Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kupszi
aktív tag
Pontosan, ez az Engine az első Forest alatt is szenvedett, pedig ott nem volt annyi kontent mint itt.
A street meg egyenesen brutál nagy lett, orbitális mennyiségű Loot-al...megmerem kockáztatni hogy 200PMC sátortatyóval se tudná kilootolni. Én még most ismerkedem az új pályarészekkel,de már ott annyi lootot találok hogy már csak válogatok a végére. Rengeteg a fiókos szekrény is. Amondó vagyok én megvoltam az előző STREET mappal is. Bőven elég volt...szerintem ez túl sok.Elvileg ma néztem javították a streeten a Scav host connect lost problémát...ha minden igaz. Én már kb. 10-15 scavet égettem el betöltéskor, kitudja milyen alaplootal, na meg Lab kártyával
-
Kupszi
aktív tag
Nemsoká megoldódik az FPS dropp probléma, ha itt az új Unity engine. Nálam néha előjön ez a 50fps fölé nem megyek mocroskodás streeten. Amit nem értek miért, ugyanis a VGA 20-30% a Proci 5-10%, nem fogy el semmi a rendszerből mégis. Bajok vannak a motorral meg az optimalizálással rendesen.
De Nikita apán 60fősre szeretné Street-et. Mondjuk a pálya mérete már megvan ekkora tömeghez.
-
Drenadar
veterán
én köszönöm, már vettem egy 4080at azzal jól fut szépen
de nem csak a VGA számít, alatta egy 5800x3d cpu van, 32 giga rammal... nem dobál ki a játék, és streeten is van fps 3840x1600 as felbontással...
Jah és ahogy Shkiz0 írja... ugye alap már mindenkinek hogy SSDre telepítünk játékokat....? -
válasz
Gery811211 #3289 üzenetére
nem igazán írtad mennyi a büdzsé de én valami ilyesmibe gondolkodnék akár új, akár használtban gondolkodsz.
5800X3D
valami normálisabb B450 / B550 lap
Egy jobb léghűtő, vagy egy 280/360 AIO attól függően mi fér be a házadba.
16GB ram nem optimális de el lehet játszani vele, én is sokáig 16GB-al toltam, de most annyira padlón vannak a ram árak, hogy szerintem érdemes lehet 32Gb-ot venni.
Egy bármilyen SSD amint a rendszer és a játék elfér. (szintén gombokért megy ez is)
VGA annyira nem számít a játéknak, de azért ahogy már írták egy 3060 Ti alá én sem nagyon adnám, aprón szintén gombokért megy ez is manapság.
Egy stabil táp 650-750W környékén maxHáz meg kb mind1, csak legyen benne légzmozgás (elől 2-3db 120/140-es venti, hátul szintén 1db 120/140 amit a ház enged)
Bár ha megadnád jelenleg mi van az asztali gépedbe nyilván könnyebb lenne -
Drenadar
veterán
válasz
Milyen felbontást szeretnél és mit jelent hogy stabilan?
Sajnos a számítógépfejlesztésnél nem lehet racionálisan azt mondani hogy csak ez vagy csak az kell hozzá.
Attól hogy nem akarsz high graffal játszani attól még nem elég egy low end videókártya, de én is úgy tudom hogy főleg a CPU kell a játékhoz, valamint azt hallottam hogy ezen belül is fontos hogy a cpunak mekkora a cache memóriája. -
pandras83
őstag
válasz
Mit jelent egyáltalán hogy "stabilan elmegy a játék"? 1080p 30 fps? Sok szerencsét a tűzharcokban ennyi képkocka mellett. az írásodból az sejlik ki, hogy spórolni szeretnél, ami persze érthető is. De:
Sajnos nincs menekvés és ezt nem elitizmusból írom,: anno én is megpróbáltam 900p 30fps-el battlefield bajnokká válni, de csak később, fejlesztés után esett le, hogy miért nem ment gördülékenyebben a gameplay és miért adja jobban a találatokat 100 fps felett gsyncel.
Tehát a nagyon minimum: 6/12-es proci, legalább r5 3600 vagy 10. gen i5 (6/12 4ghz fölött), 32 gb ddr4 (a 16 kevés a tarkovnak). Kártya meg háát ha nem kell a full graf, akkor se menj neki rx 560-al meg gtx 1650-el. 4gb vram semmihez sem elég manapság, nemhogy tarkovozni. gtx 1070/1660 super használtan, amd oldalon meg min. rx 580 de inkább felette nézelődj. Sata3 vagy jobb esetben nvme ssd-ről játssz, hdd-ről szerintem akadozna, vagy simán később rakna be raidbe.
Nincs olyan hogy csak ez, vagy az az alkatrész számít: modern cpu kell neki, sok ram, ssd és normális kártya, ezek nélkül szenvedés az a játék, ami egyébként is arra hivatott, hogy szenvedj tőle.
-
Gery811211
újonc
Köszi a segítséget!
Annyit had kérdezzek (tényleg nem rosszból), hogy mi az a minimum amivel stabilan elmegy a játék, nem dobál le, és tudok csapatban játszani a nélkül, hogy hátráltassam a többieket.
csak azért kérdezem, mert…
Egy ideje játszom a játékot, mindig kicsit gyenge volt az asztali gépem is és a laptop is. Csak épp attól függ, kivel beszélek:
- memóriát vegyél, mer az kell, 16/32 már elég (attól függ ki mondja)
- proci a lényeg, azt vegyél!
- videókártya a lényeg, azt kell venni
Nem full grafikák akarom használni, jelenleg is játszom a laptopon, ebben elvileg egy GeForce GTX1650 4GB GDDR5 van. Nem értek hozzá, hogy emiatt dobálhat-e le a játék, de azt gondolnám inkább a proci és memória. (Memória bővítve lett 8-ról 16-ra.)
Lehetőség szerint az asztalit tuningolnám. Abban van a már említett RX560-as kártya. Az annyival szarabb lenne, mint ami a laptopomban van? -
Rony949
őstag
válasz
Gery811211 #3284 üzenetére
Ennél a játéknál nem a videókártya a lényeg, hanem a proci. Ez egy proci éhes cucc.
-
pandras83
őstag
válasz
írd meg hogy mik a kiszemelt alkatrészek. arra azért készülj fel, hogy a leggyorsabb konfigokon is hajlamos az ingadozó teljesítményre, szóval ha komolyan gondolod akkor arra áldozni kell: modern, min. 6 magos / 12 szálas cpu - 32 gb ram a belépő
-
válasz
Sajnos nem, azon a kártyán nem fog futni nem hogy jól, hanem kb semennyire a játék.
-
Gery811211
újonc
Sziasztok!
Nekem is kérdésem lenne a Tarkov gépigényével kapcsolatban.
Jelenleg laptopon nyomom, ott is bővítettem a memóriát. De az asztalit akarom felhúzni, hogy stabil legyen a játék.Azt tudom, hogy bővítenem kell az asztali gépemet memória ügyileg. Illetve megy bele SSD is, azon futna maga a játék, és valószínű újabb processzor és alaplap is megy majd bele. Viszont a videókártyám nem tudom elég-e. Nem bánnám, ha nem kellene azt is cserélni, de ha igen, addig a többi sem biztos, hogy megoldja a gondot.
(Lassan tölt be, sokszor szakad meg a kapcsolat a szerverrel, kidob a játék stb.)Jelenleg egy ASUS Rog Stirx RX560 V2 GDDR5 4 GB-os kártya van bent. Az elég lehet, ha a többi dolog rendben van?
Köszönöm előre is a segítséget! -
Amit észrevettem inkább, hogy minden wipeban más és más itemek spawnján van módosítva.
Pl most szarásig van RB-ORB1-2-3 kulcs ami a helikopter körüli épületekbe szóló küldihez van reserven (asszem invertory check a neve). Vagy pl kettővel ezelőtti wipe esetén alig volt ophthalmoscope előzőbe meg most is már van bőven.
Illetve nem tudom, hogy ez most csak az elején (tippre igen) de mint ha jóval több scav lenne bizonyos mapokon (pl custom) mint korábban. Gondolom a miatt van ez, hogy ugye az elején van bőven scav killes küldi aztán, hogy legyen bőven.
De konkrétan hordák vannak. Leraktam 3-4-et pl usec buildingbe, elindultam warehouse felé aztán már hallom, hogy a hátam mögött megint óbégat. És megint ott volt 3.Rugók viszont mint ha keményebbek lennének. Nappal bejutni eddig sem volt piskóta, de most meg még jobban nem. Éjszaka viszont egész könnyű bejutni, olyankor pl fixen nem spawnolnak annyian, és a helikopter körül sincsenek így csak 1-es és 3-as épület tetejéről kell lelőni őket, meg a kapunál lévő 1 vagy 2 tornyost.
-
Kupszi
aktív tag
válasz
Hauptmann #3279 üzenetére
Én már öltem Custom olyan Scav-et aminek csurig volt a táskája és még nem lehetett player. Viszont én azt vettem észre ha megölsz egyet közülük, akkor jönnek a bajtársaik.
Viszont a scavek nagyon gyengék lettek, EZ lelőni őket, nincs kihívás. Erősíthetnének rajtuk hogy a pro gamerek kicsit izzadjanak.
-
Hauptmann
veterán
Olvastam valahol olyat, hogy ha scav vagy, akkor az ai scavtől lehet kérni lútot, és néha dob is valamit. Ez tényleg így van, ha igen, hogy működik?
Állítólag az ai scav is lútol már, hullákat, meg dobozt is.
-
-
Szeszkazán
senior tag
Tegnap factoryn Tagilla vastag volt, egy Yellow cardot guberáltam ki
-
Kupszi
aktív tag
válasz
Szeszkazán #3267 üzenetére
Nem a fejessel van gond, hanem a csalókkal és a látszatcsalókkal. Youtube-ra millió videó van felrakva ahol beütöd milyen itemeket keresel és kiadja a mapon pontosan merre van. Látod a többi playert és ha úgy is van elkerülöd. Na meg ugye a tényleges csíterek. Szerintem a hitbox rendszert újra kellene gondolni mert ilyen nincs mint itt.
Tud valaki róla hogy a Terragroup questért a +2 slotot mikor kapjuk meg végre?
-
Szeszkazán
senior tag
Valami a hitboxal van tutira, szerintem is arányaiban túl sok a fejes, vagy tényleg ilyen sok az aimos
Sokszor én is lövöm ezeket a random kamu szarokat és sehogy se értem , hogy lett az fejes, a random recoil is gondolom tényező.
De azt tudjuk a playerbase nagy része csal, csak meg kell nézni a videókat. -
válasz
Szeszkazán #3265 üzenetére
Az a baj, hogy a BSG egy rakás idióta gyülekezete.
Minél jobban nehezítik a játékot (lásd előző wipe, és a mostaiban is van pár item amit már nem tudsz pl lekraftolni mint korábban) és emiatt még több a csaló.
Shorline-ra főleg a LEDX miatt mennek, plusz lassan minden mapon sok lesz az 1 golyós fejes, mert elkezd odaérni a többség, hogy csinálják a SBH-t.
Plusz én továbbra is tartom, hogy nincs még egy ilyen játék mint a tarkov, ahol ennyi fejest kapsz be. És most vegyük ki az egyértelmű csalókat. -
malacka87
őstag
válasz
Szeszkazán #3263 üzenetére
Nézd meg az öreg klipjet! [link] Engem is ott kaptak el 2x. pier felől jött a gyerek én meg a kék kerítés mögött mèg jóval a dombok mögött. Éppen kierek a domb mögül út közepén lefekszik 250 méterre kb egy sec top of head!
-
Szeszkazán
senior tag
Tegnap Shorline küldiztem, Central Europról nagyon sürgősen váltanom kellett West EU-ra , 5/5 körből jöttek a RGB insta head-eyes, érdekes utána meg minden rendbe lett
-
Drenadar
veterán
válasz
Szeszkazán #3258 üzenetére
hát érdekes
akkor nem tudom mitől függ...
nálunk folyton... (nálam csak ez a stash bug és célzás nincs, a connection lost nem) -
Drenadar
veterán
vicc hogy lettek új bugok...
nálunk többször előfordul, hogy valaki nem tud célozni a fegyverrel, és ha megnyitja az inventoryt akkor hozzá fér a rendes stashhez is...
betöltés közben nagyon sok lett a server connection lost is ... -
Kupszi
aktív tag
válasz
Szeszkazán #3253 üzenetére
Vannak új spawn helyek is bőségesen a lootoknak, ahol eddig semmi nem volt. Eddig a kedvencem Custom/új benzinkút várószoba 3db táska. Vagy Tarkon csarnok alatt szintén 3 új táska hely. Nem is baj hogy nem minden mindig ugyanott van ahol eddig.
Bár jobban örültem volna ha a szerver generálja a random itemeket a lootokba, nem pedig előre betölti. A csalók akik csak így csalnak előnybe lesznek mit hol keressenek. -
Hauptmann
veterán
válasz
Szeszkazán #3251 üzenetére
De hogy pakolgatja, egy bizonyos területen belül, vagy bárhol, random helre a térképen?
-
Hauptmann
veterán
válasz
malacka87 #3249 üzenetére
Pl. Shoreline-on voltak fix faládák, táskák eü csomagok, rejtett ládák. Most ha jól értem ezek mostantól bárhol a pályán előfordulhatnak? Tehát, megyek a pályán, aztán egy bokor t8vében belefutok egy rejtettbe, ahol eddig nem volt, és a következő körben sem lesz már?
-
Hauptmann
veterán
Mi a vélemény a dynamic loot rendszerről?
-
malacka87
őstag
Ez a dynamic loot elég jónak tűnik! Este indulás!
-
pandras83
őstag
Tegnap néztem Jesse Kazaam (kb így hívják asszem) yt short videóját, ahol is streetsen, épületben volt kemény 47 fps-e, de ha lőni kezdett, felugrott a "normál" 150-es értékre, ami eléggé abszurd, fordítva szokott működni a dolog. Ez nálam továbbá is gamebreaking bugnak számít.
-
XenHai
senior tag
Hangot rendbe raktár már ? Az is idegesítő volt.
-
Picco
addikt
válasz
Szeszkazán #3240 üzenetére
igeretes, kivancsi leszek hogy fog tetszeni a nepeknek, valamint hogy mennyi uj hibat hoz magaval.
en addig nem vagyok hajlando jatszani amig desync-et nem javitjak/redukaljak elheto mertekure.
-
Szeszkazán
senior tag
Patch notesz
https://forum.escapefromtarkov.com/topic/174023-patch-notes-for-0135/ -
Ombi5
őstag
válasz
Szeszkazán #3238 üzenetére
EGy nagy F@S Wipe lesz termeszetesen. MAjd a decemberi...
-
Szeszkazán
senior tag
Holnap wipe
-
ONEFREE
aktív tag
Arra jutottam, hogy még az emlekezetemből is törölni akarom a Tarkovot. Egyáltalán nem szórakoztat már. Ez a játék már teljesen más mint mikor 5 éve megettem. Ez már csak stressz és szenvedés
. 10 ből 10 x szedvicsbe rak. Középen kezdeni a játékot.
Vicc! Csak a bele rakott pénz ami miatt még elinditom.
-
Drenadar
veterán
ez nagyon nem SC topic...
Én is követem a fejlesztését, még hiányzik belőle a progress, időre olykor le tudja foglalni az embert jó dolog nagyon hogy részletes szép a grafikája, de én fő játéknak nem tekintenék rá még... lassan majd talán lesz belőle valami...
-
pandras83
őstag
van ez a tarkov jutuber, akit ajánlok figyelmetekbe. a videók alapján ő lehetett az aki (fake?) raytracing-et használt Interchangen de sok egyéb videója mutatja hogy vagy nagyon mélyen tud belenyúlni a tarkov kódjába vagy nagy trükkmester vagy a kettő együtt. bárhogy is legyen, marha szórakoztató amit csinál.
-
Sanyaaa26
aktív tag
Ismeritek a Dayz játékot? 14-ben nagyon jó volt, kb oda fog jutni a Tarkov is idővel, a lényeges dolgokra sz..rnak idővel megölik saját magukat ezzel...
-
Hauptmann
veterán
A 'Randomized loot container spawns' nagyon jól hangzik, mióta várok már egy ilyen lehetőségre.
-
Drenadar
veterán
válasz
ONEFREE #3222 üzenetére
sok függ attól mennyi szerver és milyen szerver van beállítva... persze van hogy többet kell várni, minket általában 2-3 perc után bedob... utóbbi egy két hétben nem nagyon éreztük hogy húúú ez csaló volt aki lelőtt. Ha nem egyedül játszol hanem csapatban sokszor már kiderül, hogy csaló e az illető...
-
ONEFREE
aktív tag
Nekem kettő dolog van ami miatt nem igazán játszok online. Csak offline szoktam tolni. A csalók létszáma számomra jatszhatatlanná teszi a játékot. A másik a töltés és várakozás a jetékra. Nem tudom elviselni, hogy 3-7 percet várok, hogy Raid be kerüljek. ELFOGADHATATLAN! Felszereled a karaktered netán építész egy új fegyvert és fel pörögve várod hogy játszhass. És csak vársz és vársz. Amíg ezeket a dolgokat ki nem javítják nálam parkoló pályán marad a játék.
-
malacka87
őstag
Nah közben mondta ez a hurka hogy nem tudják tartani ezt az ütemtervet és lesz egy másik roadmap! Ki gondolta volna. Előre hoznak egy két javítást. Így haladnak akkor lehet hogy még 1 hónapig nem lesz wipe! 😁
Hauptmann Altyn green tracer onetap. Meg volt kettő hang nélküli scaw onetap. Négy pucér gyerek pp pisztoly. Exfil plusz face shild... Nem is veszek már nagy armort. Fegyvert fullosra csinálom többi meg marad a lvl3-4. -
Picco
addikt
azoktol kerdem akik megjatszanak: javult valamit a desync?
-
nanorambo
őstag
van infó arról mikor lesz a wipe?
-
Drenadar
veterán
én is ezek miatt hagytam abba, van idő mikor élvezetes a játék, de utána mikor zsinorban csak csalókkal találkozik az ember az fárasztó tud lenni
meg a "vége felé" már olyan küldetések vannak amik nem annyira élvezhetőek -
Picco
addikt
jatszik meg itt valaki napi/heti szinten? en kb 2 honapja teljesen feladtam lv55 kornyeken.
ha valaki kivancsi miert: nincs endgame, egyre idegesitobb a desync, nincs mar miert kuzdeni amikor 200milt er a stashed es minden ami kellene unlockolva van mar.kivancsi vagyok hogy sikerul BSGnek elhetore redukalni a desyncet, meg optimalizalni streets-et, akkor talan visszaterek, de ha ezek nem teljesulnek akkor kovetkezo wipeot is lehet kihagyom.
-
Picco
addikt
válasz
Szeszkazán #3207 üzenetére
noiceguy tevedett vagy felreertetted szerintem
a patchlog nem emliti hogy unity-t updateltek volna sajnos -
Szeszkazán
senior tag
válasz
strandkorlát #3206 üzenetére
0.13.0.5 maga a Unity patch Noiceguy több alkalommal is mondta.
-
strandkorlát
csendes tag
válasz
Szeszkazán #3205 üzenetére
Most még csak a 0.13.0.5 jött ki, a Unity váltás később jön, a roadmap-en is külön van jelölve.
-
tankraid
aktív tag
roadmap.... meg hogy mit mondjanak... hagyjuk is. az évek alatt jó pár dolgot halottam tőlük ami azóta sem valósult meg, meg elég sok olyat ami azután, hogy elhangzott min. 3 wipe volt mire megvalósult. egyelőre tegyék rendben mert ott tartunk a csalókat nem is nézve h olyan desync-es meg lagos meg bugos mint soha nem volt kb. és akkor már a lighouse meg street -ről ne is beszéljünk. (mondom úgy hogy nekem még egész jól futnak is azok a pályák de persze messze nem annyira szépen mint a többi)
de amúgy máj.26 lesz valami technikai update. -
strandkorlát
csendes tag
Arról nem is beszélve, hogy ha igaz a roadmap amit közzétettek, még a 13.0.5 sem jött ki és a Unity váltás az után következik, szóval szerintem ennek 0% az esélye, hogy a héten jönne. (Azt meg nem is említve, hogy náluk amit megígérnek az is késik min. 1-1,5 hónapot.)
-
Hauptmann
veterán
válasz
Szeszkazán #3200 üzenetére
És mit hoz az Unity2021? Kevesebb csalót?
Új hozzászólás Aktív témák
- MacSzerez.com - 2019 iMac 21.5" 4K / i7 3.2GHz / 512GB SSD / 16GB RAM / Radeon Pro 560X 4GB
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független akku 97% Apple jótállás
- Realme 12 Pro 5G 256GB Submarine Blue, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Kék, Garanciális
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia / Magyar
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest