- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Forrmell.enn
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
poffsoft #12685 üzenetére
Azt hiszem, rosszul címezted a kérdést. A változók elnevezéséből úgy látom, Fire foglalkozott a kérdéseddel. Visszalapoztam pár napot, de nem találtam az eredetit.
MyFormul$ = ThisWorkbook.Sheets("Éves").Range("K10").Value
MyFormul$=Right(MyFormul$, Len(MyFormul$)-1)Így levághatod a kezdő aposztrófot.
Másik lapra állás: Sheets("Másik").Select
Kijelölés megszüntetése másolás után: Application.CutCopyMode = False
B20-ra állás: Range("B20").Select
-
plaschil
aktív tag
válasz
poffsoft #12565 üzenetére
Találtam egy megoldást:
1. Korrektúra fül -> tartomány módosításának engedélyezése->Megadás
Itt kell kijelölni azokat a cellákat, amiket "felmentek" a korlátozás alól, tehát minden cellát kijelölök, amire szeretném, hogy érvényes maradjon a módosítás joga. A felugró ablakban megadok egy nevet, a lényegi rész a tartomány megadása. Ha megadtam -> Ok -> Ok.
2.Korrektúra fül -> Lapvédelem -> Felugró ablakon Ok.
Ezután a ki nem jelölt cellákba írni nem tudunk, csak a lapvédelem feloldásával. Természetesen, jelszóval érdemes ezt levédeni, mert a lapvédelmet bárki feloldhatja, aki használja a fájlt. (Vagy csak a tulajdonos? Nem tudom.)
3. Örülünk. -
válasz
poffsoft #12555 üzenetére
Ez most csak a példa kedvéért C1 cellával hasonlítja össze az A1:B10 tartományt és egy MsgBox fogja kiírni, hogy hány megegyező van a tartományban. Én egy Command Button-hoz rendeltem most, de természetesen ez már lényegtelen, utólag lehet módosítani a saját kedved szerint.
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim MySrcRange As Range
Dim MyDestRange As Range
Dim MyCell As Range
Dim MyCounter As Integer
Set MySrcRange = Range("C1")
Set MyDestRange = Range("A1:B10")
MyCounter = 0
For Each MyCell In MyDestRange
With MyCell
If Not IsEmpty(MyCell) And _
.Value = MySrcRange.Value And _
.Interior.Color = MySrcRange.Interior.Color And _
.Font.Color = MySrcRange.Font.Color And _
.Font.Name = MySrcRange.Font.Name Then MyCounter = MyCounter + 1
End With
Next MyCell
Set MySrcRange = Nothing
Set MyDestRange = Nothing
MsgBox (MyCounter)
End Sub -
-
Delila_1
veterán
válasz
poffsoft #12480 üzenetére
Makróíráshoz, ami figyeli a bevitel helyét, tudnom kellene, melyik oszlopról van szó, de ezt nem adtad meg. Őszintén szólva az egész leírás kicsit zavaros nekem.
Írtam egy makrót, ami a 2. laptól (az első lap a januári adatokat tartalmazza) a 12-ig a C2:C30 tartományba beírja az előző lap C2:C30 értékeit hivatkozással. Hátha hasznodra válik.
Sub keplet()
Dim lap%
For lap% = 2 To 12
Sheets(lap%).Select
Range("C2:C30") = "=" & Sheets(lap% - 1).Name & "!C2"
Next
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
poffsoft #12449 üzenetére
Az előző lap kódnevét pl. így kaphatod meg:
lap = ActiveSheet.CodeName
lap = "Munka" & Right(lap, Len(lap) - 5) - 1
MsgBox lapNem szerencsés dolog aktív cellára hivatkozni makróban, mert ha véletlenül másik cellára kattintasz a makró indítása előtt, hamis eredményt kapsz.
Írd le pontosan, mit szeretnél elérni a makróval.
-
Delila_1
veterán
válasz
poffsoft #12441 üzenetére
Ha 10 alatt van a LAPok száma, ez is megoldás lehet:
ActiveCell.Select
x = "LAP" & Right(ActiveSheet.Name, 1) - 1
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=" & x & "!RC[34]"
ActiveCell.Offset(1, 0).Range("A1").Selectde biztosan van egyszerűbb kivitel. Minden esetben az A2 cellára kell állni a futtatás után?
-
kuszal
tag
válasz
poffsoft #2387 üzenetére
Ögödej!
Köszönöm szépen!
Kipróbáltam de sajnos nem jártam sikerrelMondjuk volt egy pár benne ami el sem indult, de ezt a Vista miatt tette.
poffsoft!
Köszi a tippet, kipróbálom! Igaz a levédett lapokon makrók is vannak és azok is érdekesek lennének, mert ha átírok az alaptáblán valamit akkor azok miatt lehet, sőt biztos, hogy módosítani kellene a makrót is. arról nem is beszélve, hogy ha nem tudom feltörni akkor újra kell írni őket.
Makró írásban pedig elég láma vagyok. A függvényekkel, munkalapokkal való varázslás szerintem elég jól megy, de a makrók
De kipróbálom, hátha összejön!
bár van egy olyan érzésem ,hogy ezt be fogom bukni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest