kikapcsolás helyett meg tudjam kerülni ezt az idióta funkciót...

Köszi Szépen még egyszer a segítséget!

Amúgy megnyugtatásként közlöm, hogy a Hétfő délelőttöt végigaludtam :)

Új hozzászólás Aktív témák