-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KBaj
csendes tag
Üdvözlet Mindenkinek!
Excel VBA használat közbeni problémáim.
Nagyon sokat használom az Excelt VBA-val. Általában munkalapfüggvényekkel feldolgozott adatok tovább feldolgozására használom többször oda-vissza. Kisebb-nagyobb és óriási ciklusokat is használok, melyek futási ideje néhány másodperctől több tízpercig is tart. A gyorsításhoz használtam a több irodalmi helyen javasolt gyorsítókat, pl: képfrissítés kikapcsolást, stb. Sokat gyorsít, jól működik. A VBA rutinjaim néha bonyolultak. Általam megítélt kritikus helyekre beépítettem egy-egy <Calculate> utasítást, hogy „bevárják” egymást (VBA és automatikus újraszámolás), mivel használják egymás eredményeit.
- De: Ennek ellenére nem adtak mindig egyforma eredményt, ezért lemondtam a gyorsításról. A további normál sebességű használatnál észre vettem, hogy futás közben, ha az <alt> billentyűt lenyomom gyorsabban fut a program. Ez nagyszerű, kb. 2-2,3 szoros sebességű, ami nyilván sok mindentől függ (pl: használt rutintól. …). És most jön a következő
- de: A program futási eredményi ugyanolyan megbízhatatlanok lettek, mint programozott gyorsításkor. Többször is kipróbáltam alt billentyűvel, mindig volt legalább egy eltérő eredmény. Alt nélkül meg nem tudom, hogy jó vagy rossz eredmény, de mindig következetesen egyforma eredményt adott. Innentől (alt nélkül) futtatom a programot, azonban van még egy
- de: Futás közben nem szabad a géphez nyúlni (semmihez!!!). mert ettől is begyorsul <alt> módjára és lőttek az eredményeknek.
Nagyon megdöbbentem, hogy a számítógép ilyen összevissza eredményeket hoz. Én azt hittem, hogy 2 szer 2 az mindig 4, de a gép szerint 3.2 vagy 2.8. Azután rájöttem: valamit rosszul csinálok. de mit?
Tisztelettel kérek mindenkit, aki tud valami magyarázatot a fent vázol jelenségekre az tegye közzé, hátha van még ilyen autodidakta, Excel alapfokát piszkáló mint én.
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- RAM topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4647, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock 970 Pro3 970 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
- Prémium minőségű HOFI üvegfóliák Tech Protect tokok és 20W Adapterek iPhone 13 14 15 16 17 szériához
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50