Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz
bteebi
üzenetére
A SaveAs-t egy módon már meg tudom oldani:
Sub SaveAs()
Application.Dialogs(xlDialogSaveAs).Show ActiveWorkbook.Path & "\" & "teszt.xls"
End SubAzt viszont nem értem, hogy csak akkor működik, ha modulba teszem, különben Complie error van ("Member already exists in an object module from which this object module derives"). Miért baj, ha objektumba van beletéve, és nem modulba?
Fura amúgy, hogy kell a "\", de ha nincs ott, akkor ugyan jó mappába menti a file-t, viszont az utolsó mappanevet összefűzi a "teszt"-tel. Esetemben így a teszt.xls-ből Excelteszt.xls lett volna, mert egy ...\Excel\ nevű mappába ment volna a mentés.
A többi kérdést azonban egyelőre még nem tudtam megoldani - például azt se, hogy az eredeti file névhez annyit fűzzek hozzá mentéskor, hogy "_mod".
-
bteebi
veterán
válasz
bteebi
üzenetére
3. Save as-nél probléma: a "_mod"-dal kiegészítve nem pont úgy írja át, ahogy szeretném: a filenév végéhez írja a "_mod"-ot, a kiterjesztés után. Ezt meg lehetne kerülni a kiterjesztést jelölő pont előtti/utáni részre való szűréssel. Ezt viszont egyrészt én nem tudnom megírni, ráadásul ha a filenévben is van pont, akkor a "legjobboldalibb" pont előtti/utáni részre kellene szűrni.
Mondjuk a jobb szélső pont felvetése olyan szempontból megoldható, hogy jobbról keresve (Right) az az első pont. Közben találtam egy kódot, ami közelebb vihet a megoldáshoz:
Function CheckExtension()
CheckExtension = Right(ActiveWorkbook.Name, Len(ActiveWorkbook.Name) - InStrRev(ActiveWorkbook.Name, "."))
End FunctionEbből kiindulva - remélhetőleg - a SaveAs problémát talán meg tudom majd oldani.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Mac mini 14.3 M2 8GB RAM 256GB SSD 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Fferi50