-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszgé100
őstag
válasz
Delila_1 #47877 üzenetére
Köszönöm, de nem pontosan ilyen formában kerestem a duplikációt.
Van egy vba ciklusom, fentről lefelé halad, ezért nem releváns, hogy a tartomány felső részében található-e a duplikáció, lényeg, hogy a maradékban ne legyen, erre tökéletes volt Pakliman formulája, szerencsére működik ez is automatikusan, ha táblává alakítom. egyébként örök hálám az ötletért, megmentettél egy kör guglizástólValós felhasználása egyébként az lesz, hogy B oszlopban lesznek elérési útvonalak, többi oszlopban különböző paraméterek a ciklusnak, és az utolsó oszlopban lesznek tárolva a válaszok a Save&Close-ra. Ha az adott fájlt később még használja a ciklus, akkor nyitva hagyom (válasz no), ha nem akkor mentés és zárás (yes), példában pont fordítva kérdeztem, de az már csak részletkérdés.
Ezzel kapcsolatban meg is érkeztem ma esti fejtörőmhöz:
Ciklusomban egy bizonyos ponton elérkezek a nyomtatáshoz
Select Case CStr(printer)
Case "col"
Application.ActivePrinter = col
tp.PrintOut copies:=CStr(copies)
Case "bw"
Application.ActivePrinter = bw
tp.PrintOut copies:=CStr(copies)
Case Else
MsgBox "No printer selected"
End SelectMajd ezután megvizsgálom, hogy Save&Close "yes"-e?
If CStr(saveandclose) = "yes" Then
Excel.Workbooks(fileName).Close SaveChanges:=True
Else: GoTo nextraw
End If
Itt kezdődnek a bajok, a kettő közé kellene valami, ami megakasztja a cilkus további futását, amíg ez az ablak be nem záródik.Ugyanis, ha várni kell a nyomtatóra valamiért, akkor az ciklus egyszerűen bezárja a fájlom még mielőtt el lett volna küldve a nyomtatóra.
Próbáltam ezt, wordben ok, de sajnos excelben nem működik:
While Application.backgroundPrintingStatus > 0
Application.Wait (Now + TimeValue("00:00:01"))
WendSimán Application.Wait-et sem akarok használni, mert akkor 1000 évig tartana, míg végez a ciklus, plusz azt sem tudom mennyi időt kellene pontosan meghatároznom.
Új hozzászólás Aktív témák
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó ÚJ White Shark Commandos mechanikus gamer billentyűzet / 12 hó jótállással
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest